- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Sony Xperia XZ3 - egy lencséből főzelék?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Aktív témák
-
pizzas84
tag
válasz kabelmania27 #14297 üzenetére
Kábel az első tv-ig az amit a szerelők húztak be. Onnan sima koax kábel van. Lehet a kábelezés miatt nincs 10M a net?
-
nyxor
aktív tag
válasz kabelmania27 #14301 üzenetére
De nem biztos, hogy minden modem jól viseli az ekkora értékeket.
D3-as modememnél most 40-41 dB között mozognak az SNR-ek a 4 csatornán, power level 1,5-4,5 tartományban van. Felfelé 42-43 dBmV.[ Szerkesztve ]
LG G2
-
kabelmania27
félisten
válasz pizzas84 #14303 üzenetére
Ha a tratec osztó után a tévé ágon nem 3x árnyékolású a koax, a modemig viszont 3x a koax, az ineternet nem lehet ezért lassú, mert a tévé ágról nem tud a zaj visszajutni,
Ha nem 3x árnyékolású kábel van a tévékig, az alacsony frekis adásoknál fogsz zavart tapasztalni. Szerintem a hosszú hétvége okozta megnövekedett túlterheltség miatt lassú a net.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
A tratec osztó letöltési freki irányába 10decibelet csillapít, feltöltésben 2.5öt.
Ha nem ez az osztó lenne nálad, hanem egy szimmetrikus kettes, 7decibellel több lenne a power level. Nálam most -0,3. Itt is 10 körül van a bejövő jelerőssége.
2010nyarán -9.5volt a powerlevel, szerencsére nem szakadt meg a kapcsolat, ilyen esetben sok a tratec csillapítása. Egyik ismerősömnél másik szolgáltatónál úgy van megoldva a bekötés, hogy a padlásra tettek egy négyes osztót, a tévés ágakra pedig visszirányszűrőket tettek, a modem előtt is van egy kettes osztó a tévé ágán pedig szintén egy szűrőt tekertek fel.[ Szerkesztve ]
-
nyxor
aktív tag
válasz kabelmania27 #14307 üzenetére
De neki Motorolája van, az meg azért nem mai darab. Lehet, hogy haldoklik is, igazából egy cserével lehetne megoldani. Ha az ügyintéző normális, nem fogja elzavarni azzal hogy a garantált megvan.
LG G2
-
nyxor
aktív tag
válasz kabelmania27 #14311 üzenetére
Ha így lenne, akkor 1. nem lehetne egy adott sebességnél gyorsabb csomagra előfizetni, 2. ha mégis, éjszaka meglenne a sávszél. Felénk kertes házas övezetben utoljára ért el a D3-as csomag, addig 10 mega volt a max, persze bírta volna a hálózat, én is baromságnak tartottam, de hát elővigyázatosság. Van 8 DS vivő a 386-430 MHz tartományban, ez 8* durván 40 Mbit, azaz kb. 320, ennek elégnek kell lennie egy nagyobb városrésznek is, figyelembe véve azt a tényt hogy nem tölt mindenki egyszerre. Mert elfogyna az a 320 Mbit nagyon gyorsan, ha csak 3 ember 120 megás nettel nyomná a torrentet 24/7-ben. A UPC pont ezért vezette be a 300GB limitet. Persze nincs mindenütt 8 downstream freki, de ott nagyobb csomagok se.
[ Szerkesztve ]
LG G2
-
pizzas84
tag
válasz kabelmania27 #14311 üzenetére
Este 6tól kb 9ig lassabb a net. Tegnap éjfélkor mértem 9.5M-át is. Bár 2x reseteltem a modemet mire felcsatlakozott. Most is 8-9.5M között van. Úgy vettem észre, hogy ha nem húzom ki a modemet, hanem mindig megy, akkor lassabb. Bejön a win7, modem megy 2 napja, futtatok egy speedtestet, 5-6M. Resetelem a modemet(általában 2x), várok egy percet, speedtest, és 8-9M a net.
-
decoati
aktív tag
kábelezés... milyen a kábelezés... bakker legalább ne hülyítenétek egymást, bíznátok olyanra, aki nem éjsötét hozzá
@pizzas: jelents hibát, jobban jársz. Meg fogják mondani hogy mi a pálya. Nem, nem a kábel.[ Szerkesztve ]
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
nyxor
aktív tag
2 hét múlva HD, múlt héten már mailt is küldtek hogy kimaradások lesznek.
Csatornákról sajna nincs infó, ÁSZF-ben se.
Emlékeztetőül '08-ban a fibi akkori vezetője mekkora tervekkel állt már elő, most meg nem keresem, de a lényeg annyi, hogy az akkori olimpia idejére tervezték a HD-t. Végül is csak 4 év telt el azóta, de az idei olimpiára meglesz az A felvásárlás pozitív hatásokkal is járt úgy gondolom, fél év után itt a HD, a fibernetnél várhattunk volna míg meg nem őszülünkLG G2
-
kigyi_23
addikt
Én még várhatok amíg meg nem őszülök, pedig nézném a HD adásokat, de itt a büdös életbe nem lesz, viszont, ha beruházok egy antennára akkor előfizetésem sem lesz.... Olyan a minősége az m1-nek, hogy nézhetetlen rajta az F1.
Le kellett töltenem a netről, hogy meg tudjam nézni, mert egyszerűen sz.r ahogy van az m1 minősége itt Zalaszentgróton. HD??? Nem, hogy nem HD hanem SD - - kategória. Sajnos csak erősítős tetőantennával lehet fogni a MindigTV-t, de komolyan mondom, ha nem változik veszek egyet és a hűség végén repül a kábel tv, mert az F1-en kívül meg az olimpia és foci EB egyes közvetítésein kívül esetleg néha RTL vagy TV2 van nálam bekapcsolva. Eurosportot még nézek, de csak ennyi.Bocs a kirohanásért, csak már nagyon unom, hogy mi mindig mostohagyerekek vagyunk és itt a fejlesztések.... ááá milyen fejlesztések....
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kabelmania27
félisten
válasz kigyi_23 #14316 üzenetére
Igazad van, szerintem a dunántúli területeket is nyugodtan eladhatták volna a UPC-nek, sokkal jobban jártunk volna. Nézd meg ennek a szolgáltatónak a kínálatát. Fonyódon egyre több házon lehet látni különböző tányéros tévé szolgáltatók antennáit, hozzáteszem 600Mhzs hálózat van max 37csatornával...
[ Szerkesztve ]
-
nyxor
aktív tag
Egy kis infó az április 2-ai változtatásokról. 543 - 679 MHz freki tartomány ki lesz takarítva a streamek számára. Az érintett 7 analóg csatorna átkerül a saját programcsomagján belüli üres helyekre. Nem sokat kell vacakolni majd a hangolással.
LG G2
-
AttyVin
aktív tag
Akkor ez azt jelenti, hogy a digitális csatornák maradnak a "helyükön", de az analógoknál néhányat újra kell hangolni?
A tavalyi nagy átvételt követő tisztogatást követően jópár üres hely maradt...
Remélem az a 7 is megmarad, mert ilyenkor nagy lehet a csábítás, hogy el is tüntessék őket örökre.
Üdv, Vino
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #14317 üzenetére
Jöttek ki a szerelő srácok dobtak kicsit az erősítőn (azóta van 15-17db a PL). Meg lecserélték a falnál a toldást egy direktre a másik TV-n. Aztán ennyi. A kép valóban nem csíkos azóta hiszen be lett állítva az erősítőn a nagyobb jel viszont hangyás és van csatorna ami szellemképes.... 2012-ben ennyire futja? Amióta megkaptam az új modemet a net bírja rogyásig ezért csillagos 5-ös. Nekem ez tökéletes amit minőségben itt kapok viszont a TV amióta Invitel van egyre rosszabb. Most már tényleg a csatornák vételi minősége is kritikán aluli, pedig nem a TV a rossz az tuti.... Főleg nem mindegyik....
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kabelmania27
félisten
válasz kigyi_23 #14321 üzenetére
Net jól működik, ha nincs bix szakadás
Tévé szolgáltatás egy katasztrófa.
Arra lennék kíváncsi, aki összeállította ezt a csatornakiosztást mégis hogy gondolta.
Ennyire lenézik a vidéki embereket?
Nálunk általában tiszták az adások, a disney és a felvilágosító csatorna rossz.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
az hogy lehet, hogy analógon jön az HBO, pedig nincs is előfizetve rá? igaz elég trágya a kép, de a hang az szuper, a képből meg kivehető a nagy része
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
jansky1
senior tag
valaki tud egy üzletkötői elérhetőséget?
-
nyxor
aktív tag
válasz kigyi_23 #14327 üzenetére
Az októberben szokott lenni.
Nekem is van ingyen analóg HBO-m. Mikor a szerelők kijöttek bekötni és szarakodott a modem (mac nem volt beregelve de nem hitték el), átraktak másik ágra a szekrényben a tap-en, oda ahol nem volt HBO szűrő, és azon is hagytak a "kellemetlenségek" miatt (2 óra szenvedés).LG G2
-
nyxor
aktív tag
válasz kigyi_23 #14329 üzenetére
Nem tudtam hogy lesz. Analógba nem szokásuk berakni kódolatlan napokon, mert ilyenkor 2 megoldás van:
1. kiszedik mindenhonnan a lyukszűrőket (valószínű )
2. berakják az HBO-t egy üres helyre, ahol a kutya se fogja észrevenni, max a jól tájékozott emberkék behangolják. Ezt se szokták megtenni általában.
Digitálison leveszik a titkosítást (volt hogy azt sem), ha van boxod nézzed, ha nincs akkor így jártál. Csak a szolgáltató hozzállásának kérdése az egész.LG G2
-
pohár
félisten
válasz kigyi_23 #14327 üzenetére
jaja, bár azt úgyis inkább HD-ben nézem a gépen... de attól függetlenül biztos lesz néznivaló még az écsbíjón
ma amúgy pár órára megszűnt az analóg műsorszórás, minden csatornán ott figyelt a "No input data"
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
hekkerman
tag
Hali
Kb két hete váltottunk inviteles internetre, és azóta arp gyorsítótármérgezést dob a nod,
erről: 85.66.69.1 a címről. Ez mi lehet? Írtam nekik e-mailt, és több válasz után azt írták, hogy küldjem el a tűzfal log fájlját, tehetek feljelentést, és cím visszanyomozás után megnézik, hogy ki is az. Na azért ennyire nem mennék bele, de foglalkozzak ezzel? -
AttyVin
aktív tag
Mi a túró van már megint? Kezdődik a "HD-átállás"?
FilmBox = Nincs AV
Két napja megint nincs rendes EPG! A boxon a március 20-ai délelőtti műsor "ragadt be", de nincs lista, mint ahogyan a Conax-osTV-n sem!
Üdv, Vino
-
vOrOn
tag
-
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Tegnap kötötték be az inviteles 10/2-es kábelinternetet, melyből olyan max. 8,5/1,5 a valóság a speedtest szerint Windows 7 alatt. Van egy Ubuntu Linux is a gépemen, az alól is megnéztem, ott legnagyobb meglepetésemre 9,8/1,9 volt. Többször is mértem mind a kettőn, reggel-este, de mindig hasonló eredmények jöttek ki. Hogy van ez akkor, a sávszélesség függ az oprendszertől is?
-
nyxor
aktív tag
válasz IpiBcsi #14338 üzenetére
Pedig nem a rendszertől függ. Pl. nekem Win7 alatt ugyanúgy megvan a sávszél. Lehet, hogy a Windows valami update-et töltött a háttérben, vagy más alkalmazás használja a netet. Az is lehet, hogy trójai van a gépen. Netlimiter vagy hasonló sávszél korlátozó progi nincs fent véletlen? Tűzfal milyen?
[ Szerkesztve ]
LG G2
-
IpiBcsi
tag
Nem fut semmi olyan, ami a sávszélességet befolyásolná. A tűzfal ZoneAlarm free.
Kiváncsiságból megnéztem a laptopomon is, amin egy vadifriss Windows 8 beta teljesít szolgálatot, ott is az alacsonyabb értéket mutatja. És nem csak a speedtestnél, hanem a letöltéseknél is észrevehető a dolog, a Windowsnál max. 1,1, a Linuxnál max. 1,3 MB/s. -
decoati
aktív tag
válasz kabelmania27 #14341 üzenetére
(ez egy szuper jó tanács, nekem semmi behatással nincs a sebességre, ellenben azokat a drága jó orosz elvtársakat akik a napokban (gondolom) botnet toborzás céljából úgy jutottak át a windows tűzfalán mint fing a drótkerítésen, gond nélkül megállította)
@IpiBcsi: Linux alatt is ugyanazzal méred? pl. speedtest.net? (nem emlékszem már pontosan, de) linux alatt van lehetőség a forgalmazott byte-ok számához hozzáférni (valamelyik virtuális fájlból), ha valami abból kalkulál sebességet (legegyszerűbb megoldás), az olyan 4-5%-kal mindig több mint a nettó forgalom, mivel bele van számolva az összes protokolláris infó, fejléc, stb. Csak tipp.család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
IpiBcsi
tag
válasz decoati #14342 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. A ZoneAlarm kikapcsolása nem hozott változást.
Linux alatt is a speedtest.net-tel mértem, de az egyéb sebességtesztek (UPC, Externet) is hasonló eredményt hoztak. Végül is megbékéltem a dologgal, az eddigi 3,6 Mbps/192 kbps sebességű ADSL-emhez képest ez maga a tökély. -
nyxor
aktív tag
Láttátok az RTL Klubnál az új hangsávot? Tegnap pl. a CSI eredeti nyelven is ment, ki is írták az elején.
LG G2
-
AttyVin
aktív tag
Most elkezdték az átállítást "HD"-re vagy csak műszaki hiba van?
Egy csomó csatorna elérhetetlen!
Talán mégsem szombaton este kellene ezt megcsinálni! Hétfő reggelre is elég lenne, az is április...
Üdv, Vino
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- BestBuy topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- BMW topik
- Napelem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Öregszem
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest