Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    Crater (2023)

    Most mondjátok hogy ezek a fizetett kommentelők nem dolgoznak meg a pénzükért, vagy már lehet ezt is az AI írja:


    :DDD :DDD :DDD

    De azért el ne higgyétek :(
    Szóval gondoltam én, hogy ez valami Kincsvadászok / Goonies (1985) szerű családi filmecske lesz a Holdon.
    Hát nem az. Őszintén kíváncsi lennék ilyenkor a rendező/forgatókönyvíró/stábtag véleményére hogy amúgy ők mit kaptak mikor ezt megcsinálták.
    Már az eleje is küzdelmes, tipikus buta gyerekfilm klisékkel, utána viszont olyan morbid fordulatot vesz az egész hogy ilyen pszichohorrort is lehetne belőle csinálni :Y és ez gyerekeknek szólna? WTF
    Amennyi a trailerből is kiderül: a jövőben járunk, van Holdbázis meg minden, itt egy baráti társaságot követünk nyomon, akik kapnak egy térképet egy kráterhez hogy ott valami különleges dolgot találnak. Így el is indulnak a "kincskeresésre".
    És akkor a valóság avagy csak akkor olvasd el a történetet ha nem akarod megnézni a filmet: a Holdon lévő civilizáció kvázi bányászrabszolga, akik azzal vannak kecsegtetve hogy 20 év munkaviszony után eljuthatnak az új "Földre" az Omegára a gyerekeikkel együtt akik még kiskorúak. Kiderül hogy ez szinte mindenkinek hiú ábránd mert a 20 év munkaviszony folyamatosan tolódik ha beteg vagy, és át is lehet örökölni stb. A főszereplő fiúnak X éve megbetegedett az anyja később meg is halt, de mivel apuka közben ápolta meg minden, így a 20 év annyira kitolódott hogy a fiú nagykorú lenne mire lejár és akkor már a fiúnak is kezdődik a 20 év, ergó soha nem mennek az Omegára. Apuka ezért leöngyilkolja magát, így a fiú árva marad és utazhat az Omegára. De előtte még megbízza a fiát hogy menjen el a kráterhez mert oda jártak az anyjával és van ott valami amit látnia kell. Lopnak is egy holdjáró tankautót a fiatalok és el is jutnak a kráterhez ahol valami izé épület van, de kiderül hogy amúgy oda van partizánkodva elrejtve a fiú anyjának a hamvai és apuka azért küldte ide a gyereket hogy az ő hamvait rakja anyuka mellé WTF. Visszafelé meteorzápor kapja el a gyerekeket, akiknek így alig marad levegőjük és már nem is tudnak visszajutni a Holdbázisra. Megbeszélik hogy akkor ok, hát ha elfogy az oxigén akkor a ruha elkezdi alakítani a széndioxidot és akkor majd örökre elalszanak. WTF. És el is fogy az oxigén, minden gyerek halott állapotba kerül. WTF. Majd mégis megtalálják őket a mentőcsapatok és főszereplő fiúnk tér is magához a kórházban, miszerint ő már az Omegán van, 75 évig altatásban volt, de a régi barátai akik szintén túlélték az oxigénhiányt de mostanra mind halottak küldtek neki évi 1 üzenetet 75 éven keresztül amit most meghallgathat egyben WTF.
    És ez a vége. Menjél máááááááááááááááááááááááááááááááááár. Milyen beteg ez???

    Amúgy nyilván megvalósításban fizikai realitásról nem kell beszélni, Holdbázison van gravitáció, Hold külsején nincs, Holdtankban megint van :P
    Ja hát és a legborzalmasabb az egészben az olyan szintű kék-pirosnarancssárgásítás amilyet a Ragadozó városok (2018) óta nem láttam. :Y Konkrétan a fehér szőke kisfiúnak narancssárga a feje, és a fekete kisfiúnak IS narancssárga a feje. WTF.

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák