-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
áh igen... meg amikor az AC-130-ból aprítják a sivatagban, de legfőképp ez a jelenet az
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz oriic #138453 üzenetére
bombázós? a sivatagira gondolsz?
eskü hiányzik Bay, meg a látványorgiája
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
KD6-3.7
őstag
Most jövök moziból. Szana szét ültettek minket. Boszorkányok 2020
Hát idegesítő egerek, gagyi cgi, boszik nem elég félelmetesek meg úgy az egész fölösleges volt. Lesz kölköm biztos, hogy a 90-es feldolgozást fogom neki megmutatni, abban a főboszi na az volt az igazi rusnya, para boszorkány! -
Laraxior
titán
Ha már kicsit itt vagyok a harci jeleneteknél" számomra eddig szerintem az Act of Valor volt eddig a legjobb Ez a Boat Scene.... Leszakíccsa a fejed
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
pohár
félisten
válasz KD6-3.7 #138455 üzenetére
nekem is el kéne lőnöm a 2 ajándékjegyem valamire, van 1-1 VIP és 4DX, de semmi nézhető
-
pohár
félisten
válasz oriic #138458 üzenetére
jaaa, hogy a 2-ből, arról nem volt szó!
ebben a railgun maradt meg a legjobban, hogy mekkorát kapott vele valamelyik jószág a piramis tetején
-
Laraxior
titán
válasz pohár #138459 üzenetére
Skorponok az első részben van a sivatagban, a második részben csak addig szerepel amíg Röptűzzel kerül összetűzésbe.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
pohár
félisten
válasz Laraxior #138460 üzenetére
jaja, azt vágom, csak hirtelen nem esett le a sivatagos rész
gyuromoj... igen, gyors megnéztem az említett részt, szép kerekek voltak
-
oriic
HÁZIGAZDA
Love and Monsters
Nagyjából azt kapjuk amit a trailerben láthattunk, de nekem tetszett összességében. Kis laza szörnyes film, kb mint a Zombieland, csak...nagyra nőtt jószágokkal. Mondjuk már az elején volt egy érzésem,
hogy a csaj offolni fogja, ami végül is bejött, csak így kb túl sok értelme nem is volt az utazásának. Ok, ügyesebb, okosabb lett, meg túlélő, de ahogy a végén láttuk, mégis visszatért az igazi családjához. Nyilván ha lesz második rész (Nem sok esély van rá) az a hegyi utat mutathatná be, de nem tudom, hogy van-e elég patron a témában plusz egy filmre. Live-Die-Respawn
-
gyimger
őstag
Aki arra tippelt, hogy egy fekete nő lesz az új 007, az nyert is, meg nem is, mert nem James Bondot váltja (még). [link]
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
atike
nagyúr
Szerintem 4K tesztre szinte az összes szuperhősös film - akár Marvel, akár DC - tökéletes...
De ami még extra szép képpel bír - szerintem:
Pi élete, Joker, SW - Utolsó jedi, Mentőexpedíció, 1917....Van egy minisorozat, nagyon dícsérik: Seven Worlds, One Planet
Na és én is úgy vagyok vele, hogy legyen csak minél nagyobb... Kb 4 méterről nézzük, 65" 4K-ban, de csak első pár pillanatban tűnt nagynak a tévé...
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
elmúlt napok termése:
első részhez hasonlóan elmeroggyant, rengeteg társadalomkritikával... aki az előző részt szerette, az valószínű ezt is fogja, mert a szint kb ugyanaz... ami leginkább megmaradt, a "vice pussy-grabber" jelző
scorsese-sen lassú, vontatott... egyben meg sem bírtam nézni, mert időm nem volt rá... jó volt együtt látni ezeket a "színészóriásokat" nekem végig kiszámítható volt, vártam pedig egy kis csavart, amit pl a tégla végén megkaptam... a színészek és az atmoszféra miatt mindenképp érdemes egyszer megnézni, ha valaki szereti a stílust, de nálam ez nem újranézős (mint pl a keresztapa sorozat) ...de niro "fiatalítva" tényleg furcsa volt a nagypapás mozgásával... a "60-as évek amerikája" hangulat nagyon átjött (mint tarantino hollywood-jában)
hosszához képest engem végig lekötött a film... volt benne poén, dráma, jellemfejlődés... a végén néztem volna még simán tovább, olyan hirtelen befejeződött nem sokszor újranézős nálam, de egy filmnek teljesen jó
a főszereplő gyerekre először azt hittem, hogy buscemi fia
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
emiki6
veterán
válasz gyimger #138466 üzenetére
"elgondolkodott azon, hogy ezek a támadások nem személyesen neki, hanem a bőrszínének szólnak"
Asszem egy kicsit túlságosan leegyszerűsítette a dolgot.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Pitterix
őstag
Holland thriller, ami bemutató alapján jónak tűnt, de csak tűnt. Annyira idegesítő, hogy az valami ááááááááááá. Olyan megmozdulások vannak benn, hogy ilyent épeszű ember nem csinál.
Ami valós, az a szütymörgő mazsola az úton, mert ilyennel minden nap találkozok reggel és este, de a többi....
Nem ajánlom, még sok pálinkával sem.2\10
#értékelés"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
mephi666
nagyúr
válasz Pitterix #138477 üzenetére
szigorúan szinkronnal érdemes nézni, nem tudom melyik adón láttuk... ez a legótvarabb tv-thrillereket is magasan alulmúlja... olyan béna szituációk vannak benne, hogy fizikai fájdalmat okoz 1-1
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Pitterix
őstag
válasz mephi666 #138478 üzenetére
Én is valami hasonlót éreztem. Komolyan, már majdnem ordítottam, mikor olyan idióta jelenetek voltak, hogy, áááá leírni sem tudom.
Mikor kikölcsönöztem, még asszem 7 pöttyön állt, de most azt az 5-öt is sokallom neki."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
emiki6
veterán
válasz RetepNyaraB #138474 üzenetére
Szerintem az lett volna illendő, ha a szerepe a 007-es számot nem megörökli, hanem más számon fut, mint egy eredetibb, függetlenebb karakter. Hasonló, de különböző.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
válasz gyimger #138466 üzenetére
"Nagyon hálás vagyok azért a lehetőségért, hogy kihívás elé állíthatom ezeket [a hagyományos macsó] történeteket. Jó úton haladunk, hogy eltávolodjunk a toxikus maszkulinitástól, ami azért lehetséges, mert a nők egyre nyitottabbak, egyre többet akarnak, és hallatják a szavukat, valamint felszólalnak minden illetlen viselkedés ellen" – zárta gondolatait Lashana Lynch.
Feminazism confirmed.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Eastman
addikt
-
KISDUCK
addikt
Megnéztem a Waiting for the Barbarians-t és hát elég jó film volt, a trailerben lévő filmfesztiválos díj nem csak mutatóban van. Az mondjuk meglep, hogy imdb csak 5,8-at kapott 4,6k szavazatból, kíváncsi vagyok hogy a közönség idővel hova fogja besorolni, de szerintem egy 7,5 pontot megérdemelne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #138482 üzenetére
ha szereted a James Bondokat, akkor a temaban az Archer sorozat nagyon ajanlott. gyakorlatilag egy az egyben a Connery era Bondjarol van mintazva, csak reflektal a diszfunkcionalis tulajdonsagaira. ja es van noi parja aki teljesen jol (marmint szinten diszfunkcionalisan, csak mashogy) mukodik a szerepeben.
ha a Mad Maxnak fel lehetett epiteni egy noi parjat, akkor 007nek is menni fog. ne legyunk mar eloiteletesek.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz proci985 #138485 üzenetére
"ha a Mad Maxnak fel lehetett epiteni egy noi parjat, akkor 007nek is menni fog. ne legyunk mar eloiteletesek."
Hogy ne lehetne, persze. Csak amikor politikai jelmondatok hangzanak el, akkor ennek az esélye hirtelen nulla lesz. Ugye láttunk már nagyon sok rossz példát.
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz cyberkind #138486 üzenetére
a 11. evad kb visszatert a gyokerekhez es zsenialis lett szerintem. ha meg nem lattad, erdemes.
a tobbinel tenyleg voltak hullamok, gyakorlatilag egyhelyben filmkent kellett nezni oket, hogy rendesen mukodjenek. gondolok itt foleg a noir es a "papagaj" evadra. az ur is nagyon hullamzott.
lezso6: persze, innovacioban (technikailag arrol van szo) mindig benne van, hogy kevesbe fog mukodni. ez egy lehetoseg, el lehet szurni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
"No, a Free Guy és a Halál a Níluson is ment a levesbe decemberről. Jelenleg egyik filmnek sincs új dátuma."
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Peterhappy #138494 üzenetére
+1
Meg en a szineszt is birom. Kar erte. Kivancsi vagyok medsig halasztjak, vagy ratoljak Netflixre.
Live-Die-Respawn
-
válasz proci985 #138488 üzenetére
Az a baj, hogy szerintem az nem innováció, hogy meglévő régi karaktereket ilyen módon átalakítanak, lecserélnek. Ez elég durván SJW logika, főleg hogy itt direktben mondja az új színész, hogy a toxic masculinity felszámolása a cél. Ugye nem attól lesz jó vagy rossz egy film, hogy most milyen színű a főszereplő bőrszíne, vagy milyen neme van, stb. Ez egy lényegtelen metaadat. A konkrét tartalom alapján dől el, hogy az adott film jó vagy sem. Pont ugyanúgy rossz az, ha egy adott film mondjuk rasszista, mintha telenyomják ultrafeminista tartalommal.
A megoldás szerintem az, hogy ha már mindenképp okítani akarják a népet, akkor nem egy zéró összegű játékként kéne ezt kezelni, azaz ne rombolják már le a régi legendát, s építsenek újat a helyére. Ahogy írtad, a Mad Max 3 az talán a legjobb példa hogy kell ezt jól csinálni, ott a kecske és a káposzta is megmaradt, azaz nem lett belőle Mad Maxine.
Na, de majd meglátjuk mi lesz az új 007-esből.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Miklós315
aktív tag
David Attenborough: A Life on Our Planet (Egy élet a bolygónkon)
Lenyűgöző képek és gyönyörű zenei aláfestés mellett egy újabb - és épp ezért talán már nem annyira hatásos - okosan szerkesztett felhívás a felelősség és észszerűség fontosságára, végső soron a jövőnk esetleges létére/nem létére helyezve a hangsúlyt. A tétel hitelességét ez esetben a személy biztosítja: Attenborough egész életében következetesen geoid élőhelyünk változatos, logikus, fenntartható csodájára irányította figyelmünket, mely, miközben elvarázsol, egyúttal biztosítja ellátásunkat is. Napfény, víz, élelem, lakhely - minden, mi kellhet az élethez, adott.... volt(?)
A probléma, mely miatt most megint minket, hogy kapzsi mértéktelenségünkben és egyúttal egyedi intelligenciánknak köszönhetően levetettünk egy roppant fontos béklyót: a természet körforgásának stabilizáló erejét. Immáron - kis túlzással - a leggyengébb egyedünk is életben maradhat - már, ha így döntünk -, s ezzel kivontuk magunkat az egyenletből, egyenlőtlenséget teremtve az élővilág és később a nem élő világunk számára. Bolygónk regenerálódása nem bír lépést tartani kizsákmányoló mohóságunkkal, ezért lassan egy puszta, élettelen sárgolyó marad a korábban nyüzsgő Paradicsomból, melyen csak későn eszmélő, haldokló, ész-hívő burkaink fognak egy utolsó táncot lejteni: immáron nem az élet, hanem a kipusztulás jegyében.
Mindeközben logikus, kivitelezhető változtatásokat is eszközölhetünk: csak figyelnünk kell egymásra (példák átvétele), és be kell látnunk, hogy felelősek vagyunk világunkért, s ez által végső soron önmagunkért. A gyermekkor öntudatlan "akarom"-ját fel kell váltania a felnőtt kor fenntartó munkálkodása. Tudatos, okos, fáradhatatlan munka ez. Nincs lehetőség megpihenni, mert az ár a létünk. Nem csak egy-egy döbbenetesen szép vagy vicces lény megismerhetőségéről, hanem a környezet összefüggéseinek életadó mozzanatáról van szó. Ezt immáron tudjuk, s mert tudjuk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Többé nem.
A csernobili keret, melybe üzenetét ágyazza a veterán természetjáró, nyomatékosítja a tényt: a bolygó, bár hatalmasabb nálunk, s velünk vagy nélkülünk de tovább marad az űr titkának része, számunkra legalábbis elismerendő mozzanat, hogy van beleszólásunk jövőnkbe. Együtt élőhelyünkkel vagy tovább pusztítva azt, mi döntjük el, megyünk, vagy maradunk e titok részese.
Ez az üzenet kikezdhetetlen, bárhogy is vélekedjünk a klímaválság "trendi témájáról", mindazonáltal pár ponton furcsának hatott David levezetése. Leginkább az elején található pár dolog, ami nem feltétlenül tűnik kompatibilisnek a nettó környezetvédelemmel:
a kb. 4,6 milliárd éves bolygó történetének eddig 5 nagy restartja volt, kb. 100 millió évenként követve egymást. Ebbe az ívbe köszön be az evolúció, no meg a dinoszauruszok meteor általi távozása. Ez nekem feladja a leckét: oké, hogy stabilan gazdálkodhatunk a planétával jelenlegi feltételek mellett, de egy-egy ilyen mértékű külső-belső hatást azért nehezen tudunk - jelenlegi(?) technikával, így az alkalmazkodási képességünkkel - hárítani (gondolom én).
A másik adaton felhúztam a szemöldököm, mert lövésem nincs, hogy 1 millió évnyi intenzív vulkáni tevékenységgel valóban fel tudjuk-e venni a versenyt 200 évnyi pöfögéssel...
Az, hogy szétfúrjuk, letaroljuk, kiirtjuk a bolygót, evidens probléma. No de, a bolygó folyamatosan - nagyon lassan - változik, tehát felmelegedés és lehűlés tapasztalható (planetáris szinten, nem a kényes emberi szinten értve). Ebbe vajon mennyi beleszólásunk van? Rendben, rágyorsíthatunk, és ezt nem kéne, de egy szint fölött ellenhatás...?
És még egy közelítési pont: ha véletlen létezők vagyunk csupán, ki tudja, lesz-e még más utánunk. Lehetünk mi a következő dinkadínók. Ha teremtett létezők vagyunk, a kereszténység lineáris üdvtörténete szerint van lejárati dátumunk. Mások ciklikusságban gondolkodnak, végső választ nem nyújtva...Akárhogy is, amit tudunk, meg kell tennünk a fenntarthatóságért a jelenlegi állapotok között, aztán a többi majd kiderül. Nézzétek meg e dokut, és Attenborough más csodáit is, mert varázslatosak és elgondolkodtatóak.
#értékelés
"Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest