Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • quex

    tag

    válasz mikromanus #28665 üzenetére

    Részben igazad van, a Te értelmezésed szerint ezek a termékek alulárazottak, amit immel-ámmal megvesznek, azok általában "reálisak" a Te megítélésed szerint, ami meg bent rohad, az nem éri meg az árát. De most éppen mesterséges korlát hatásáról és annak emelése esetén várható hatásáról beszéltünk. A jelenlegi korlát szerintem nem csak a top item-ek árát tolja lentebb (az általad valósnak tartott értéktől), hanem a kicsit gyengébbeket is. Azok pedig az attól gyengébbeket és így tovább.

    - Az első esetben nyilvánvaló, hiszen ha 2 milliárdért azonnal elviszsznek valamit, annak az ára egyből fentebb ugrik, ha a felső korlátot megemelik.
    - A második eset lényegtelen a mondanivalóm szempontjából.
    - A harmadik eset az érdekes még, ami bent rohad. Ezek közül, vannak olyanok is, amik a Te értelmezésed szerint a 2 milliárdos korlát esetén túlárazottak, de 5 milliárdos korlát esetén alulárazottnak tartanál. Melyek ezek? Ezek azok az itemek, amelyeket nem azért nem vesz meg senki, mert nem elég jók a maximális 2 milliárdos árhoz, hanem azért, mert ugyan annyiért jobbat lehet kapni a mesterséges felső korlát miatt. Ezekkel a 2 milliárdos korlát esetén az történik, hogy csökkentik az árukat 2 milliárd alá azért, hogy el tudják adni. Ellenben 5 milliárdos korlát esetén már az 5 milliárdos legjobb item-ek közelebb kerülnek a reális árukhoz, és skálázódni fognak az árak 2-5 milliárd között és jó eséllyel ez a tipusú jelenleg túlárazottnak tartott item akár 3 milliárdig is felugorhat és már ebben az emelt árkategóriában nem fog túlárazottnak számítani, mert az árcsökkentő tényező ebben az esetben az volt, hogy a mesterséges korlát miatt ugyan ennyiért jobbat lehetett kapni,

    Így már világos, hogy mit és miért gondolok a mesterséges korlát emeléséről?

    De nagyon fontos hogy ez a jelenség most nem érvényesül, a rmah-val való átjárhatóság és annak magasabb korlátja miatt.

    Szerintem most Sárpac-nak van igaza és kivételesen a parnoiája jót súg, a rmah-t akarják vele megmozgatni, mert valószínűleg nagyon döglődik.

    [ Szerkesztve ]

    I have an RNA joke, but it might get lost in translation.

Új hozzászólás Aktív témák