- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Tibiajax #138950 üzenetére
Tavasszal végre én is megszabdultam a doboz tévémtől, nem hiányzik egy fikarcnyit sem. Tény a fekete nem olyan jó egy régebbi LCD-n mint egy képcsövesen, de remélem egy 5 év múlva már egy OLED tévé is elérhető áron lesz még számomra is.
Jelenleg a legolcsóbb 350k, 100-150k-val olcsóbban már az én ingerküszöbömet is átütné.[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Rip Hugh Keays-Byrne
-
eeXaa
addikt
Nemtom vótemán: apple tv app elérhető mostmár xboxra ill. ps-re... elég jó 4k deal-ek vannak...
-
oriic
HÁZIGAZDA
BREAKING: Warner Bros. will release its entire 2021 slate of films on HBO Max the same day they hit theaters, including Dune, Matrix 4, Mortal Kombat, Godzilla vs. Kong, The Suicide Squad, Tom & Jerry, so many more. https://bit.ly/2I6ukcj
Live-Die-Respawn
-
mephi666
nagyúr
válasz oriic #138958 üzenetére
nofene, jobban megnéztem, mi ez a hbo go... mennyi az esély rá, hogy ami max-ra kerül premierkor, az kb azonnal ott lesz go-n is? karácsony körül kipróbáljuk ezt az ingyen hetet és utána erre az 1890/hó-ra még tán azt mondanám, hogy belefér...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Tibiajax
nagyúr
közérdekű kérdés, a dögunalomban
akik látták a Tenet-et: tekintettel a sztori komplikáltságára, érdemes lehet szinkronnal nézni (aka van annyira jó), vagy hagyjuk és erőltessük inkább az angolt / olvasást?
thx -
emiki6
veterán
válasz Tibiajax #138960 üzenetére
Nem a sztori bonyolult, hanem az, hogy egy absztrakt koncepció a film központi mechanikája. A sztori egyszerű, a film minden egyes a központi mechanikával komplikált jelenetét átlátni, buci nehéz.
Nekem nem volt bajom a szinkronnal.
A film nekem nagyon tetszett, főleg azért mert a központi mechanika egy lenyűgöző filmes megoldás, a film ettől nagyon beteg, de a fekete humor miatt, hanem az abszurditás miatt. Imádtam.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz mephi666 #138959 üzenetére
Eddig legalább is ami régiósan elérhető volt, nekem úgy tűnt felkerül a Go-ra is.
De ilyesmire nem volt példa eddig, könnyen lehet, hogy valami extra fizetős verziót eszkábálnak majd rá.update: hvg
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
mephi666
nagyúr
válasz RetepNyaraB #138963 üzenetére
ez így szép lesz az előbb felsorolt listából kb csak a tom&jerry nem érdekel... annak a trailerét se bírtam végignézni
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
cyberkind
félisten
A Warner végre elindította a változást.
-
Cs1csó
félisten
válasz belinho #138968 üzenetére
Ez törvényszerű, mivel jelenleg NINCS mozi. Az igazi próba az lenne, ha már LENNE mozi korlátozásoktól mentesen és egy időben menne egy film a moziban és pl. az HBO-n.
Valószínűleg így is lenne visszaesés, a kérdés mennyi és a másik platformra való előfizetők száma nőne e, lehet többen fizetnének be az HBO-ra vagy egyéb stream-re ha hetente lenne "premier"
Az is egy érdekes dolog, hogy pl. egy Marvel, Halálos iramban stb. filmet moziban az igazi, hatalmas vásznon több ember társaságában stb.
Egy művészfilmet, drámát bőven elég tévén de az ilyen filmekre nem is ülnek be annyian a moziba mint a blockbuster-ekre.Ameddig nem próbáljuk ki addig nem tudjuk meg, bár volt már olyan, hogy egy film a moziprmierrel egy időben került ki a netre tökéletes minőségben és így is volt mozibevétel bőven.
-
PuMbA
titán
válasz Tibiajax #138960 üzenetére
Szerintem a megértés miatt elsőnek talán érdemesebb a magyar. Nem tudom milyen a magyar szinkron, én angolul néztem és pár dolog így biztosan kimaradt a rövidre fogott velős szövegek miatt, de nem biztos, hogy emiatt nem kell 2x megnézned, hogy érts mindent. 2x megnézve angolul már nekem is tiszta a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz emiki6 #138962 üzenetére
+ többiek köszönöm, akkor majd így esek neki a Nolan-mozinak
előtte azonban még egy másik alkotást raktam a szemem elé, mely ígéretesnek ígérkezettLes Traducteurs
hd,hun
szeretem azokat a mozikat, amikor pár embert bezárnak és elkezdődik a játék. persze, nem mindig jön össze igazán szórakoztatóan a recept, de megvannak a kategóriának az elhíresült darabjai és egy újabb gyöngyszem került kilátásba ezzel a filmmel
a könyvkiadás egy eléggé jól menő biznic nyugaton, franciáknál főleg, ez már a nagykedvenc gall komédiámban, a Dilisek vacsorájában is megjelent annak idején, nagyon szeretik és tisztelik a franciák könyveket és az irodalmat. itt a terület szintén ez, bár a célok kissé másabbak..
néhány profi műfordító abban a kiváltságban részesül, hogy lefordíthatják az egyik legújabb ultrabestseller-t anyanyelvükre, teljes hermetikusság és titoktartás közepette. az anyagból azonban mégis kiszivárogtat valaki, valahogy, emiatt aztán elszabadul a pokol.a filmnek egyértelmű ereje a tíz kicsi indián-szindróma, a folyamatosan fenntartott vajon ki lehet a hunyó a sok ártatlan arcú szereplő közt-effektus, ez viszi is a filmet nagyjából, na meg a hölgyek legszebbike, akin már-már kínzóan sokszor pihen meg az operatőr. szépség ide vagy oda, gagyi, amikor valakit már ennyire előnyben részesítenek dekoratívsága miatt a többiekkel szemben, ugyanakkor pl a ruhadarabjaitól meg már cseszik megszabadulni, pedig direkt eléri azt a pontot a dramaturg, amikor már csak azt várná a jóízlésű férfiember.. na és itt jön a képbe a legnagyobb negatívum is egyben, a főszereplők igen, megérkeznek gyorsan az elején, ahogy az ilyenkor lenni szokott, de nem hagy semmi időt a legalább minimális megismerésükre, egyből bele az eleve kissé nehézkes témakör közepébe. kezdődhet a munka, aztán jöhetnek majd a mellékvágányok. ezek viszont annyira nem érdekesek, legyünk őszinték. egy-két szereplő belső harca önmagával, vagy épp a fordítandó mű szereplőjével, uncsi. de amikor már épp elaludnál, végül azért csak történik valami és hála istennek ez még nagyjából a runtime közepén érkezik meg, szóval még épp idejében. a vége kacifánt kicsit, meg olyan nagyon, nagyon csavarosnak igyekszik, de alapvetően érthető és látatlanban azt mondom, hogy biztosan nem egy Tenet-szint.. sőt, legtöbbször előre kitaláltam, mi lesz a következő képkockán, pedig jaj annyira rejtélyes akart lenni mindig
a film ajánlott, annak aki elegáns formában vágyik egy tíz kicsi indiánra, aki viszont inkább adam sendler-komédiákon szeret kikapcsolódni helló Pitter, az kerülje el mai ajánlásomat
7/10 -
k-adi
nagyúr
válasz Cs1csó #138970 üzenetére
igen, érdekes helyzet így, hogy konkrétan "nem is lehet moziba menni", eléggé unfair így, dehát szükség szülte helyzet...
ha hosszútávon marad, akkor az antiszocok otthon nézik (ha van hozzá tv, előfizetés) a többiek akik az "élményért is" mennek, meg maradnak a mozinál..amit ebből látok, hogy talán a délelőtt, kora du. és a nagyon késő esti vetítések időpontjára menő antiszocok nem mennek emiatt talán kevesebb vetítési időpont lesz csúcsidőn kívül
ja meg jegydrágulást. persze -
mephi666
nagyúr
válasz k-adi #138974 üzenetére
Változik a világ, fejlődik a technika és 1 világjárvány kell, hogy fejben is elmozduljanak az emberek pl nálunk is mondtam a cégnél csomószor, hogy ki kellene használni az eszközök lehetőségeit: ne utazzunk 100-200km-eket 1 órás megbeszélések miatt, amit vidkonfban is simán le lehetne rendezni... most rá vagyunk kényszerítve és a vezetők is látják, hogy jól működik a dolog... mellékesen megspórolnak csomó pénzt is (kocsik szervize, üzemanyag és dolgozók ideje, amit vezetés helyett tölthetnek effektív munkával... arról nem is beszélve, hogy a környezetvédelemért is tesznek ezzel)
Mozi hasonló téma: el tudják juttatni a világ összes pontjára azonnal a filmjeiket... oké, hogy warez, de aki így megnézi a premierfilmeket, az valószínű mozijegyért se fizetne soha... másik oldalon meg van aki úgy gondolkozik, mint én: moziba 5évente járunk, de 1 hbo maxra simán befizetek, ha jó a kínálat ez meg már nekik profit... a mozitermek fognak szívni, mert nem szedhetik meg magukat a túlárazott popcornon meg vizes colan
-
belinho
senior tag
válasz mephi666 #138975 üzenetére
Azért kíváncsi leszek a számokra, hogy ki tudnak-e termelni a stream-ből közel milliárd dolláros bevételt, mint a mozik egy nagyobb blockbuster után.
Van aki meg úgy gondolkozik, hogy minek fizessen elő a HBO maxra, ha már a premier napján kint lesz a torrenten a film globálisan. Na az vajon mekkora profit, lesz a Warnernek??
Se moziba nem kell menni, se HBO max-ra nem kell előfizetni. -
Cs1csó
félisten
válasz belinho #138976 üzenetére
Semmiképpen nem lesznek olyan bevételi adatok, ez ahogy utaltam már rá, törvényszerű, hiszen nincs mozi.
Én nagy torrentmágus vagyok de barátokkal azért szoktunk elmenni filmekre pl. az új Star Wars-okra vagy hasonló kaliberű filmekre.
Persze ilyenkor közel kimaxoljuk tehát popcorn, kóla, csámcsogás, szürcsölés LEVEL 100
(Amúgy szürcsölni nem szoktam, csámcsogni sem, max a kezem motozása a dobozban hallható)[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Ki kell alakuljon ennek is a kulturája. Torrentezni macera. Lehet NASt építeni, filmeket betárazni és onnan streamelni, de minek, ha havi x összeget kiperkálsz és cserébe nem kell se fizikai, se virtuális filmtár? Akinek telik rá, az ki fogja fizetni, akinek nem, az eddig is csak 1-2 filmet nézett meg a moziban vagy megvárta, míg elérhető lesz az adott film.
Én sosem azért mente moziba, mert azonnal meg akartam nézni, hanem azért, mert érdekelt annyira a film, hogy moziban akarjam nézni. A büféből mondjuk sose vettem semmit + diákigazolvány + kapcsolatkártya"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
belinho
senior tag
válasz emiki6 #138978 üzenetére
Én az üzleti részét nem értem. Ott van a Tenet, ami kb 200 millió dollárból készült, jelenleg valami 350 millió dollár körül jár bevétel terén úgy hogy a 2 legnagyobb amerikai mozihálózat zárva van, és a Covid miatt sokan el sem mentek megnézni. Most jön majd a bevétel a VOD-ból és az eladott fizikai hordozókból. Ha a premier napján kirakják ezt is VOD-ra, csak a töredékét termelte volna be.
-
mephi666
nagyúr
Ez az, amit leírt más azóta: előfizetsz havi 1-2 doboz cigi áráért és torrent macera nélkül filmet nézel akármelyik eszközödön... lényegében a kényelmet fizeted meg és támogatod a készítőket
-
emiki6
veterán
válasz belinho #138979 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy havidíj van már nem ilyen egyszerű a dolog, mert nem a konkrét filmnek lesz bevétele, hanem a szolgáltatásnak. Bár a nézettség azért mérhető, hogy mely filmeket nézték az előfizetők.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
mephi666
nagyúr
válasz emiki6 #138981 üzenetére
lesz bevétel, de nem úgy mérik, hogy "eladtunk 10millió mozijegyet 10$ darabáron" ...hanem az hbo, a netflix meg az amazon, stb is megvette a jogot pl a warnertől 50-50 millióért... (és onnantól az ő dolguk, mennyien nézik náluk)
ui: meg a másik, amit amúgy is nagyon szeretnek: a kiadók is elkezdik csomagban adni a filmeket az online tartalomszolgáltatóknak (pár A+ film mellé tucatjával a zs-kategóriás fost...) ...de ez már tényleg az ő bulijuk, hogy hogyan szerződgetnek... a legnagyobbak természetesen úgyis próbálnak saját tartalomszolgáltatást indítani, mint pl a disney (csak hát az se lenne jó, ha lenne 40 ilyen szolgáltató, természetesen havidíjas előfizetéssel)
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
válasz belinho #138979 üzenetére
azzal kezdem, hogy nem vagyok a témában járatos
olyan, hogy veszteséges film (kevesebb bevételt termel, mint amennyibe került), nem nagyon létezik, a jogdíjakból a későbbiekben úgyis pluszos lesz mind, a gyártóknak az az érdekük/céljuk, hogy mielőbb jöjjön vissza a ráköltött pénz, ez pedig a mozibevételekből tudott megtérülni, legalábbis eddig,, hiszen a vod sokkal gyorsabban sokkal több emberhez képes eljutni, mint a mozizás lehetősége
így szerintem nem kérdés, hogy csak idő kérdése és a vod a bevételek tekintetében ugyan úgy le fogja hagyni a mozit, mint ahogy anno a videojátékipar is tette ezt a filmiparral
One Ring to rule them all
-
mephi666
nagyúr
válasz k-adi #138984 üzenetére
nem feltétlenül, hacsak nem mennek el exkluzivitás irányba... az b@szna be igazán, ha pl hbo-nál mennének a warner filmek, netflix-en a universal, stb... vagy ha minden kiadó tolná a saját szolgáltatását... legjobb lenne, ha mindenki nyomná a saját sorozatait ezerrel (ami engem nem izgat, mert szökőévente kap el 1-1), emellett premierfilmeket is azonnal én simán beleképzelek olyat, hogy kap az ember 2000/hó-ért egy alap díjcsomagot, amivel nézhet mindent, kivéve a vadonatúj mozikat, pár hónap után pedig ezek a filmek is átkerülnének a nagy kalapba... ha pedig kíváncsi vagy premierkor a filmre, akkor megkapod +1 ezresért 48 órára ...gondolom agyalnak ezek rendesen a fizetési/előfizetési modellen, hogy maximalizálják a profitot (ehhez meg tapogatózni kell rendesen, mi az, amit szépen benyelnek a fizető vendégek)
-
k-adi
nagyúr
válasz mephi666 #138985 üzenetére
"gondolom agyalnak ezek rendesen a fizetési/előfizetési modellen, hogy maximalizálják a profitot"
az 100%
"hacsak nem mennek el exkluzivitás irányba... az b@szna be igazán"
hát ja, az eléggé de amilyen elcseszett világ ez, még simán lehet... amolyan steam vs. epic store, stb. cica harc
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz mephi666 #138985 üzenetére
Minimum 25 éve voltam Kanadában. Már akkor lehetett csak 1 műsorra/filmre előfizetni a tv szolgáltatónál, a tv boxszal. Nyilván ezek olyan kaliberűek is voltak. Pl. 20? dollár egy Ali boxmeccs. De a tv box már akkor is tudott "online" játékot, amikor a rulett asztalon tehettél számra, a néni megpörgette aztán vagy nyertél, vagy nem.
A torrent bizonyos helyeken divat, meg bizonyos korban. A többség inkább előfizet, mert mondjuk az nem pénz neki. Meg úgysem ért a torrenthez, meg azt sem tudja merre keresse, meg hogy. 2 mozijegy árából egy hónapig elvagy a Netflixen. Az meg be van építve a TV távirányítójába is, szép nagy gombbal.[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
-
belinho
senior tag
Bőven vannak veszteséges filmek, vagy olyanok, amik 0-ra jöttek ki, vagy alig termeltek bevételt,van erről valami toplista is. Egy dolog a film gyártási költsége, de több tízmillió dollárt költenek, médiára, marketingre, reklámokra, ajándéktárgyakra stb. Szóval ha bukik a film, akkor ez a pénz is megy a levesbe.
Nem a VOD létjogosultságát vonom kétségbe, jó dolog ez, otthon is meg tudod nézni ha nem szeretnél moziba menni, vagy nem kell utazni, ha nincs a közelben mozi.
Többször leírtam már, én a pénzügyi részét nézem, hogy miként éri ez meg a Warnernek.
Ott a Disney, és a Disney+. A Mulan-t kitették a mozis premier napján a saját csatornájukra, amit megnézhettél, ha az előfizetésen felül kicsengettél 30 dollárt.
Megvették a 20th Century Fox-ot, megvették a Lucasfilmet és ki tudja mikor veszik meg a többieket, az összes nagy film hozzájuk fog tartozni.
Amerikában sincs kolbászból a kerítés, a többség Disney+ előfizetést fog vásárolni a tartalmak miatt, a Warneres filmeket meg le fogják torrentezni a premier napján. -
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #138994 üzenetére
Hasonló a helyzet mit Németországban?
Tehát vagy kell VPN vagy szerver bérlés és arról SFTP-n áthúzni?
A VPN is komoly havidíjas a szerver pedig még drágább. -
mephi666
nagyúr
ez az alig 10milliós kis ország vagyunk, ahol mehet (egyelőre) a torrent, de nem belőlünk fogják kitermelni a dollár százmilliókat...
megnéztem ma kusturica maradona-ról szóló filmjét
bírom kusturica filmjeit, ez dokumentumfilm és szerintem jól összefoglalták diego életét a végén bevallja magának, hogy kokain nélkül sokkal többre lehetett volna képes... jelenleg az a kérdés, hogy maradona, pelé, vagy puskás? ...kokó nélkül egyértelmű lenne a válasz... habár szerintem így is maradona volt minden idők legjobbja és nagyon esélyes, hogy nem lesz soha többet hozzá hasonló... élmény még mindig nézni a pályán az összes mozdulatát... messi-t hasonlítgatják hozzá, de maradona vb-t nyert az országának, vezére volt mindig a csapatnak és messi-nek már talán csak 1 utolsó lövése van...
-
bagyulajuve
addikt
válasz Cs1csó #138995 üzenetére
Németországban nem tudom hogy van
fr 3 éve ismerősöméknél voltam kinn (Phlidelphia), és nem torrenteztek, mert tilos és figyelik a forgalmat
ezt onnan tudják, hogy magyar ismerősük pénzbírságot kapott és egy egyszeri figyelmeztetést, hogy ha nem hagyják abba, akkor bajban lesznek..
Resistencia eterna
-
belinho
senior tag
válasz Cs1csó #138992 üzenetére
Előzőleg írtam én is, hogy kényelmesebb a stream, ezt nem vitatom. Mondom én arra leszek kíváncsi, hogy hogyan fog ez az egész változni, mert nem mindenki engedhet meg magának 5-6 stream előfizetést attól függően melyik szolgáltatónál lesz a film.
Egy 4-5 fős család aki elment volna moziba megnézni a filmet, az lehet otthon marad, és mivel van előfizetésük így a premier napján megnézik a filmet otthon, így ez a mozibevétel el fog tűnni a forgalmazónak. -
LOTR
addikt
válasz belinho #138990 üzenetére
szerintem a mozis (illetve mozibevételes) bukással kevered a veszteséges film fogalmát (ilyen szempontból az most lényegtelen, hogy egy adott mozifilm teljes költségét az előállítás+marketingre költött összegek adják)
a legtöbb bevételi toplista is a mozist veszi alapul, mert jól mérhető, hiszen néhány hónap elteltével lekerül a filmszínházak kínálatából a film, így jól lehet összegezni, hogy addig mennyit termelt, de utána jön az igazi passzív pénz, a tv-s, a lemezes és most már a vod-os (és persze a merchandising) jogdíjak, ezt viszont hogy méred? egy év alatt mennyit hozott? 10 év alatt?
habár ilyen irányú kimutatásokat nem láttam, de továbbra is tartom, hogy veszteséges mozifilm nincs, csupán az a kérdés, hogy mennyi idő alatt termeli vissza a költségeit
One Ring to rule them all
-
PuMbA
titán
" de továbbra is tartom, hogy veszteséges mozifilm nincs, csupán az a kérdés, hogy mennyi idő alatt termeli vissza a költségeit"
Ha ez így lenne, akkor nem fejezték volna be pl. az Alitát, amit 3 részesre terveztek. 1 rész teljesen nyitott befejezéssel, nem hozta a lóvét, befejezték. Ennyi. Ha úgy is visszahozta volna a költségeit, akkor miért nem csinálták meg a másik 2 részt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest