- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter0117
tag
Hello! Van egy Asus gépem amit ujra telepitettem és most a drivereket akarom feltenni. A tipusa Asus X5DI. Az asus oldalán Van ebből 6 fajta ugy hogy van még egy betű a tipuszám végén.(pl.: X5DIJ,X5DID) Serial numbert nemtudok. Most akkor melyiknek a drivereit töltsem?
-
peter0117
tag
A gépem alján semmi más nem látszik csak ennyi! Explorerrel sem akar müdökni ez a navigation wizard. a brant egye meg. De am meg Everest K50IE mutat tipusra. De lehet az csak az alaplapra utal és ugyanaz mindkettőbe nemtom. De még mindig nemtom hogy milyen tipus drivereti szedjem :S
-
rgeorge
addikt
válasz peter0117 #9605 üzenetére
Az ASUS-nak nincs böngészős-beépülős-felismerős driver telepítője? Erre gondolok, vagyis itt az ASUS Navigation Wizard-ra.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Toshiba laptopnál van valahogy bios reset?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Cray Tyler
senior tag
Ultra noob probléma:
Adott egy friss Lenovo G500 noti, rajta a csodás free dos, tenném rá a win7-et, csak nem tudok belépni a BIOS-ba... F1-F2-F11-F12-DEL-INS-ESC billentyűket próbáltam végig, de csak bedob a dos prompt elé.
Próbáltam a csudajó dedikált lenovo gombot is, no effect.HALP PLX
szerk: Fn+F12.....
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz peter0117 #9608 üzenetére
Üdv!
Amúgy ha jól emlékszem, még a BIOS - ban is benne van a serial szám ill azonosító amivel pontosan el tudod dönteni milyen a lapos.
Üdv, Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
luiaxe
csendes tag
Sziasztok!
MSI CR 650-es notebookban lehet procit cserélni mert jelenleg egy magos van benne?Válaszokat előre is köszönöm.
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Notebookomba tervezek SSD-t beszerelni, a HDD-t pedig opibay-jel az ODD helyére tenném. Kérdésem, hogy ilyenkor van-e valami lehetőség a HDD ki-be kapcsolására?
Asus a gép, Power4Gear programjával elég jól variálhatók az energiafelhasználási módok, pl. az ODD-t is ki tudom kapcsolni. Ezzel gondolom a merevlemezt is le tudnám lőni amennyiben a helyére kerül (energiatakarékosság miatt), kérdés, hogy ez károsítaná-e?
Esetleg ha más megoldást tudtok, szívesen fogadom, jó lenne a HDD kezelését megoldani. Sokat vonatozom, külső merevlemezzel nem szívesen bajlódnék.
Üdv:
Balázs -
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #9613 üzenetére
Találtam egy programot, aminél látok rá esélyt, hogy ezt szoftveresen tudja: HDDscan
"APM – this function allows power savings by temporary decreasing spindle’s rotation speed (including complete stop) when drive is in idle."
Jól értem, hogy képes teljesen leállítani a merevlemezt, vagy akár vissza is pörgetni, ha úgy akarom?
-
veterán
válasz Krisz79 #9604 üzenetére
HDMI kábelből le tudnád venni az 5.1-et, de ahhoz olyan házimozi kell, aminek van HDMI bemenete.
A másik megoldás egy usb-s 5.1-es kimenet, ami van is, de ára is van:
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 USB
vagy
ASUS Xonar U1 hangkártya 5.1 USB (ez csak optikai 5.1-es kimenetet ad)esetleg még ezeket találtam (nemrég én is kerestem ilyesmit):
http://netrino.hu/termek_adatok.php?nr=5799http://kutyubazar.hu/hangkartya/247-usb-51-hangkartya-kuls-hangkartya-51-spdif-ha-002.html
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
NEMO1968
őstag
válasz Bazsee71 #9613 üzenetére
Szia!
A HDD kikapcsolása olyan,mintha a gépet kapcsolod ki-be.
Szal nem károsítja,de érdemes felmérni hogy milyen gyakran van szükséged a HDD-re mert lehet hogy jobban jársz,ha hagyod menni.
Ha csak mondjuk napi 1-2 alkalommal használod,akkor érdemes leállítani.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
Féltem a laptopom fedlapját. Szeretnék rá tenni valamilyen fóliát. DE nem ilyen színes szart, hanem valami átlátszót. Hol lehet ilyet beszerezni, van valakinek ötlete?
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
Bazsee71
őstag
válasz NEMO1968 #9619 üzenetére
Köszi a választ!
A fenntartásom az, hogy a Power4Gear-ről nem tudom miként kapcsolná le: nem lehet, hogy csak simán leveszi róla a feszültséget?
Általában menne a merevlemez, azonban ha utazok, az 5-6 óra, olyankor nem akarom, hogy a HDD is húzza az akksit, fontos hogy végig bírja.
Az általam említett program megoldás lehet erre? Finomabb megoldásnak tűnik.
Üdv:
Balázs -
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdést szeretnék feltenni és a segítségeteket kérem:
1. Vettem ismerőstől egy megkímélt HP (Compaq) 620 D40 típusú laptopot, filmezni (akár TV-re kötve) és netezni, erre a benne levő hardver bőven elég. Sajnos azonban a töltője kontakthibás, az akksija pedig halott (ha lehúzom a 220-ról azonnal kikapcsol). Tudnátok abban segíteni, hogy Budapesten belül, hol találok a legolcsóbban utángyártott töltőt és akksit?2. Gyárilag 2GB RAM-mal van szerelve, szeretném bővíteni, hogy WIN7 alatt még gördülékenyebb legyen a dolog. Ez a RAM mennyiség 2x1 GB formájában van benne vagy 1db 2GB-os modul van benne?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
válasz Thunderzolee #9616 üzenetére
A Creative azért lenne jó,mert Creativ az 5.1-is. (bár nem biztos,hogy azt is az asztalon tárolnám)
Ezért , annyira nem fontos a design.
Elég magas az ára is.
A többi jóval elfogadhatóbb árfekvés.
Végül,Te vettél magadnak?
Gondolom utána jártál,melyik bir a legtöbb extrával pl.: csatlakozók tekintetében.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Ruszki
senior tag
válasz Metacska #9623 üzenetére
Üdv!
A töltő és akku vásárlást próbáld itt a PH-n!(szvsz)
A másikra a válasz esetleg nézd meg BIOS-ban vagy egy diagnosztikai programmal(AIDA64,Everset,PV Wizard).Esetleg a CPU-Z programmal és a SPD fülre kattintva kiírja hogy mennyi slot-ban van memória és mekkora!Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
veterán
válasz Krisz79 #9624 üzenetére
Nem vettem, nem tudom milyen minőségben szólhatnak azok az olcsóbb típusok.
A Creative ára meg egy vicc, akkor csak tartsák meg maguknak, meg az audiofileknek. :/
A csatlakozók többnyire látszanak a képeken, remélhetőleg nincs jelentős alapzajuk, én belevágnék valamelyik olcsóbb megoldásba, esetleg ebayen ha rákeresel, akár még olcsóbban is be lehetne szerezni.Sajnálatos, h a notebookoknak nincs legalább egy nyomorult optikai kimenete, ami kiadná az 5.1-es hangot, vagy olyan jack füles/mikrofon aljzatokat tennének rájuk, amik egy csatornával többet vinnének át, így szoftveres átkapcsolás után a 6 csatorna jelét le lehetne venni belőlük (megfelelő 4 pines jack kábellel)
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz Bazsee71 #9621 üzenetére
Miért nem jó a Win energiagazdálkodása?
Nem az Asus Power4Gearról beszélünk, hanem a Windowséról.
Vezérlőpult --> Rendszer és biztonság --> Energiagazdálkodási lehetőségek --> Sémabeállítások szerkesztése --> Speciális energiabeállítások beállítások módosítása
Én is azzal kapcsolgatom ki a külső merevlemezt.
15 perc üresjárat után hallom, ahogy leáll a merevlemez.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Krisz79
őstag
válasz Thunderzolee #9626 üzenetére
Én első körben kipróbálok 1 ilyet.:
[link]
Igy már 2 hangszóró felkerülhet a mintitorom jobb és bal felére.
Aztán meglátjuk,hogyan tovább.
Ha találtál számodra megfelelőt,nyugodtan oszd meg felém.
Mindig tanul az ember!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Tomp888
csendes tag
Hali
Haver megkért ,hogy rakjam újra az XP -t a laptopjára.
Dell Latitude C 400 -ról van szó ,amiben nincs cd/dvd meghajtó.
Próbáltam USB -ről telepíteni,de a bootmenüben nem található meg az USB.
Gondoltam átrakom a vinyót a saját laptopomba és így telepítem rá az XP -t.
Hát igy sem sikerült (boot helyett fekete képernyő villogó kurzorral).
Google -ben találtam pár megoldást csak sajnos mind angol és nem nagyon érteni
Hogyan tudnám megoldani a telepítést ?
Válaszokat előre is köszönöm ! -
thomasa
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek világítós billentyűvel ellátott notija?
Mennyire használható, ajánljátok-e éjszakai munkához?
Vagy inkább ki van kapcsolva, mert zavaró?
Köszi. -
Mobil87
tag
sziasztok
Lenne egy sürgős és fontos kérdessemVittem a laptopomba + 4gb memóriát és beletettem és nem akar elindulni a windowsom
Viszont a biosba megnéztem és felismerte hogy 8gb lett benne .
Újra kellene telepítenem a windowdt? -
Impressa
őstag
válasz thomasa #9632 üzenetére
Hali!
Én ilyet használok, és annyira hozzászoktam már este, hogy már zavaró lenne a hiánya ( olyan mintha vakon kellene írnom) Az fontos, hogy más fényforrás is legyen a környezetedben a kijelző és a bill világításon kívül.
Teljesen használható munkához is - én is esténkét még dolgozok rajta -(#9635) Mobil87 próbáld meg azt is, hogy abba a slot-ba teszed az új ramot, ahol az eredeti volt. Mikor az új ram benne van mit ír ki a gép?
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
A kérdésem lehet, hogy picit off lesz, így elnézést, de nem találtam megfelelőbb topicot a kérdésemre.
Kollégiumban vagyok ahol az egész épületben lévő emberkék 5megabites netet használnak, igen az egész épületben, szal gondolhatjátok, hogy ez mennyit ér... Ráadásul olyan, mint a mesében: hol van hol nincs. Komolyan mondom, a betárcsázós net jobb volt, mint ez a borzadály.. Rengetegszer betelt már a pohár nálam és elhatároztam, hogy keresek valami alternatívát, de mindig rájöttem, hogy ez anyagilag elér megterhelő lenne. Kerestem mikorhullámú net szolgáltatót, rendes mobilntetet, stb. De mindegyik drága. Ti sem tudtok ajánlani valami normális alternatívát? Bonyolítja a dolgot, hogy nem akarok kötni előfizetést, szal marad a feltöltőkártyás dolog, az még kedvezőtlenebb. A legjobb ajánlat a Tmobilos domino csomag 4Giga/4000Ft-os megoldása lenne, de ez is sok úgy vélem.Netán tud valaki valami megoldást vagy törődjek bele hogy kompromisszum nélkül ez nem kivitelezhető?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Krisz79
őstag
válasz Thunderzolee #9626 üzenetére
Közben megnéztem mit szeretnék összekötni a notimmal.
Creative Inspire P5800 Vs. Lenovo G500
Ilyen a mély hátoldala:
[link]
Kérdés,hogy lehet-e összekötni,ha igen,hogyan.?[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest