Új hozzászólás Aktív témák
-
Dan-szan
senior tag
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Salex1
őstag
Szerintetek új téli gumiban melyik a jobb választás egy friss Hankook/Barum vagy egy 2017-es Michelin Alpin A4? (hosszú távra tervezve vele)
-
Salex1
őstag
válasz diablo1984 #138956 üzenetére
A michelin is új, csak raktárban állt. Pont az a bajom vele, hogy mivel az autó új, így hosszú távra kellene.
-
-
nagyúr
válasz zsolti1debre #138961 üzenetére
Pedig igaza van ViragL-nek, nézz utána. Nem kötelező, de ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
Egyes országokban nem pedig ajánlott, hanem kötelező. Viszont mindaddig, még az újak között is található szemét rengeteg márkánál/márk, nem látom ezen "korlátozás/ajánlás" értelmét.
Nem eldobni, de ez olyasmi, mint az élelmiszerek szavatossága.[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Salex1
őstag
DDR3 SO-DIMM 4Gb ram-ot keresek.
-
bul07
nagyúr
Sajnos a mostani gumik már mesterséges gumik, amik hamar öregednek keményednek
E miatt érdemes cserélniBár ez is sok tényezős
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
nagyúr
válasz bul07 #138966 üzenetére
Ráadásul - legalábbis a gumisomtól úgy hallottam - a téli gumi a vulkanizálódást nem fejezi be, mikor kijön a gyár kapuján, hanem az élettartama során fokozatosan vulkanizálódik, emiatt kb. 7 év alatt "megromlik". A nyári gumi kicsit más kérdés, mert más az összetétele. Ez nem tudom mennyire hülyeség, de van benne logika.
-
HANDO88
senior tag
Van valakinek eladó videokarija 80-90000 körül?
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
-
mezis
félisten
válasz Salex1 #138954 üzenetére
A gumi nem játék! A gumi tartja az úton, sávban azt az 1000+ kg-ot!.
Az 5 éves élettartamot komolyan kell venni!
Azt saccold meg, hogy évente hány km-ert fogsz téli gumival menni.Régen történt de ma is igaz lehet: Egy autót keveset használtak, akkor is csak kisebb sebességgel. Sok év után elindultak vele kb. 2000km-es útra. Mire megérkeztek, mind a 4 felnin új gumi volt....
[ Szerkesztve ]
mezis
-
zeon.hu
nagyúr
Keresek
40-60 literes fagyasztót.
#?*@&!
-
rambo4ésfél
senior tag
Sziasztok!
Ha már előjött a gumi téma, nekem is van ilyen speciális hardverem eladó 4db michelin crossklimate 245/45 r17 dot3319 kb 10ekm futott, ha érdekel valakit írjon üzenetet vagy hívjon.
-
hcs57
őstag
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
atike
nagyúr
válasz hcs57 #138980 üzenetére
Kövezzenek meg érte de szerintem ez szánalmas...
Nyilván szívás zárva tartani, nem is kérdés, sajnálom is azt akinek emiatt veszélybe került az állása, megélhetése... De valami miatt meg lettek hozva ezek a döntések.... Mi lesz, ha majd 2-3 hét "mise" után egy jópár hívő kórházba kerül ás netalán még komolyabb gondok is lesznek...? Soha ne legyen, de akkor is...
-
bul07
nagyúr
válasz atike #138981 üzenetére
Nem hogy szánalmas hanem egyenesen közveszélyes, remélem a hatóságok jól rászállnak és sz@rrá büntetik, bezáratják 1évre.
Bár lehet már csak ennyi agytekervény maradt a kicsi here mellet a sok koksztól, nem fogja fel hogy ez már nem játék.
Már kb 8-10% olyan halott akinek semmifajta egyéb betegsége nem volt, izomjancsik azt hiszik rajtuk nem fog[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bobace
addikt
válasz Salex1 #138979 üzenetére
3 éves túltárolt gumit már ne vedd meg, főleg nem évi 5e km-re, ami téli 2e km-t jelent kb. Sőt a fentebb említett 5 év miatt próbáld meg a téli-nyári szettet egy négyévszakosra váltani. Egyszerűen túl sok pénz megy ki az ablakon. Egy Michelin gumi még 10 éves korára se kopik el, de már betonkemény, lehet vele járni, csak nem érdemes, akkor már inkább egy négyévszakos. Ugyanez van nekem is, évi 4-5ezer km-t megy (a vírus miatt idén 1,5 ezret összesen) a második autó, leginkább városban az oviig és vissza, és csak téli van rajta. Hamarabb kopik és öregszik, de nem éri meg két garnitúrát tartani. Négyévszakossal talán érdemesebb kerülni a havas napokat (évi 5 mondjuk), a téli meg hamarabb lekopik, de ennyi távra két garnitúra felesleges.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
7Sony7
addikt
Ablaktörlő lapátot milyet érdemes, bosokon kívül? Ez az újfajta kellene régi, kampós felfogatással.
Szerintem csak vicc ez a fitness izé, nem?
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Morgal
aktív tag
Eladó egy Xiaomi Redmi Note 4, érdeklődni privátban!
-
Cs1csó
félisten
válasz atike #138981 üzenetére
+1
Nekem is van egy ismerősöm teljes "gyászban" van, hogy most ugyan mi lesz a VICC, hogy van otthon - családi ház - egy kis edzőterme: el vagyunk kényelmesedve, lusták vagyunk, és magunkon kívül SENKI másra nem gondolunk, és persze csak a MÁNAK élünk (ezért nincs SENIKINEK sem megtakarítása, mert valljuk be 2 millió forinttal 1 évet is át lehet vészelni, vagy a sok "sztár, celeb stb." 10-20 miliós autókkal járnak de mos megy a sírás SENKI sem hajlandó áldozatot hozni: 20 milliós autót eladni 14-ért, hogy legyen mit ennie. Ezért tartunk itt ahol most.)Nemrég volt a tévében - talán egy londoni fiatal az ottani lezárások okán - hogy "bhorzasztó" nem tudja megünnepelni a 23-ik születésnapját!!! Össze fog omlani a téridőkontínum!!
Ha meghal akkor lehet a többit sem fogja, de mint írtam, mindenki a mának él. -
Shokkolo
addikt
Egy kicsit had világítsak rá másik oldalról:
Március óta home office van.
Egy "kicsi" házban lakok, 2 szobás (háló, konyha,nappali).
A munkám miatt reggeltől estig gép előtt ülök, a "terem" nem csak hobbi volt, hanem konkrétan szükséges, hogy teljesen ne épüljek le fizikálisan.
A házban a mozgásom 4-5m -re tud csupán korlátozódni. Ez minden csak nem egészséges.
Kertem sincs sajnos ahova kimehetek "matatni".Így igen, emiatt a teremzárások engem is meglehetősen érzékenyen érintenek.
Természetesen nem vágok eret magamon, nem hisztizek hangosan...
De azért az itt leírt kommentek egy része nekem kicsit erős volt.
"Bár lehet már csak ennyi agytekervény maradt a kicsi here mellet a sok koksztól"
Nem vagyok kisheréjű kokszos, egyszerűen csak az "egészséges" mozgásomat oldottam meg úgy. Én lennék a legboldogabb, ha lenne egy kis kertem ahova kimegyek matatni, vagy egy garázs ahol ha más nem legyártok naponta 1 madáretetőt...
De sajnos nincs, az én irodám a nappalimban van, a barátnőmé az étkezőasztal lett, így mondhatjuk, hogy az életterünket is beáldoztuk már rég."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
atike
nagyúr
válasz Shokkolo #138993 üzenetére
Értem én - de az edzőtermek (ha igaz) extra hatékonysággal segítik a vírus terjedését. A bezárásuk nem szívatásból történik, hanem (elvileg) okkal... Igen, leírtam, hogy sajnálom azokat akiknek ez a megélhetése, és az alapján amit írtál azokat is, akiknek ez a lehetőség az egyetlen a testmozgásra...
Alternatíva nincs? Futás / kerékpározás a szabadban akár...? Az nyilván nem egy súlyzós edzés, de azért jobb, mintha semmi sem lenne...
-
Shokkolo
addikt
válasz atike #138995 üzenetére
+csicso82
A kocogás nem igazán az én sportom, de igen akár megoldható is lenne számomra. Ezt a pontot megadom. (az nem mozgat át olyan izmokat amik az ülő munka miatt nekem nagyon kellenének > "core" vázizmok, hát, derék, illetve tudom, egyéni szoc. probléma de egy gyerekkori térdtörés miatt nem igazán szereti a lábam a futást )
A neccesebb, viszont barátnőm, asztmás.
Sem a futás, sem a kocogás nem játszik. A kerékpár igen (vettem is tavasszal mindkettőnknek), viszont esőben az is kapufa, illetve szintén az asztma miatt párás/ködös időben is, mert fullad
Szóval igen, a "mi fajtánknak" ez hatalmas érvágás, ugyanakkor megértem a szükségességét is.Nem akarok kardoskodni a termek visszanyitása mellett (ráadásul a magyar kreatív, nem 1 megoldásról tudok már most), csupán rá akartam világítani arra, hogy nem csak a kokszos f@szoknak fáj ez, hanem az átlagembert is érinti.
Gondolom a "panellakók" között is felmerül ugyanez a probléma.
a belváros szélén lakok, a Petőfi tér mellett, nem épp ideális hely az esti sétára, és sajnos sötétedés után nem is a legbiztonságosabbAmi sokkal jobban fáj, az a kijárási tilalom. Napi rendszerességgel túlórázok, és ~7 körül tudom csak lecsukni a laptopot. Így már egy nagyerdős eü séta sem fér bele.
Így jártam, megpróbálok majd valami itthoni tornát kitalálni... nem lesz könnyű.
Az edzőtermek egyik legnagyobb előnye talán a mentális ráhatás, ha már elmegy valaki odáig, akkor csak végigcsinál egy edzést, míg itthon? Jobban csábít a pihenés"[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Cs1csó
félisten
válasz Shokkolo #138997 üzenetére
Ha más nem lépcsőzés a házban ha 10 emeletes akkor le a földszintre majd fel a tizedikre.
Sajnos nekem is ez a bajom: nem drogozom, nem kávézom, nem cigizem, alig iszom (szigorúan alkalmi persze akkor sokat de az is inkább sör) táplálkozás és a mozgás kombó amin mindig van mit fejleszteni. -
Shokkolo
addikt
válasz Cs1csó #138998 üzenetére
Átugrottad az első bejegyzésem ide vonatkozó részét
"kis ház" = belvárosi telek, rajta 3 külön álló házzal (avagy házrész, de nincsenek egybeépítve), így az udvar ~ 5m2 ,kb mint 2 panel-erkély.
Tudom-tudom, halmozottan kátrányos helyzetű vagyok ilyen téren"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest