- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz szelidorzo #14149 üzenetére
Viszont az Upc 120/10es netet egy gigabites swich segítségével 3gépre meg tudod osztani és mindegyik gépen meg lesz a 120/10 Gondolom nálad is tartec tris 210e osztó volt amíg nem volt digital gold. Hogy alakította át a kábelezést a szerelő amikor hozta a médiaboxot?
Milyen jelszint értékeket mutat a modeme? 192.168.100.1
Jól működött a 10/2 Fibernetes időben?
Én Invitelhez kerültem, az netnél jobb lett a ping, sajnos a csatornakiosztás nagy visszalépés a fiberneteshez képest. Upcnek sokkal jobb az ár/érték aránya, van eszámla, minden területen ugyanazok a szolgáltatások érhetők el, míg Invitelnél digitális tévé és docsis 3-as netcsomagok csak a szolgáltatási terület egy részén.[ Szerkesztve ]
-
szelidorzo
aktív tag
válasz kabelmania27 #14152 üzenetére
Kistarcsán jelenleg még a családi házas környéken érhető el a digi TV, a lakóparkok talán év vége felé, ha kialakítják benne a csillagpontos elérést. (Na meg ha a társasház hozzájárul. Mondjuk, hogy az invitelnek ki járult hozzá, azt nem tudom)
Khm, Swich nem teljesen így működik. Ha három gépet kötsz rá, akkor mindhárom gépnek lesz külön IP címe, de egyszerre egy időben nem fog mindhárom gépen 120/10-es tempóval csorogni a bitfolyam.
Az STB telepítése szereld magad megoldásban történt. A régi fiberes szűrőt nemes egyszerűséggel kivágtam a kukába.
Két szimmetrikus 3,5 dB csillapítású elosztót használok, az első elosztóról kapja a modem a jelet, illetve a másik ága van még kétfelé osztva.
Modem után egy asus rt-n16 router ketyeg.
Fibernet internetszolgáltatása folyamatosan romlott. A 10/2-re váltáskor 10-12 volt a ping, aztán egy év alatt ez szép lassan felkúszott 25-30-ra, a vége felé már csomagvesztés is akadt, valamint az utolsó 3-4 hónapban heti rendszerességgel küldtem el az ügyfélszolgálatot melegebb éghajlatra, hogy ismét nincs net.
A UPC szolgáltatása megváltás a fibernet után . De a fibernetet nem lehet alapnak tekinteni, mert az a béka segge alatt volt. Mellette folyamatos számlázási harcban álltam velük, kaptak is büntit a fogyasztóvédelemtől, meg a hírközlési felügyelettől, mikor leszarták a panaszomat, hogy másfél év után milyen alapon kezdtek el bérleti díjat számlázni a saját tulajdonomat képező (meg lehetett venni) STB után.A UPC-vel igazából az STB kötöttség az egyik bajom, illetve, hogy HDMI kimenettel rendelkező STB biztosításáért plusz 1000FT-ra akarnak levenni.
A Diginél megy Conax kártyával a vétel, és egész jó áron van a csomagjuk.Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.7 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 0.1 dBmV 38.2 dB
Channel 3: 0.7 dBmV 38.6 dB
Channel 4: 2.8 dBmV 39.3 dB
Channel 5: 3.6 dBmV 40.0 dB
Channel 6: 3.9 dBmV 40.3 dB
Channel 7: 3.8 dBmV 40.3 dB
Channel 8: 4.3 dBmV 40.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 43.7 dBmV
Channel 3: 44.2 dBmV
Channel 4: 44.7 dBmVkérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
-
kabelmania27
félisten
válasz szelidorzo #14153 üzenetére
Jó jelszint értékek
Szerintem a két kettes szimmerikus osztó helyett használhatnál egy hármas szimmetrikus osztót, ha egymás mellett vannak az osztók ilyet vagy ilyet.
Nálam tratec van a tévé ágon pedig egy szimmetrikus hármas, egyik ismerősőmnél nem rég kötötték be a tévét netet telefont őhozzá másfajta osztót tettek. Az is dobozban van, a bejövő és a net F csatlakozójához nem lehet hozzáférni, a két tévé kimenet F csatlakozója szabadon van.
Itt azt olvastam, hogy hamarosan lehet csak kártyát kérni az UPC digitális szolgáltatásához.
Hívtak többször az Inviteltől, hogy váltsak 10/2-re de úgy gondoltam bőven elég nekem a 6/1[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz szelidorzo #14153 üzenetére
De ha nem egymás mellett vannak az osztók akkor így a jobb
Médiaboxnál milyen a jelszint?[ Szerkesztve ]
-
nyxor
aktív tag
válasz kabelmania27 #14155 üzenetére
Szerintem fölösleges ennyire belemerülni a részletekbe
Ha egy hálózat működőképes, nincs vele semmi különösebb probléma, akkor biztosan jók a jelszintek. Akkor kellenek ezek az adatok, ha rossz a kép, vagy a modem nem hajlandó felállni. Ilyenkor a szerelő leméri egy elég pontos eszközzel a jelszinteket az érintett frekvenciákon, és eldönti, hogy ez így jó-e vagy sem. Ha mondjuk 1 tv-n szar a kép, az nem biztos, hogy jelszint hiba, akár a tuner is beadhatja a kulcsot.
Egyébként végre megemelték a sávszélt:LG G2
-
kigyi_23
addikt
Nálunk olyan szemcsés lett az M1 képe, hogy lassan már nézhetetlen. Még rajta kívül 2 másik csatorna is rakoncátlankodik, de a többi képe meg tűéles... Mi a fene lehet? Először a jelszintekre gyanakodtam, de a modem jelszintje normális értéken van így aztán gondolom csak úgy magától a TV ág sem mászhat el. Ugye az érték mindenhol kell, hogy változzon így a modem jelszintjén is látható lenne a változás. Valakinek tippje?
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #14159 üzenetére
Eddig nem volt gond a képpel és a kábelezés sem lett bántva a jelszint tökéletes, de majd ha hazaérek linkelek egy modem értéket, ha gondolod. Múlt héten már lejelentettük hibára, de ma délben még nagyon rossz volt a kép. Bezzeg az RTL most már tökéletes, hogy nem lesz rajta F1.....
-
kzoard
csendes tag
Tegnap 236 forintért emeltünk internetet 1 év hűség mellett. Kíváncsi vagyok, mikor állítják át 10/2-re, két héten belült mondott az ügyintéző. A legjobb az egészben az, hogy ha visszamondjuk a szerződést a 8 munkanapon belül, net nélkül maradunk, mert az új szerződés előtt a régit bontani kellett. Pedig a régiben az volt, hogy ugyanazt, ugyanannyiért, hűség nélkül szolgáltatják. Jó kis trükk arra, hogy ne lehessen visszalépni az előzőre, ha közbe visszamondjuk a szerződést (mert például nem emelték meg).
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #14164 üzenetére
Mind a 4 tv-n rossz az adáskép az m1-es csatornán. Függetlenül attól, hogy normál CRT 72-es TV-n vagy a Plazmán nézem.
-
AttyVin
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Tud-e valaki arról, hogy valamilyen üzemzavar lenne az Invitel digitális szolgáltatásában Kecskemét környékén?Tegnap éjszaka óta először egy csomó adó képe többször szétesett, aztán egymás után "eltűntek"... és jelenleg 11 csatorna nézhető.Azóta a legtöbb nem működik és/vagy hibaüzenetek jelennek meg: Nincs hozzáférés, Nincs AV, stb.Az analóg csatornákkal nincs gond.OFF lett a dolog, mert a HelpDesk "automata munkatársa" folyamatosan bemondja, hogy technikai probléma van a körzetben...
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
kigyi_23
addikt
Hiba nagyjából megoldódott, még nem teljesen tiszta, de most már sokkal jobb a kép. Tegnap nem értem haza, de ma délben még zavarosnak tűnt amikor ránéztem egy pillanatra. Most viszont majdnem jó. A modem jelszint értékei változtak így gondolom állítottak a srácok az erősítőn.
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #14170 üzenetére
Jobb, ha nem tudod Olyan agyament módon, hogy még a szerelők is vakargatták a fejüket, pedig a kollégáik csinálták így
-
kigyi_23
addikt
-
kigyi_23
addikt
válasz kabelmania27 #14174 üzenetére
RF Parameters
Downstream
Frequency Power 10.7 dBmV
Signal to Noise Ratio 45 dB Modulation QAM256
Upstream
Frequency Power 38.7 dBmV
Upstream Data Rate 2560 Ksym/sec Modulation QAM8https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kigyi_23
addikt
-
nyxor
aktív tag
Minden kódolatlan. HBO-k, Cinemaxok is, most érdemes tv-zni
LG G2
-
AttyVin
aktív tag
Érdekes, mert a "nagy leállás" előtt a kódoltakon kívül minden látható volt.
Ez a kimaradás nemcsak Samsungnál jön elő, hanem az STB-nál is, tehát nem a TV hibája...
A kódoltakat eleve kivettem a listából, hogy ne zavarjanak, de most azokat is megnézem, működnek-e.
Az EPG működik-e már, mert azt nem néztem tegnap óta?
Délután újrahangolom az egész rendszert.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
nyxor
aktív tag
válasz AttyVin #14182 üzenetére
Még mindig nincs EPG. Hivatalosan most csatornák sincsenek, nem sok eszköz fogja jelen pillanatban helyesen megtalálni. Ha el vannak mentve, akkor mident látsz. Gyorsan is vált, mert nincs kódolva, 1 mp sincs, ezt alapból így kéne legalább a családinál ld. Digi. Ez így a szép.
LG G2
-
-
nyxor
aktív tag
Nem tudom hogy érted, de ha arra gondolsz hogy jelenleg a kábelen minden free, akkor igen. TV-vel nem igazán lehet megtalálni, az STB nyűglődik vele de megtalálja, NoNameXXXX neveken menti el őket, de ha korábban a rendes nevükön le lettek keresve a csatik akkor semmit nem kell csinálni, megy szépen. Kérdés hogy meddig, mert ez ilyen formában nem mehet sokáig, nem hiszem hogy az HBO HU is olyan boldog most mint akik ingyen nézik
LG G2
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
válasz kigyi_23 #14187 üzenetére
ja hogy ez csak a digitális szekcióban van? akkor hát ezért nem találtam semmit
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz kigyi_23 #14189 üzenetére
hát egyszer volt már kódolatlan hétvége, akkor tudtam nézni az HBO-t
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
AttyVin
aktív tag
No, ez a helyzet tényleg elég furcsa.
A TV megtalált 102 TV + 3 rádiócsatornát a korábbi 109 vagy 110 helyett (benne a most nem kódolt HBO-kat és Cinemax-okat). De mindent Adat/Egyéb kategóriában jeleníti meg nem DTV-ként. Persze nincs csatornanév és EPG sem.
Ha a lementett csatorna-listát töltöm vissza, akkor kb. minden a helyén van (kivétel a France2).
Mikor áll vissza vajon az eredeti állapot, mert mégsem erre fizettünk elő...?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
jansky1
senior tag
ezeket a jeleket hogyan lehet elővarázsolni? bebiggyeszteném már, kíváncsi vagyok a véleményetekre
-
nyxor
aktív tag
válasz AttyVin #14193 üzenetére
Azért talál kevesebbet, mert néhány csatornánk nincs audio és videó jel, pl. erotikus csatornák, azok feketék, így nem találja meg őket semmi. Ezért van az, hogy napközben rányomják a hátteret (azt a 23-tól 05-ig szöveget) némelyikre, hogy a boxok akkor is megtalálják, meg így a néző is informálva lesz. 24h-sok PIN-t kérnek, de a CA rendszer is halott, így ez sincs.
Tényleg nem szokványos ez a helyzet, fel van borulva az egész rendszer, ezért látja a tv-d data-ként a csatornákat. Hálózat gyakorlatilag nincs, a box is NotDefined-et ír fibernet helyett, se csatornanevek, se EPG, se titkosítás, se pontos idő. Majd újraépítik a NIT-et, azt' jó lesz, de az nem 2 perc.LG G2
-
decoati
aktív tag
központi fejáll. költöztetés volt, minden dvb-c szórású területet érintett.
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest