- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozo76hun
kezdő
Mit irjak be az ONT-ba, hogy a 81-es es a 8000-es port vegre nyitva legyen???
100 felett van az ip cimem jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
Arni9010
aktív tag
válasz Hauptmann #51350 üzenetére
Ugyan nem vagyok hálózati szakember, de a két NAT nem ugyanazt jelenti.
A routerben található hardveres NAT a külső-belső címfordítást végzi, és azt kapcsolja hogy hardveresen gyorsítsa-e a router, vagy gyorsító nélkül prociból hajtsa ki.
A digi NAT-olása egy "csomóponttal" arrébb van, ez azt jelenti hogy a digi egy plusz fordítást tesz be a címekbe (hogy több IPv4 IP címe legyen, a felhasználók jelentős része észre sem veszi), ez nyilván nem látható/kapcsolható a routeren. Ezt digi központból lehet állítani.Javítsatok ki ha valamiben tévedek
-
Hauptmann
addikt
MDanny megoldotta a problémáűt, köszönet neki.
A lényeg, hogy a hiba nálam volt, a hálókártya IPv4 beállításainál a DNS nem fkézzel volt megadva, hanem automatikusra volt állítva. A korábbi hibamentes működést pedig valószínűleg a cache-ben tárolt adat okozhatta, ami idővel kiűrült, vagy felülíródott.
Most már az uTorrent portja open, és aktív is vagyok. Mondjuk az uTorrent saját porttesztje azt mondja, hogy zárva van, de úgy látszik, valamiért hazudik.
[ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
válasz Hauptmann #51360 üzenetére
A 80-as elvileg mindig is zárt több HGW-nél is, de talán nem is baj... Másik szolgáltató hófehér csodájához mentem ki egy sikertelen DVR beállítás után, 80-asra volt átcsavarva a webes felület elérése. Az eredmény az lett, hogy hálózaton belül minden weboldal elérhetetlen lett.
Nem is olyan rég a DIGI úgy lőtte be a router üzemmódban működő Huawei ONT-ket, hogy bárki számára elérhető volt kívülről a 80-ason. Be is telefonáltam, hogy én ezt nem igazán szeretném, még akkor sem, ha megváltoztatom a user jelszavát, felvették hibajegyre, aztán letiltották benne. Bridge üzemmódban viszont használható a 80-as.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
batmanzsolti
csendes tag
Digi torrent seed problema
Tudom sokszor volt mar a tema, kiprobaltam jopar dolgot, de nem jartam sikerrel.
Felallas:
- DIGINet 200
- Nincs sajat router, Digis router van (ZTE ZXHN H298N)
- Ubuntu
- Transmission kliensTorrent kliensben port beallitva: 6881 + tuzfal is beallitva
netstat -tulpn | grep transmission
tcp 0 0 0.0.0.0:6881 0.0.0.0:* LISTEN 11237/transmission-
tcp6 0 0 :::6881 :::* LISTEN 11237/transmission-
udp 0 0 0.0.0.0:6881 0.0.0.0:* 11237/transmission-
udp6 0 0 2a01:36d:114:c1fe::6881 :::*Digis router-en beallitva a port forwarding 6881 portra.
A Port Forwarding Tester oldal is azt mondja, hogy a 6881-es port nyitva van:
http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
Port 6881 is open on XXX.XXX.XXX.XXXTorrent letoltes megy.
Feltoltes gyakrlatilag 0. Neha-neha csatlakozik egy-egy peerhez, aztan ~25 kb/s sebesseggel "hasit" a feltoltes, hamar bontja a kapcsolatot.Nepszeru torrenteken probalkozom, ahol van boven letolto.
Tovabba:
- probaltam UPnP-vel, kliensben es routerben beallitva, faszan nyitva a port, de a seedeles meg mindig zero
- probaltam mas kliensekkel (delogue, qbittorrent), ugyanez a problema.
- probaltam router nelkul, UTP egyenesen bele a lapiba, PPPoE user/password megadva, internet kapcsolat OK, torrent kliens beallitva, port nyitva, de a torrent seedeles meg mindig sz*r.
- probaltam Windows alatt, masik gepen, tobb klienssel, ugyanez a problema.Mit rontok el? Tippek?
Esetleg kene vennem sajat routert, a digiset meg bridge-be tenni? Az megoldana?Koszonom elore is a segitseget!
-
MODERÁTOR
válasz batmanzsolti #51362 üzenetére
A DIGI korlátozza a torrent forgalmat. Futtass le egy hálózatsemlegesség mérést, mit kapsz eredményként?
-
ToXeN
tag
Másnak is elment az internet/tv? 13.ker. Este volt egy áramszünet azóta semmi. Nem indulnak újra maguktól az elosztók a panelban?
"Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra"
-
Hauptmann
addikt
válasz Intruder2k5 #51363 üzenetére
Mennyire korlátozza? A feltöltést, letöltést, vagy mindkettőt?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Hauptmann #51365 üzenetére
Nem korlátozza. Kimaradt egy "esetleg" a mondatból. De esetleg sem.
batmanzsolti: használj normális portot pl. 38995, és a beállításait megnézném a transmissionnak. (Privát mert hosszú, transmission.json) Logouton van Goflex Net írásom, arch Linux , gond nélkül megy a transmission digi hálón vele...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MODERÁTOR
válasz wwenigma #51366 üzenetére
Esetleg kimaradhatott egy nem mindenhol.
Lehet nem minden terülten egyformán, sőt lehet valahol egyáltalán nem, de nálunk tuti. UPC-ről váltás után egyértelműen érzem ezt, ahogyan a fórumtárs is leírta, érezhetően nehezen kapcsolódnak a peer-ek, olyan mint amikor passzívan fut a kliens. UPC-nél 10Mbps volt a feltöltésem, ezt napi átlagban nézve 70-80%-ban könnyedén ki tudtam hajtani, ami napi ~70GB feltöltést jelentett. Mióta DIGI-re váltottam, érezhetően sokkal több torrent kell ehhez, ha pedig még többet szeretnék, akkor egész nap a kliens előtt kell gépészkedni, és dobálni be a 0 perces torrenteket, de a 200Mbps feltöltésem ellenére - ami speedtest-en mérhető is - torrenten sosem megy a feltöltés 20-30Mbps fölé. Ha ugyanúgy használom mint UPC-s időkben, akkor feleannyit sem seed-el. A legtöbb amit eddig sikerült elérni vele, az ~140GB volt egy nap alatt, ami lássuk be nem sok, tekintve, hogy a feltöltési sebességem 20-szorosa az eddiginek, a feltöltött mennyiség pedig csak a 2-szerese. Ja, és a fentebb linkelt tesztoldalon is azt írja az eredmény, hogy a szolgáltató korlátozhatja a torrent forgalmat feltöltési irányba. UPC-nél ezt nem írta.
Mondjuk engem nem zavar, nem vagyok akkora torrent huszár, de természetesen kíváncsi voltam rá, és próbálgattam az új netet bekötés után.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Hauptmann #51365 üzenetére
A letöltést nem, a feltöltést igen. Nem konkrét sebességkorlátozást érzek, nincs éles sebességhatár, inkább olyan, mint ha a p2p kapcsolódások nagy százalékát blokkolnák, mintha passzív lenne a kliens, és így összességében nehéz a feltöltés. Van, hogy egy-egy kapcsolattal "megugrik", és olyankor pár percig megy 5-6MB/sec-el is, de ez nagyon ritka. Bár 200Mbps upload-hoz képest az 5-6MB/sec is semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Intruder2k5 #51367 üzenetére
A letöltésed is lassabb?
Ha van korlátozás, az biztos, hogy területi. Nálam csak a NAS hardvere korlátoz. Ha nem így lenne, én magam szabályoznám a dolgot (a családi béke érdekében ) -
MODERÁTOR
válasz Multibit #51369 üzenetére
Nem, az nem lassabb. Ha megkérlek csinálsz egy hálózatsemlegesség tesztet a fentebbi linken? Én most melóban vagyok, majd este csinálok én is, és beteszem ide a képet.
Új építésű terület, pár hónapja van DIGI szolgáltatás.
szerk.:
(#51371) Multibit válasza Intruder2k5 (#51370) üzenetéreOK, akkor este. Ráér, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Intruder2k5 #51370 üzenetére
Én is csak este tudok tesztelni (most éppen villamosra várok).
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Intruder2k5 #51367 üzenetére
Szerintem egyaltalan nem korlatoz sehol sem. Illetve a linkelt tesztet mar nem lehet lefuttatni semmivel, NPAPI támogatás megszunt minden modern bongeszoben, maga az oldal is leállt 1 hónapja.
Az hogy nepszeru meg sok letoltos torrentet probal az ember semmire nem biztositek, attol nem fog zuzni egybol. Az elso az hogy ne az alapertelmezett bittorrent portot hasznaljuk.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MODERÁTOR
válasz wwenigma #51372 üzenetére
Szerintem nálunk viszont igen.Valami tuti van, mert nem úgy megy a torrent mint UPC-nél. Ott érezhetően koppant a 10Mbps feltöltési sebességem, itt viszont még ahhoz is pedálozni kell, hogy az összejöjjön, holott lenne 200Mbps. Persze győzködhetsz tovább az ellenkezőjéről, csak én nem azt tapasztalom. Firefox ESR böngészőt használok, a legfrissebb, 52.0.3 verziót, kiválóan fut alatta a linkelt teszt.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Intruder2k5 #51373 üzenetére
Igen, az az utolsó (hosszú távon támogatott) verzió amiben még engedélyezhető a Java. A többiben nem.
Én is ezt használom egyéb okokból, de a legfrissebb stabil friefox vagy chrome már több főverzió óta tiltja, s engedélyezni sem lehet.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
xeon forever
addikt
Pioritasi probléma nem lehet? Marmint torrent oldalon. Ismeretlen kiszolgáló vagy az új tartományba helyezés miatt és nem tesz a seed lista ismert nagysebességű részébe, így csak pár kb ot kér be tőled a torrent?
Csak "hangosan" gondolkozom....PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
veterán
nem csak torrent, egy szálon sftp se nagyon szokott gyors lenni, pedig digi --> upc irányban simán lehetne 200 megabit, de valahogy sose.
hanyas vagy, te disznó?
-
dchard
veterán
válasz xeon forever #51375 üzenetére
Ugyan teljesen off, de a legtöbb privát trackeren jelentős overseed van, már csak ezért sem priorizálják a gyorsabb (értsd: seedboxer) kapcsolatokat. A másik ok, hogy erre módjuk sincs, mivel a bittorrent mint protokol nem alkalmas ilyen információk átvitelére. A bittorrent kliensek képesek kis mértékéig azonosítani a gyorsabb peereket a seed lista letöltése után, de ehhez a trackernek semmi köze nincs, ráadásul nagyon korlátozott ez a képesség.
Az egyetlen gyenge pont torrenten a trackerrel való kapcsolattartás, ami valamilyen általam ismeretlen okból még mindig titkosítatlan a legtöbb trackernél, holott használhatnának HTTPS-t. Ez az egyetlen amit a szolgáltató titkosítás nélkül lát, minden másnál lehet erőltetni a titkosítást. Különösen ha már a leecherek sem kapcsolódnak, akkor gyanús ez a lehetőség. A megoldás: kizárólag a tracker kéréseket VPN-be nyomni, minden más mehet a normál kijáraton kényszerített titkosítással. Ha így is szar, és továbbra is a szolgáltató a gyanús, akkor elő a wireshark-ot és meg kell nézni, hogy nem nyúlkálnak-e a forgalomba.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
MODERÁTOR
Lefuttattam a tesztet: [kép]
-
Ybear
tag
válasz Intruder2k5 #51378 üzenetére
Ha menni kell, hát menni kell.
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #51378 üzenetére
Kíváncsiságból lefuttattam én is, még jó, hogy említetted a FF ESR-t, mert napközben a normállal próbáltam, még az icedtea-t is leszedtem, de csak nem akarta csinálni a tesztet. A múlkori Digis trükk óta megvolt az ESR 52. Itt az ablak, nekem nincs piros sor benne, digi 100/50
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
MODERÁTOR
Köszi Mindenkinek!
Remélem, hogy nálunk is csak időszakos, talán azért mert új a hálózat, vagy a fene se tudja. Mondjuk zavarni tényleg nem zavar, csak feltűnt. Sok előfizető szerintem még nem lehet a hálózaton, ez tehát nem lehet az ok, mert többeknek bizonyára tart még a UPC-s hűségük, és nyilván nem is fog mindenki váltani. Nekem szerencsém volt vele, mert a UPC-s hűségem lejárta után kb. két héttel indította el a szolgáltatást a DIGI.
-
Ybear
tag
válasz Intruder2k5 #51382 üzenetére
Mondjuk azért arra ránézhetnél, hogy miért írt neked a teszt 136 Kbps, meg 483 Kbps sebességet. Ez valami eszetlen kicsi érték, sokkal többnek kellene lennie (lásd előttem szólók).
Nálam 200/100-as netnél ugyanez 62120 Kbps, meg 14670 Kbps körül alakult.Megvan egyáltalán a minimum garantált?
Ha nincs, akkor egy telefon az ÜFSZ-re esetleg segítene.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Ybear
tag
válasz Intruder2k5 #51385 üzenetére
Ez valóban rendben van, és érzékelem az akadályodat is.
Csak azért értetlenkedtem, mert ma nagyjából még ugyanabban a tartományban is volt az IP-nk
-
Egon
nagyúr
válasz Intruder2k5 #51382 üzenetére
Kipróbáltam egy nagyobb trackeren egy népszerű torrent (1.2 giga, több mint 1000 seeder) letöltését. Az átlagsebesség 205 Mbit volt, de cca. 350 MBit-ig ment fel a maximum. 500-as csomagom van, XVI. kerületben.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MODERÁTOR
-
Multibit
nagyúr
válasz Intruder2k5 #51370 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Multibit
nagyúr
válasz Intruder2k5 #51390 üzenetére
A gyakorlatban nálam 5-7 MB/s a seed max. sebessége. Ha én vagyok a feltöltő (nálam készül a torrent), akkor a plafon 10-15 MB/s (volt eddig).
-
zsolt501
nagyúr
válasz Multibit #51391 üzenetére
Nálam is ugyan ez a helyzet, mondjuk nem is csodálom hogy korlátoznak, mert bizonyos területeken a hálózat már most is megfeküdtek a torrent miatt, és igen messze van az hogy fejlesztve lesz a hálózat.
Mondjuk az is biztos, hogy már nem csak a torent képes a hálózat kifektetésére, hanem a videó megosztó oldalak is jelentős forgalmat tudnak generálni igaz az a forgalom jobbára 1 irányú, de ahogy néztem a facebook is tud bizonyos időszakokban elég jelentős forgalmat összehozni, és ott a le és a fel irány is hullámzó (ne egy felhasználót vegyünk alapul)''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
kormoczi
csendes tag
Pontosan ezt a seed problémát tapasztaltam ma én is. Konkrétan: én töltöttem fel egy torrentet egy népszerű magyar portálra, az első peer nyilvánvalóan tőlem töltötte, de a többiek már tőle, majd egymástól. Néha felcsatlakozott egy-egy peer, de gyorsan meg is szűnt a kapcsolat. Digi1000 (200Mbps fel), publikus IP.
Kb. fél (egy?) éve viszont volt olyan is, hogy letöltöttem egy friss torrentet, és tudtam seedelni, ahogy a csövön kifért.
-
veterán
most sok kicsiből van úgy 40-50 megabit felfelé, ennél több nemigen szokott lenni, de ha másik otthoni net az ellenoldal, ennél sokkal több nem szokott lenni akkor sem, ha nem torrent. szerintem valami ilyesmi korlátozás van inkább.
hanyas vagy, te disznó?
-
kungzi
veterán
Nálam nincs gond a torrent seed-del a magon. Tegnap raktam fel egyet és 20-24MB/s között ugrált. Debrecen.
-
Core2duo6600
veterán
Nálam sincs semmi gond !
Ami viszont feltünt, hogy addig ment a legjobban, amig a szolgálató ONT ja volt a router, volt, hogy a feltöltés csipkedte a 20 Megabyte/sec et, én voltam a feltöltő.
Ha a PC vel seedeltem (SSD), jött ez a sebesség, ha a nasról, ahol a transmission fut nem, ott olyan 10 körül ha volt a max. Peer számok ugyanarra vannak beállítva.Amióta bridge be rakattam, azóta képtelen vagyok 8-10 Mbyte /sec nél gyorsabban seedelni ugyanazzal a géppel, ugyanarra a trackerre.
500/200 as a net csomag.A speedtest szerint a feltölési sebesség rendben van.
Kiváncsi vagyok mi lesz akkor ha végre sikerül egy rendes routert beszerezni, remélem azzal visszatér a rendes kerékvágásba a történet, mert ha nem akkor kénytelen leszek visszarakatni router modba az ONT ot.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
xeon forever
addikt
válasz Core2duo6600 #51397 üzenetére
Lattam mar digis trackert 50MB seccel feltölteni... Nem is ertettem hogy...50*8=400Mbps...
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
pohár
félisten
válasz kungzi #51396 üzenetére
de ott egyedül te vagy egy darabig a seeder, az azért csak más, mintha más is lenne rajtad kívül
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest