- Android szakmai topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
Nem vicc. A 6. után kérdeztem, hogy mi van, ha nem sikerül azonosítani. Azt mondta kizárt.És ha mégis? Akkor nem vizsgázhatok, mert egyszerűen nem kapom meg a tesztfeladatot a gépre. Fasza, mindezt a vizsga előtt és ráadásul németül, amit nem beszélek
eat, sleep, play, replay
-
zsolti.22
senior tag
Nem értelek benneteket, nálam minden ment első vagy második próbálkozással, ami a vizsga előtti adminisztrációt illeti
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6088 üzenetére
Nem kotozkodni akarok, de a v4-ben eleg masszivan van PVLAN, QinQ, L2 QoS, stb. A v5-ben nem lesz.
Aki akar labort berelni sok lehetoseg van. INE, iPexpert, stb. Nekem is volt par routeren de eladtam oket. GNS3-ban mindent le tudok probalni, akkor meg minek fogyasszon es hangosak is. Plusz ha nincs konzol szervered dugdoshatod ide-oda a konzoljabelt. Szivas. CCIE v5 full virtual lesz, azaz a konfig reszben sem lesz olyan switching topik amelyhez kell ASIC. Ezert aki v5-re keszul sztem teljesen felesleges eszkozt venni. IOU aztan jo napot. -
tusi_
addikt
válasz zsolti.22 #6102 üzenetére
Te 2 vizsgán voltál én négyen. A nagy számok törvénye.....
A switching-ig - második vizsgám - nekem sem volt problémám, csak a routingnál, meg a tshootnál.
Ráadásul ezek németek, össze sem lehet hasonlitani a hozzáállásukat a magyarral. És ez hizelgés a magyar munkamorálra....[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Mr.csu
csendes tag
-
Gesztiboy
tag
Igen, jár a plusz 30 perc, mert nem angol az anyanyelved. A laborfeladatok nem voltak bonyolultak, legalábbis a CCNP ROUTE laborfeladaihoz képest Ha becsületesen tanultál rá OCG könyvből, sok laborozás mögötted van, akkor különösebb gondot nem fog okozni szvsz. És ne kapkodj, használd ki a rendelkezésre álló időt a vizsgán
@FecoGee: Így viszont elgondolkodtató számomra, hogy mely irányba mozduljak tovább, ha megvan a CCNP R&S.
Cisco CCNA \ CCNP
-
Gesztiboy
tag
válasz Cyber_Bird #6108 üzenetére
Kicsit olvasgattam a CCIE v5-el kapcsolatban. Azzal, hogy fullosan virtualizált lesz, elképzelhető, hogy idővel a CCIE LAB vizsgára nem kell kiutazni külföldre, hanem egyszerűen csak befizetem a vizsgadíjat és elmegyek a legközelebbi vizsgaközpontba?
Cisco CCNA \ CCNP
-
zsolti.22
senior tag
válasz FecoGee #6104 üzenetére
Én is ezt akartam megírni, de neked előbb sikerült
@Mr.csu: http://gns3vault.com/ , szerintem ezt keresed.
@tusi_: jó, úgyis tudni fogod, hogy a 3., 4. vizsgán mi lesz, leírom majd Akkor meglátjuk, hogy a vizsgák számával arányosan nő-e az adminisztrációval kapcsolatos bénáskodások száma.
-
tusi_
addikt
válasz zsolti.22 #6112 üzenetére
Kivanom neked, hogy ne legyen, qrva idegesito a vizsga elott meg ezen is f..ni.
Nalam az volt a problema, hogy amikor a switchet tettem le jan 23-an, akkor napos havas ido volt es tok vilagos. Amikor a routra mentem jun 16-an, akkor meg borus. A csaj, aki fenykepezett a 8 probalkozas utan kapcsolta fel a pilacsokat es vilagitott bele az arcomba, mint egy bunozonek es akkor sikerult csak azonositani
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6108 üzenetére
Igen. Nemrég adtak hozzá helyeket pl. Brüsszelben is. 1-2 nap alatt mind betelt.
Mexikó, RTP és hasonló helyeken még lehet vizsgázni. 18 óra repülővel[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Gesztiboy #6107 üzenetére
A labor már nem lesz probléma szerintem. Viszont hónapokig, ha nem 1-1,5 évig fogod heti mondjuk 20-30 órában tolni az anyagot. Kell hozzá kitartás, nem kevés. Nekem volt, mikor heti 40 órát nyomtam. Gyakorlatilag egy full-time másodállás volt.Aztán kiégtem és 1-2 hétig semmi. Egy CCxP modulvizsgát megcsinálsz 1-2-3 hónap alatt, pihenés, következő modul. Kinek mi fekszik.
Én most megint picit lazább vagyok, de jövő hét után úgyis bootcamp, majd utána felpörgök megint.
U.I.: kifizettünk 6.000 USD-t a bootcampre meg a Workbook-okra és még mindig 1 db feladatot sem publikált az INE. Pedig már mióta tudják, mi lesz a v5-ben. Aki specifikusan arra gyúr, biztosan szeretne már pl. DMVPN-t konfigurálni...[ Szerkesztve ]
-
Gesztiboy
tag
válasz FecoGee #6115 üzenetére
@Mr.csu: Zsolti.22 megírta, mely oldal lenne hasznodra, én is azokat a laborokat használtam gyakorlásra. Ha jól emlékszem, van is egy topik az oldalukon, mely laborokat érdemes megcsinálnod, ha CCNA-ra készülsz.
@FecoGee: Meg kell hagyni, rengeteg időt vesz igénybe a CCIE-vá válás. Szerencsére a kitartással nincs probléma. Volt rá példa, hogy éjszakákat töltöttem el laborozással. A "kiégést" viszont én is megtapasztaltam néha. Na de majd akkor válhat aktuálissá a CCIE téma, ha letudtam a maradék vizsgákat
Cisco CCNA \ CCNP
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6118 üzenetére
En is elmentem
-
quby
őstag
CCNA Sec vizsgán elképzelhető, hogy kell használni CCP-t? A tananyag elég sokat emlegeti. Ha igen most szakmát váltok és elmegyek kőművesenk...
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
válasz Cyber_Bird #6127 üzenetére
Hát nem tudom, lakótársam apja egyszerű gyomororvos, és két házuk van, meg egy lakásuk, és nem a mo.-i nevetségesen alacsony árak mellett.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Cyber_Bird
senior tag
Jah hogy nem a balkanon, hanem nyugaton, nem osszehasonlithato a dolog
A baratnom occse, a jelenlegi allas szerint itthon, diploma utan (6 ev eleg durva tanulas) kezdo rezidenskent kapna 140 bruttot... A felelossege hatalmas, joval nagyobb mint nekem en megis suli masodik eveben infoskent reszmunkaidoben kaptam 120 nettot...(most meg a tobbszoroset) Erzed azert a kulonbseget. Persze o is tervez kulfoldre menni, mert az itthoni bere nevetseges lenne. De azert ne ez legyen mar az egyetlen lehetosege valakinek, aki emberi eltekert felel. (persze ha van kezdotoke, es maganpraxist alapit par emberrel, azzal mar jol lehet keresni, de...)
Tobbek kozott ezert is van ekkora bajban a hazai egeszsegugy, azt a keves elhivatott embert, aki szeretne orvos lenni elriasztjak ezekkel...Mindenesetre nagyon eltertunk a targytol
[ Szerkesztve ]
-
válasz Cyber_Bird #6129 üzenetére
Szlovákia. Ugyanakkora balkán, mint Magyarország, csak egy lakás 2-3-szor drágább, mint nálatok. Te hol kapod azt a 120 többszörösét, otthon?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
FecoGee
Topikgazda
A doktor csak példa volt. Ügyvéd, pszichológus, bármi lehetnék
-
jerry311
nagyúr
válasz Cyber_Bird #6129 üzenetére
CCIE-nek se magyarországon kell lenni. Egyik CCIE ismerős 4-5 évnyi szerződéses referenciával simán hazavisz nettó 8k GBP-t havonta. (segítek: még 350-es árfolyammal is 2.8M HUF, de aktuális árfolyamon már 3M)
-
Cyber_Bird
senior tag
Hmm meglepo ennyivel jobbak lennenek szlovakiaban az orvosok berei? (sztkrol beszelek persze, nem maganrol, az itthon sem rossz)
Itthon, budapestiaban kapok ennyit.
Ismerosok kozott akiknek hasonlo tapasztalatuk es tudasuk van, ez kb az atlag ber a szakmaban.(persze bevallottan kis minta 5-6 fo volt csoporttarsak)
Jaja az teny, hogy annyi tanulas mellett lassan tenyleg barmi lehet az ember
(De hogy ontopic legyek. Nekem semmilyen mas irany nem erne meg jobban, meg ha tobbet is fizetnenek erte, egyszeruen ezt szeretem csinalni )
jerry: nyilvan kulfoldon mindig magasabb a fizuja az ilyen szakmaknak
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
válasz jerry311 #6125 üzenetére
Egyerűen a normális telepitésig sem jutok el. 2 napja próbálom felrakni. először IE gondja volt, majd flash. Most indulás után töltődik a java majd megáll. Hibaüzi nincs. Megszámlálhatatlan sok ie+flash+java verziót kipróbáltam. Nem akartam a gépemet ujratelepiteni....de...
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
jerry311
nagyúr
-
quby
őstag
Sajna nem ezek kellenek... Az otthonin fenn van, majd megnézem ott milyen verziók vannak. Azért köszi.
Ez az xp mód jó 5let... Jaa és csak ezért vettem elő win-es gépet. Linuxon esélytelen
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Ha mar a 2 sz.r kozul vlasztani kell, akkor inkabb a SDM-re tennem a voksomat. Nekem ez a ccp nagyon idegen, raadasul benyal 1 Gb ramot. De sanos a vizsgan ccp van, ugyhogy hozza kell szoknom
eat, sleep, play, replay
-
quby
őstag
Hát ha nem lenne vizsgán 5 percnél többet nem szántam volna rá. A win-es gép is az asszonyé. Kölcsönkértem 10-percre Másfél nap után kicsit átrendezve adtam vissza, de mondtam hogy még kell majd...
(#6138) crok
Sajna más a gond. Az első linken lévőbe már én is belefutottam.
-
kowika87
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre van szükségem. Ha egy cisco WLC-t hard resetelek akkor a licensz-t újra regisztrálni kell? AP licensz illetve DTLS licenszre gondolok.
Az én elgondolásom szerint igen.
Viszont mi van ha nincs meg a licensz fájl, a cisco account amin regisztálták etc etc? Serial alapján lehet kérni teljesen újat? -
Immy
őstag
CCNA wireless kipipálva
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
tusi_
addikt
Szerintetek.
Csináltunk egy új vlan-t és ha statikus IP-t adunk meg a cliensnek, akkor lehet szanaszét pingelni mindenhova. De dhcp-n kersztül nem kap ip-t a cliens. Ip helper benne van, pingelhetök a dns-ek.......
Valami relay probléma lehet ???Imy: Grat
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest