Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Tin #47708 üzenetére

    Szerintem pontosan fogalmaztál, jogilag úgy is van ahogy írod. :)

    "ezért, aki vált egy 50/5-ös, tényleges annyival működő csomagról egy 1000/200-asra, és nem annyit (vagy közel annyit kap), nem érti, hol a "hiba"."

    Nem fogyatékos az előfizető (legalább is egy részük :) ). Szó nincs arról, hogy nem érti. Nem akarja érteni. Különösen ha ez a "nem értés" vélt vagy valós előnyökhöz juttathatja. Olyankor tapasztalatom szerint sokan szeretik játszani a hülyét értetlent. :) Persze ettől nem lesz igazuk, és a körülmények sem változnak meg.

    Vegyünk például téged. Egészen biztos vagyok benne, hogy elsőre is pontosan értetted, amikor leírtuk, hogy miért nem gigabites a gigabites net; ehhez képest elég sokszor elismételted az 1 liter tej áráért 3 decit példádat :)

    De ha már rajtad példálózom, vehetünk engem is. 50/5-ös telekomos netem van, a net tripla hiénában 3.800Ft (csak a net). Namost csúcsidőben távolról sincs meg az 50/5-t (inkább 40/5, 35/5), de tételezzük fel, hogy megvan. Ha előre tudom, hogy a Digi ezres csomagja sosem fog jobban menni, mint mondjuk 200/100, akkor nem fizetnék rá elő? Hát nem a fenét. Kiszámolom, hogy még így is fajlagosan csak 2000 Ft körül fizetnék ezért a 200/100-ért (ezres csomag ára), és rájönnék, hogy így is olcsóbban kapnám a felfelé 20-szor gyorsabb netet, mint amikor a telekomnak jó napja van, és megy annyival, "amennyire előfizettem".

    Gondolom abban is egyet értünk, hogy a töredék sebességet 3-4-5-szörös áron "stabilan" nyújtatni nem akkora mutatvány :)

    De tényleg lezárom ezt a témát, örülök neki, hogy segíthettünk eloszlatni a tévhiteket. Lehet érdemes volna ebből valami kivonatot a topik összefoglalóba is berakni, mert napi szinten előjön.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák