Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dízelracer

    senior tag

    válasz MPowerPH #13677 üzenetére

    Szerintem ez csak marketinges duma. Anno a Toyota is hasonló rizsát lökött meg azt, hogy azért hagyják ott az F1-et mert ezentúl más autósport szakágakra koncentrálnak. Abból sem lett semmi. Mint ahogy abból sem mikor újoncként hatalmas csinnadrattával beharangozták, hogy xy év múlva ők lesznek világbajnokok, számolatlanul ölték bele pénzt az eredmények meg csak nem jöttek. A vezetőség meg gondolom meghozta a döntést, hogy egyrészről nem dobálják ki tovább a pénzt az ablakon, másrészről a világ akkori legnagyobb autógyártója a többieknél jóval magasabb költségvetés ellenére is éveken át csak a középmezőnyben vergődik. Nagyon rossz reklám. Nem engedhet meg magának ekkora blamázst a Toyota, ezt belátták és inkább kivonultak. Egyetlen igazán jó évük nem volt az F1-ben. Persze utólag ők is magyarázták a bizonyítványukat de egyszerűen csak nem tudtak labdába rúgni. Ha meg jön a többi szutyok márka, akkor jön. Én személy szerint örülök neki. Csak jót tesz az F1-nek a vérfrissítés.
    A Mitsubishi sem véletlenül hagyta abba a Dakar-t. Éveken át folyamatosan ott voltak a dobogón és nem csak a Dakaron tereprali vb-n is. Dakart a fél világ nézte/nézi azt nem lehet mondani, hogy ne lenne reklám értéke a dolognak. A mitsu relatív kisebb autógyártók közé tartozik. Egyszerűen nem engedhette meg magának a további szereplést, túl sokba volt. Vagy ott a Seat: "Már nincs mit elérnie a Túraautó világbajnokságban a SEAT-nak, ezért kivonul a sportból a gyári csapat - tudatta közleményében a spanyol márka" Uram isten ekkora faszságot... Csak nem a tudták a gazdasági válság kellős közepén az anyavállalatot pumpolni, saját erőből meg nem ment volna a dolog. Ennyi. Hiszen ki az az elcseszett idióta aki akkor hagy abba valamit amikor a legjobban szalad a szekér?

    Az F1-nek mindig is óriási reklám értéke volt és lesz is. A turbó motorok újbóli bevezetésével a BMW talán megélhetné a második F1-es aranykorát de hát ugye, senkinek sem kötelező az F1-ben szerepelni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák