- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
viera
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom,hogy a Dune HD Base3D lejátszóm nem ismeri fel a mostani 3,5-es WD Red és WD Purple merevlemezt.Mindegyik 2TB-os,nem igazán értem mert vannak régebbi WD Green merevlemezeim is,azokkal semmi gondja. Próbáltam 1TB-os WD Blue-t meg egy 1TB-os WD Essential külsőt is de azt sem látja.
Sőt,van egy ASUS BDS-500-as lejátszó is amire rá van kötve USB-vel egy dokkoló és az sem látja egyiket sem.Vajon mi lehet a gond?Vagy a WD-k helyett próbáljak meg másik gyártót?köszönöm előre is a segítséget!
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
viera
őstag
válasz Downsampling #4302 üzenetére
Ezt nem is néztem,de ezt hol tudom.
Eddig is úgy csináltam,hogy Windows-al formáztam a merevlemezt NTFS-re majd rámásoltam a filmeket és nem volt gond vele eddig.
Vagy már az elején rontottam el valamit a legelső formázásnál?
Mert az új vinyót a Win sem látja alapból hanem formázni kell és lehet már ott nem volt jó valami?[ Szerkesztve ]
-
viera
őstag
Közben úgy látszik meg van a hiba.
GPT-re volt formázva,csak ezt nem vettem észre eddig mert a 7-es Windows ezt még azt hiszem nem tudta csak az MBR-t.A régebbi vinyók pedig még azzal lettek formázva.
Köszönöm a segítséget,eddig nem jöttem rá.[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
Örülök, hogy megoldódott, bár én pont fordítva tippeltem: vagyis a GPT formázást komálják, legalábbis nekem egy jó ideje eleve így van az összes HDD-m...(de bevallom, az is lehet, hogy a külső vinyóim MBR-esek. Egyszer kell beállítani, utána USB-ről már lényegében mindegy, hogy NTFS vagy Ext1,2...(Én az NTSF-t szoktam beállítani, mert az Oppo lejátszóm azt jobban komálja)
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok! Szerintetek mi a legjobb beállítás? Dune-n tv kimenetet 1080p 50Hz-re állítom, vagy 59,94-re, esetleg Auto-ra? LG oled a tévé. Most Auto-n van, de mi a legjobb a lejátszónak, hogy ne kelljen sokat kommunikálnia a tévével? Talán 59,94 lenne a legjobb, mert gondolom ilyenkor nem "spekulál" a lejátszó annyit.
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #4306 üzenetére
Nem jól gondolod, csakis az automatikus a jó választás! A filmek többsége 23,976 fps-es, miért lenne jó azokat 59,994-en nézni?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dgyuri0123
nagyúr
Ja, nem erre gondoltam, hanem mikor a megjelenítőnél ki lehet választani a felbontást és a frekit. Vagy rosszul fogalmazok, ami nem az első eset lenne... Maga a lejátszó automatikusan vált kadenciát. A tévé is kiírja a megfelelő felbontást és a frekvenciát is. De azt olvastam valahol, ha kiválasztok egy fix tévé beállítást, akkor nem kell a lejátszónak állandóan lekérnie az adatokat HDMI-n hanem gyorsabb és kíméletesebb, ha mondjuk beállítok 1080p 50 Hz-et. Konkrétan erre a beállításra gondolok. Ebben a beállítási módban pedig nem az "állandó" van megjelölve, hanem az "Automatikus".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Downsampling
senior tag
válasz dgyuri0123 #4308 üzenetére
És ilyenkor mi kímél mit?
-
BBéci
legenda
Miért kérne a lejátszó bármit a tévétől? Segítek, nem kér semmit!
Az a lényeg, hogy minden esetben, az éppen lejátszásra kiválasztott film eredeti frekvenciáját küldje ki HDMI-n a megjelenítő felé.
"A tévé is kiírja a megfelelő felbontást és a frekvenciát is."
A TV azt írja ki, amit a bemenetén érzékel.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
1080p/60Hz
Illetve HDMI-színmélység nálam 10 bit volt a legjobb, kimeneti színtér és alapértelmezett színtérnél most milyen lehetőségek vannak?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
EDID esetében bizony kommunikál a lejátszó és a TV.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dgyuri0123
nagyúr
Idézet a Dune fórum egyik válaszából:
"A tévé bizonyosan tud minden képfrekvenciát, így a 24/50/60 Hz-re állítanám, felesleges minden bootolásnál lekérdeznie a lejátszónak ezt az infót a tévétől. A videókimenet meg csak a menüre vonatkozik ilyen esetben, lejátszáskor úgyis a filmhez igazodik majd. Ha általában 24 Hz-es filmeket nézel, akkor a 24 azért praktikus, mert nem kell a film indításakor váltania."
A kivastagított rész elgondolkodtatott kicsit. Vajon miféle kommunikáció folyik a tévé és a lejátszó között? Vagy hogy van-e "még pontosabb" beállításra lehetőségem.
(#4312) blakey: Akkor megvan a magyarázat. 1080p 59,94-re fogom akkor beállítani.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #4313 üzenetére
60Hz-re állítsd nem 59,94-re.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Downsampling
senior tag
válasz dgyuri0123 #4313 üzenetére
Most komolyan, miért baj, ha néhány ezredmásodperc alatt történik néhány bájtos kommunikáció? Már ha történik... Mert ugye ha valaki a Dune hivatalos fórumán ír egy választ (de persze azt nem tudjuk, hogy mennyire van képben a készülék működésével, esetleg ő fejlesztette-e az adott masinát?), akkor az szentírás, pláne ahhoz képest, hogy aki neked itt a választ írta, elég komoly gyakorlati szakember. Nekem úgy tűnik, hogy te alapból eldöntötted a választ (mert még a 1080p/60 Hz-et sem fogadtad el), csak akkor miért kérdezel?
Én nem hinném, hogy ha egy-egy film megnézése alatt másodpercenként több ezer bitnyi információt elbír az a HMDI kábel, illetve a két készülék HDMI portja, a belső elektronika, akkor pont az pár bájt okozna neki problémát, amiről te itt elmélkedsz. -
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #4316 üzenetére
60Hz-nek lennie kell, az alap az 50Hz vagy 60Hz, 59.94 nem jó.Semmi sincs 59-94Hz-re optimalizálva csak egyes képanyagok, de az is ritka.
-
BBéci
legenda
Azonosítja a megjelenítőt, de az én szóhasználatomban az nem jelent folyamatos kommunikációt.
(#4316) dgyuri0123
A videó módot, ami a menüre vonatkozik, állítsd a mostani 720p 50 Hz-ről 60 Hz-re.[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
GUI-ra gondoltam, soha nem 59.94Hz-esek, a büdös életbe nem létezik olyan lejátszó ahol az alap GUI beállítás nem 50 v. 60Hz lenne.
(#4320) dgyuri0123
Kell lennie, mindkét Dune-men volt, csak a beállításokon kell változtatni, ha nem találod meg, hogy mit változtass akkor maradjon 50Hz[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
"ha nem találod meg, hogy mit változtass akkor maradjon 50Hz"
Ha nem találom meg? Még belinkelem párszor ha nem hiszed el, hogy 59,94 után már nincs több variáns 1080-ra. A következő lépcső már 4k-s. De az 50Hz nekem megfelel ha ezzel nem rontok kicsit sem az amúgy rendkívül jó képen és mozgásmegjelenítésen.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #4323 üzenetére
A GUI felbontásának semmi köze a lejátszáshoz.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #4323 üzenetére
Most nincs előttem, hogy te miért nem látod, de lenni kell, vagy hibás a szoftver vagy nincs megfelelően beállítva. Miért rontanál el bármit is, az a beállítás a GUI fps-re vonatkozik. nincs köze a lejátszáshoz ahol remélhetőleg Auto-ra (vagy régen olyan volt, hogy 24/50/60 fps) állítottad. Ha előttem lenne a teljes menü akkor betudnám azonosítani a dolgokat.
#4325) dgyuri0123
Nagyon sok tv-adást néz, az meg EU-n kívül elég sok helyen NTSC (29,97) és így állítják be, hogy ne legyen olyan gyakori a frekiváltás.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #4329 üzenetére
50Hz mehet.
-
nfsu17
veterán
Ha sok 23,976 filmet nézel, akkor a menüben is az lenne a célszerű, mert így film indításkor nincs frekiváltás.
DE nagyon akadozónak tűnik így a menü (a kevés fps miatt), ezért ez csak akkor ajánlott, ha ez nem zavar.
más esetben az 50Hz teljesen jó. így viszont 23,976 filmnél lesz váltás, de hát ez van.
viszont ha sok európai YT videót nézel, akkor meg ott nem lesz váltás.
szóval nincs jó megoldás, de az 50Hz teljesen jó, nekem is így van, meg auto-n. -
dgyuri0123
nagyúr
Kösz srácok!
Akkor 50 és nem több...
(#4331) nfsu17: Én is gondoltam 24-re de ott azért nagyon "szaggatna" a felület.
Most már csak az a kérdésem, hogy "auto" freki váltás jó-e, vagy jelöljem be a "minden"-t? Erről a menüről van szó. NEM "állandó"-n van ez is csak egy link. Nálam most "Automatikus" módban áll a dolog. Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
nfsu17
veterán
válasz dgyuri0123 #4332 üzenetére
az auto freki váltás a legjobb
-
dh66e
veterán
Nyugi srácok,priviben barátkozzatok!
-
dgyuri0123
nagyúr
Szóval tisztázandó, a jelenlegi Dűném, már a második példány egy héten belül.
A kérdések azért "lettek feltéve" részemről (szépen jól Magyarul ), hogy megbizonyosodjak arról, nem én vagyok a p@cs. Az első darab ugyanis 10-12x lefagyott 4 nap alatt. Az első bekapcsolást követően azonnal a fw frissítés volt az első, hogy pontos legyek. Az összes beállítást, forrást kipróbáltam, de mindegy volt hogy HDD vagy Samba, DVD, BD, ISO, MKV, mert mindennel lefagyott az első pillanattól kezdve. Már a beállítási fázisban is fagyott de úgy, hogy csak a restart segített rajta, pedig HDD sem volt még bedugva és talán még a samba sem volt beállítva. Néha ment órákig, néha 5 perc után megállt, máskor meg 20 perc után akadt ki.
Nos, a jelenlegi példány még egyszer sem fagyott meg 2 nap alatt, (kopp kopp) pedig igyekeztem zavarba hozni. Lehetőleg ugyanazokkal próbáltam elfektetni, amik az előzőt is lefagyasztották, de simán vette az akadályokat eddig... A HDMI kábel és minden egyéb ugyanaz, nem változtattam semmin. A jelenlegi beállításaim is ugyanolyanok, mint az első példánynál... de, mivel az állandóan fagyott, keresnem kellet magyarázatot/megoldást arra, hogy esetleg mit ronthattam el.A boltban is kérdőn néztek rám, de végül cserélték. "Remélem", náluk is ugyanúgy fagy mint nálam, majd felhívom őket és megkérdezem.
A történet egészéhez szerintem ez még szorosan hozzátartozott volna, de nem akartam még tovább borzolni a kedélyeket. Elég sok triviális kérdést voltam kénytelen feltenni, de ilyen esetben semmi nem számít... Ilyenek is csak velem fordulhatnak elő. Ezennel lezárom ezt a fejezetet és elnézést ha untattam volna a közösséget.
"csak a zene van"
-
dh66e
veterán
válasz dgyuri0123 #4339 üzenetére
Na örülünk neki hogy úgy néz ki megoldódott a problémád van ilyen és még lesz is mással is.Nem tudom mi okozhat fagyást egy készüléken ha a szoftver alatta stabil talán egy hardver komponens nem volt jó benne..... talán a frissítés nem ment le rendesen.
Azt viszont kérem hogy a jobb rálátás érdekében írd meg a teljes történetet mert annak hiányában sok sok félreértés adódhat sőt rossz javaslat is érkezhet ami megint felesleges indulatokat válthat ki.
Nem öröm törölgetnem a topikból,de meg kell tennemha úgy adódik.Mostantól remélem nyugalom szál a topikra maradjunk a lejátszókkal kapcsolatos kérdéseknél,és a probléma megoldásoknál..
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Rendben.
A jövőben sokkal körültekintőbben fogalmazok.
Amúgy szoftveres hibára nem gondoltam már a végére, mert 3-4 fw-t cseréltem a gépen és semmi nem változott. Attól persze még lehetett volna. Amitől betelt a pohár az a stop gomb megnyomása utáni elhalálozás. Szinte minden esetben eltűnt a HDMI jel, (1-2x nem) és vissza sem jött. Illetve egyszer úgy 2-3 perc várakozás után bejött a filmlistanézet, ahonnan előtte indítottam a lejátszást.
A jelenlegi állja a sarat, hál' Istennek és gyönyörű a képe. Lekopogom...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Downsampling
senior tag
válasz dgyuri0123 #4346 üzenetére
Valszeg gyári hibás volt. Nem is érdemes már rá gondolni...
Szerintem nyomasd a filmeket, zenéket! Élvezd, hogy jó is tud lenni a Dune! Hajrá! -
dh66e
veterán
Akkor a szoftveres gond kilőve.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Amúgy milyen avred van, amin ezt tapasztalod?
Már mint a jelvesztest?
Már ha avren keresztül csatlakozik a dune a tevehez...
Ezt eleinte én is tapasztaltam, nekem a CXR200 nagyon 'érzékeny' erre.
A dune képernyő kímélőt 10mp-re raktam.
Amúgy nálam elofordul hogy elsőre nem ismeri fel a jelet az avr amikor bekapcsolom a rendszert , de nem tudom eldonteni hogy a tv vagy az avr a ludas.
Ha dune direkt kapcsolódik a tevehez, akkor ez a jelenség ninxs.
Gondolom ez az avr 'hibája'
Kikapcsoltam a cec es hasonló hdmi okosságot, azóta javult a helyzet...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Lacielvtárs #4349 üzenetére
Köszönöm a jókívánságokat. Picit még félve nyúlok hozzá, nehogy...
Nincs AVR-em jó ideje már. Van egy elég jó külső dacom, + sztereó erősítőm és ennyi. Szóval direktbe volt/van kötve a tévébe. ARC, CEC néha tréfálkozik.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest