-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piás
tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Vettem egy Trustfire TR-J18-as lámpát, [ezeket] az akkukat rendeltem hozzá. Ha az akku fesz 3.8V alá esik a lámpa csak közepes és gyenge módban használható, 3.6V alatt abszolút nem reagál a lámpa szerintetek ez normális? Ha jól tudom 2.7V-nál kapcsol le az elem. A 4 akkuból kettőt már nem is tudok tölteni a töltőm nem kezdi tölteni, ennyire rosszak ezek az akkuk, vagy vajon a lámpa nyírta ki őket? Köszi a segitséget. -
jada00
tag
Elképzelhető, hogy ezek az aksik nem tudnak akkora áramerősséget leadni, amekkora kellene a lámpának!
De hátha itt mások jobban tudják! Én egy hét ledes lámpát, biztosan minőségi aksikkal használnám!
-
kisninja
őstag
Üdv kérném a szakik véleményét. Ezt meg szabad venni ?
Illetve milyen töltőt hozzá ? Akkuból azt venném amit pár hsz el feljebb írtakpowered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Piás
tag
válasz jozsi252 #14060 üzenetére
Mértem multiméterrel mind a két aksi 3.63V, viszont azt nem mértem hogy mennyit esik a fesz ha megterhelem.
Próbáltam ilyen töltövel is tölteni, (talán itt találtam még régebben egy bekötési rajzot) de ez is kb 2 perc után befejezi a töltést, kiírja hogy mind a két cella 4.20V-on van, de ha rámérek csak 3.63V. -
PHM
addikt
Elképzelhető, hogy megadta magát a védelem az akkukban.
Erről meg kéne bizonyosodni, mondjuk töltés utáni terheléses méréssel.
Ha durván csökken a feszültség, óvatosan szét lehet szedni a cella
borítását, és a védelem kiiktatásával újra mérni az akkut.
Ha így rendben van a feszültség, a védelem halott, ha így sem akkor
az akkucella károsodhatott. Ez esetben a védelmet el lehet rakni tartalékba.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
-
Piás
tag
Megoldódott a porblémám. Kiszedtem a védő áramkört az elemekből és szépen az egyik ic el volt füstölve.
A másik kettő amelyikbe benne maradt az továbra is lekapcsol maxi fényerőn gondolom nem engedi hogy a lámpa nagyon megszívja az aksikat.
Védelem nélkül csak a töltésnél lehet probléma vagy másra is figyelnem kell? -
ólomlábú
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna erről a lámpáról véleményt mondani?
[link]Vagy róla!
[link]Illetve még róla!
[link]A 3 lámpával szemezek még mindig!Eddig az A8 volt a befutó,de most már van több "sima henger 26650-es lámpa" is.
Első sorban kocsiba,kesztyűtartóba szeretném,de lehet elviszem oda is ahova a TR-J12-t már nem tudom!
Mindenféle segítséget szívesen veszek és előre is köszönöm szépen az esetleges hozzászólásokat!
-
HornedReaper
senior tag
Még mindig 12V AC-n szeretném motorkerékpáron hajtani a 2db 10W-os ledet
A 4-es dióda-karika (kapcsolási rajz alapján) elvileg felezi a váltóáram hullámhosszát, tehát villogtatja a LED-et.. Ettől rövidül a LED élettartama?
Kellene fesszabályzó és egyenirányító? Ilyet hol találok, esetleg valami autós topikban érdeklődjek?
-
ólomlábú
csendes tag
A családi flotta!
Egyenlőre ez a felállás,a lámpákban is vannak akuk,a nagyban nagyok,a kicsikben meg zöld panasonicok!
Viszont láma voltam legutóbb és véletlenül a sanyo akiskból védelem nélkülit rendeltem !
A nagy kivételével használhatom a kicsikben őket "büntetlenül"? -
-
kisninja
őstag
Létezik olyan töltő ami olcsó 4 részes 26650 et biztosan tudni akéne de nem bánnám ha univerzális. És van kijelzője lcd miről tudni lehetne számos infót fesz, kapacitás stb...
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
zoli03
őstag
-
jada00
tag
Sikerült 5 perc alatt dedómolni az egyik lámpámat, úgy, hogy szét sem szedtem szinte!!
Annyira kellett csak szétszedni, hogy hozzáférjek a ledhez, majd csöpögtettem rá egy pár csepp acetont, persze arra figyeltem, hogy ez az 5 perc alatt ne párologjon el róla, mindig legyen rajta valamennyi!
Utána finoman kicsit bevágtam pengével minden oldalról, majd lefeszítettem róla a dómot! Könnyedén lejött, tehát nem kell órákig áztatni az egészet! Nem gondoltam, hogy így sikerül, csak úgy megpróbáltam, és ennyi!
-
a000
őstag
Sziasztok!
Thrower 2x18650-es lámpában mi most a best buy? 3-400m-t hozzon azért.
Köszi.
-
206 cc
senior tag
hmmm...olvasója vagyok inkább csak a topiknak és kissé mosolyogva olvasom a 3-4-500m-es távolságokat.Nem a lámpák fényerejében nem hiszek !...csak érdekelni este sötétben mi az amit ekkora távolságból az emberi szem jól felismer??....el akarsz kerülni egy feléd robogó gyorsvonatot??...vagy hihetetlen sebességgel gyalogolsz és nem tudsz kikerülni egy fát?
Egy motoron ,autón megértem hogy kell a távolság bár ott sem látni 150m-nél távolabb átlagosan az ember az előtte látható 30-70m-es látómezőt nézi....
Bocs nem akarok kötözködni csak érdekelne minek egy skylight a kézbe?
Peace!206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
BigBlackDog
veterán
válasz 206 cc #14081 üzenetére
Ugyan nagyobb távolságoknál már tényleg nem sokat lehet látni, de az a lámpa, ami 500 méterre is elvilágít, 200 méter távolságra sokkal nagyobb mennyiségű fényt tud adni, mint egy kisebb társa. Így tulajdonképpen a nagy thrower pilácsok 200-250 méteren jobban derítenek (egy pontban), mint pl. egy 502b. Szóval kicsit indirekt fogalmazásként is fel lehet fogni, mert 500 méterre valóban nagyon ritkán van használva, de kisebb távolságokon sokszor használhatóbbak, mint egy másik lámpa, amivel pont a maximális világítási távolságán szeretnék fényt deríteni a sötét részletekre. Így gyorsan végiggondolva ez jutott az eszembe értelmes érvelésként, véleményként a tapasztalataim alapján.
-
Auratech
őstag
Az, hogy mekkora távolságra képes fényt adni, szerintem arra jó jelzés, hogy életszerűen kisebb távokon komolyan világosságot csinál. Tehát fényerő tartalék.
Én bringán használom a lámpámat, ami messze ellő....de a vasárnapi évnyitón meg az eső elől a sötét aulába bemenekülő színpadi produkciót világítottam meg velük, a nagy röhögés (zseblámpával refizel?...hehe) után nagy tapsot kapva.
Egyszerűen hihetetlenül megnyugtató, hogy "bárhol felkapcsolom a vilanyt"
Normálisan "takarékon" használom őket menet közben. de ismeretlen erdei úton pazar biztonságérzetet nyújt a fényár.Nyilván van fun faktor is a dologban.
Amúgy mi a francnak 200+ lóerős autó a közútra?Egy Pannon-vizes szaki általad is említett kategóriájú (TrustFire TR-J20) lámpája hihetetlen segítség volt a Dunaszegi töltés vizsgálatánál idén. Messziről, távcsővel 400m-es részt meg tudtak nézni a világítás (generátor, kábelek, lámpák) kiépítése nélkül.
Auratech Field Recording
-
206 cc
senior tag
Ok...köszi az infókat...
Én csak azt hittem,hogy amilyen távolságot általában vizslatunk itt a kb 20-50m értem oda jó az un. legegyszerűbb ledes lámpa is nem kell feltétlen egy 400m-re elvilágítót keresni.A tartalék álláspontot természetesen én is így gondolom...
A 200LE autónál is az ad jó érzést,hogy ha kell tud az menni....206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
a000
őstag
Szia!
Nekem szükségem van rá. Nagy távolságokat kell pásztáznom vele, így elengedhetetlen, hogy vigyen is valamennyire. Ahogy a többiek is jól megírták, így közelebbre sokkal több fény jut.
Van már egy ilyen lámpám, stl-v2 klón, jó időben elvisz 400m-re. Én távcsővel is szoktam használni, így már kivehető bármi.Szóval mit mondotok, mi most a best buy ~50$ körül?
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Nekem a neutrál jobban bejön, természetesebb.
De cserébe kicsikét (pár % a különbség csupán) kevesebb a fénye, de azt merem állítani a gyakorlatban ebből semmit nem veszel észre, csak ha egymás mellett van két egyébként tökéletesen egyforma lámpa, azonos elektronikával, egyformán töltött akksikkal. És csak a LED a különbség.
A lámpához adott 26650/18650 adapter nem egy nagy szám, lötyög és rövid is.
De ha körbetekered szigetelőszalaggal v. zsugorcsövezed akkor OK.
Vagy vehetsz ILYET, csak ez ugye extra költség.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
jada00
tag
válasz PartyShan #14084 üzenetére
Ja igazad van , jól látod, kicsi maradt rajta! Igazából ez a pengének az oka lehet, mert nem az igazi borotva (nagyon vékony) penge, hanem egy tapéta vágót használok! Egyenlőre nincs más, de befogom szerezni a másikat!
Szerintem amúgy így is jó lett, főleg, hogy 5 perc alatt készült el! -
Zsolt74
senior tag
válasz M_o_g_y_i #14089 üzenetére
Az a legegyszerűbb és legolcsóbb ha a 18650-es akkut vékony szivaccsal (számítógép alaplapokat szoktak ilyenbe csomagolni, minél vékonyabb annál jobb.) ,körbetekered, nem fog lötyögni,pontosan be tudod állítani a méretét.
Én a Maglite 2D-ben használom ezt csak én 25500-as akkukat tekertem be vele.
Számítástechnikai üzletekben biztos be lehet szerezni.Zsolt
-
törölt tag
Fast Tech-en történő vásárlásnál mit kell beìrni a kupon kódnál?
-
ólomlábú
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dolog amit nem értek!!!!
Hogy lehet az,hogy van mondjuk a dx és a fasttech és a két oldalon ugyan azon lámpánál teljesen más tulajdonságokat írnak?
PL:ennél a lámpánál feleződtek a lumenek!
UltraFire LZZ-F15 Cree XM-L U2
Egyiken 800 lumen van írva a másiknál már csak 400!Most akkor melyik oldal a hihető,vagy a valós???
-
törölt tag
Ja, a BLF, vagy a CPF betűkből álló kódot nem fogadta el!
Vagy én csinálok valamit rosszul?Ólomlábú: A DX-esben a leírás szerint 1.5A-es driver van, az FT-sben meg 2A-es. Talán ez lehet az oka!
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Tegnap előtt elmentünk nightrideolni egyik haverommal és neki valami ehhez hasonló lámpája van, szintén Ebay-ről vette, ilyen ár környékén, de azt nem tudom, hogy pontosan ez a típus e, csak hogy ugyanígy nézett ki, ugyanezekkel a tartozékokkal, 1 darab leddel.
Az a helyzet, hogy nekem nagyon megtetszett ez a lámpa, nagyobb a fényereje mint egy gépjárműnek, lementünk a Duna partra is és a lámpa átvilágított max fényerőn a part másik felére, ami szintén nem gyenge. Tény, hogy nem szórt annyira a fénye, de nekem bőven elég lenne. Az is nagyon tetszett benne, hogy egyáltalán nem melegedett és több üzemmód is volt benne.
Az lenne a kérdésem, hogy van e jobb vétel ennél 5k környékén, vagy nincs?
Az akksi vajon meddig bírja a max fényerő alatt 1-el?
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Asszem én még nem kaptam választ. Milyen lámpát ajánlanátok nekem? Minőségi anyaghasználat, fókuszálható fény, több különböző fényerősség. AA-s ceruzával menjen. És lehetőleg ne csillagászati összegbe kerüljön. Eddig egy Fenix LD20-am volt, de megadta magát.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
törölt tag
Teszteltem a 2800mA-es driverrel szerelt Convoy S2 lámpámat, max fokozaton 1óra 40 percig világított
a védelem nélküli Sanyo UR18650FM 2600mAh akkumulátorral.
Annyira felforrósodott a lámpa, hogy nem tudtam megfogni, csak miután átkapcsolt energiatakarékosra.
A lámpa viszont remekül bírta, nem olvadt le a led, vagy bárhol a forrasztás. Stabil minőség!
Amit viszont észrevettem, hogy a sanyo akkura rászívta a hő azt a piros műanyag borítását, és kicsit átlátszóbb lett a műanyag. Ezzel árthattam az akksinak? Mert azt tudom hogy nem jó, ha a töltés során felforrósodik, de az is gáz ha működés közben a lámpa hevíti így fel? Amúgy változást nem vettem észre az akku működésével kapcsolatban, érezhetően nem csökkent a teljesítménye. Nyugtassatok meg, hogy nem nyírtam ki az akkut!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest