Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ekkold

    őstag

    Sziasztok! Megosztanám veletek néhány tapasztalatomat. Nemrég vettem egy 500Gb-os samsung 860 EVO SSD-t. Win7-et használok, és mivel nem akartam mindent újra telepíteni, ezért átklónoztam, a winchasterről az oprendszert. Az ajánlott Marcium szoftver használtam. Működött is minden, csak éppen utólag kiderült, hogy a partició kezdetét visszarakta a 63. szektorra, tehát az alignálás nem volt jó (előtte particionátam az SSD, Win7-el és az jó is volt 1024 / 1Mb szabad terület a partició kezdete előtt). Ezt nem könnyű javítani, csináltam egy partició mentést a 3T Toshiba winyóra, hogy majd arról visszaállítom, de már jól alignálva. Erre végül az Acronis programját használtam, ami sikeres eredményt hozott.

    Tehát nem árt tudni: a Marcium programja, partició klónozásakor elronthatja az alignálást! Nem biztos, hogy mindenkinél, de nálam előfordult.

    Egy másik tanulság, ami nem feltétlenül az SSD-hez kapcsolódik, de EasyUS használatát is ajánlják pár helyen (nos: én nem ajánlom). Az EasyUS particionálójával össze akartam vonni a 3Tb-os vinyó két particióját. Ezt látszólag meg is csinálta, de gyakorlatilag annyira szétbarmolta a GPT particiós táblát, hogy elvesztek az adatok a winyóról. Szerencsére még megvoltak az adatok a két régi winyómon, amit a 3Tb-os váltott, így újraparticionáltam, és visszamásoltam az adatokat rá.

    Tehát: a particiók módosítása előtt minden fontos adatot érdemes menteni, lásd az én példámat: kis hijján annyi lett az adataimnak.

    https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574

Új hozzászólás Aktív témák