- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Sony Xperia XZ3 - egy lencséből főzelék?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
decoati
aktív tag
válasz szelidorzo #14500 üzenetére
mikor az Invitel átvette a bazárt, megbízott egy miskolci illetőségű külsős céget üzletkötősdiből kifolyólag, akik lejöttek mikrobusszal a területünkre (~150km), és kampány jelleggel (pánikszerűen) kezdték kötni az üzletet, /db. Dőltek is az új bekötések mint az állat, csak pislogtunk.
De.
Kimegy a kolléga bekötni, nagyváros cigánytelep, megáll, kiszáll, kijön a tezsvír, aszongya: "há' be se gyere dik, csak add ide az utalványt. -Milyen utalványt, te jóember? -Hát a 10.000 Ft.-os teszkós vásárlási utalványt. -Mivan? Beteg vagy?"
Hát kiderült hogy a jankók fűt-fát-bogarat-utalványt-telefont-apámf*át beígértek a parasztnak a szerződésért cserébe, pedig még HÁLÓZAT SEM VOLT, de mit érdekelte őket, hiszen /db után jött a jutalék, ráadásul k*messze is laktak...
oké, ez végletes, a területi műszaki főgóré a maga finom úri modorával pár nap alatt leépítette őket, de akkor is, a lényeg gondolom átjöncsalád, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
szelidorzo
aktív tag
válasz decoati #14501 üzenetére
Ilyen telepre a szerviztől mentem címre TV-t javítani.
Beinvitál a Kanalas Csingacsguk, miközben kérdem hol a TV. (már a telepre érve is káromkodtam, hogy hova kerültem) Mondja a gádzsi, hogy benn a szobában a készülék.
Na ott éppen halottat sirattak. Vernyogott, ajvékolt a sok réti. Ekkor fordítottam hátat, hogy vazeg, akkor lesz neked működő TV-d amikor a p.na dalol, mert én meg nem csinálom, pláne nem itt.kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
-
decoati
aktív tag
válasz szelidorzo #14503 üzenetére
én mentem olyan helyre ahol egy mindenórás gádzsi feküdt az ágyon, a "tisztikar" meg teljes harci díszben. Na mondom sietek mielőtt megszül, hát a fos NDK-s áthangolt tévéjükről a teljes uhf hiányzott, mondom ez nem lesz jó. -Miért, kell másik tévé? -Nekem nem, de ha nézni akarják, hozzanak. Azt már nem vártam meg, de 10 perc múlva láttam az utcán az egyiket, hogy ünneplőben, talicskán tol egy k.nagy 100Hz-es Panát.
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
jansky1
senior tag
injoy 15-ről 25-re emelés +200huf , juhé
-
jansky1
senior tag
aki telefonon módosított felfelé netcsomagot, annak mennyi idő alatt emelték meg a sávszélességeT?
-
M@Db0Y
senior tag
válasz kabelmania27 #14510 üzenetére
6 megás netem volt és az új szerződéssel +100Ftért lett 10 megás.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz kabelmania27 #14514 üzenetére
Ezt hozza mindig
-
M@Db0Y
senior tag
válasz kabelmania27 #14516 üzenetére
Ja, viszont a napokban vmit szétfújt a szél
Receive Power Level 2.7 dBmV
Ez az érték eddig kb 2-3 dbmV között mozgott most meg 0 környékén van . TV képe is rosszabb lett az elmúlt pár napban bár annyira nem zavar mert nem nagyon nézek tv-t -
Vukmir
aktív tag
Részben ide tartozik.
Ki milyen DNS szervert használ (feltéve ha nem az alapot kéri le az inviteltől)? És miért azt?
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
titán
válasz Vukmir #14519 üzenetére
Én jelenleg a router-en Google és OpenDNS van beállítva (3 szervert kell megadni, így 2 külön szolgáltatót is be tudok írni).
Hogy miért? Nem kell a tisztelt szolgáltató hibáitól tartani, stabilabb, gyorsabb, biztonságosabb, jobb, stb.
ITT egy lista az érhető szolgáltató függetlenektől.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
decoati
aktív tag
válasz kabelmania27 #14516 üzenetére
(amíg be nem csap a villám a környékre. Nem véletlenül, nem jókedvünkből, és nem a jelszint miatt rakjuk ám be...)
@Vukmir: Google vagy 4.2.2.4, kizárólag diagnosztikai célból, mivel ugyan mindíg mennek, de jóval lassabban mint az isp sajátja.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz decoati #14521 üzenetére
Elhiszem ,tudom, hogy nem csak egy sima osztó a tratec tris-210e
Egyik nyáron -9,5volt a powerlevel és 35az SNR, aggódtam nehogy megszakadjon a net, szerencsére a webstar jól viseli a gyenge jelszintet.
Az SNR folyamatosan 35-40között ugrál, szerintem sok a modemnek a 10decibel csillapítás.
0.0felett 39-40 az SNR, de alatta leugrig 35ig
Télen 5ig is felment a powerlevel.
Albérletbe outon volt a modem tapon a tévé pár adás nem volt tiszta megfordítottam, de az SNR ugrált, kicseréltem egy kettes splitterre utána jelszinttől függetlenül (3-7között változott napszaktól függően) stabilan 40volt az SNR.[ Szerkesztve ]
-
decoati
aktív tag
válasz kabelmania27 #14522 üzenetére
ne értsd félre, nem akarlak én állandóan kioktatni benneteket, én úgy látom hogy te sokkal többet vagy itt, és sokkal többet segítesz itt az embereknek mint én, én ha beugatok csak azért teszem, hogy ne beszéljetek másoknak hülyeségeket.
tehát Tratec:
Elsődleges funkciója a tv ágról leválasztani a visszirányú frekinek megfelelő tartományt, tehát hogy a tévé ne pofázzon vissza 80MHz alatt, szétverve a visszirányt. Erre épp a napokban volt egy sztorim, folyamatosan kínlódott a net, pedig semmi nem indokolta. A cseremodemet simán be tudtam regisztrálni, de nem tudta letölteni a konfig fájlt a tftp szerverről. A pesti adatkommos kollégával arra jutottunk hogy húzza az csak kurva lassan, egyéb felügyeleti eszközökön pedig látszott hogy borzasztó csomagvesztéses a vonal. Megoldás: a jankó kioperálta a Tratec-et és berakott egy kettes osztót, a fostalicska tévéje meg szétverte a kommunikációt. Ha kiveszed a tratecet és beraksz osztót, akkor a tévés ágakat MINDIG le kell szűrni HPF88 (vagy HPF60) szűrőkel. Ha ezzel senki nem foglalkozna, a hálózat néhány tucat efi után olyan zajos lenne, hogy az egész körzetben beállna a net, mint a gerely. (tekintve hogy egyesek házon belül sorkapoccsal kötik össze a koax kábelt)
Másodlagos funkciója a galvanikus leválasztás és a villámvédelem, közeli villámcsapásnál a tratec az első ami elpukkan, megvédve a modemet, és az efi hálókártyáját/alaplapját.
Harmadlagos funkciója a ds-en a -10dB valszeg azért, hogy a tv ágon a csillapítás ~0dB lehessen, ne pedig 3.5, mint a kettes osztónál.
A mért SNR mindig függ a hasznos jel mértékétől, mivel egy 25dBuV-s termikus zajjal mindig számolni kell. Tehát egy -10dBmV-s jelen lehetetlen 35dB-nél jobb snr-t mérni. (mellesleg ha a modem -10-et mér, akkor a tv 60dBuV-t kap, a szabvány meg 60-77dBuV, tehát szarul megy a vonal) A modem olyan -14-ig fent tud maradni.
Nem sok az a -10dB, mivel normál esetben a multiosztó az első amivel a jel találkozik, utána vágatlanul megy a modemhez. Ha ez így kivitelezhetetlen (mivel olyan a belső hálózat), akkor van hogy én is kiszedem (és osztó+hpf), ha a modemig a belső hálózat csillapítását 6dB alatt tudom tartani (mivel ez visszirányban is 6dB ám, az meg már elég sok). Ha nem, akkor sajna plusz kábel.
hirtelen ennyicsalád, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
decoati
aktív tag
válasz kabelmania27 #14524 üzenetére
örülök neki
-
nyxor
aktív tag
UPC-nél a tv ágra is kimegy a visszirány, de csak a boxig (videotéka miatt).
LG G2
-
jansky1
senior tag
na át is van állítva 25/5-re. pénteken rendeltük meg. egész gyorsan.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Akinek az április havi számladíj csoportos beszedésével problémák voltak, azoknak megoldódott a dolog?
Én írtam nekik az online ügyfélszolgálaton, válasz azóta se jött és a számlámat sem terhelték meg újból.
-
Kicsirics77
veterán
válasz kabelmania27 #14534 üzenetére
csoportos beszedési megbízásom van és nem vonták le
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
dbius
veterán
válasz kabelmania27 #14534 üzenetére
Számomra a beszedés jobb és olcsóbb megoldás, mivel x db. fölött ingyen van, nem számítanak fel érte díjat, míg a (rendszeres) átutalási megbízásnak lenne díja.
Természetesen van egy limit beállítva minden beszedési megbízásomra - de akár beállíthatnám azt is, hogy csak egy engedélyező sms elküldését követően vonhassanak beszedés esetén is -
Eddig ebből még nem volt problémám, de nem is ajánlom nekik sem, hogy legyen, mert ilyen téren nem vagyok egy "nyuszi" ügyfél
-
dbius
veterán
válasz Tiger24 #14537 üzenetére
Ebben az esetben lesz ám fogyasztóvédelmi panasz is. Ugyanolyan tr@gya az egész, mint a fibernyetnél volt....
Más:
Nekem mostanában szakad a net. Tegnap este is neteztem, este 11 körül meg láttam - miközben épp privátot írtam -, hogy felkiáltójelessé vált a hálózati ikon és nincs internetkapcsolat.
Megnéztem a routert, szerinte volt publikus IP címem. Megnéztem a kábelmodemet, az meg azt mutatta, hogy minden rendben, a modem kapcsolódott, van IP címe, a log nem mutat semmit, stb...
Ennek ellenére semmi, se ping, se az oldalak, semmi nem jött be. Google dns szervert használok, de nem a névfeloldással van ilyenkor a probléma, tegnap sem ez volt.
Újraindítottam (kihúztam a tápot, majd fél perc múlva bedugtam) a modemet - WebSTAR EPC2100R2 -, de nem tudott kapcsolódni fél órán keresztül sem. Ma reggel, mikor indultam melózni, akkor láttam, hogy a kábelmodem valamikor online állapotba került az éjszaka folyamán.
Ugyanez az elmúlt hetekben már előfordult pár alkalommal (3-4). Bosszantó.
Ti nem tapasztaltatok hasonlót mostanában?
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz kabelmania27 #14539 üzenetére
Nálam nem online led, hanem cable led van,ez világít folyamatosan, ha felépítette a kapcsolatot a modem, egyébként pedig időnként villog, ha kapcsolódni próbál.
Viszont amikor ezek a problémák jelentkeztek, akkor ez a cable led is folyamatosan világított, mintha rendesen online lenne a modem, tehát látszatra minden rendben lévőnek tűnt minden helyen, de a modem újraindítása után már csak villogott a cable led.
Szerk: egyébként köszi a jelzést, ezek szerint nem biztos, hogy körülöttem van - csak - gubanc
[ Szerkesztve ]
-
Tiger24
tag
válasz kabelmania27 #14539 üzenetére
tegnap jött e-mail, hogy sürgős karbantartás volt az éjszaka, mondjuk az éjféltől volt várható.
-
M@Db0Y
senior tag
-
neo1976
csendes tag
A héten nagyon gyenge a net,s egy bécsi szerver a legjobb számomra? Én Pécsett lakom!
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
Houston, we have a problem...
Nádudvaron hangyafoci van
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
AttyVin
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy mi van már megint?
Napok óta nincs EPG.
Elfelejtették leszedni a Port.hu-ról?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
Tiger24
tag
válasz Kicsirics77 #14535 üzenetére
vonták már a múlthavi díjat csop.beszedéssel?
-
dbius
veterán
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Öregszem
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A fénynél gyorsabban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Router gondok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kedvenc zene a mai napra
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- További aktív témák...
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest