- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
válasz Viktor0610 #32237 üzenetére
Megpróbáltam 2 éves MSN verziót, azzal is ugyanezt csinálja pedig az tuti ment akkor.
Ha jól emlékszem volt már olyan, hogy valami Google app frissítése talán pont az MSN-t vágta haza, talán ilyesmi lehet.Az meg kritikán aluli, hogy egymást másolva az oldalak ugyanazt írják,kb gyerekes szinten, hogy nem e fogtad le a mikrofont
meg a végére odaírni, hogy gyári visszaállítás
Lehet hogy ez már inkább az Android mély víz lesz, megpróbálom ott.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap sikeresen feltörték a fiókomat. Elég bonyolult jelszót használtam, és csak kizárólag a facebookhoz. Csak telefonon és saját számítógépen léptem be, mindkettőt átnéztem és se vírus se malware nincs egyiken sem. Idióta linkekre sem szoktam kattintani, gyanús üzeneteket sem nyitok meg messengerben. Tehát fogalmam sincs honnan tudták meg a jelszót, ha egyáltalán megszerezték a jelszót és nem valami trükkös e-mail áthúzásos dologgal oldották meg.
Jelszót átírták, e-mail címeimet eltávolították és újakat vettek fel. Jelenleg ott tartok hogy semmilyen módon nem tudok hozzáférni a fiókomhoz. A Gmail-es címemre jött egy e-mail megváltoztatós üzenet (ez volt az első, tehát semmi gyanús tevékenység, semmi) és onnan tudom a támadó e-mail címét. Arra rákeresve megtaláltam a profilomat, de csak e-mailban tudok jelszó emlékeztetőt kérni.
Az meg ugye nem az enyém...
A https://www.facebook.com/login/identify?helpref=help_wizard is ide hoz el, ugyan ezzel az eredménnyel. Tehát itt a kör bezárul.Van valami mód a visszaszerzésre?
Nem kellett volna hogy valami értesítést kapjak arról hogy valaki idegen országban (Pakisztán) belépett? Nem kellett volna gyanús tevékenység üzenetnek lennie?Egyenlőre jelentettem a facebook fiókot hogy visszaél a nevemmel, és nem az akinek kiadja magát, hátha így törlik...
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32253 üzenetére
tök ugyanez volt nálam 1 hónapja biztonságos gép(ek), telefon, egyedi bonyolult jelszó és áthúzták az accom a saját emailjükre, enyém meg eltávolították... amiért a gépen mindenféle profilhoz kapcsolódó adat el volt tárolva, ezért megtaláltam és félig vissza tudtam húzni (átregeltem egy másik általam használt emailre: nem arra, amiről ellopták) és eltávolítani az általuk beállított emailt valami "nincs már hozzáférésem ehhez az email fiókhoz" opciót keress és ott próbálkozz ezzel...
ui: valószínű a tiédre is be lesz állítva 2FA, azt meg csak az ügyfélszolgálattal tudod leszedetni, ha hivatalos okmányokkal igazolod, hogy te vagy te és tied a profil
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
MODERÁTOR
válasz tonermagus #32253 üzenetére
Szerintem csak akkor csinál ilyet a Face, ha beállítottad a biztonsági beállítások között.
Xiaomi 13T
-
tonermagus
aktív tag
-
tonermagus
aktív tag
válasz Viktor0610 #32255 üzenetére
Szerintem a támadó ügyködött... Előtte még volt telefonos lehetőség is, de az már nem az én számom volt. Aztán az is eltűnt.
-
MODERÁTOR
válasz tonermagus #32257 üzenetére
Mármint volt beállítva értesítés, ha ismeretlen gépről lépsz be, és mégis sikerült nekik?
Mert akkor az eléggé aggasztó.Xiaomi 13T
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32256 üzenetére
pc-ről próbálva mit ír, ha próbálsz a régi bejelentkezési adataiddal belépni? nekem bedobta a fiókot, hogy "nincs már ilyen emailre regisztrálva fiók, de ez lehet(ett) az" ...és utána kerestem az opciót, hogy visszaregeljem alá egy saját emailem és kitakarítsam a tolvajt csak meglesz már: elvileg ezt a "kiskaput" kihasználva nyúlták le a tiédet is
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Viktor0610 #32258 üzenetére
engem inkább az aggaszt, hogy ez a nagy biztonság fb-n: kb mintha fogna valaki egy lakatost, odavinné egy épp üres házhoz (a tiédhez), hogy elveszítette a kulcsot, feltöretné vele az ajtót, lecseréltetné a zárat... aztán jössz haza a melóból és nem tudsz bemenni... ezek után pedig szaladgálhatsz a rendőrségre, hogy "menjenek már intézkedni: te vagy te, az a te házad, most pedig valaki elfoglalta és nyugodtan garázdálkodik benne" ...sőt továbbmegyek: ha épp otthon vagy, akkor vinne egy verőembert, aki kidob közben a saját házadból, mert elég szimplán azt hazudnia, hogy ez az ő háza (senkinek semmit nem kell igazolnia a személyazonosságával kapcsolatban ezidőben: itt a legnagyobb gebasz)
...ahogy neten nézelődtem, tényleg lehetőség van erre, hogy valaki alól kihúzd a fiókját, ha ismered az email címét azóta 2FA-t állítottam már be, az talán kicsit megfogja (de én félig úgy tudtam visszaszerezni a saját fiókom, hogy belépni már nem sikerült, csak az email módosítása)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
mephi666
nagyúr
válasz Viktor0610 #32261 üzenetére
van csomó cikk, főleg angol nyelvűek, magyarul viszont ez találtam az email áthúzására
-
tonermagus
aktív tag
válasz mephi666 #32262 üzenetére
Ez a módszer szerintem már nemigen működik...
Most visszanéztem a levelezésem, és úgy kezdődött, hogy érkezett 2 db jelszó-beállítási kód, ezt nyilván ő igénylete a facebook felületén, és a Gmail fiókomra érkezett. Majd rá egy-két perce meg is változott a jelszó.
Amiből arra következtethetnék hogy a Gmailembe belépett, de ez kizárt, mert itt él a 2FA, minden belépésnél kéri a mobilos autentikációt. Illetve a levelem se volt olvasott állapotban (persze ez önmagában nem jelent semmit) -
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32263 üzenetére
nekem ez volt a sorrend:
febr. 25. 13:06: Te állítottad át a jelszavadat?
febr. 25. 13:07: Te változtattad meg az imént a jelszavadat?
febr. 25. 13:07: Lehet, hogy valaki hozzáfért a fiókodhoz.
febr. 25. 13:09: Te távolítottad el az imént az e-mail-címedet?"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
tonermagus
aktív tag
válasz mephi666 #32264 üzenetére
gondolom neked sem törték fel a levelezésed...
Na mindegy, minden kiskapu bezárult, már nem élnek olyan opciók amiket te is írtál, valszeg módosított a biztonsági szabályokat is. Feleségem kiírt az üzenőfalamra hogy feltörtek, de azt is törölte.
Mit tudok tenni még? Írjak a facebooknak hogy töröljék? De hova tudok írni ?[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32265 üzenetére
nem törték fel, azon volt már 2FA is
kell még szerintem lennie opciónak, mert ezt a kiskaput kihasználva nyúlták le belépésnél végső esetben annak az opciónak ott kell szerintem lennie, hogy igazolod a kiléted és kéred vissza a profilt
-
-
classic B
senior tag
Majd jön már a fizetős face, havi 5 ezerért olyan biztonságot kaptok, hogy besz.rás.
Amúgy az itt írtak alapján az jön le, hogy bármelyik profilt feltörhetik, hiába van "maxra" állítva a biztonság. Ez így nagyon kellemetlen a facebookra nézve.[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz mephi666 #32266 üzenetére
Tehát, ha valaki akarja lenyúlja simán, de ha vissza akarjuk szerezni, akkor már megy a vegzálás, hogy személyi, meg kép, meg...miért nem előtte, a tolvajtól kérik? És egyébként mire jó a fényképes igazolvány? Ha mondjuk nincs is képem fenn a face-en, vagy honnan tudják, hogy melyik vagyok én? Valaki ránéz és megpróbál felismerni? Mi alapján tudnak azonosítani? Elég a név egyezés? Szerintem nekem még telefonszámom sincs az adatok között, csak emailcím...
Én ezt nem értem.Üdv Inhouse
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32267 üzenetére
pc-n nézed? próbáltál már minden opciót? jelszóemlékeztetőnél nem lehet olyat megadni, hogy már az adott email nem él (vagy "próbálkozok más módszerrel", vagy valami hasonló pont is rémlik... 99%-ra mondom, hogy meg lesz az, de tovább kell keresni)
ui: screen-eket nem tudsz kirakni (személyes adatok kitakarásával), hogy milyen lehetőségek vannak sorban, hátha meglátom és eszembe jut, én mire mentem?
#32269: szerintem nevet néznek az igazolvány alapján... meg hogy pl vietnámból történt a profil lenyúlása, te meg magyar emberként magyar személyivel bizonygatod, hogy tiéd az a profil, aminek 99%-ban magyar ismerősei vannak? (tényleg az lenne a normális, hogy lenyúláskor kelljen bizonyítani, hogy te vagy te és egyéb malőr miatt akarsz kulcsadatokat módosítani)
[ Szerkesztve ]
-
tonermagus
aktív tag
válasz mephi666 #32270 üzenetére
Na ez az... hogy nem gyanús tevékenység az, hogy én világ életemben magyarországról használtam, majd hirtelen kimegyek pakisztánba és egyből jelszócsere, email csere, telefonszám csere, minden előzmény törlése...
Új életet kezdtem, vagy mifene?
#32270: Pc-n néztem. Semmi, de tényleg semmi lehetőségem nincs már. Mindenen végigmentem. Már az is eltűnt hogy "próbálkozok más módszerre", illetve hogy "nem férek hozzá az e-mailhez". Eddig legalább az megvolt (pedig nem telt le a 24 óra) de akkor is hiába mentem rá, azt írta hogy ezen a gépen még nem volt bejelentkezés, így nem lehet mit tenni. És ezt megpróbáltam pc-n, telefonon is..
Olyat is írt a facebook, hogy e-mail csere után lesz egy speciális link, amivel visszaállíthatom a régi e-mail címemre. Na hát ez sincs...[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
Üdv Inhouse
-
MODERÁTOR
-
mephi666
nagyúr
válasz Inhouse #32272 üzenetére
...mármint akkor ezek az áldozatok a fals bővítményt telepítették chrome-ba és ez működött trójaiként? ...chatgpt-t néztem, de semmi bővítményt nem próbáltam: melós notin brave van, otthoni gépen firefox, telefonon meg dedikált app
-
nagyúr
válasz mephi666 #32274 üzenetére
A konkrét esettől/bővítménytől eltekintve a lényeg, hogy ha vmilyen módon megszerzik a munkamenet cookiekat, akkor minden további nélkül be tudnak lépni, hiába van bonyolult jelszó, MFA, belépési figyelmeztetés, bármi.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Sátán44
addikt
Kolléganőm fiókját egy ruszki feltörte, minden biztonsági beállítást átírt. Elküldtük a FB-nak a személyiét, de egy hete nem reagálnak rá. Gondolom búcsút inthet a fiókjának igaz?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
KubanitoS
veterán
-
kp78
addikt
válasz KubanitoS #32279 üzenetére
Nekem a Messengerben mutat különbséget, és nem akar egységes lenni.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Predator2
addikt
Helló
Neked javasolt oldalakat kilet kapcsolni valahogy a főoldalról?
Köszönöm
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mitől függ az, hogy Facebook android alkalmazásban miért jelenik meg ugyanazon csoportban egyeseknél a Név nélküli közzététel opció, másnál meg nem?!
Legfrissebb apk, playből telepítve, Android 12-es Samsungon. -
fradi81
veterán
Az megoldható valahogy hogy fb/messenger a böngészőben is olyan gyorsan frissüljön mint az applikációban? Van hogy csak percekkel később történnek meg a dolgok.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
androidos messenger app-ban, ha a kontakt megosztással elküldök valakit egy ismerősöm messenger fiókjába, akkor az hol kellene megjelenjen? Engedélykérések között?gyulaszu
-
Alusky
aktív tag
Sziasztok, az mitől van, hogy a nevemet fordítva írja ki a Facebook? Jól írtam be a vezetékhez a vezetéket, a kereszthez a keresztet, ennek ellenére fordítva mutatja (évek óta így van csak most gondoltam javítanám). Sejtem, hogy azért így mutatja mert sok országban a keresztnév van elől, de a magyar Facebookon miért nem mutatja jól? Van erre kapcsoló a beállításokban? Vagy változtassak nevet és írjam be ellentétesen?
Rákérdezek inkább itt, mert azt látom, hogy csak 60 naponta lehet módosítani, tehát nem pazarolnám el a változtatási opciót próbakörökre.Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
MODERÁTOR
-
zenefan
aktív tag
Sziasztok! A Meta képpont beállításoknál látok egy ilyen figyelmeztetést:
"Az automatikus speciális megfeleltetés 2023. március 31-e után nem használható. Ennél a Meta-képpontnál a továbbiakban nem tudod használni az automatikus speciális megfeleltetési beállítást. Ha szeretnéd továbbra is használni a speciális megfeleltetést, lehetőséged van manuálisan beállítani."
Másnak is látható ez az üzenet?
Mit jelent ez a gyakorlatban?
Ezt hogy lehet orvosolni?2021-as Black Friday akciók és konzol árak gyűjtése: https://bit.ly/bfd_21
-
gyulaszu
senior tag
válasz classic B #32291 üzenetére
Nálam abban különbözik, hogy nem működik...
A felállás a következő:
Még tavaly év végén, mikor többször "megfenyegettek", hogy a FB nélküli messenger fiókom nem lesz már használható, készítettem egy új FB fiókot. Mindjárt akkor az FB fiókot "altattam". Ezzel az új Messenger fiókkal laktam be az épp akkoriban beszerzett új telefonomat is.
Most a régi telefonomról (Messenger fiókomból), szeretnék néhány kontaktot átküldeni az újra (olyan nevek, amiből "millió" van és nincs türelmem kikeresni...), de nem működik.
Sima üzenet megjön, de a kontakt adatai nem.
Kipróbáltam a feleségemmel is, ő sem tudott nekem kontaktot átküldni és én sem neki.
Jelenleg arra tippelek, hogy a csak Messenger fiókok, illetve a deaktivált FB fiókos Messenger fiókok nem tudják használni ezt a funkciót.gyulaszu
-
őstag
Sziasztok. Sógornőmnek feltörték az fb fiókját, egyszerűen nem tud mit kezdeni vele. Van valami módja, hogy vissza tudja szerezni? Van egyáltalán valami ügyfélszolgálat vagy ilyesmi? Esetleg valaki aki ebben profi, nem tudna segíteni, természetesen nem ingyen kérné. Köszönöm
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Maxon van a hangero a telefonon, es a massengerben az ertesitesek is be van kapcsolva. De nem ad ki hangot,csak rezeg. Valami otlet?
-
mephi666
nagyúr
válasz fojtviki #32297 üzenetére
...akkor ügyfélszolgálat, akinek pl webkamerán keresztül küldjetek igazolványról képet (nekem 48 órán belül segítettek és levakarták a tolvaj telefonszámát, ami 2FA-ra lett beállítva)
-
flash-
veterán
az alábbi gondom lemne
kezelek egy fb oldalt ami több csoportban vagyis oldal szeru csoportban benne van
eddig az oldal nevébem tudtam ezeben a csoportokban posztolni de most nezem egyikben sem lehet es minden meglevo posztnal azt irja hogy a hozzaszolas lehetoseget kikapcsoltakamit nem hiszek mert az egyik csoportban az adminja ennek az okdalnak szóval mi lehet vmi fbook valtozas ez,es van megoldas?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest