- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gyeniko #4150 üzenetére
Mintha hájjal kenegetnének...
Med600 másolási "sebessége" is kb. ennyi volt lanon. Eleinte zavart, aztán rájöttem hogy 50-100 gigát ne így másoljak hanem laptop USB-ről HDD-re direktben. Nasom nincs, így maradt az, hogy kisebb "mennyiséget" hálózaton másoltam nagyot meg amúgy. Nasnál ez nyilván zavaróbb, mert onnan nem mindig egyszerű kirángatni egy HDD-t. Gondolom...
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #4153 üzenetére
NAS-ról nem kell sehová másolgatni, egyből oda töltődik, onnan kapja a lejátszó a streamet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
gyeniko
őstag
No, vége a találgatásnak. Átmásoltam egy 27 GB-os filmet a Synology 413-ról a Dune-be tett WD Red 3 TB HDD-re, a másolás sebessége 18 Mb/sec volt. Most megvacsorázok és kipróbálom fordítva is, illetve az USB bemenetbe dugott külső HDD-ről oda és vissza.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
dh66e
veterán
válasz Lacielvtárs #4144 üzenetére
Üdv a klubban.
& (#4150) gyeniko
Teljesítsen jó szolgálatot ameddig csak lehet. -
gyeniko
őstag
Köszönöm!
Megpróbáltam mást is: USB-be dugott 2,5" külső HDD-ról a beépített HDD-re szintén 18 Mb/sec. Visszafelé, a beépített HDD-ről az USB-be dugott 2,5" külső HDD-re pedig 16 Mb/sec. Egyelőre nem tudtam kipróbálni a beépített HDD-ről a NAS-ra másolást, mert nem engedi, be kellene állítanom valamit (de mit?). Törölni sem enged a NAS-ról.
Összefoglalva: a hálózati másolás sebessége kellemes meglepetés, rosszabbra számítottam. Ha másoknál ennél jóval lassabban megy a másolás, annak oka valószínűleg a NAS-sal, vagy a NAS-ba épített HDD-kkel függhet össze.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz Downsampling #4161 üzenetére
Igen, SMB. A tiéd mitől gyorsult ennyire fel?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Downsampling
senior tag
válasz gyeniko #4162 üzenetére
Nem NFS-től (azzal nem tudnék másolni). A másolás továbbra is SMB-vel történik. Hogy mitől, azt én sem tudom pontosan, csak egy kicsit (nagyon) rendbe kellett szedni a NAS-t... Az NFS megosztás gyorsasága a lejátszásban mutatkozik meg. Mondjuk sajnos nekem egyelőre már/még nincs Dune-m...(amúgy szerintem is a Dune a leginkább felhasználó barát)...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Downsampling #4164 üzenetére
No akkor nagyon felre értettem amit korábban írtál nekem, bocsánat
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, lehet most bődületes marhaságot kérdezek, ezért előre is elnézést.
A dune beállításaiban találtam optikai meghajtó beállítást.
Jól értem, hogy ehhez lehet optikai meghajtót csatlakoztatni?
Ha igen, akkor azt hogy?
USB-s külső dvd írom van, azt lehetne?
Vagy speciális meghajtó lenne hozzá?
Előre is köszönöm a választ"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dh66e
veterán
válasz Lacielvtárs #4166 üzenetére
Elvileg támogatja a külső dvd olvasókat így egy próbát megér.Jah és ennek a topiknak megvan az az előnye hogy senki nem fog leoltani ha esetleg olyat kérdezel amit nem tudsz.Most ismerkedsz a lejátszóval így csk hajrá.
Összefoglaló megvolt már?[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Vannak lejátszók, melyekben van.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Értem, mindkettőtöknek köszönöm a választ.
Meg is próbálom, lesz ami lesz"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Downsampling
senior tag
Én nem ismerem az újabb Dune típusokat, így a menüjüket sem. Nekem egy Dune Prime 3.0-ám volt (vagyis van, csak életet kéne lehelni belé, ha még lehet), abban gyárilag van optikai meghajtó. Viszont jóval korábban volt egy Popcornom (talán C-200, ha hülyeséget írok, akkor bocs), abba lehetett optikai meghajtót szerelni, és én raktam is bele (sőt még alá egy 2,5 colos HDD-t is). Így könnyen el tudom képzelni, hogy a tiédbe is lehet. Amúgy tényleg igaz, hogy a Dune fényévekkel veri a Popit. Nem tudnék olyat mondani, amiben a Popcorn jobb lenne...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Downsampling #4170 üzenetére
Értem, köszönöm a választ neked is.
Ki fogom próbálni majd a hétvégén.
Igaz ebbe tuti nem lehet beleszerelni, de hátha usbvel megy majd.
Nem mindenáron fontos, csak érdekel, no meg lesz néhány audio cd, amiket lejatszanek vele ha menne..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
gyeniko
őstag
válasz Downsampling #4170 üzenetére
Szerintem a Dune HD Duo-kba nem lehet a HDD helyre optikai meghajtót szerelni. A menü beállításaiban azért lehet az optikai meghajtóra vonatkozó menü pont, mert egyféle chiphez egyféle menüt szerkesztettek. Az engem is érdekel, hogy külső, USB-n csatlakozó meghajtót kezel-e. Holnap rádugok egyet, megpróbálom. Nagyon tetszik az új távirányító, de lenyomáskor pattannak a gombjai, ezért kár. Azért az szerencse, hogy eddig ez az egyetlen negatív észrevételem...
-
Downsampling
senior tag
válasz Lacielvtárs #4171 üzenetére
(szerintem neked jobb házimozi rendszered van attól, hogy egy 10 ezer forintos külső USB-s meghajtóról hallgass zenét... - akkor már inkább nagy felbontású lossless formátumokat javaslok, pl. NAS-ról. Ráadásul szerintem a te CA AVR-edben egy elég jó DAC van, amibe akár HDMI-vel, akár digitális koax vagy optikai kábellel kötheted össze a Dune-t... )
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Downsampling #4173 üzenetére
Nálam működik, felismerte, most csak egy cd kellene
Amúgy flac es mka-t hallgatok, de azért illik vásárolni is lemezeket
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Downsampling
senior tag
válasz gyeniko #4172 üzenetére
Még a végén (ha nem javítható, vagy csak nem rentábilisan a Prime-om), veszek én is egy ilyen újabb Dune-t, kedvet kapok tőletek. Hiába jobb hangban, képben az Oppo, de használhatóságban még mindig nagyon hiányzik a Dune. Viszont a korongokhoz ott az Oppo, így bár korábban jól jött a Prime-ban ez a fícsör, de már nem szempont...
-
gyeniko
őstag
válasz Downsampling #4175 üzenetére
Hadd erősítselek meg: én is egy 203 mellé vettem, a korábbi Smart D1 utódjaként. A Smart D1-et sem adom el, bemegy a hálószobába, az ottani 102 pedig a fiókba. Ha nagyon szeretnék HDR-es filmeket nézni (bár a vetítővel kapcsolatban vannak kétségeim), akkor az megy az Oppor-ról, 4K-ban vásznon nem nézek 24 fps feletti anyagot, de ha mégis, akkor arra is ott van az Oppo. Azt gondolom, hogy ez a kettős együtt 2-3-4 évig minden lehetséges igényemet kielégíti. A vetítő a szűk keresztmetszet és ez nem fog gyorsan változni.
-
Multibit
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Multibit #4177 üzenetére
Köszönöm neked is az infót
Én kizárólag audio cdt szeretnék majd meghallgatni rajta.
Remélem az menni fog.
Es az sem írt lemez hanem eredeti.
Majd látom, mert még nem találtam meg az audio cdim"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
blakey
titán
válasz Lacielvtárs #4178 üzenetére
Nem ajánlom zenehallgatásra, jobban jársz egy rendes asztali lejátszóval vagy az összeset fájlba mented.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
blakey
titán
válasz Lacielvtárs #4180 üzenetére
Mármint az ilyen külső számítógépes olvasókat/írókat. Ha vékony dobozról van szó akkor ott a rezonancia amit nem tud elnyelni, a lemez pörgetése hangos, lehet hallani a "seekelést". Legalábbis az enyémek írásra kiválóak de zenehallgatásra nem olyan jók. Milyen külső eszközzel próbálod?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Lacielvtárs #4180 üzenetére
A HDD sokkal pontosabban olvas, mint egy "átlagos" CD olvasófej, ami rányomja a bélyegét a hangra is.
"csak a zene van"
-
-
blakey
titán
válasz Lacielvtárs #4183 üzenetére
Egy Smart B1-gyel is jobban jársz, ha már Dune.
(#4185) ELACielvtárs
Mellé gondoltam, nem helyette. Az egy optikai meghajtós Dune komponens ami "önmagában" is működik.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #4185 üzenetére
Az általad elképzelt CD-lejátszási megoldás a hangrendszered megcsúfolása lenne. Cambridge Audio CXU, vagy valami hasonló lejátszó illene oda, nem pedig limlom PC-s író.
CD-k FLAC fájlokká alakítására sem alkalmas az a meghajtó, ha a lehető legjobb hangminőséget célzod meg. Asztali lejátszó kell hozzá és jó minőségű digitális kábel, inkább koaxiális, mint optikai, esetleg HDMI, ha az említett CXU lenne a forráskészülék.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Downsampling #4187 üzenetére
Tudom, olvastam, de mivel Lacival régi ismerősök vagyunk, elismételtem, mert rám általában hallgatni szokott.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kezo0
addikt
válasz gyeniko #4160 üzenetére
Akkor én most még egyszer ideírom a saját tapasztalataimat a másolási sebességekkel kapcsolatban.
– belső HDD-ről belső HDD-re (mindkettő 4 TB-os WD, az egyik Red, a másik Green): 19 MB/s
– külső USB3-as házba épített 2 TB-os WD HDD-ről USB-n keresztül egy belső HDD-re: 17-19 MB/s
– asztali PC (Win 10) felől, Gb-es routeren, majd Gb-es switchen keresztül, végig CAT5e kábelen egy belső HDD-re: 5-6 MB/s!!!Az itt olvasottak alapján ez utóbbi nem tudom, miért ennyire lassú. Ugyanezen az útvonalon és eszközökön áthaladva az asztali PC-ről egy HiMedia Q10 Pro felé 40-65 MB/s a másolás sebessége, tehát nem a hálózati eszközeim korlátoznak...
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
BBéci
legenda
Ezekből az következik, hogy nem érdemes hálózaton másolni Dunében lévő merevlemezre. Nekem soha eszembe sem jutott, mert itt van az íróasztalomon egy dokkoló, Dunéből kiveszem a merevlemezt, beleállítom és 80-100 MB/s sebességgel másolok rá.
-
kezo0
addikt
Nálam igazából nem követelmény, hogy villámgyorsan átkerüljön bármi is a Dune merevlemezére, mert olyankor szoktam másolni rá, amikor épp nem használom. Szóval ha egy óra alatt csorog át egy nagyobb méretű csomag, az sem jelent gondot, és azért kényelmesebb, mint a winyóval szaladgálni a Dune és a PC között. De azért az zavar, hogy itt az enyémhez képest többszörös sebességekről is írnak páran. Majd azért még csekkolom a switch és a Dune közötti kábelt, ill. kipróbálok egy másik kábelt is, hátha...
-
Downsampling
senior tag
Szerintem a hiba ott van, hogy pl. én (és talán mások is) Mbit/s-ban adtam (adtuk) meg a sebességeket, te pedig MB/s-ot írtál, ami megabyte/szekundomot jelent. A kettő nem éppen ugyanaz...ellenben ha átszámoljuk őket, nincs olyan vészes eltérés - tehát no para...
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Downsampling #4192 üzenetére
Én tisztában vagyok a váltószámmal a két mértékegység között, és tudatosan írtam a MB/s-t. Ellenben ha gyeniko fórumtárs (annak ellenére, hogy „Mb/s”-okat írt) nem ugyanúgy MB/s-ra gondolt, mint én, akkor viszont nála igen súlyos gondok lennének, hiszen akkor az általa írt értékeket még 8-cal kéne osztani, hogy összevethetők legyenek az én értékeimmel... És akkor az azt jelentené, hogy max. 2-3 MB/s sebességgel megy nála a másolás. De szerintem csak tévedésből írt Mb/s-ot, és ő is MB/s-ra gondolt. Igy viszont nála háromszor gyorsabb a hálózati másolás, mint nálam (18 MB/s vs. 6 MB/s).
Közben másik UTP kábellel is próbáltam, és nem változott semmi.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Multibit
nagyúr
válasz Lacielvtárs #4178 üzenetére
Audio CD-vel nem próbáltam, arra van nekem egy kivénhedt Marantz pörgetőm
-
Lacielvtárs
nagyúr
"...rám általában hallgatni szokott."
ez jó, ezen felröhögtem.
De igazad van/igazatok van.
Igazából egyetlen eladó lemezét szeretném rajta meghallgatni ami nem elérhető "komolyabb" forrásban, és ez miatt nem vennék "komolyabb" lejátszót.
De ha megjön a lemez akkor megpróbálok belőle flac vagy wav-et készíteni és azt hallgatniMultibit: értem hát lehet nekem sem ártana egy régebbi, CD lejátszót venni, ha nagyon belemerülnék a zenei cd-k hallgatásába
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Én azt a számot gondoltam leírni, amelyet a képernyőn olvastam a másolás közben. Ez nyilvánvalóan ugyanaz a mértékegység, amely a Te esetedben, hiszen a készülék ugyanaz. Most ellenőriztem újra, valóban MB/s-et ír, így tényleg kb. 3x gyorsabb a másolás mint nálad. A kábel nálam is CAT5E, nekem is van aközben egy gigabites switch, a különbség a NAS vs. PC, esetleg a router (nálam Asus AC68U) illetve a winchestereink különböznek még (bár nem hiszem, hogy ebben rejlik a különbség)
-
kezo0
addikt
válasz gyeniko #4196 üzenetére
Pont ugyanolyan routerem van, mint neked, és azt is leírtam, hogy ugyanarról a PC-ről, amiről a Dune-re ilyen tetű lassan megy a másolás, ugyanazon az útvonalon, egy másik lejátszóra (Q10 Pro) kb. 45-60 MB/s a másolás sebessége. Tehát kb. 10-szerese annak az értéknek, mint ami a Dune-re másolásnál mérhető! Vagyis a PC sem lehet korlátozó tényező. Rejtély.
-
Lacielvtárs
nagyúr
ez csak az én véleményem, de szerintem szoftveresen van limitálva a másolás, hogy ne "akadozzon" a pufferelés miatt a lejátszása egy filmnek.
de ez csak én agyam szüleménye, de tény hogy az ilyen "lassú" másolási eredmény nincs hatással a lejátszásra.
ettől függetlenül ha igazam is volna, akkor sem értem miért nem a felhasználóra bízza a gyártó annak az eldöntését hogy miként használja az adott playert"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
gyeniko
őstag
Én nem szeretném bemagyarázni, hogy mi a különbség oka, de az általános logika az, hogy legelőször a különbözőségekben érdemes az okokat keresni. Én utoljára gondolnék arra, hogy a készüléked hibás, persze kizárni nem lehet. Különbség esetleg lehet egyes beállításokban is.
-
gyeniko
őstag
válasz Lacielvtárs #4198 üzenetére
Akkor nálam is limitálva volna, a készülékünk ugyanolyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest