Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz szabolcs1975 #36864 üzenetére

    Pl. az isosnychronous avagy más néven adaptív USB kapcsolat, amit pont kép- és hangátvitel miatt találtak ki anno, csak ömleszti az adatokat folyamatosan és nincs ellenőrzés sem. Sok DAC ilyen vevőt alkalmaz, pl. Tenor TE7022, PCM2704, 2902 és társaik, de ez csak egy dolog, még ha meg is érkezik minden csomag sértetlenül, a kinyert órajelnek még ha a frekvenciája pontos is, a jelalakja akkor is torzul, a felfutó és lefutó élek kicsit máskor jönnek, és ez a jitter. Tehát a frekvencia megvan, de az élek fázisa kicsit változó. Hogy mekkora eltérések vannak benne, azt ps-ban adják meg, illetve lényeges, hogy milyen frekvenciával váltakozik, "zajong" a fázis.

    No a kérdésedre, az aszinkron megoldásokban van némi puffer, de általában elég kicsi, csak a cshipben lévő memória, épphogy az újraórajelezésre elég, hogy a latency ne növekedjen meg nagyon.

    Egyébként az, hogy az eddigi legjobb "usb-s hang" amit hallottál, kicsit ferdít, mert ott az egész készülék kiváló lehetett, a táptól kezdve, a DAC-on át az analóg fokozatokig, tehát egységesen mindennek elég jónak kell lennie, hogy az összkép "tökéletes" legyen (ezt erősen idézőjelben, hiszen ilyen nem létezik).

    Hiszen hiába jó pl. az Xmos - PCM5102 panel digitális része, ha a DAC és az analóg fokozat szar. Ha arról hallgatnád a hangot, azt mondanád, hogy "az Xmos egy szar" pedig nem az, csak az összképet elrontotta valami.

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák