- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádyka
őstag
Azok a lámpák nem feltétlenül kamuk, hanem csak szimplán olyanok.
Arra készülj fel, hogy amit ott adnak, azoknak könnyen elmozdul a húzogatós fókusza, már a saját súlyától is, és akkor még nem is bringáztál vele. A hozzá adott akksi kérdéses, hogy mire képes, a töltők idő előtt tönkremehetnek, ha az eladó nem végzi el azt a minimális átalakítást rajta.
Bizonyos T6-os lámpáknak borzalmas a hő-elvezetési megoldása. Az általad leírt T6 lámpa most nincs előttem, hogy milyen..
Ha ezeket megcsinálja az eladó, akkor semmi baj velük.[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
-
törölt tag
Szilikonzsírral csak az O gumigyűrűket szokás megkenni, vagy a meneteket is a lámpákon?
-
pigsty
aktív tag
válasz csibe1 #13935 üzenetére
Aki ismer élőben, láthatja, távol vagyok egy K1, ketrecharcostól,
nem jelentek fel senkit, amiatt csak jobban rámszállnának, amúgy M1 bevezetőnél van ez a nagyon nyólcker.
Bár pont egy nyólckeres haverom szerint náluk a házban béke van és csend.sorry, de return nem tudom hanyadik hsz, tehát
ilyen öntöltős (vázba kell dugni egy kis izét), 1db-s 18600 akkut használó lámpához kinél milyen töltő vásárolható?
Ismerős szétrongálta, nem, nem akarom,nem tudom javítani, új kellene.
Vagy rendeljek ebayről? Netán külső töltő ebayről mi ajánlott?Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Magnat
veterán
Rendeltem Fasttechről fluoreszkáló O ringeket C8-hoz.
Most így néz ki lekapcs után:
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
törölt tag
válasz #67544576 #14253 üzenetére
Leírom a tapasztalataimat a Szilikonzsír használatáról, hogy más ne a saját kárán tanuljon.
Adott egy Convoy S6 lámpa, amit kerékpár lámpának is használok, így fontos a fokozott vízállósága.
A lámpát a Fast Tech-ről rendeltem, és a Convoy S2-vel ellentétben az O gyűrűk, és a menetek teljesen kenőanyag mentesek voltak. Ráadásul az S6-ban oldalanként 2-2db O gyűrű van, ezért száraz gyűrűkkel nagyon nehéz letekerni a hátulját a kapcsolóval, mert tapadnak a gyűrűk a kupakhoz.
A munkahelyemről szereztem 100%-os szilikonzsírt, amivel szépen elkezdtem lekenni a kiszedett O gyűrűket, majd visszaraktam őket a lámpatestre. Akaratlanul is szilikonzsírosak lettek a menetek is, gondoltam akkor lekenem a meneteket is rendesen. Miután összeraktam így a lámpát, és bekapcsoltam, alig akart világítani, csak vibrált alacsony fokozaton. Nyílvánvalóvá vált, hogy a szilikonzsír okozza a meneteken. Szétszedtem a lámpát ismét, letörölgettem a menetekről a zsírt, és összerakva lám tökéletesen működik! Tehát vigyázzatok, A SZILIKONZSÍRT NE KENJÉTEK A MENETEKRE, mert A SZILIKONZSÍR NEM VEZETI AZ ÁRAMOT!!! Tehát ahol fontos a kontakt, (főleg a lámpafej felőli meneteknél, ahol végig a meneteknél húz át az áram) ne kenjetek szilikonzsírt! Én a kapcsolófelőli oldalra sem kennék, bár ott nem a meneteknél folyik át az áram, hanem a cső lámpatest szélén, de a szilikonzsír rendkívül terülős anyag, és ha csak a menetekre kentek, idővel akkor is oda fog kúszni a peremhez, és rontani fogja a kontaktot!
Az O gumigyűrűk kenésére viszont tökéletes![ Szerkesztve ]
-
ólomlábú
csendes tag
A jobb vezetés és kenésért miért nem réz pasztát,vagy sprayt próbáltok ki?
A szilikon zsír helyett??? -
Wendelke
senior tag
válasz M_o_g_y_i #14259 üzenetére
Semmi gond, ha 1.0 mm-s a menetemelkedés, amint azt mérte a kolléga, akkor jó lesz. Közben amíg hezitáltam azon, hogy mivel tuningoljam fel a Trustfire C8-at, rendeltem egy Convoy C8-at, ami meg is jött.
(Nehogy még egyszer rendes lámpa nélkül maradjak )Ránézésre egyforma a kettő, de a menetek valóban eltérnek, illetve a kapcsoló kicsit hosszabb, így a maga lámpa is. Persze ez kb. 2-3 mm lehet.
A Convoy C8-ból a 2800 mA-st rendeltem amit itt többen ajánlottak. Érdekes, hogy multiméterrel 3.4-3.5 A-t is mértem a legerősebb fokozaton 4.19 V-ra feltöltött, védelem nélküli Samu akksival.
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
kinaicuccok
csendes tag
Erről tud valaki valamit?
Fastech rendelés, nem csak nekem nem engedi, már más fórumokon is panaszkodnak már.A checkoutnál írja ki:
"Account is restricted"
http://kinaicuccok.blog.hu - Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)
-
kinaicuccok
csendes tag
válasz kinaicuccok #14266 üzenetére
Paypal-os fizetéssel, bankkártyásat nem ajánl fel.
http://kinaicuccok.blog.hu - Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)
-
ólomlábú
csendes tag
válasz #67544576 #14262 üzenetére
Én ezt használom ( ez volt az első amit gugoló kidobott)!
[link]
Beragadás gátló,illetve vezető anyag!Nekem pl. kocsiban nincs olyan csavar amit vagy fagyúval,féknél pedig ezzel kennék be,ugyan is a réz spray nem lágyul ki,hő álló és nem rohad be soha!!!Itt van kisebb kiszerelésben is olcsóbban!
[link]Ha minden igaz akkor a réz és az alu nem eszik meg egymást!
-
törölt tag
válasz kinaicuccok #14266 üzenetére
A PayPal-lal van valami gond, mert én tegnap pl. az e-bay-en sem tudtam fizetni!
Csak nekem még az e-bay is küldött egy e-mailt pluszban, hogy nem érik el a PayPal-t, válasszak másik fizetési módot! -
törölt tag
Másnál sem megy a Magyar Posta oldalán a nyomkövetés?
-
jada00
tag
Mi volt az a hír, hogy nem szállítanak lítiumos aksikat már? Én most rendeltem próba képpen négy napja két darabot a Fastech-től, és már útnak is indították!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van még valakinek rajtam kívül Convoy S6 lámpája? Lenne egy kérdésem irányába!
-
Auratech
őstag
A két sh 98- as lámpát, vagyis a pana akksijaikat múlt vasárnap töltöttem fel. Minden nap használtam egy órát legalább, ahogy kellett. Leginkább takarékon, de nem sóroltam vetíteni, ahol lehetett. Még most is világítanak, miután hazaértem, tekertem. Azért halványabbak már. De az biztos, hogy remek, megbízható jószágok.
Szöval egy hetet kibírtak a munkábajárás és hazatérés szolgálatában.Auratech Field Recording
-
Elemlampa
újonc
Sziasztok!
Nagyobb fényerejű, LED-es, akkumulátoros (nem autós akkuról, hanem hálózatról tölthető, hosszú élettartamú aksival ellátott), minőségibb kézi reflektort keresek. Az elég, ha kb. 25-50 m-re egy kb. 1-1,5 m-es sávot megvilágít, kültéri használatra, vízálló kellene. A fényének a színe mindegy. Lehetőleg kisebb súlyú legyen. Szegedi átvétel vagy netes rendelés érdekelne, megbízható szállítótól. Tervezett ár: kb. 5-10 Ft.
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
Na fasza!
Visszafordították a csomagomat az akkuk miatt!
Ezt küldte a FastTech:
Thank you for ordering from FastTech.As you know your order was shipped via China Post to reduce the chance of them getting returned. But we've been informed by China Post on 9/20 that all packages containing batteries are not allowed to ship and they arranged the return on 9/21. Now all packages have been returned to us due to this new policy of China Post.
We're going to cancel your order and issue the full refund within 24~48 hours, it's Sunday here, so please allow us a little bit time to process the refunds. PayPal will send you a confirmation e-mail once the refund is done.
Hong Kong Post just confirmed to us that only lithium batteries are classified into contraband goods. If you didn't purchase any lithium batteries in your order, you can place a new order after the refund. But please aware that it might still has the delay problem as Hong Kong Post still scanning the packages one by one. Sorry for not being able to arrange the re-shipment for the orders that excluded any lithium batteries, because there were too many orders being affected. Your understanding would be highly appreciated.
We apologize for the delay and any inconveniences caused.
-
-
jada00
tag
Most meg ezt írják a Wallbuys-nál!
[INow even Singapore Post can not ship the pure battery, then we have to stop selling batteries
but Singapore Post said if the battery is in the flashlight,then that is available, so if you really need battery, you can choose SKU9839 and send me a email, we will put battery into flashlight.
we will try our best to solve this shipping problem asap ]Szerintetek? Most akkor lehet rendelni vagy sem? Nekem csak aksi kellene tőlük!
-
d4d
tag
válasz jada00 #14281 üzenetére
Nem tudom, de már érdeklődtem a hkeqnél és a doingoutdoornál is hogy mi a helyzet náluk. A doingoutdoor eddig is szingapúri postával küldte az akksikat, viszont náluk csak egyféle védelem nélküli akku van. Majd írok, ha jött válasz. Nekem szerencsére nincs akksi gondom, de azért szeretnék pár darab NCR18650PF-et.
[ Szerkesztve ]
-
jada00
tag
Érdekes! Nem tudhatjuk, valóban amiatt zuhantak e le azok a repülők, lehet csak rá fogják a li-ionos aksikra! Vagy csak megint az olaj cégek állnak az egész mögött, az egyre jobban terjedő villamos meghajtású járművek miatt! (autók, motorok , biciklik) Ki tudja, azért remélem mihamarabb kitalálnak valamit a szállításukra, még ha egy kicsit drágábbak is lesznek! Nekünk akiknek csak lámpákba kell, nem nagy megerőltetés lesz kifizetni azt a kicsi plusz felárat, de mondjuk akik komolyabb meghajtású járművekben használnák, na azoknak nagyon nem lesz mindegy, hogy mennyibe kerül!
Lehet nem így van, ez csak az én véleményem!
Ha valaki tudja honnan lehet újra rendelni, kérem jelezze!!! köszi
-
kowik
tag
válasz jada00 #14286 üzenetére
A nagy gyárak nem postán rendelnek. Nagy tételben, tűzálló konténerben szállítanak nekik akkut.
Ha már összeesküvés elmélet, akkor ez pont az autógyáraknak jó. Ha postán nem lehet szállítani, akkor kisebb lesz a kereslet, tehát csökken az akkuk ára ami pont a nagyfelhasználóknak előnyös. -
Auratech
őstag
Oks. fiúk, (lányok is?). Itthon kitől lehet megbízhatóan akksit venni?
18650-t 3400-as védett panát... ha nem "tripla áron" van, érdekelne...Auratech Field Recording
-
törölt tag
Mit tudunk a Panasonic CGR18650CH [link] akkukról?
A FastTech tévedésből ezt küldte el a Panasonic NCR18650B [link] helyett!
Azon kívül hogy olcsóbb, sokkal rosszabb is?
Használt már valaki innen ilyet?
Egyébként megreklamáltam a FastTech-nél, hogy olcsóbb akkumulátort kaptam, mint amit rendeltem, de eddig még nem jött válasz!
Most kicsit csalódott vagyok! -
d4d
tag
talán érdekel valakit, kiárusítás, 9db UltraFire lámpa 70 dollárért
4db WF-503B Cree XP-G R5
3db WF-502B SST-50
1db WF-501B XM-L T6
1db C8 Cree XR-E R2 -
d4d
tag
Wallbuysnál újra rendelhetők a 3400as akksik
http://wallbuys.com/search/keyword-NCR18650B[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz jada00 #14296 üzenetére
Remélhetőleg gyorsan ideér, nekem a legutóbbi szingapúri csomagom (akksik) 4 nap alatt megérkezett (feladástól számítva) amúgy is pl a doingoutdoor 4-12 napot ír a szállítási időre. Wallbuys is írta, hogy kicsit drágább lesz, viszont gyorsabb is, mint a hongkongi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest