- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominiator
aktív tag
üdv van egy MSI MS-16y1 típusú laposom, annyi a baja hogy a bill egy darabig megy utána nem reagál semmire, így spontán megdöglik használat közben, mitől lehet ez? asztalon van használva, nincs mozgatva használat közben .
Who's the bigger hero who lives or who want to live?
-
darvak
senior tag
Haaj!
Adott egy T420-as Thinkpad,benne Ati Radeon HD6630, de nekem nagyon nem kell a rendszerbe,elég az IGP.
Simán kiszerelhető a Radeon,nem?
Ettől még működni fog a rendszer, gondolom.
üdv
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Adott egy Ausus Eee PC R051BX típusú netbook. Azzal a problémával hozták hozzám, hogy nem jut tovább a post képernyőn túl. F2-őt hiába nyomogatom nem lép be a biosba csak itt áll és vár. Csak aksiról ad képet, amit lejeb mellékelek post ugyebár... Ha kiveszem az aksit és csak hálózatról próbálom akkor képet sem ad. kép Már szétszedtem fullra az egészet, bios elemet lehúztam róla, de ugyanezt csinálja. Valakinek valami ötlet?[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Impressa
őstag
Hy!
Működni fog a rendszer, de nem kell kiszerelned belőle, elég ha Catalyst centerben tiltod, ha van rá ilyen lehetőséged, vagy win eszközkezelőjében is tilthatod, esetleg a driverjét is törölheted, ha drasztikus megoldásokhoz akarsz folyamodni.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
MurdR
veterán
Beteg
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Van egy RM Mobile one 945 notebook-om és lenne vele kapcsolatban pár kérdésem. Előszöris az, hogy lehet e bele erősebb procit rakni (kb. 2.5ghz-sat, most egy T2500-as van benne) és hogy ehez kell e másik hűtő? Aztán. hol lehet megemelni a vga memóriájának a méretét, mert a BIOS-ban nem találtam (gma950 van benne). Egyébként ha a BIOS-ban az van hogy, a telepített memória 2039Mb, az azt jelenti hogy a vga per pillanat 9mb-re van állítva, vagy nem? És még egy olyanproblémám van a géppel, hogyha elaltatom akkor utána, mikor felébresztem, akkor e felpörög a hűtő és nem csinál semmit. Erre a problémára esetleg tudtok megoldást? Most egy 32bit-es win7 prof. van rajta, de XP (32bit) alatt is ugyan ez volt a gondja.A válaszokat előre is köszönöm
Üdv.: Aszti
-
T3TIC
csendes tag
Hy az lenne a problémám hogy néha (naponta 5-6x) a laptopom képernyőjén egyszercsak bevillan egy általában lila vagy sárga csík és leáll, vagyis erszülkül a képernyő és nem reagál semmire. És csak a kikapcs gombbal tudom kikapcsolni majd újraindítani. De pl hogyha zenét hallgatok és megy a lejátszási lista akkor a zene megy tovább változatlanul olyan 5-10 percig aztán elhallgat Mi lehet a baj?
Őő ezzel már volt probléma régebben és naponta programtól és időtől függetlenül ugyanez volt. Ezért nemrég 1-2 hónapja alaplap lett benne cserélve. De most újra ez van( csak azóta (1-2 napja)mielőtt letorrenteztem a far cry-t, A fligth simulator x-et, A need for speed néhány részét és a maffia II-t ezek közül csak a Maffia nem működik. Jah és még a PowerISO-t is. Mindegyik a ThePiratebay-ról van. Szentem a vírus nem valószínű mert futtattam teljes vizsgálatot több víruskeresővel és nem talát semmit. Am ha csak simán úgy hagyom a laptopot hogy nem fut semmi program akk nem áll le. Pls help mert nem tudom mitől lehet... már letöltöttem a legújabb drivert is a videokard-hoz de semmi változás... Am meg: ATI Mobility Radeon HD 2400 a típusa. A gépről pedig : Win 7 Ultimate 64 bit, Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU T5800 2.00 GHz, 4 GB ram, és 4-5 éves Fujitsu Siemens
-
-
seresjani
csendes tag
Üdv Kérésem,hogy mit lehetne tenni?Laptop Toshiba M100 222 Ati x 1400 driver win 7 32 bithez nincsen!nem tudom megcsinálni és hangkártya is éppen szól ALC 661 köszönöm szépen 3 D gyorsító hiányzik semilyen Catalyst semmi nem megy fel!a vicc az,hogy aprod.hu árilnak egy olyan lap topot win 7 64 bittel!a kérdés ha átcserélném op rendszert menne talán?köszönöm szépen!!!!!http://aprod.hu/hirdetes/toshiba-satellite-m100-222-ID1tYYx.html
www.tec.hu
-
veterán
válasz aszti93 #9760 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-t légyszíves, azzal ki lehet olvasni a gép chipsetét.
Sajnos a manual nem írja.Gyanítom egyébként, a T2500-ból kiindulva, h a gép nevében is levő 945 a chipkészlet száma is egyben. Ez esetben Socket M-es processzorokat kezel. Ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MHőtermelés megegyezik mindegyiknél.
De nem nagyon van annál jobb processzor bele, 4MB L2 tár meg felesleges netezéshez.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
rii
nagyúr
sajnos sem az aida sem a hwinfo64 nem mondta meg hogy most 4000 vagy 4100 (vagy 3000-es vagy 1100-as) lenne ez a HP pavilion DV7-es ....
és igyekezetemben az eddig jól működő 4200-as VGA sem szuperál már
valaki tudna segíteni, hogy most akkor a 4200-ashoz meg az 5650-eshez milyen drivert kellene leszednem?
a jelenegi állatapotot az 5650-eshez letöltött catalyst csinálta (az én hozzánemértésem mellett persze)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
azt szeretném még megkérdezni, hogy ez az "ismeretlen eszköz" mi lenne?
szükséges?ACPI vagy mi .-)
de ez mire jó?
-
NEMO1968
őstag
-
rii
nagyúr
válasz NEMO1968 #9770 üzenetére
valszeg én votlam a béna mert hát a gépen volt .-)
de amúgy level3-as szintű driver keresés volt számomra abból a szempontból hogy pavilion dv7 gépből van vagy 6-7 féle ))))-, ennek meg már le van kopva a serial number-je a gép aljáról, amivel a hp oldalán be lehetne azonosítani
-
aszti93
aktív tag
válasz Thunderzolee #9766 üzenetére
Itt a CPU-Z kép:
És a vga-s dologra, meg a elalvásos hibára tudsz valamit esetleg?
Üdv.: Aszti
-
Mdonci
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell laptopom, inspiron 7110-es (service tag BNY5QR1), Win8 operációs rendszerrel. Egy ideje már gyakran ledobált a netről, mikor egy másik laptopon, és telefonon volt internet. Routert használok. Kihívtam a szerelőt, kicserélte a wifikártyát, jó is volt két napig. Ma kora délután óta viszont se kép, se hang. Próbáltam számtalan beállítást, semmi eredménye. A vezetéknélküli kapcsolatoknál látja a környező wifiket, jelerősséget is jelez, de mikor megpróbálok csatlakozni, azt írja, nem lehetséges a kapcsolódás.
Vezetékkel viszont tökéletes a net.
Újratelepítettem a gépet, a Win8 beépített driverével sem volt net, így felraktam a Dell honlapjáról a service tag megadása után kiadott drivereket. Így sincs wifis net, kábellel működik. A routerbe belépve minimális forgalmat látok oda-vissza.
A kérdésem az lenne, hogy mi az, ami miatt nem működik a wifi? Szoftveres, vagy hardveres probléma okozhatja?
Segítségeteket előre köszönöm! -
Krisz79
őstag
25/10Mb nettel rendelkezem,mégis úgy tünik ,hogy elég sokat gondolkodik 1-1 oldal frissitésénél.
Új oldal betöltésénél.
Lenovo G500 2020M proci, 4Gb 1600Mhz ram. Win7 64Mb
Mi lehet az oka?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
veterán
-
Krisz79
őstag
válasz Thunderzolee #9775 üzenetére
notebook Lenovo IdeaPad G500 (i3-3110M, 4GB RAM, 1TB SSHD, Radeon HD 8570 2GB) metal 59-390064 138 990 Ft
notebook Lenovo IdeaPad G500 (2020M, 4GB RAM, 1TB HDD, Radeon HD 8570 2GB) metal 59-390091 123 990 Ft
Ezen 2 tipus közül választottam.
Mivel lehetne kicsit felpörgetni a 2020M-et? SSD? (mennyi lenne bele?) vagy Win8?
Itt néztem a porci tesztet,nem gondoltam akkora különbséget. Illetve tanácsként is azt kaptam,hogy jó proci a 2020M.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
S-IW
tag
válasz Krisz79 #9774 üzenetére
Szia!
Nem gondolom, hogy a 2020M proci és a 4GB RAM kevés lenne. Vagy a hálózat sebessége, itt tudod ellenőrizni, vagy a böngésző okozhatja a lassú betöltődést. Az oldal tartalmától is függ, mennyire gyors. Próbáld ki másikkal is. Persze minden relatív, kinek mennyi a lassú.Itt ellenőrizheted a böngésző sebességét -
deenee20
csendes tag
Üdv mindenkinek kellemes napot !
Segítségeteket kérem kinéztem egy
HP Pavilion 17-E050SH Notebook (fekete) (AMD A4-5000M/4GB/750GB/ NotebookotDe nem vagyok annyira jártas Notebook-ok terén....
Játékra és videónézésre szeretném használni emellett internetezésre...Tudna valaki vmi hasznos tippeket adni róla vagy vmi jó információt?
A rossz selejtes dolgaidat ha lehet inkább másra sózzad rá de legjobb ha megtartanád magadnak....
-
S-IW
tag
-
Ice&Lime
veterán
Tud valaki korrekt fan controll programot dell latitude e6x30-hoz? (amivel tutira kompatibilis, működik és megbízható)
(speedfan-on kívül). -
veterán
válasz Krisz79 #9776 üzenetére
Jó ég!
Ki tanácsolta, h a 2020M az jó?
Az a Pentium B9százas processzorok utódja, nem is teljes értékű Core i.Tessék, ezek a 2nd. gen. Core i processzorok, ott vannak köztük a Pentium B9százasok alul.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge_Mobile_platform
Ezek pedig a 3rd. gen. Core i sorozat, ott vannak köztük a Pentium 2ezresek alul:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_Mobile_processorsHa azt a másikat vetted volna meg, az egy teljes értékű i3-assal van szerelve, az már normális processzor lenne. A Laptopszalonban ajánlották? Általában az ilyen boltokban az eladók csak ennyit értenek hozzá.. :/
Egy SSD igen, az felgyorsít bármilyen gépet.
Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/ssdAhogy elnézem, a másik géphez hibrid SSD/HDD-t adtak?
Hallod, én asszem visszavinném az egészet, aztán megvenném inkább azt.
Ha az eladó adott rossz szakmai tanácsot, akkor csak visszaveszik. Végülis egy drágábbat vinnél helyette. Ha meg nem engednék, beleírnám a vásárlók könyvébe, h egy sz×rt sóztak rám.. :/És igen, használd Win8-al, az való hozzá, fürgébb, mint a Win7.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
xcds
őstag
válasz Thunderzolee #9781 üzenetére
A 2020m erősebb, mint egy i3 2310m vagy egy C2D T9400. Nem olyan szar proci az.
-
Abri
senior tag
hy all
van egy Fujitsu Siemens S7020 laptop amire XP Sp3 at akarnék újratelepíteni, de telepítőt elindítva, azt írja ki, hogy nem látja a merevlemezt ill levan jelszavazva a biosa így nem tudok semmit átállítani.
Hogy tudom kilőni a jelszót? -
veterán
Vedd ki az elemet, az a legegyszerűbb.
xcds:
Gondolom (a felsoroltak alapján) a notebookcheck listán szereplő "előkelő" helyezésének köszönhetően gondolod, h nem is olyan rossz az a processzor. Nos, a notebookchecken főleg az órajel az, ami alapján elérte ezt a helyezést, ami sajnos elég megtévesztő tud lenni, mint látjuk.
Azon a listán gyakran kerülnek alacsonyabb tudású CPU-k pusztán a magasabb órajelüknek köszönhetően erősebb társaik fölé.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Gery15
addikt
A kérdésem az lenne, hogy érnék-e valamit processzor cserével a Lenovo G570-es laposomba? i3-2330m van most benne. Valamilyen i5 vagy i7-re gondoltam. Elsődleges fejlesztés SSD lesz, utána pedig ez lenne. Konkrétan i5-2430m vagy i7-2620m gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
xcds
őstag
válasz Thunderzolee #9784 üzenetére
Igen, onnan néztem, de nem az órajel, hanem többféle benchmark pontszámok alapján vannak sorban. Azért ennyire nem hinném, hogy hülyék lennének.
[ Szerkesztve ]
-
rob72
tag
Helló nekem van egy ASUS N55SF laptoppom használtan vettem és van olyan játék ami ha kb 20-30percet játszok vele és lemegy alvóba a gép. Valószínűleg azért mert túlmelegszik néztem a cpu olyan 95-96 fok volt a gpu meg 82.
Ha hűtőpadot rányomom akkor nincs gond vele.
A gép volt takarítva és szép nem volt poros se.
Van olyan játék ahol meg ha bemelegszik akkor kicsit recsegő hang van bár ez nem tudom lehet a játék hibája csak furcsa hogy amikor benyomom még jó aztán később elkezd recsegni.
A gép:
Intel Core i5-2430M 2.40GHz
NVIDIA GeForce GT 555M (1024 MB)
2x4 gb ram
500gb hdd -
-
GML
őstag
Üdv,
Satelite A100-hoz van valami jobb VGA, mint a 7600?
-
Kbali
nagyúr
válasz Thunderzolee #9781 üzenetére
Biztos a "Milyen notebookot vegyek" topikban, nem pedig a boltban.
Az is igaz, hogy a böngészőt is meg lehet nézni, nem írta, mit használ. Az IE még mindig a leglassabb, de a többi is lehet gatya, ha tele van felesleges bővítménnyel. -
Dell XPS
veterán
Nem is biztos, hogy sikerülne, ugyanis a hordozó és a chip között lép fel általában kontakthiba, mely a gyártás technológiai hibájára vezethető vissza. Szóval nem véletlen ez a rengeteg GPU hiba a szériánál (GeForce 6/7/8/9..) amivel esetleg Te is találkozol vagy most szembesülsz.
Üdv, Dell XPS
-
masholnap
senior tag
tudom, hogy csak érintőlegesen notebook, bár tulképpen ahhoz kéne:
van Budapesten olyan bolt, ahol bemegyek, és tudok venni note-okhoz való TORX csavarhúzót?
tudom, hogy lehet kapni webáruházakban, rendeltem is, csak elképzelhető, hogy nem jön meg, nekem pedig épp kéne már.
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest