- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Én egy ilyen kínai/Holland szutykot vettem a Dune HD Solo Lite helyett 25e-ért és nem bántam meg egy pillanatra sem. Azért sem, mert a Solo Lite állandóan lefagyott DLNA-n és Sambán egyaránt. Itt azt a "tanácsot" kaptam, hogy mindenemet cseréljem le, mert a szolgáltatói cuccaim mind sz@rok és laptopon keresztül amúgy sem lehet filmet nézni, mert arra egy Nas szinte "kötelező" lenne stb stb. Szóval elegem lett a kínlódásból és vettem egy ilyen "szutykot", ami azóta hogy megvan, egyszer sem fagyott le ugyanazon a hálózaton, pedig 3. hete nyúzom rendesen nap mint nap. A Dune ennyi idő múltán már túl volt a 30. lefagyáson. Nem beszélve arról, hogy a Solo Lite SD skálázása csak VXP-vel volt elfogadható, anélkül szétesett a képe. Szóval, én a Dune-től nem ezt vártam, pedig igen erősen bíztam a márkában. Ellenben az S905X-ben kellemeset csalódtam, mert stabilan használható és nagyon jó a képminősége.
Bocsánat, nem akartam semmilyen vitát gerjeszteni, de ez még kikívánkozott belőlem... Peace.
"csak a zene van"
-
dh66e
veterán
válasz dgyuri0123 #4752 üzenetére
Használd egészséggel.
-
djnice
veterán
Az oroszok visszajelzései alapján kiderült, hogy a Neo-nál a DTS dekódolás csak SPMC-vel megy. Előbb-utóbb kénytelenek lesznek saját Kodi forkot vagy saját belső player-t lefejleszteni. A Pro (Realtek) szériánál már kevesebb gondjuk lesz, mert ott SoC gyártótjától megkapják mindig a legújabb SDK-t és a player forrását. Ezért tud pl a Zappiti is jó lenni ahol nincs saját Kodi fork.
-
djnice
veterán
válasz Lacielvtárs #4761 üzenetére
Aki a Kodi-t alapból elutasítja, azon nem lehet segíteni. Egy LE a feltelepítés után működésre kész, nem kell beállítani rajta semmit, mindent visz ahogy kell.
-
Alfajiri
tag
Kodi:
Körülményes a navigáció a lejátszott anyagban.
(Nem mindenki tudja az elejétől a végéig folyamatosan nézni. 24 órában ügyelek egy idős betegre. A gyorsan eltűnő felirat miatt vissza kell ugrani pár másodpercet.)
Indokolatlan a médiatípusok drasztikus elkülönítése.
+
A megvásárolt („kínai szutyok”) lejátszó alapból korlátozottan alkalmas a feladatra. A mellékelt távirányító szintén. Egyes hardvereken a Kodi nem tudja a DTS és a Dolby 5.1 hangot csak külön programmal.
(Bármennyire egyszerű a szabadelek telepítése és multiboot, mégiscsak macera. Nem szeretnék filmnézés közben légegérrel, bluetooth billentyűzettel, mobiltelefonnal, táblagéppel hadonászni.)
Ha elromlanak a jelenlegi Dune lejátszóim, vagy jelentősen változnak a formátumok és a Dune is csak Kodi és „kínai szutyok” utánzat készüléket ad, keresek mást.
(Ígérem, többet nem írok erről, de próbálkozhatnál megérteni mások szempontjait is, és hagyhatnál „szenvedni” bennünket a Dune lejátszóinkkal amíg ehhez van kedvünk.)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Alfajiri #4764 üzenetére
"hagyhatnál „szenvedni” bennünket a Dune lejátszóinkkal amíg ehhez van kedvünk"
Szívemből szóltál!
Baromira nem értem, mi a redváért kell Dune topikban a Dune lejátszókat fikázni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Alfajiri
tag
„Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!”
A Dune lejátszás közbeni navigációjához képest a Kodi bonyolultabb és mégis kevesebb lehetőséget ad.
A megosztásokat a Dune lejátszón egyszer kell felvenni, a Kodin háromszor a média fájlok szigorú csoportba rendezése miatt. Ezért pl. a hálóm gépein levő 8 megosztást a Kodin 24-szer kell felvennem, hogy bármelyikre tehessek filmet zenét vagy képet.
A Dune bekapcsoláskor beáll a kedvenc könyvtárak (nem megosztások) közül az előre megadottba és már indulhat is a média lejátszás.
Nem sorolom a többit, a Dune lejátszó és a Kodi program képességeit is kiválóan ismered, csak neked valami miatt a program szimpatikusabb nekem meg a lejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Marad az Android, sejthető volt, sok sikert a Dune-nek:
1. The bootloader will be closed to the normal user and basically it is used only for service purposes.
2. Make a second OS for download, such as LibreElec - will not work.
3. The recovery button and its functionality are only for the Dune HD service center.[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
Nagyon szemezek egy dune hd solo lite-al,megéri megvenni,vagy inkább várjam meg az újakat?
Bár az android rendszer aggaszt,nem a szívem csücske....egyáltalán mikortól kaphatóak itthon az új tipusok?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
dh66e
veterán
válasz Gaben360 #4769 üzenetére
A magyar forgalmazótól még semmi infó az újakkal kapcsolatban,miközben Németországban meg az oroszoknál már árulják.
Viszont a droiddal helyesek a fenntartásaid ami eddig olvasható az újjakról nem túl jó elképzelés a cég részéről.Az meg kérdés hogy a jelenlegi hibák mikor és hogyan lesznek javítva.[ Szerkesztve ]
-
Zol33
tag
Sziasztok,
van egy Dume HD Smart B1 lejátszóm, a legfrissebb firmware-el, és olyan problémám van vele, hogy nem tudom inicializálni a rendszermemóriát. Van benne egy 8GB usb pendrive, látja is, de ha azt modom hogy hozza létre a rendszermemóriát, akkor azt mondja, hogy nem talál hozzá tárolóegységet.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Enélkül nem hajlandó lejátszani a DVD-ket se... -
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Az elhalálozott Dune HD Prime 3.0-ám távirányítója jó egy HD Max-hoz? Tehát működne vele?
Köszi!
-
blakey
titán
válasz Downsampling #4780 üzenetére
Igen, jó.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topuka
csendes tag
Üdv nektek!
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdést de,
A tv-re (LG 55b7v) dugott külső vinyón szaggatva játsza le a 4k 30fps felvételt (gopro 5), full hd-vel nincs baj.
Synology nas-on keresztül szintén
Dune solo lite lejátszón keresztül is szaggat.
Lapotopon lejátszva minden szép és jó.
Mi lehet a gond? Vettem Inakustik hdmi kábelt, sajnos az sem segített. -
kezo0
addikt
Friss beharangozó az új modellekről a dune-hd.hu-n:
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Valóban van pár meglepő dolog a cikkben. Pl. az is, hogy egyes modellek esetleg nem is úgy fognak kinézni, mint ahogy az eddig megjelent képeken láthatók. Azt hittem, már végleges termékfotók is megjelentek mindről.
A másik, ami meglepett, hogy egyáltalán nem fényezik túl ezt az új generációt (ami marketing-szempontból pedig nem lenne meglepő, hiszen bárki így tenne egy új terméksor érkezésekor, függetlenül a tényektől...), hanem nagyon is próbálnak tárgyilagos képet festeni ezeknek a boxoknak a várható képességeit illetően. Jó, hogy oda nem írták némelyikhez, hogy egyenesen nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
dh66e
veterán
Nem túl fényesen indul ez az android vonal ez jól látszik a visszajelzésekből is.Sajnos a Sigma teret veszített így a Dune kényszerpályára került.
Az a nagy kérdés mit tudnak ebből a fúzióbol kihozni.
A leírásban van egy mondat ami megütötte a szemem.
"így a Dune HD is kénytelen az elsősorban az androidos mobilok világából ismert HDR-képes processzorok közül választani, és ezek köré saját hardvert építeni."
Nem tudom hogy a hardverben mi szerepe van a Dunenek,de nagyon kíváncsi lennék rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest