Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leeate

    senior tag

    Van tuti receptem a gyors fogyáshoz:

    - Egyél napi ötször, megtervezve (tehát eldöntöd, hogy mondjuk 7-10-13-16-19 órakor eszel valamit), de nagyon keveset, és lehetőleg olyan kajákat, amiben inkább van fehérje, mint szénhidrát (esetleg reggel lehet egy kis "jó" szénhidrát - fitness gabonapelyhek és társai, de cukor és finomlisztet ne) Ezzel együtt még bónusz, ha növeled a napi fehérjebeviteledet, pl. kaja mellé igyál tejet kóla (~cukormentes, nem kell mondanom) helyett.

    - Pörögj egész nap. Ebben bennefoglaltatik, hogy a tévén ne a távirányítóval váltsd a csatornákat, hagyd otthon a kib.tt autódat, és gyalogolj vagy biciklizz, egyáltalán, használj ki minden lehetőséget a mozgáshoz. (És itt ebben kifogásokat keresni elég vesztes dolog)

    - Ami a rendszeresített mozgást illeti, igen, kell az a mozgás minden nap vagy minden másnap, de a hosszú ideig tartó monoton önkínzásnak (pl. "megyek, lefutom a töltést háromszor") semmi értelme, kövérebb embereknek nem is túl tanácsos, de igazából az egészségeseknek se (szélsőséges esetekért lásd focisták halálát a pályán..)

    Amire szükség van, hogy élvezd azt a mozgást. Én pl. azt szoktam csinálni, hogy biciklivel elkezdek tekerni mint állat, élvezem a saját erőmből elért sebességet, utána elengedem a kezem a kormánytól, csak gurulok, és élvezem, ahogy dolgozik bennem az endorfin. Schobert Norbi írta egyszer a könyvében, hogy a mezőn futkározó gyerekek nem arról beszélgetnek játék közben, hogy mekkora a másik pulzusszáma. Akkor nem fogtam fel, ez miért fontos, de most már érzem, és ezért jó mindig elindulni "biciklizni egyet".

    - No alcool, no stress

    Én kb. ezeket csináltam, és fogytam
    - 2005-ben egy nyár alatt 30 kilót (100-ról)
    - Tavaly nyáron 20-at (90-ről)
    - mostanában 3-4 nap alatt 3 kilót (83-ról)

    A közbeeső időszakokban sajnos nem néztem a mérlegre, és beleestem a tésztamámorba.

    Rem. tudtam segíteni!

    Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

Új hozzászólás Aktív témák