- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Lejárt a szerkidő: Ha ez bárkit vigasztal, új fujikkal _én_ meg annyit használom a shadows csúszkát mint állat, szinte folyamatosan . Korábban S-1-et toltam rá, de ez még hatással van az arcon lévő tónusokra, és az én ízlésemnek az sem volt elég.
ProNegStandard tónusokban oké, +2colorral viszont még mindig a Provia alatt marad színekben. Nekem hiányzik a korábbiak Proviája, nem értem miért nem rakta be a fuji egy újabb módnak, elfért volnaX30: Én hibrid keresőt várnék, és 'brutál' akkuidőt. Már megtanultam (használni) vakon bízni X10ben (eredendően evf párti vagyok), az eredmény nem szokott csalódást okozni, már csak az hiányzik hogy pontosan lássam mi fog a képre kerülni; erre az X20 még nem lett felkészítve, pedig elég jó lett volna.
A hosszú akkuidőt sajna nem tudom úgy elérni E2-nél (jó, 3-400 képet elmegy általában) hogy EVF only+sensor-ra rakom, mert nem tudom úgy hordani hogy ne kapcsoljam be az evf-et, max ilyen állványmenetes cuccal tudnám, amibe meg nem bízok és akkor sem biztos hogy kézzel nem takarnám néha.
Ha Amoled lenne a hátsó kijelző akkor nem is lenne gond mert a státuszinfó szinte semmit nem kérne enni.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Hát nekem nem mindegy hogy 100, max 150, vagy 250-300 képet tud.
A mostani 150ből (amit hibriden tud) akkor kb 60-80 képet tudna a mostaniak akksijával és evf-el. Kis gépnél ez azért sokaknak számít, és gondolom te is tapasztalod,meg a fél net is azért sír hogy minél több ideig menjenek az X10/X20asok, mert a másodgépesek sírógörcsöt kapnak a gyakorlatilag inkább 100 képtől.Szerk: Ejha, fuji elég optimista, szerintük 270-700 képet elketyeg a huszas. Hát, X10 után nehezen hiszem... 20ast még nem használtam annyit hogy kiderüljön mennyit bír.
Úgy nézem 270re mérte a tizest is a CIPA.. hogy 3ből 1 akkum dísz azt tudom, de a másik kettő nem hiszem hogy ilyen gyenge lenne, és azt sem hogy akkor 6mpixelen kijelzőt kikapcsolva af-s-el, nem exr módban, képeket ritkán visszanézve ne kéne hogy elmenjen akkor 300-350képet vaku nélkül - és rengtegen keresnek combosabb megoldást, gondolom nem én vagyok az egyedüli akinek így bírja.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #2803 üzenetére
ennek nem a kereső az oka, az is biztos. másrészt, lehet venni plusz aksit. a hibrid keresőnek semmi értelme zoom mellett, és nem szeretném, ha ezen javítanának, mint fő fejlesztés. már az x20-nál is zavart, hogy tovább pofozták a szart, hiába tuningolták azt a keresőt, egy parallax-hibás, 85%-os lefedettségű izé nem jó. oda evf kell (a'la x-e1). de én mernék nagyot álmodni, és csinálnék egy x-t1 kompaktot is...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
MC Pite
veterán
A(z egyik) legjobb akkukból (Wasabi) valaki szeretne betárazni, töltővel, vagy anélkül; vagy külön kicsi töltő kéne autós adapterrel?
W126-os duplakit (X-E1, X-Pro1) töltővel (és a belföldi tovább postával) 10000 Ft; az X10/X20-hoz való NP50-es kit 9000 Ft lenne. Internetet többször feltúrva ezt találtam legalább olyannak mint a gyári (több márkánál, fujisok is azt írják picit jobban is bírja; maradjunk annyiban hogy tuti nem rosszabb).
Akkuk darabra így jönnének ki:
NP50: n×2000 Ft + 3000 Ft szállítás (1 db 5000, 2 db 7000)
W126: n×3000 Ft + 3000 Ft szállítás (1 db 6000, 2 db 9000)Nem feltételezek ipari mennyiséget (és nem is vállalnám), 1-2 betársulóra számítok; ha valaki jelentkezne csütörtök 19:00 óráig, privátban írjon legyen szíves.
Remélem ezzel nem sértem meg a szabályokat; sajnos ebayes meg amazonos tömörülés nem játszik, mert egyik helyen sem elérhető ami ide is szállítana (pontosabban 10500 lenne a kis kit ebayen és nagy ott nincs; amazonokból ami talán ide szállítani a co.uk lenne, de a w126os kit 46font, nem is néztem tovább...)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
MC Pite
veterán
Hja, azokról is jót olvastam, de most nem akartam semennyi kísérletezést, rögtön a legjobbnak véltre mentem rá. Átlag juzernél ritkán előforduló dolog hogy hetekig áll pl a cucc, ezt az OTB nem úgy bírja mint a Fuji, használat közben meg kb ugyanannyit megy; erről nem olvastam sehol... (az én munkarendem mellett pedig biza elég sűrűn előfordul ).
Kéne vmi fasza módszer az akkuk korrekt mérésére... Anélkül hogy 500expót beletennék a vázba próbánként, persze
Igazából csak nejem gépébe akartam egy fasza akkut, onnan indultam kiPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
arn
félisten
válasz MC Pite #2809 üzenetére
a gond nem az akkukkal van, hanem azzal, hogy osszevissza irogatnak ra mindent a kinaiak. a nemeteknel nem lehet mindenen fele szemetet arulni, fals infoval. ha megnezed a nemeteknel dobozban forgalmazott utangyartott akkukat, ritkan is erik el a gyari erteket. ennel egesz kozel van hozza.
a wasabin csak kinai wah van, ki tudja milyen tenyleges teljesitmennyel. csekkold az amazon oldalakat (.com, .co.uk, .de), ott kiderul, hogy melyik "noname" akku valt be a legjobban az adott teruleten. en errol olvastam a legtobb pozitivat.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
hat kicsit rovidre sikerult a tura... 30 kep utan lemerultem ezzel "turbo moddal" 296 kepet birt a gyari akku (2. toltes).
itt van par kep, most probaltam figyelni par dologra - egy fokkal jobb volt a 18-55. lehet idovel kialakul... kezbol lottem oket, turistasra veve a stilust [link] majd vmelyik nap csinalok egy ujabb kort.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Stauffenberg #2812 üzenetére
mer fuj? ami kipotyog belole az nagyon dofi.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ezen a fórumon is vannak sokan akik zsigerből utálják a Leicát, mert túlárazott, sznob vacaknak tartják. Ennek azért van alapja is, nem véletlenül alakult ki az a közvélekedés ami az aláírásomban is van ("Fujifilm is the new Leica").
Viszont amit ebbe a bőröndbe pakoltak bele az nagyon korrekt. Ezért szerették annyira a 20. század fotósai a márkát, nem azért amit az utóbbi időben művel a Leica név alatt extra felárral forgalmazott Panasonic gépekkel vagy a saját gépeit többszörös áron újra kiadó limitált szériákkal. A 21. századi Leica már nem a márka, mint a 20. századi Leica. Viszont az a bőrönd színültig van zsúfolva 20. századdal.
Kéne!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Stauffenberg #2812 üzenetére
28/1.4-et nyalnám FF-en
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #2815 üzenetére
Ezeket csak FF-en szabad! A képkör minden szeglete aranyat ér, nem érdemes crop vázzal lecsípni belőle.
-
arn
félisten
válasz Stauffenberg #2814 üzenetére
Azert a monochrome kene
-
MC Pite
veterán
Lehet némi hangulata az tuti
Fúúú, most elgondolkoztam hogy a Proviát fűzzem be következőnek, vagy vegye ff filmet a fedbe, aaargh[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
TakiUZ
tag
Sziasztok!
Nem vásárolt közületek valaki innen?
Nagyon jó áraik vannak, ingyenes szállítás, Angliából küldik (nincs vám + ÁFA), meg jók az értékelései. 2 év bolti garanciát ad.
Úton van az USA-ból egy X E-2 vázam, ahhoz kellene egy 35-ös obi. Ha esetleg van más alternatíva jó áron, szívesen veszem. -
arn
félisten
Hu, elolvastam az uzletpolitikajukat - gyk nyilvanos afacsalas?
Franciak, akik angliabol szallitanak es hong kongbol szamlaznak.
-
madgie
titán
Erről szól lassan a fél ebay.co.uk, a többségnek már nincs türelme masfél hónapot várni a HK árúra, az sem mellékes szempont, hogy tuti nincs VAT, így a HK ár felett árulhatják a megutaztatott és EU-n belül feladott portékájukat (Belgiumból meg ilyen helyekről jön a royal mailes csomag, legalábbis úgy hallottam ), viszik, mint a cukrot.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Jah rendeltem en is mar kisebb cuccokat igy, gyk tuti kinabol jon a szallitasi ido alapjan, a feladasi cim meg volt, hogy svedorszag volt anglia helyett a gar erdekes lehet.
-
p_adam
addikt
Valami megállapodás van HK és UK között, így tudják beimportálni úgy, hogy előre nem vámoltatják le - kicsit homályos a dolog de utána lehet olvasni, a cég egyébként francia.
Szóval elviekben utólagosan vámköteles, de a gyakorlatban nem valószínű, hogy a user-ek önként jelentkezni fognak, hogy ezt befizessék.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Vmi vilaggaros cuccot, esetleg obit bevallalnek igy. Egy vazat kevesbe. Nem kavarnanak, ha ez tiszta lenne. De mukodik a dolog, mert 2005 ota user.
-
Mathiask
senior tag
De ha nincs rajta az angol áfa, akkor csak rájön még a magyar áfa. Valahol meg kell fizetni az EU-n belül az áfát. Olyat már láttam eu-n belüli webshopok oldalain, hogy a nettó árra ha Magyarországról rendelsz akkor rájön a magyar áfa. Tehát a végcél áfájával számolnak nem a küldő ország helyi áfájával.
-
MC Pite
veterán
válasz Mathiask #2833 üzenetére
A posta meg a csomagküldők nem működnek bonyolultan. Honnan jön, UK, ok, akkor mehet tovább, nem kell vele dolgoznunk. Egyszer/először nem voltam eléggé résen, 44ezrem bánta...
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Gyakorlatilag igen, jogilag nem. Egy forgalmi adóval nem terhelt számlát állítanak ki és le is van írva, hogy ennek a megfizetése a vevő felelőssége. Azt már nem tudom meddig legális halasztani az EU-ban a forgalmi adó megfizetését, de valahol meg kell, ha te nem fizeted be, akkor Te követsz el áfacsalást.
Ne érjen senkit meglepetésként ha a NAV-tól mégis kap egy ÁFA megfizetésére felszólító levelet, sőt ha vámot sem fizetett utána a kereskedő az EU-ba hozatal során, akkor ezt is. Persze megvan az esélye, hogy a határon simán átjön, hiszen rutinból átengedik az EU tagállamokból érkező csomagokat, de ez nem garancia.
Jobb ha az ember csak úgy rendel így, hogy felkészül arra, hogy ~30% még jön rá.
Aki tisztán, jogilag kifogásolhatatlan módon akar rendelni és sokallja a magyar forgalmi adót, az rendeljen az USA-ból (vagy bárhonnan) olyan kereskedőn keresztül aki részt vesz az "eBay Global Shipping Program"-ban. Ez arról szól, hogy a megrendelt terméket az eladó az eBay helyi raktárának küldi el, az eBay fogadja, befizeti utána a vámot és forgalmi adót, majd a raktár újból feladja, immáron a megrendelő címére. Ezzel elkerülhető, hogy olykor hetekig csücsül a csomag a vámosok raktárában és neked már nincs további dolgod vele.
Ez az EU esetében úgy néz ki, hogy egy olyan országba érkezik be a csomag ahol relatíve alacsony az ÁFA (én úgy tippelem, hogy Franciaország vagy Németország, ahol 20% alatti) és az eBay a helyi adóterheket fizeti meg. Az EU-n belül pedig nem kell kétszer.
Múltkor számolgattam, hogy ha az akciós (200 USD) XF 27mm f/2.8 objektívet az USA-ból megrendelem egy ilyen kereskedőtől (talán az Adorama volt az), akkor 60k körül jön ki a végösszeg, ha közvetlenül magamhoz és az itteni áfát fizetem meg utána, akkor pedig 70k felett.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #2837 üzenetére
kérdés, hogy ilyen esetben tudsz-e névre szóló számlát kérni..?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
arn
félisten
adnak, csak afa nelkul... nemtom melyik adohatosagnak van arra kapacitasa, hogy minden eladott termeket ellenorizzen. a vasarlok meg gondolom nem fognak sorban allni afa es vam fizetes miatt.
Our parcels are shipped from UK, there is no VAT/Customs fees at the delivery, nevertheless we bill from our Hong Kong company without VAT, to pay VAT/Customs charges you will have to contact your custom's office to clear your purchase. If you are a company, as we bill from HK, you can't get back the VAT.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
csodalom, hogy ezekre a cegekre nem csapnak le. total szurkekereskedelem, a forgalmi ado beszedese meg ellenorizhetetlen. ez elobb utobb a hivatalos forgalmazok begyeben lesz.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Stauffenberg #2837 üzenetére
ize... ez miert uzlet az ebaynek?
-
MC Pite
veterán
Úgy rémlik igen.
Ezzel a módszerrel (egyébként nagyon kevés eladót találtam aki így csinálja) akár 10%ot is lehet fogni. Vagy kockáztat az ember. Vagy 35%ot tejel az államnak (obi esetén vám is van) pluszban. D variáció lenne még ami legális is, hogy keresni utazókat/sztyuikat, és velük behoztani, az árban az A és a szerencsésebb B verzió között van, hátránya hogy relatív nehéz ilyen embereket találni. Én felszívtam magam az első eladóval közös butaságunkon (+44k, mert nem írta meg hogy tett mellé egy szebb számlát kívülre ), és keresztbe tett ujjakkal várok, belekalkulálva a rosszabbik esetet persze. Tudom hogy nem vagyok éppen kirakatba való gyerek ezért, de tegye föl a kezét akit elvekben sem zavar, meg anyagiakban sem, hogy pl egy XF14 az 279K vagy 155K. Értem én hogy hosszabb gari meg árrés meg közterhek... 55%-os áron még szóba kerülhet, teljesen sose.(#2841) arn: Mert így az ebayen veszed meg; mert az amazonon még többet fizetnél.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
"ize... ez miert uzlet az ebaynek?"
Pörgeti az üzletet. Az eBay jutalékot kap az eladásokból és minél jobban pörög a biznisz, annál jobb neki. Gondolom az ilyen módon behozott termékekre magasabb jutalékot kér az eladótól, így a kérdés inkább úgy helyes: Miért üzlet ez az eladónak? Gondolom azért, mert vannak akik komolyan gondolják a nemzetközi kereskedelmet és vásárlót lehet csalogatni azzal, hogy a megrendelt terméket kifizeted és garantáltan ezzel a költséggel kalkulálhatsz, ami akár olcsóbb is lehet annál, mintha közvetlenül a saját címedre rendelsz. Azon sem lennék meglepve, ha pont azért találták volna ki, hogy az EU felé irányuló kereskedelmet élénkítsék és nem véletlenül választottak központnak olyan EU tagállamot ahol alacsony az ÁFA.
(#2838) Parci: Szerintem igen, de aztán jó kérdés. Ha jól rémlik bármilyen eBay rendelésnél megadható billing address ha szükséges, de hogy konkrétan ez az eladó hova és kinek számláz azt nem tudom, őket kellene megkérdezni.
-
arn
félisten
válasz Stauffenberg #2843 üzenetére
eleve az a vicces, megadhatsz barmilyen fals cimet, nevet, meg kuldetheted akarhova - egyedul a paypal arulkodik vmirol, de azt is csinalhatsz masikat. a vasarloi oldalrol is ugy meg lehet tekerni, hogy nem keves utanajarast igenyelne egy termek.
meg lathatoan mukodik is a dolog, mert nem hiszem, hogy nem tunt fel mar nekik.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Stauffenberg #2843 üzenetére
ez nudli a dualsim nepperek mellett
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha a NAV módszereiből indulunk ki, akkor nem csoda, hogy a rejtőzködő, csalást a legkülönfélébb jogi manőverekkel leplező vállalkozásokat nem nagyon bántják. Az ő megcsípésük melós feladat, miközben az átláthatóan, legálisan működő vállalkozásokat a nem szándékosan elkövetett hibákért és mulasztásokért bírságolni sokkal könnyebb.
Amíg nem nagy értékre elkövetett csalásról van szó, addig komoly erőforrásokat sem állítanak rájuk. Egy nyomozóhoz tartozik akár egy tucat piti csaló esete is, szimatolgat, meg mire kibogozza a szálakat évek telnek el. Nem csoda, hogy aki gyors előmenetelt akar, az inkább a tiszta vállalkozásokat cseszegeti, hiszen egy könnyen átvilágítható cégnél könnyű hibákra bukkanni és már repülnek is a bírságok, odafentről meg jön a vállveregetés az eredményes munkáért.
-
arn
félisten
Majd megnezem, de itt is a lr a hunyo, mint a mftnel. C1nal van egy details csuszka, fixnel allat reszletek jonnek elo.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
tulajok, tuning!Lassan szinte mindent kijavítanak az X-T1ben ami nem annyira tetszik (igaz, a maradékhoz már balta kéne hogy lekerüljön a púp és bele kerüljön a vaku ). A fuji is javítgat (gombokon), bár a nagyja még így is eléggé mélyen ül (mostanihoz képest), a videó gombot is lehet azt hiszem már fn gombnak használni végre, és az iso tárcsa tekergetése közben sem kell félni a kioldás módjának akaratlan megváltoztatásától.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake