-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
-
Tuninger
addikt
válasz
dionaea #18436 üzenetére
"Sok utómunka volt vele"
Volt már cikk erről a fotósról (amit sajnos nem találok) iPhone 5-el fotóz, és az utómunkát is telefonon végzi, főleg Snapseeddel, meg egy két más, telefonos képszerkesztővel...A képminőség pedig becsapós, nem véletlen , hogy majd az összes "profi mobilfotós" (iphoneography.com) fekete-fehérben fotóz...
A képek is kivágások 4:3-ból, mégpedig a 645pro ezt nativan tudja, mingyárt megmutatom.
-
djzolko
tag
válasz
dionaea #18436 üzenetére
Biztos, hogy nem több képből lettek összeillesztve. És itt-ott látszik, hogy nem komoly technikával készültek. Pl. rögtön az első képen a lámpák, ahogy becsillannak, elég béna - technikailag, a 8-as képen kicsiben is látszik, hogy nincsenek igazán részletek a fotón, a 16-oson is látszik, hogy trükk van a dologban. Ami trükk jelen esetben egy telefon.
Csak a téma jól elvezeti a figyelmet erről. Ezek a fotók azért jók, mert az ember tud komponálni, nem is akárhogyan. Itt halandó ember egy profi tükrös géppel is rosszabbat alkotott volna, ez 100%.
-
Tuninger
addikt
válasz
dionaea #18420 üzenetére
Nagyon tud az ember, és hihetetlenek a fotók. Viszont nem panoráma, csak a normál 4:3-as képet vágja ki "széles vásznúra". Látszik a felbontáscsökkenés, illetve , hogy nincs képi torzítás. Na meg mozgást elég nehéz lenne panorámában fotózni.
Viszont hihetetlen milyen hangulatú képeket csinál, nagyon jól crop-ol, főleg , hogy csak Snapseedet használ... -
schumy1
aktív tag
válasz
dionaea #16701 üzenetére
Néha át kell verni a gépet. Ezt úgy szoktam hogy az exponáló gombot használom, ráélesítek mondjuk a kezemre és csak akkor sütöm el ha tökéletes a kép.
Azért azt hozzáteszem hogy nem szeretem a gombot használni, mert nekem majd hogy nem mindig bemozdul, ezért inkább a képernyőt használom. -
mumk1
addikt
válasz
dionaea #15436 üzenetére
Köszi!
És ugyanez egy Sony NEX-el. -
-
rizso
addikt
válasz
dionaea #14892 üzenetére
N8 egy remek teló, én imádtam. Két dolog volt, ami miatt mennie kellett:
- filmekbe (legalábbis az 1GB-nál nagyobbakba) nem lehetett beletekerni, vagyis bele lehetett, de akkor lefagyott
- nem találtam rá megoldást, hogy a kijelző rezgését (pontosabban az érintés visszajelzését) úgy kapcsoljam, hogy billentyűzetnél megmaradjon. Tehát vagy rezgett minden érintésnél, vagy sehol (és íráskor bizony kellett volna a rezgő visszajelzés).És ha már rovaros/bogaras képet linkeltél, akkor én is ilyesmit mutatok az N8-tól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest