- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 11 - népalma
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
válasz decoati #13500 üzenetére
Hévíz (Így Zalaszentgrót) térségéről nem tudsz semmit? A net kicsit gyatra néhány helyen a városban. Sokan panaszkodnak főleg a "kisnetesek" közül, hogy este nagyon belassul. Nekem a 10/2 folyamatosan 10/1.5-et hoz a feltöltés kicsit gyatra, de ez legalább éjjel nappal ennyi A TV adások képminősége viszont kritikán aluli
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
decoati
aktív tag
hja
még a fibi előtt 2 emberke foglalkozott kizárólag a böszörményi hálózattal.
Jelenleg 2 emberke foglalkozik a böszörményi, a hadházi, és az újfehértói hálózattal, 1/3 hibajavítási határidőre.
De jól nyomják.[ Szerkesztve ]
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
pohár
félisten
a Digisport csak nekem lett 4:3? eddig szélesvásznú volt, most ilyen nyújtott szar
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #13513 üzenetére
Vasárnap a jelszint elment 12;-14 körülre is. Voltak kint a srácok állítottak az erősítőkön azóta jobb, de nagyon nem vagyok megelégedve a minőségével Jó persze nem kell 50"-os tv-n bámulni, de hát ha 1-1 csatorna tud olyan minőségben adni ami nézhető rajt akkor a többi miért egy rakat...
-
pohár
félisten
na mi az, senkinek se váltott képarányt a Digi? így el van nyújtva az emberek feje, nem épp szép látvány...
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #13515 üzenetére
Most 7.3 db (negatívba nem megy soha csak felfelé) Ez volt 1 hete 12-14 db is az állítás előtt. Minél hidegebb van annál nagyobb az érték.
-
pohár
félisten
válasz decoati #13519 üzenetére
akkor ez így fog maradni? bllee, eddig normálisan nézett ki, kb 2 napja nyújtott a kép...
igaz hogy egy kis 27cm-s crt orion szutykom van, de eddig jó volt a kép, most kb úgy néz ki, mint ha egy nagy LCD-m lenne, és egy régebbi 4:3 adást néznék rajta, de felnagyítom a képet, hogy töltse be a TV képernyőjét...
-
pohár
félisten
válasz kigyi_23 #13522 üzenetére
ja 37cm, bocsánat
ettől még a probléma változatlan, este kikapcsoltam a TV-t, másnapra változott az aspect ratio...GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kigyi_23
addikt
Hmm, ha nincs rajta lehetőség 16:9-es képarány állítására akkor lehet megszívtad
Sajnos nálunk sem mindig 16:9 mondjuk engem meg ez zavar Mármint az adás is 4:3 néha így aztán kilógnak a fejek. Ugyanúgy ahogy az RTL Klub is néha 4:3.
Amúgy az a 37centi sem sokkal nagyobb Sokáig bámultam én is ekkora trubadúrládát[ Szerkesztve ]
-
reziscc
csendes tag
Sziasztok. Szerintem még jó pár évet várhattok, hogy SPEED szupergyors internet csomagotok lehessen, mert szolgáltatás Cegléd és Kecskemét meghatározott szolgáltatási területein, illetve Tiszaújvárosban érhetőek el, na most én ceglédi vagyok itt van az utcában az Fibernet-Invitel ügyfélszolgálati iroda és még itt sem lehet. Pedig városközpontban lakom... Sajnos nincs nagy választék, az utcánkban nincs Rubicom sem, így marad a T-home. Meg is kötöttem a TV és internet előfizetést, de majd csak a hűségidő lejárta után fog élni a szolgáltatás.Szerintem az Invitel úgy szar ahogy van.. Kivették a kedvenc csatornámat a DoQ-t és engem nem érdekel, hogy van Disney Channel meg Discovery meg Digi Sport.. Mindenki el van szállva a Digi Sporttól én viszont utálom a sportcsatornákat. Disney Channel-t a Fibernet kivette arra hivatkozva, hogy nem nézik és Nickelodeont tettek a helyére. Most minden vackot belepakoltak. Ezzel nem hogy javították volna a szolgáltatás minőségét hanem rontottak rajta!
-
pohár
félisten
válasz kigyi_23 #13525 üzenetére
ezen? képváltás? jó vicc
egyszer hátha megjavul... holnap Pool - MU meccs, addigra összekaphatná magátGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
decoati
aktív tag
válasz kabelmania27 #13518 üzenetére
Egyszerű ez, mit a pofon.
A multiosztó netes ága 80MHz-ig 2dB-t, afölött 10dB-t csillapít.
A tévés ága 80MHz fölött 2.5dB-t csillapít.
A kettes osztó 3.5dB-t, fölötte osztásonként 2dB-t csillapít (tehát a 3-as 6-ot, a 4-es 8-at...)
A CMTS a modemtől ált. 78-80dBuV-t vár, tehát egy jól szintezett visszirányú hálózaton a maximális visszirányú csillapítás (kódolástól, és modemtől függően) a modem csatitól az erősítő diplex filterének a kimenetéig (ami egyben a visszirány bemenete) max. 38-40dB lehet, efölött nem megy fel a modem a hálózatra.
Ez azért érdekes mert 29dB tutira van benne (multiosztó: 2dB, EFI leág: pl. 23dB, erösítő kimenő SP2: 4dB), és még a kábelt nem is számoltuk. Ezért kerüljük a multiosztó előtt a sima osztókat, mert szűkíti a mozgásteret, amire azért a szintezési hibák / hőmérséklet változások / beázások /egyedi belső hálózat, falialjzat, stb. miatt szükség van.
Továbbá: mivel a netes ág felső tartománya és a tévés ág tartománya között 10dB szintkülönbség van (plusz a ds és a mellette levő tv csatornák közti különbség, ami gyakran 0, de illene a ds-nek pár dB-vel lentebb lenni), és a tévének min. 60, max. 77dBuV kell szabvány szerint, így egy -10-es (-10dBmV=50dBuV) modem vételi jel (pl. egy normálisan kiépített belső hálózaton, elől a multi, aztán a tv ágban pl. egy 2-es osztó 1-1 tv-vel) a tv-n -57dBuV-ot jelent, tehát a tv kép tutira szar lesz.
De ezt már könnyen ki lehet matekozni.
Ha a jel csak a hideg miatt megy be a szabvány tartományba, az már régen rossz...család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
decoati
aktív tag
válasz kabelmania27 #13531 üzenetére
7.3 dBmV-nál 4 tv-re "multi után 4-es osztó, kábelek direktben a tv-ben" esetén a tv-k 68-69 dBuV-t kell hogy kapjanak, az bőven jó kell hogy legyen.
Nagyon túlhúzott hálózatnál (modemen 13 dBmV?) az oszlopról > 85dBuV jön be, az iszonyú sok.
@kigyi: van egyáltalán multiosztó berakva a hálózatba? Vagy falialjzatok, vagy valami?család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
kabelmania27
félisten
válasz kigyi_23 #13534 üzenetére
[link]
Ha átvariálod a kábelezést, meg fog javulni szerintem a kép
Nézd át a kábelezést szerintem, mindegyik tévén nézd végig az összes csatornát, hogy milyen a kép. Nézd meg úgy is, hogy az egyik ágat direktbe rákötöd a multi tv kimenetére osztó(k) nélkül. Szerintem a legjobb megoldás a négyes osztó használata lenne. Így a mostani továbbosztót ágon lévő két készüléken jelentősen javulna a kép.[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #13535 üzenetére
Az biztos, hogy van nálam egy kettes osztó itt a szobámban, a padláson nem tudom most mi van majd felmegyek meglesem. Ezt a megoldást amatőr hibának tartottam már akkor is amikor először megláttam (nem voltam itthon amikor a srácok kötötték). Azóta sem tetszik, de amit sohasem értettem: miért kell ide a kettes osztó, ha a másik ága megy vissza a padlásra majd rögtön le a mellettem lévő szobába..... A padláson olyan kavar van, hogy csak vakarják a fejük amikor jönnek. Van olyan kábel ami elmegy a padlás 60%-ig majd vissza.... ott osztóba majd megint odáig és le a szobába.
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #13538 üzenetére
Ha egyszer lesz időm azzal kezdem, hogy kinyesem a felesleget Csak kell hozzá egy világos időszakban legalább 1-1.5 óra.
Sajnos reggel még sötét van este meg már sötétedik amire hazaérek melóból
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
Felhívtuk a fiber ügyfélszolgálatot, mert még mindig külön kezelnek bennünket. Mondom szeretném módosítani, vagy újrakötni a szerződést, mert sokallom a számlán szereplő összeget mit tud ajánlani: 16 900 Ft.............................................. Itt kicsit elvörösödött a fülem. Nem mondom, hogy nem tudtam volna megcibálni a hölgy haját kicsit. Hát mondom ezt nem kérjük ez nevetséges.... Egy marketinges kolléga hívott, hogy 9900 Ft lenne, ha most kötnénk újra a szerződést. Ezt közöltem a hölggyel ezután 6-7 perc síri csend következett azzal az indokkal, hogy keresi hogy jöhetett ki az összeg. Hát ajánlott egy 13 nem tudom pontosan mennyiről, mert ugye az HBO előfizetés...... Óóó mondom, hát az nincs. Ő meg erre, hogy márpedig nekünk van!!!! És, ha nem kérem akkor 11470 lesz az előfizetés, de írásban mondjam le az HBO-t. Na neeem közöltem, hogy lemondani amit nem veszek igénybe nem tudom, sőt panaszt fogok felvetetni (ezt csak írásban lehet nem engedte telefonon, pedig kötelessége lenne). 4 évig voltam előfizető 2 hűséghosszabbítással és HBO-t max az újságban láttam. Szerintem jogos a panaszom és bizony meg is próbálom még azt nem tudom milyen formában fogom beadni, de kérni fogom a havidíjas kompenzációt (visszamenőleg legalább az eddigi hűségidőszakra), mert a szolgáltatást nem biztosították részemre...... Jelzem nem tudtam az HBO-ról, hogy egyáltalán benne van az előfizetésünkben! Mielőtt valaki azt írja, hogy miért nem jelzem neki amit nem tud az ember azt nem is tudja jelezni, de mint kiderült fizettem a díját évekig csak nem volt feltüntetve.
Ha valakit tud valamit segíteni mit, hogyan, mert mondjuk járt ilyen cipőben nem hallgassa el, mert szét... az ideg most asszem. A hibákért bocsánat ideges vagyok nem ellenőriztem le a szöveget.
-
kigyi_23
addikt
válasz sfdrakex #13542 üzenetére
Fizettem, de nem tudtam, hogy fizetem, de a TV-m sem találja (4-ből 1 sem tehát a készülékhibát kizárhatjuk). Nem gondoltam semmit, csak a sokat fizettem és gondoltam lehetne kevesebb akkor miért ne ezért hívtam az ügyfélszolgálatot, nem vagyok milliomos közel 60k-t spórolok meg 1 év alatt ami nekem nagyon nagy pénz. Az ügyfélszolgálatos hölgy mondta, hogy mondjam le, mert van HBO előfizetésem. Nekem viszont nincs ilyenem nem is tudom nézni, de ezek szerint fizettem (magas is volt az előfizetési díjam). És mivel fizettem, de a szolgáltatást nem tudtam igénybe venni tehát hozzám be sem kötötték a megfelelő szűrőt, hogy nézhessem így nem tudom lemondani, de a különbözetet szeretném havidíj kompenzációban visszakapni, de legalább valamilyen kártérítést kapni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz kigyi_23 #13545 üzenetére
Ez nagyon szép tőlük.
Nekem egyszer felszólítást küldtek, hogy fizessem be az elmaradásom. Bevittem az összes számlát, befizetett csekkel együtt, nézegette a nő, majd közölte az van hogy alapból a rendszerük mindent duplán terhel, de van egy ember aki kiveszi a második terhelést, biztosan elfelejtette az én esetemben, szóval minden rendben. Kérdeztem nem lehetne-e szimplán terhelni, mondták nem. Nevetséges, bár most már lassan 1 éve Digis vagyok, nem is bánom.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
decoati
aktív tag
válasz kigyi_23 #13546 üzenetére
http://www.invitel.hu/analogtv /csatornakiosztás, kiválasztod a települést, és egy PDF-ben lejön az akt. csatornakiosztás. Nincs benne, néztem.
Innentől két lehetőség: 1., felhívod telefonon és leordítod a hajukat (Invitel már mindent rögzít, nem tudják letagadni a korábbi telefonbeszélgetésben elhangzottakat sem), 2., a kinyomtatott csatornatervvel és egy aktuális számlával becsattogsz a legközelebbi üszire, és finom felvezetés után rájuk borítod az asztalt. Mindkét esetben a fogyvéd és az NHH sűrű emlegetésével.
Én a másodikat ajánlom. Ha eddig fizettették veled a nem létező HBO-t, akkor azt joggal kérheted vissza / jóváírathatod, nyuszik lesznek, meglásd.család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
kigyi_23
addikt
válasz decoati #13548 üzenetére
Először hivatalos panaszt nyújtok be (ezt lehet írásban és nem kell utazgatnom, sajnos november közepéig szabadnap nélkül dolgozok). A panaszt ki kell vizsgálniuk így vagy úgy, de lesz nyoma. Az ügyfélszolgálatos hölgy haját nem ordítottam le telefonon, mert nem ő tehet róla, amúgy is kell egy telefonbeszélgetés melyben higgadtan megbeszélem egy Inviteles ügyfélszolgálatossal, az HBO ügyet: tehát meglepődtem ,hogy van ilyen a szerződésemben és visszakérdeztem ez hogy lehet és miért nem szolgáltatják ezt (ugye 4 éve) Többször nyomatékosan rákérdeztem (4-6 alakalom tehát az ügyfélszolgálatos már a haját tépte sztem ) mi ez az HBO dolog és én miért nem tudok róla, de ha tényleg van ilyen akkor miért nem szolgáltatják és ebben az esetben miért fizetem. Majd jött az ötlet, hogy mondja le erre nyomatékosan kijelentettem, hogy nem mondhatom le azt ami nincs, de ha eddig fizettették velem akkor panaszt fogok benyújtani. Így első körben a panasz szerintem megfelelő lesz.
-
decoati
aktív tag
válasz kigyi_23 #13549 üzenetére
4 éve, bakker, az vagy 80ezer péz... (legalábbis errefelé 2 rugó a HBO)
Fotózd le a szűrőket, ziher iszt ziher. Ha tényleg nem szolgáltatnak (márpedig nem), akkor fölösleges lesz. De hát tudjuk hogy az ördögnek mitől piros a szeme.család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest