- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz Mizol29 #138895 üzenetére
Dehogy volt hibátlan. Szeretnék veled közölni egy elég nagy horderejű hírt: Vannak a látók és vannak a vakok. Nekem nem tisztem eldönteni, hogy melyik csoportba tartozol, de aki nem látja a PS5-ös verzió borzalmas hibáit, az bizony nagyon kevés. (Mivel én szerinted sok vagyok, így értelemszerűen annak az antitézise a nagyon kevés kell legyen...)
Most éppen gáláns hangulatomban vagyok, így 2 perc alatt összehoztam neked ezt a kis prezit, amiben még talán a vakok is láthatják, hogy a ND miért nem hágja meg a jó édes anyját a ravatalon ezzel a kikapcsolhatatlan hulladékkal?
Ezen a képen az esőt láthatod: Link
Amikor az eső esik, annak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy nagyon sok esőcsepp van. Ezt itt kérlek szépen olyan színű, mint amit ott jobbra láthatsz! Azt a színt, azt pontosan onnan nyaltam fel és tettem ki nagyba, hogy töltse ki a kép jobb oldalát. Csak neked, csak ma. Na mit szólsz? És ez csak a színkavalkád egyik eleme, mert a kék és a lila árnyalatai keverednek benne. Miért? Mert ezt hívják kromatikus aberrációnak.
Aberráció, vagyis rendellenesség. Ez egy nem kívánt képi hiba, amit eonok óta gyűlölnek az optikusok, csillagászok, fizikusok, fotósok és úgy minden értelmes és normális ember, akinek ép a szeme. Kivéve persze azokat a barmokat, akik szándékosan(!) tesznek bele ilyet a játékukba, mondván ez egyfajta egyedi stílust ad a látottaknak. De nem. Ez egy hányinger. Ilyet normális ember nem csinál.
A valóságban ilyen csak akkor történik, ha lencsén keresztül nézel valamit. Egy játékban a főhőst nem akarja senki lencsén keresztül látni, mert van valami alapvető igénye is a szépre és jóra. Neked ezek szerint nincs, te ezt nem láttad, nem érted. Értem... gondolom korábban neked is jó lehetett a szemed, csak szétcseszte valami. Ez van, én ezen nem tudok segíteni, nem vagyok szemész.Ezen a random képen, pedig egy szögesdrót egy részlete látható: Link
Mivel ez a mocsadék effekt mindenhol jelen van, így MINDEN ebben a kékes lilás posványban fetreng. Erre PC-n tudod mi a megoldás: CA -> OFF. És ennyi! Mindenki megy a dolgára.
PS5-ön mi a megoldás? Szemészet. Mert aki ezt órákon keresztül elviseli, az vagy már vak, vagy azzá válik.És akkor még nem is beszéltem a 4k30-as (se) szaggatásról, amikor bekapcsolod a lámpádat, gyakran ledadog (framedrop) az egész 10.3 téflopsznyi vergődés a sárga (pun intended) föld alá. A saját giga exclujukban, amit 3x vajúdtak a világra.
A hunok nyilaitól már nem kell, de a látáscsökkent fanboyoktól, még mindig mentsen meg minket az ég, meg a Főd', vagy a Hód'.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
s7evcsenko
addikt
válasz s7evcsenko #138903 üzenetére
na bazz
ez már Crus-nak akart menni, csak eltűnt a szerkesztés gomb.
"Tyúúú, nyugtass meg, hogy szívtál valamit. ""Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Mizol29
senior tag
Látom te is az a fajta ember vagy aki nagyítóval nézi a játékokat. Engem meg a magad fajta emberek kiméljenek a saját nyugalmam érdekében Mik azok a képek ember? Hányszoros nagyítás? Ezért kár volt nekem litániát írni, ennyit nem ér az egész, de ha neked erre van időd csináld. Azért a játékokat tudod élvezni vagy a nagyító folyamat ott van a kezedben? Részemről ennyi volt, tovább nem is foglalkozok veled, súlyos eset vagy.
[ Szerkesztve ]
-
csuvicsuva
addikt
A próféta szóljon belőled. Én várok, nem vergődök rajta (ma már legalábbis ), a Naughty Dog és a Sony meg nyilván nem lett leírva egy életre.
Ezt komolyan mondod, hogy a CA nem volt kikapcsolható? Az az igazi menjenekapicsába húzás. Gondolom nyilván nem minden játékban. PT: Requiemben tűnt fel először, azóta instant OFF.
Nézd a jó oldalát: Xboxra nincs játék.
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
-
Dilikutya
félisten
válasz FunPro #138900 üzenetére
Bár nem játszok vele, és a sorozat is vett el a kedvemből, érdekel a téma miatt. Nem arról van szó, hogy kiemelné bármi, egyszerűen csak elérhető lett PC-re.
Azért nem sok ilyen poszt-apokaliptikus játék akad, de arra a jobb indie-re kíváncsi lennék.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Crus
őstag
válasz Mizol29 #138905 üzenetére
Nem érted mi? Ez mindenen ott van. Az egész kép lila és kék szegéllyel van teleokádva, semmiféle nagyító nem kell hozzá. A nagyítás az egyszerű lelkek kedvéért van, hogy lássák azt, ami a látóknak kiveri az orrát.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz csuvicsuva #138906 üzenetére
Nem bizony. A fotómódban is vicces, hogy 50-en van elvileg CA off, de valójában nem, úgyis rajta van. Ha lefelé mész 50-ről borzalom, ha felfelé rémálom. Fogalmam sincs mit akartak ezzel, hacsak azt nem, hogy az összhatás a magasabb textúrák ellenére is visszataszítóbb(!), mintha PS4-en (vagy 5-ön) a Remastered futna! Jár nekik a taps... ahogy a 4k@ledadógós 30-ért se. Hál' égnek PC-n ez nem téma.
-
reelc
veterán
-
csuvicsuva
addikt
Hogwarts Legacyban már egyből kiszúrtam, hogy valami nem stimmel. A film grain nálam maradhat, a lens flare is tud jó lenni, de 30 Fpsnél viszont most már a motion blurt is el fogom engedni, mert inkább nem használ, mint igen.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz csuvicsuva #138914 üzenetére
nexusmodon vannak cfg-k, használd egészséggel. több fps, kevesebb visual bullshit.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Crus
őstag
válasz csuvicsuva #138914 üzenetére
PC-n hál' égnek lehet ezekkel könnyen mit kezdeni. Film grain, CA, motion blur ezeket tűzzel-vassal írtom. Nem is értem, ha megütnek, miért nem törik be a kamerát és utána kéne úgy nézni a játékot a végéig.
-
tomsolo
addikt
200 alatt van már a PS5 digital, abból nem sok masterrace videókártyát lehet venni, a többi fiszem-faszomról nem szólva.
BTW nem mondom hogy hibátlan a PS network, de lassan betelik a ~ 3 terányi tárhelyem, pedig wifin lóg csak. Egyébként szörnyű mennyire egy síkú lett a játék ipar, mámint játékilag, a régiek között sokkal több csemegét találok mint az újak között.
A TV fasza, egész jól megszoktam, Shadow of the Colossust kiszíneztem vele kb Zeldára, marha jól néz ki vele. Van külön Game mode - fix profilokkal - meg Game színprofil is, meg tök egyedi.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
csuvicsuva
addikt
válasz Mr.Csizmás #138915 üzenetére
Nem, már semmit. Szar a port, szar a mod, minden szar.
Be akartam írni, hogy végre elindult a játék, de aztán rájöttem, hogy nem vicces.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz csuvicsuva #138919 üzenetére
a második soron felröhögtem bocs
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
csuvicsuva
addikt
válasz Mr.Csizmás #138920 üzenetére
Gondolom, április elsejére szántam. Természetesen azótanem foglalkoztam vele.
Tudsz nekem nyomtatni egy 3D kötelet?
-
echterion
nagyúr
válasz csuvicsuva #138921 üzenetére
Csak van otthon pár tápkábel, hdmi kábel, azokat össze tudod kötni, úgyse kellenek, ha nem megy a lásztofasz.
-
s7evcsenko
addikt
válasz s7evcsenko #138877 üzenetére
Na kipróbáltam én is ezt a "csodát".
kb.80 perc shader compile után (még szerencse, hogy city meccs volt közben, különben kinyomtam volna a francba ) jött egy kb.5perces töltő képernyő, miután indult a játék gond nélkül.
Odáig elmentem, hogy felébredtem 20 év múlva, eddig semmi gond/bug nem volt, de a grafika az valami brutál a PS5-ös verzához képest.
Most kicsit bánom, hogy végigvittem PS5-ön, mert itt egy kicsivel jobban esett volna a látvány miatt.
Mindegy, talán majd ha a kettőt is elhozzák pc-re, akkor még1x nekifutok mindkettőnek egymás után."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
csuvicsuva
addikt
válasz s7evcsenko #138924 üzenetére
Na, örülök, hogy nálad is fut.
Végén még kiderül, hogy csak azoknál megy, akik játszottak vele PS-en.
-
s7evcsenko
addikt
válasz csuvicsuva #138925 üzenetére
azért ez a 80 perces nyavaja az elején elég morbid.
50 perc után még csak kb. 23%-on állt, 40% körül kezdett el gyorsítani... már én is kezdtem azt hinni néha, hogy kifagyott."Végén még kiderül, hogy csak azoknál megy, akik játszottak vele PS-en. "
Lehet"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
sto1911
veterán
Srácok, nincs ennek a szarnak saját topikja?
-
echterion
nagyúr
válasz csuvicsuva #138925 üzenetére
Én toltam rajta, mégse megy nálam.
sto1911: játékos off topik, itt bőven elfér ennek a kitárgyalása.
-
csuvicsuva
addikt
válasz s7evcsenko #138926 üzenetére
Amíg a feladatkezelő azt nem írja, hogy felfüggesztve, addig elvileg fut.
#138927 sto1911: beszélhetünk a gyermekek érzékenyítésének fontosságáról is. Viccet félretéve, szerintem sokan vagyunk, akik nem akarnak 85 topikot követni. Más téma úgysem nagyon szokott itt lenni, látod, hogy szinte mindenki az ONban OFFol.
#138930 echterion: sájsze, megdőlt az elméletem.
#138929 grizlisandor: köszi azért, hogy belinkelted.
-
sto1911
veterán
válasz csuvicsuva #138931 üzenetére
+ többiek: Jó, hát akkor 10 percenként beírok valami játékos kérdést, hisz elfér. Ja, a best buy topikban meg Crysis gépigény kezdődik, gondolom nehéz lenne megkérdezni a topikjában, hisz biztosan ott senkinek nem volt hozzá szerencséje...
Erről az egy szarról szól már 3 napja a topik, nem többről, ja meg arról, hogy a sok ... előrendelő megint megszívta. Megint.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz sto1911 #138932 üzenetére
Hát, valamiről kell, hogy szóljon. Szerinted miről kellene szólnia?
Én nem vagyok előrendelő, mivel PS-en megvolt a jaték, annyira azért nem jó, mint a HZD, hogy PC-re is megvegyem. Mellesleg pontosan a HZD jó példa rá, hogy lehet jól is megcsinálni egy portot, meg így is, ezért amúgy tök jogos, hogy le lettek cumiztatva az előrendelők, az AMD is megcumizta, hogy ezt kell adniuk a kártyáik mellé.
-
echterion
nagyúr
válasz sto1911 #138934 üzenetére
Szerintem meg nem csak ott. Ha egy szál fut, azt az off topikban nem törjük meg azzal, hogy menj a topikjában, miközben pl. azt se tudtam, hogy van neki ilyen, meg ez egy off topik, ide aztán minden is befér.
De ha zavar, menj a topikgazdához, majd ő rendet rak.[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Amíg nincs döntés erről: új patch jött tegnap, verzióról-verzióra egyre kevesebb VRAM-ot kér, és egyre gyorsabban tölt. Az initial verza még 14+ gigát kért, a 1015 már elment 11+-al, a 1016 már beéri 10 körül is. Hiba, fagyás, bármi továbbra sincs.
-
sto1911
veterán
Látom ki lett törölve egy játékról szóló hasznos információkat tartalmazó hsz, akkor echterionnak mégsincs igaza, nem lehet itt bármi játékos hsz. Mondjuk más ház, amiben semmilyen játékos infó nincs meg maradt.
Vagy egyenlőek közt is vannak egyenlőbbek, az még rosszabb.
Úgyhogy lehet továbbra is könyörögni a pénzemért.
-
Crus
őstag
válasz sto1911 #138941 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy ezzel a kis show-val emlékeztettél arra, miért nem firkálok szívesen sehová, már semmiről. Komolyan mondom.
-
tomsolo
addikt
Hú, ez a Sifu nagyon király.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
sto1911
veterán
válasz csuvicsuva #138945 üzenetére
Csak egy hsz volt törölve, a többi elérhető.
-
cyberkind
félisten
The Last of Us Part I - Patch 1.0.1.0 vs Patch 1.0.1.6 - March 30
Ne kérdezzétek mi, de valami frissül nonstop az updatekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest