Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pool_

    tag

    válasz Dalee #1540 üzenetére

    Miért ne lehetne petg-nél IPA-t használni? Semmi köze hozzá, azzal csak az asztalt tisztítod le. PETG esetében egyszerűen nem ajánlott PEI lapot használni, mert lehúzza a réteget, maximum csak ragasztóval. Még akkor sem, ha a bambu oldalán egyébként a PEI lapnál írja hogy petg-t is nyomtathatsz rá ragasztó nélkül sajnos. Mert sajnos írja, és hiába nincs felsorolva a fülön, miért ne használná valaki arra ha a termék oldalán meg ott van hogy lehet.
    Ha meg csak azért nem ajánlod az IPA-t mert akkor rendesen tapad a lap ahogy kell neki (ellentétben a szappanos mosással ami nem szed le minden dzsuvát), az nem szerencsés szerintem.
    Én évek óta nyomtatok, és próbáltam már mindent. Az IPA tudja csak megtisztítani rendesen a lapot. Főleg PETG után.
    A ragasztó meg nem olyan ördögtől való mint sokan hiszik. Nem csak a tapadást segíti, hanem a tárgy eltávolítását is kihülés után.
    A PEI lap sokat javított a tapadáson/elengedésen amióta létezik, de az sem mindenható (és sérülékeny is)
    A bambunak a folyékony (drágábbik) ragasztója egyébként kimondottan jó minőségű.
    Ha valaki nem akar vacakolni ezekkel, a Bambu engineering lapja mindenre használható egy kis ragasztóval, IPA-s tisztítás után véleményem szerint. És örök életű kb.
    Én már csak ezt a kombót használom amióta bambuval nyomtatok, sosincs tapadás gondom. És minden simán lejön lehűlés után. (Melegen nem szabad semmiről leszedni a tárgyat)

Új hozzászólás Aktív témák