- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.t
tag
válasz riska1982 #5240 üzenetére
Én nem egészen értem.
40 megával persze, hogy hamar betelik a cache... Viszont ha ezután lassul a letöltés az azért van mert a cacheből nem tudja kiírni az adatokat. Azt kétlem hogy a 4 vinyós raid-ed nem képes ilyen sebességre, ha jól van konfigurálva. Nézd meg szerintem valami progival az írási sebességet, mert 200 megát szerintem max 3 sec alatt ki kellene írnia a lemezre.
De lehet hogy totál félreértettelek, és hülyeséget mondtam... -
VladimirR
nagyúr
válasz katona.t #5251 üzenetére
"...mert 200 megát szerintem max 3 sec alatt ki kellene írnia a lemezre."
linearis irasnal lehet, de torrent eseteben nem az van
raadasul nem csak iras, hanem egyideju iras es olvasas is, raadasul mindketto eleg random, szoval a seek-eles igencsak le tudja lassitani a lemezt -
riska1982
aktív tag
-
bolic
őstag
Láttátok a bh jelenlegi szavazási eredményt? nagyon lol
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
katona.t
tag
válasz riska1982 #5255 üzenetére
Javaslat 1: Ha már van egy frankó hardveres raid-ed, akkor használd!!!
Ha a vinyók nem képesek olyan sebességre, akkor teljesen mindegy hogy mit állítasz a utorrentben.
Viszont: ha jól emlékszem 40-45 megabitet írtál, ami 5 - 5,625 megabyte. Szerintem erre a sebességre képesnek kell lennie.
Javaslat 2: A utorrent --> beállítások --> sávszélesség: Maximum feltöltési seb. és Maximum letöltési seb. értékeket próbáld variálni.
Mivel a letöltés is és a feltöltés is random, ezért döntsd el hogy melyik a fontosabb.Javaslat 3: Ha nem akarsz vacakolni a raid-el, akkor próbáld a 4 vinyón "elosztani" a torrenteket. Tehát mindegyiken nagyjából ugyanannyi giga legyen (a peer-eket figyelembe véve).
Mert ha mindegyik vinyó egyenletesen van kihasználva akkor nagyobb esélye van hogy nem pöcsöl annyit, mint ha 2 mondjuk kerreg egész nap, a másik 2 meg pihen.
Progi: HDspeed, sisoft sandra.
VladimirR: egyet értek a seek-rekedéssel kapcsolatban[ Szerkesztve ]
-
katona.t
tag
válasz riska1982 #5255 üzenetére
Lejárt a limit:
Még az jutott az eszembe, hogy ha a kapcsolatok max. számát csökkented akkor nem olyan sok mindenkitől jön majd a letöltés, ami akár valamelyest lineárisabb-összefüggőbb adathalmazt is eredményezhet. +van a várósor fülön egy "seed feladatoknak magasabb a proritása a letöltésekkel szemben" pipa. Ez is segíthet, attól függ hogy a letöltés vagy a feltöltés lassul. Sajnos nekem 1 megás netem van, nincsenek ilyen gondjaim, nem tudom kipróbálni.
Sok szerencsét -
atesss
addikt
Üdv !
XP SP2-t én Vista-n is jelentkezik a következő probléma:
( a #5248 -re visszautalva ) :Ha a windows beépített tűzfalában kitiltom a uTorrentet, vagy akár saját kivételt adok hozzá a portjára, és azt rakom tiltóra, vagy akár teljes tiltást rakok be (" Kivételek tiltása" ), akkor is megy tovább (ráadásul továbbra is aktívban) a uTorrent mintha mi sem történt volna.
Az "Add Windows Firewall exception" -t és az "Enable UPnP Port mapping" -ot kiszedtem.Vagy tudtok mondani egy másik olyan tűzfalat, amivel paraméteresen futtatva lehet letiltani - engedélyezni egy portot ?
[ Szerkesztve ]
-
VladimirR
nagyúr
windoze xp tuzfala csak a bejovo forgalmat szuri, kifele attol meg mehet az utorrent (es szinte kizarolag tcp kapcsolatot hasznal, ahol ugye kimeno kapcsolaton johet adat befele is), szoval egy tuzfalban tiltastol csak passziv leszel, de menni fog a tovabbiakban is
3rdparty tuzfalak kozul szinte mindegyik tudja, amit szeretnel (vagy akar mar a vista beepitett tuzfala is, az administrative tools felole elerheto feluleten, ott van inbound is outbound reszleg kulon) -
atesss
addikt
válasz VladimirR #5262 üzenetére
Hát ez aktívban ment tovább.
Legalábbis a Vista-s gépen, mert az XP-sen csak passzívban megy alapból.És a Vista tűzfalban hol volt a külön inbound és outbound mert ilyenre utalást nem találtam? Azt tudom, hogy ott 4 bejegyzés volt a uTorrentnek kivételként, 2 TCP, 2 UDP; gondoltam kettő fel (1 TCP, 1 UDP), másik kettő le, de erre nem volt semmi infó.
Akkor aztmondod hogy a legtöbb 3rdparty tűzfal tudja a parancssoros vezérlést ?
Vagy ezt csak arra írtad, hogy kimenő + bejövő forgalmat is tudja szűrni mind a beépítetten kívül ?[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz katona.t #5245 üzenetére
Elöször kapcsold ki az összes tuzfalat.
A kliesben a port számot állitsd be egy aránylag magad értékre, pl 40 000 hogy biztosan ne utkozzon más szolgáltatásba.
Ha használsz windows tuzfalat, ki kell engedni rajta a kliens, és be is kell engedni, kiengedést beállítja magától, amikor rákérdez, de a beengedést azt nem.
Mind tcp mind udp portra meg kell ezt csinálni.
Ha vistat használsz szvsz a beépített tűzfal teljesen elég.(#5248) atesss
A kifejezetten router disztroknál nézz körbe.
Coyotelinux, IPCOP (Külön gép kell routerként 2 lan karival)
Olyat ami a seedet abba hagyja hát lehet gyátani kell egy valamit a linuxra.
Olyat konnyedén találhatsz ami bontja a kapcsolatot, vagy leállítja a gépet.(#5250) riska1982
És ha kikapcsolod a cachelést ?
Miért lenne lasú, a hdd-re mentés ?(#5258) katona.t
Na nehogymár ne tudja 40 megabitet kiszolgálni, akár egy hdd is ?
Még mindig lassabb mint 100 mbites lan , és az a konfig, egy egész irodaházat ellátó servernek is elmenne.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
katona.t
tag
válasz Core2duo6600 #5265 üzenetére
XP sp3-at használok. Ha uninstallom a tűzfalat, akkor sem jó. A torrent portja 32ezer valamennyi. Nem használok windows tűzfalat, még a szolgáltatás sem fut.
(#5258) katona.t
Na nehogymár ne tudja 40 megabitet kiszolgálni, akár egy hdd is ?
Még mindig lassabb mint 100 mbites lan , és az a konfig, egy egész irodaházat ellátó servernek is elmenne.Először én is ezt gondoltam de valóban, ha van vagy 100-200 be/kimenő kapcsolat és mindegyik másik 32kb-os blokkokat akar írni/olvasni, akkor szerintem elképzelhető hogy nem bírja.
-
Core2duo6600
veterán
válasz katona.t #5266 üzenetére
Még maga a Raid kártya is lehet szük keresztmetszett.
Ha a kártya hagymonányos PCI buson kapcsolodik a laphoz, akkor meg is van a probléma forrása.
Az ugyanis lassú, még akkor is ha a kártya gyorsabb lenne, ugyanis a hagyományos PCI sebessége, jóval elmarad a integrált megoldásokhoz képest, (az integráltnál feltételezem, hogy nem PCI buson kapcsolodik a chipsethez)Továbbá nézz utána, hogy a raid kari mennyi nyitott file -t kezel maximálisan, mert letöltés esetén ez is lehet egy korlát.
HA már seedserver tegyél rá server operációs rendszert, akár windows -t is
Pl.: server 2003, server 2008[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
atesss
addikt
válasz VladimirR #5268 üzenetére
Hmm ezt a Vista tűzfalat ezt majd megnézem.
De igazából most ez mind1, mert most egy XP-s gépen kellene megoldani ezt a problémát (nem is lehetne Vista-t rakni rá, egy Celeron 1700, 768 Ram -os Compaq D500 SFF gép).Kerestem még egy kicsit, és ilyet találtam a Norton firewall-ról (a Norton Internet Security -ban benne van ez amúgy ?):
Norton Community : Norton Users Discussion Forum : Norton for Mac : Control the firewall and antivirus via the command line!Ha ez benne van a MAC-es verzióban, akkor ezt gondolom tudja a Windows-os is, nem ?
-
katona.t
tag
válasz Core2duo6600 #5267 üzenetére
Ebben igazad van! A PCI (ha jól tudom) 133 MB/s-ra képes. Összesen. Tehát ha még más is van PCI-buszokon, akkor az mínusz. Miért használsz raid kártyát? 4 vinyót rá tudsz kötni a legtöbb alaplapra és az optika még mindig mehet a raid-ről. Lehet hogy ez segítene a problémádon. Próbáld ki!
-
twollah
nagyúr
Kijott a µTorrent uj beta verzioja (v1.8.3 Build 15589 Beta).
Letoltes a szokasos helyrol.
-
katona.t
tag
válasz Core2duo6600 #5272 üzenetére
Bocsesz... riska1982 nevű fórumtársunknak akartam címezni...
[ Szerkesztve ]
-
riska1982
aktív tag
válasz Core2duo6600 #5272 üzenetére
Mivel, hogy 9db wincsi van most a szerverben ezért kénytelen vagyok raid kártyán üzemeltetni.
De sajna problémám továbbra is fent áll, így ha van még pontos konfigurációs ötlet akkor várom.
Elsődlegesen az advenced bellításra illeve a lemez beállításokra gondolok. Hátha van valakinek valami konfig ötlete, hogy bírja a cashe.https://autofejlesztes.hu Ahol az autódhoz szinte mindent megtalálsz. 06/70-507-08-38
-
atesss
addikt
Windows XP alatti uTorrentben (pl. valamilyen kieészítővel) van lehetőség olyanra, hogy parancssorból (vagyis majd egy bat fájlból) leállítsam az összes futó torrentet, vagy 1kb/s -re limitáljam a globális feltöltési sebességet ?
Vagy akár a portot átállítani, hogy ne tudjon feltölteni.
A lényeg az, hogy egy napi 5GB-os feltöltési forgalmi limit elérése után automatikusan álljon le a seedelés, majd következő nap kezdje előlről.
Olyan forgalomfigyelő programom már van, ami el tud indítani egy programot, ha elérem a feltöltési limitet (CommTraffic).Vagy ha az uTorrentben ezt nem tudom megvalósítani, akkor tudtok ajánlani más Windowsos klienst, amivel ezt meg tudnám oldani ?
-
rii
nagyúr
hello
monnkeyparade-n hogy lehet mwegíhvni valaki?
generáltam meghívókodot ...
utána.... ?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Core2duo6600
veterán
válasz katona.t #5277 üzenetére
A céges gépen csak 2 hdd van raidben, sebessége 10 ede, az itthoni sata s nak, és ugyanaz a kategória a lap tekintetében.
(#5279) rii
Elküldöd e-mailben neki ?
Az tracker nem teszi meg magától ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
rii
nagyúr
válasz Core2duo6600 #5280 üzenetére
jaközben meglett .... hülye voltam.
le volt írva, mit kell vele tenni, csak másik oldalonpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
theboo
csendes tag
Hello
Új vagyok még itt . A neten keresgéltem hogy lehetne megszüntetni a chello-s korlátozást torrenteknél de sajnos eddig sikertelenül minden lehetséges megoldást megnéztem amit eddig találtam(Deluge ,azureus RC4) és semmi hatás ugyanolyan lassan töltöm le meg fel. Az lenne a kérdésem hogy mi a legujjab megoldás a szűrés kijátszására?
Sávszélességem:
Előre is köszi a segítséget.
-
theboo
csendes tag
válasz Core2duo6600 #5283 üzenetére
Köszi a gyors választ
Most szedtem le a legujabb µtorrent-et beállítotam a titkosítást de nincs sok változás
Gondolkoztam hogy átmegyek a Digihez de sajnos azt ide nemtudják bekötni szembe lévő házba persze betudják....
Tudtok ajánlani valami megbízható szolgáltatót a 13. kerületbe ha esetleg végkép nemjönne össze ez a titkosítás? Ez így nagyon nem éri meg nekem sőt sztem semelyik chellosnak sem[ Szerkesztve ]
-
VladimirR
nagyúr
hogyan allitottad be a titkositast?
bar kvazi mindegy, egyik eset sem optimalis neked
- ha csak engedelyezed, akkor nem mindenkivel titkositott az adatforgalom (nem tudom, hogy a µTorrent mit valaszt, ha mindket fel csak engedi)
- ha erolteted, akkor ugyan mindenkihez titkositva kapcsolodsz, viszont igy kevesebb emberhez (sajnos tapasztalataim alapan joval kevesebb, mint a felhasznalok fele engedelyezi a titkositast) -
-
-
VladimirR
nagyúr
nem, ha forced beallitas van, akkor:
- kimeno kapcsolatnal titkositottat kezdemenyez, ha a masik fel erre nem hajlando, akkor zarja a kapcsolatot
- bejovo kapcsolatnal, ha az nem titkositott, elutasitja a kapcsolatot (ilyenkor a masik fel ujraprobalkozhat titkositott modban) -
Face8814
őstag
A Demonoid másnál is lehalt?
Nem találja a FF azon a címen, ahol még 10 perce megvolt...[ Szerkesztve ]
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Habsteve
tag
Szeretnék segítséget kérni abba hogy hol tudom beállítani azt firefoxnak legyen a legnagyobb prioritása sávszél használtban utorrenttel szemben? Az utóbbi időben ha megy a utorrent rettenetesen belassult a fire digis netem van, tűzfalat nem használok! Olvastam pár hszt, megoldást nem találtam
-
twollah
nagyúr
Kijott a µTorrent uj beta verzioja (v1.8.3 Build 15619 Beta).
Letoltes a szokasos helyrol. -
csyo
senior tag
válasz Habsteve #5291 üzenetére
a torrent "preferenciák"ban be tudod állitani sztem.
Nekem is ez volt a bjaj.
megadod, hogy mennyivel töltsön, és akkor nem lassulsz.
Lehet, hogy a feltöltési sebességet elég korlátoznod, és máris gyxorsabb a net.
Nekem az volt a para anno, hogy korlátlanra tettem a feltöltést, és 2 hét alatt megvlt a 220GB forgalom, pedig lefelé alig jött valami:-S A UPC már küldte is a levele, hogy be foga lasitani, ha elérem a 300GB-ot:-S
Legyen szép a napod!
-
twollah
nagyúr
Kijott a Bitcomet uj betaja (v1.12 20090611 Beta).
twollah
nagyúr
Kijott a BitSpirit uj verzioja (v3.5.0.275).
twollah
nagyúr
Kijott az µTorrent uj vegleges verzioja (v1.8.3 Build 15638).
Letoltes a szokasos helyrol.
-
twollah
nagyúr
Kijott a Bitcomet uj betaja (v1.12 20090615 Beta).
SPF
senior tag
µTorrent-et használok(1.8.2), és pár napja ha megy a letöltés,akkor az egész gép belassul, és alul középen, a DHT melletti kis részen kiírja, hogy: Megtelt a x % lemez. x az 1-100% között ugráló szám. Egyszerre csak egy torrentet töltök le. Mi lehet a baj?
-
chungee
addikt
Jól látom Makira szabad reg van?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest