- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz vatasi #15600 üzenetére
Multkmeter jòl mèr?
Hol mèred pontosan?
Èn is vettem egy ilyet, mèg dobozban van, de majd megnezem mert kivanxsi vagyok en isMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
cekkk
veterán
válasz riszter #15606 üzenetére
Igen.
Esetleg itt megnézed, hogy van-e az angliai raktárukba. -
Szeglet
újonc
Sziasztok,
sajnos elhagytam a kb. 3 éve LIDL/ALDI-ban vásárolt zseblámpámat, most hasonlót keresnék, és ledöbbentem a téma bonyolultságán... Lenne esetleg valamilyen tippetek, a következő feltételekhez:
-> AA akksik (más eszközök miatt Eneloop-okból jól fel vagyok szerelve)
-> erős fény - tudom, ez így semmi... Lument sajnos nem tudok az előzőről, csak azt, hogy 2xAA, 1x3W, kb 4-5 óra után már gyengült a fény, de 1 éjszakát azért végig lehetett vele gyalogolni, friss aksikkal. 50-75 m-re még simán ki lehetett vele szúrni az erdőben, amire kíváncsi volt az ember. Bocs a körülírásért...
-> legyen szúrófénye. A "zoomolhatóság", tehát nagy folt nem feltétel, de nem is hátrány.
-> Vízálló, strapabíró kivitel (pl. alu ház)
-> Csökkenthető fényerő, azaz hosszabb akksi élettartam szintén nem feltétel, de azért jó lenne (eddig nem volt nekem ilyen)Túrázáshoz használnám, télen-nyáron, esőben, hóban is. Végső esetben az AA akksikról hajlandó vagyok lemondani. Így már pl. tele van az ebay ilyenekkel: http://www.ebay.com/itm/CA-1000LM-3W-CREE-XML-T6-LED-Flashlight-Zoomable-5-Model-Torch-Light-Belt-Clip-/191050555731?pt=US_Flashlights&hash=item2c7b802153
Ezeket meg szabad venni? Minden 18650-es lámpára igaz, hogy tehető bele 3xAAA (ha van tartó)? Árban kb. 3-4.000 Ft-ot gondoltam felső határnak, olcsóbb lehet : )
Ui.: ezen a videón a kibontott, sötétebb színű volt nekem, ha esetleg így jobban el tudjátok helyezni: http://youtu.be/6yCO1VUHhlA?t=28s
Köszi előre is!
-
ólomlábú
csendes tag
Sziasztok!
Valaki korábban (már nem tudom ki) balanceres csatlakozót linkelt,hogy a Zenn hobby storeból vette Imax b6-hoz!
Viszont most elküldeném bnőmet érte,mert pestre jár suliba,de neten rákeresve a címre egy yaht clubbot dob ki!
Szóval ha az illető magára ismer és olvassa ezt!
Írja már meg nekem legyen szíves,hogy helyileg,esetleg googli maps koordinátákkal mellékelve,hogy pontosan hol is van a bolt!
Előre is köszönöm szépen! -
zoli03
őstag
-
Bagira01
veterán
18650 van a h4-be is
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
ólomlábú
csendes tag
Közben bnőm oda talált !Megvan a kábel a 6 vezetékes,de van hozzá még + csatlakozó,úgy hogy faraghatok.
Más!
Megjött kb 2 hét alatt a Panasonic NCR 18650 PF (10A)-es aksik is!a 6 db kb 40 $ volt !
Remélem ezek már jók lesznek csavarozni!Köszönöm így egyben a segítséget az aksik és a balanceres kábel beszerzésében!Az aksikat már nem tudom ki ajánlotta...
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz M_o_g_y_i #15624 üzenetére
Az NCR18650PF az 10A-es, ennek az elődje volt az NCR18650PD
nekem is van 4db védelem nélküli, TK75-be meg hasonlókban használom
http://www.keeppower.com.cn/products_detail.php?id=339
"same heat layer and internal safety as the CGR/CH.
The NCR18650PF's chemistry is LiNiCOMnO2, the addition of manganese makes this cell a real INR/ICR/IMR Hybrid
slightly higher internal resistance than the PD, but is supposed to run very cool at higher amps, has a slight improvement in voltage drop, bout 50 more mah and is supposed to have a higher cycle performance
18A drain in 5-6 second intervals"[ Szerkesztve ]
-
ólomlábú
csendes tag
Egy picit off,de nekem fontos!
Az oké,hogy sorba kötve most már van 10A-es akism ami megtekeri a barkácsgépemet,de védelem nélküli.
Találtam egy ilyen cuccot:
[link]
Ha ezt rákötöm az aksira akkor ez folyamatosan mutatja a feszültséget,illetve figyeli a cellákat? -
kaliber
aktív tag
Nekem is megjöttek 18. napra a Trustfire akksik valaki itt ajánlotta, most töltöm őket, aztán teszt
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
Zsolt74
senior tag
válasz ólomlábú #15627 üzenetére
Mutatja a feszültséget és jelez ha a feszültség leesik bizonyos szint alá.
Én is hasonlóan oldottam meg, én egy kapcsolót is beiktattam mert csak egy sima feszültségmérőt vettem amint ha rákötöttem folyamatosan működött és így lemerítette volna elöbb utóbb az akkut.
Egy akkus sövénynyírót alakítottam át így, LiPo-akkusra, mert az több A-t tud leadni mint a Li-ion -ok.Zsolt
-
ólomlábú
csendes tag
Közben kipróbáltam a csavarozót!
3 db aksi sorba kötve normál állapotúan megforgatja a csavarozót,ha megfogom a tokmányt érezni,hogy van benne erő,de el nem csavar !
Úgy hogy ehez még hozzá teszem a másik 3 sorba kötöttet,úgy hogy a kettőt párhuzamosan kötöm.
Na ezt leírni nem egyszerű -
ólomlábú
csendes tag
válasz Zsolt74 #15629 üzenetére
Kb 3 $ körül van,szóval nem egy nagy összeg....
Azt hiszem kipróbálom!
Én amit tudok LI-re alakítok... a GPS már az .Az eredeti kb 40 perc helyett,most már 3 órás távolságra is simán elnavigál!Ha meg átmegy búvárba,akkor sincs baj,van egy nagy marék 18650-es aksim és csak cser. -
Zsolt74
senior tag
Ha valaki szeretne akár önvédelmi eszköznek is, egy Maglite 2D lámpát ami át lett alakítva XML-T6 ledesre, akkor írjon privátban.
Olcsón, ár alatt.Zsolt
-
d4d
tag
válasz M_o_g_y_i #15634 üzenetére
Biztos hogy 10A-s, már a PD is az volt, korábban kértem hivatalos adatlapot a Keeppowertől, azon pl Sanyo néven (is) szerepel, egész pontosan NCR18650P-H03VA a típusnév és ami érdekes még, hogy a 4.20V-os max feszültség esetén csak 0.03V-os eltérést engednek meg pluszban a szokásos 0.05V helyett.
[ Szerkesztve ]
-
riszter
senior tag
Srácok, ezennel bejelentem hogy röpke 61 nap után megérkezett az Ultrafire wf-501b lámpa a kedves, gyors Tmart-tól!! Nem semmi ez a bolt...
Vivere militare est
-
Magnat
veterán
válasz jeriko2 #15636 üzenetére
Ugyan ez gyárilag ilyen, de sejtésen szerint ebben is 3db 18650 van:
Ez az Obi saját márkás fúró/csavarhúzója, gondolom nem lehet túl komoly a 3 akku benne, mert az egész cucc 10k, de meglepően jól bírja. Ugyan még csak 2-3 centis pozdorja lapokat fúrtam át vele, szóval azt nem tudom, h csúcsra járatva mit tud, de összecsavaroztam vele egy ikeás szekrényt, plusz még fúrtam vele és tipliket hajtottam be és még mindig teljes töltöttséget jelez ... szóval el tudom képzelni, h 3db minőségi akksi elég szép teljesítményt tud nyújtani. Jah és azóta eltelt már vagy 2 hónap és ha szükség van rá, vígan teker, szóval önkisülésileg is jól teljesít.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Hűűű..it igen vágjátok ezt a Li-xx akkura való átalakítását a barkácsgépeknek.Nekem egy B&D akkus fúró-csavarozóm van ami 9,6V-os de még NiCd vagy NiMh akkus lehet ezt lehetne hajtani 3 db Li-ion 18650-es kb 1300mAh akkuval?...lehet 1500mA-esek az akkuk..most nem tudom megnézni.206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
Huma
addikt
válasz zoli03 #15641 üzenetére
És ez miben jobb?
A színes előtétlencsék mire jók? Mármint miért jó hogy különböző színekben világíthatok vele?
A kéket még esetleg megértem. Jól jön baromfifogáshoz.Ha már van neked ilyen akkor kérdeznék még valamit. Stabilan áll a lámpatest a beállított pozícióban? Gyakori hiba az olcsóbb fejlámpáknál hogy nagyon rosszul oldják meg a rögzítést és állítást. Vagy túl laza vagy nagyon nehéz állítani és gyakran elég hamar tönkremennek.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
zoli03
őstag
Miben jobb?
- olcsóbb
- másnak is van ilyen a fórumon, elégedett vele
- szerelhető, könnyen lehet bele másik LED-et és drivert rakni (ez ajánlott is, így kb annyira jön ki, mint amit te linkeltél, így még jobb lámpa lesz)
- benne van az akku, nincs külön vezeték
- az általad linkelt nem tűnik olyan megbízhatónak, ilyesmikkel van teli a VateraNem tudom, nem használom a lencséket.
Nagyon stabil. De elég vastag a gumi, nem hinném, hogy hamar tönkremenne. -
Zola007
veterán
Ez a kis "pöttöm" volt már valakinek?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
gekkoXT
senior tag
Az miért lehet, hogy I4 intellicharger-be betéve az egyik 18650 cellám (csak ez) elkezd tölteni szépen, majd a középső töltöttségi szint elérését követően kb 10 perc után lekapcsolja a töltését ennek az egy cellának? Konkrétan nem világít semelyik sárga szintjelző sem, mintha nem is lenne benne a cella.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Óra topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest