- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabN73
addikt
válasz hszilard666 #77099 üzenetére
Blaha CBA-ban meg 100 forint (+betétdíj) az üveges Ászok.....
Csak ott tényleg annyiért van kiírva.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz hszilard666 #77102 üzenetére
látom nem érted a kérdés lényegét
igazából ezért tart itt ez az ország, mert ha valakinek az ilyen nyerészkedések természetesek lesznek kicsibe', az majd nem fogja érteni miért baj az unokatesó bankján keresztül a haverokat pénzelni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz hszilard666 #77105 üzenetére
nem, nincsen. csak a lehetőségeitek mások, mivel te egyelőre kishal vagy. de aki 2k huf-ért képes eljátszani a becsületét, az többért sem lesz rest, ha lehetősége lesz rá.
a probléma ott van, hogy ezt természetesnek veszed, valamiért úgy gondolod ha más hibájából jól jársz az a tiéd, megdolgoztál érte, neked ez jár. ahogy jár a bkv is például, pedig azért is fizetni kell. de amíg megmagyarázod magadnak, hogy ez a helyes, addig nincs mit tenni.
-
Tim82
félisten
válasz bandus #77103 üzenetére
Na várj, hidd el, pontosan fogja majd érteni pár év múlva, SPAR pénztárosi karrierjének kiteljesedésekor - amikor majd az ő fizetéséből vonják le a kassza-beli hiányt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
macilaci78
nagyúr
Túl van ez egy picit lihegve. Lehet, hogy a veszteségeket is ugyanilyen emelt fővel, büszkén viseli.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
hszilard666
veterán
válasz bandus #77107 üzenetére
No offense, de veled valami nincs rendben. Te fejből tudod hogy én mit magyaráztam be magamnak hazafele? Segítek egy picit: semmit. Elfogadtam a szituációt, és örültem neki. Valószínüleg a pénztárgép volt a rossz mert a blokkon is a 3K huf volt rajta.
De látom személyes sértésnek veszed hogy kiskoromban potyáztam. Mesélj kedves mastersargent supersargent, te mit tettél volna a helyemben? Megsúgom bérletre akkoriban nem jutott pénz. Kívülről szemlélve a dolgokat könnyű ítélkezni ha valaki újgazdag családból jön, nektek itt ez nagyon nagyon jól megy.
Mod:
Kinek nem inge...[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Mercutio_
félisten
válasz hszilard666 #77111 üzenetére
Kikérem magamnak!
Nekem már a ük-ük-ük-nagyapám is gazdag volt!f*szt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Spet
addikt
válasz bandus #77107 üzenetére
Várjunk csak árjunk. Barátnőmmel sétáltunk Kossuth téren vissza a metróhoz. A járdán egy étterem elött volt 3500Ft elszorva, amin már több ember is átlépett (és nema zsebükből hullott ki). Felvettük körülnéztünk, hátha valakit hiányolja, senki nem rohant érte (pedig még épp akkor ment el arra két szolgálatis is). Metró bejárat elött egy külföldi pali idegesen kutatja a földet és közben vakarja a fejét. Rögtön leesett a tantusz, hogy az övé, visszadtuk.
DE tételezzük fel, ha nem találkozunk vele, akkor én lettem volna
kötsögnépművészeti motívumokkal díszített ivásra is alkalmas folyadékot tartalmazó tárgy, hogy elteszem?Pár napra később ruhaboltban meg a csaj mondja, hogy alacsonyabb áron volt a ruha, mint a cimkén, mert a rendszerben elirták, és mosolyogva eladta nekünk, mi meg kifizettük. Na itt akkor ki a hibás?
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Tim82
félisten
Mindkét szituációd akkor lenne hasonlítható iszilardéhoz szerintem, ha a tisztelt már-nem-fiatalkorú fórumtársnak azért eszébe jutott volna rákérdezni a pénztárnál (vagy akár utólag visszakanyarodva), hogy "ez valóban ennyi?". Tehát legalább meglett volna az "effort to make it right".
Engem leginkább az zavar a történetben, hogy egyáltalán nem biztos, hogy pénztárhiba/rendszerhiba és ha nem az, akkor bizony a pénztáros vagy a vonalkódos címkét felnyaló/a hozzátartozó adatokat berögzítő bolti alkalmazott fizetéséből fogják levonni a boltot ért veszteséget. Mindenki hibázhat, csak nem igazán tisztességes dolog mások hibájával visszaélni.
Ha már parallel szitu, akkor kb. az lenne, mint amikor a MediaMarktnál rendszerhiba miatt mondjuk 100 Ft-os áron jelenik meg a honlapon egy táblagép, a sok khm... árfürkész meg ugyan tudja, hogy rendszerhiba és nem fogják megkapni a valóságban azt a tabletet 100 Ft-ért, de azért bepróbálkoznak a rendeléssel, mert valami majd csak leesik - MM bocsánatkérés utalvánnyal, fogyasztóvédelem majd esetleg nekik ítél kárpótlást stb. Aztán heteken megy a hőzöngés Homáron, meg gyakran itt is, külön topikokat nyitva az MM "szemétségének".
Ez sem teljesen jó párhuzamnak, aláírom.
Mellesleg iszilardban még látjuk azt, hogy nevelhető lenne, próbáljuk jó útra terelgetni (bár mint látod, GabN73-nak így jó, ahogy van).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Spet
addikt
Ellenpélda a vonalkódos címkét felnyaló/a hozzátartozó adatokat berögzítő bolti alkalmazott esetére:
Madarasban volt akciózva tej (nem, nem a szinezett 0,1%-os víz), papíron, illetve cimkén is a boltban. Pénztárnál viszont a nem akciós ár működött, amin volt 120Ft difi. Jóapám észrevette szólt is még fizetés elött, hogy was is das, nem úgy van az, lessék meg. Igaza volt vevőszolgálatnál visszakaptuk a különbözetet, "és majd küldünk valakit, hogy javítsa a dolgot" mondatot. Na de ellehet képzelni mennyit keresett ezen egy nap az üzlet (hisz aki már otthon veszi észre nem biztos, hogy visszamegy).
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Tim82
félisten
Ha úgy gondolod, hogy az, hogy más helyzetben másvalaki élt vissza/járt jól egy hibát kihasználva, felhatalmaz téged, hogy adott esetben te is visszaélj ilyen helyzettel, vagy legalábbis bocsánatos bűnné teszi, akkor azt hiszem, alapvetően máshogy látjuk a világot.
7: én is így szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Peldanak ott van a sajatom is:
Amikor meg surun fizettem keszpenzzel, nem egyszer szamolta el a penztaros a visszajarot (volt, hogy tobbet kaptam vissza mint amit fizettem, mert elnezte a cimletet). Amikor eszrevettem, szoltam. Akkor is, ha az en javamra tevedett.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Senki nem ert semmit, de mindenki ert mindent.
I humbly and respectfully decline™
-
bandus
veterán
válasz hszilard666 #77111 üzenetére
igazából amit még erre írni tudnék, azt már Tim leírta. onnantól kezdve, hogy nem érted mi a baj a viselkedéseddel teljesen felesleges róla beszélgetnünk
amúgy el nem fogok hinni mit tettem/teszek ha nincsen jegyem: sétálok. mert a bkv nem ingyenes szolgáltatás, nem jár. nem, akkor sem jár, ha nincs pénzed.
-
föccer
nagyúr
válasz bandus #77122 üzenetére
Orulok, hogy axert vannak meg a vilagon ilyen gondolkodasu emberek.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Earl_Muttley
őstag
válasz bandus #77122 üzenetére
Igazából bliccmenkedni meg se éri, a legolcsóbb helyszíni is jobban romba dönti a költségvetést mint a 3500 ft-os (diák) bérlet. A legnagyobb szarban (mert volt nekünk is, és van véleményem csak nem mondom) is az volt az első, hogy meglegyen... De amikor nem volt, én is a napi 2x4km sétákat letoltam, és sokszor még jól is esett, így bérlettel is rászoktam a vége fele
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
MurdR
veterán
Meg ne blicceljetek mer éhenhalok
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Mercutio_
félisten
válasz Magnum_ #77125 üzenetére
Belvárosban élve, lakva és dolgozva én is szeretnék (és ezzel nem a bliccelőknek adok igazat, remélem ez evidens)
szili: Nem, ő bányában nyit KV-zót!
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MurdR
veterán
válasz hszilard666 #77132 üzenetére
De, a StarBucksban szolgálok fel kávét, és a kuncsaftok poharára ráírom a nevüket meg egy smileyt.
-
Mercutio_
félisten
Úgy látom coolboy -nak új telója van
-
föccer
nagyúr
válasz hszilard666 #77132 üzenetére
Nem, ott vadászni szoktunk.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
MurdR
veterán
válasz macilaci78 #77137 üzenetére
Semmi közöm a bliccelőkhöz
-
rizso
addikt
válasz macilaci78 #77106 üzenetére
Ez kurva jó volt
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Earl_Muttley
őstag
TELC B2 nyelvvizsga -> pipa
90% írásbeli, 87% szóbeli
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
DeFranco
nagyúr
válasz Earl_Muttley #77143 üzenetére
szívből gratulálok, szép eredmény
gondolom páran már elmondták, hogy miért nem felsőfokúra mentél akkor már ha ennyire tudod
(tudtál valamit hasznosítani a beszélgetésünkből? komolyan kérdem, nem azt várom, hogy udvariaskodj, tényleg kíváncsi vagyok)
-
macilaci78
nagyúr
Szép eredmény, szép...
Vajon öt év múlva is le tudsz majd vizsgázni? Tartsd sziten és ne csak idegen nyelvű filmek, sorozatok nézésével, hanem mondjuk BBC híradó, külföldi újságok, egy-egy regény olvasásával. Idővel mellé fog jönni a szaknyelv is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
föccer
nagyúr
válasz hszilard666 #77144 üzenetére
Áh, ezek még annyit sem érnek, hogy egy kávét fizessen nekik az ember.
üdv, föccer
-
Earl_Muttley
őstag
válasz macilaci78 #77146 üzenetére
Köszönöm!!
Regényeket alapból angolul szoktam, ameddig nem olyan jó a fordítás hogy magyarul is "élvezhető legyen".DeF: A panaszlevélnél konkrétan a te módszeredet követtem,és be is jött! Köszi!
-
fant0mi
őstag
Grat!
Nekem kimaradt 7 ev, amig nem hasznaltam nagyon a nyelvet. Most mar 2 eve kell a nemet es az angol is (nem kell profi szinten, csak h megertsem meg megertessem magam, meg csak irasban), bele kellett szokni, nehezen ment eloszor. Kozel sem vagyok meg most sem azon a szinten, mikor nyelvvizsgaztam. Sajnos voltam olyan hulye, hogy hagytam elkopni a tudast.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest