Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlex

    csendes tag

    Sziasztok!

    Samsung telefonok ékezetes magyar karakterkészletével kapcsolatosan írok/kérdezek, hogy tualjdonképpen hogyan is működik ez, és mi az oka az anomáliáknak.
    Több telefon esetén is tapasztalom (pl. G800, F330), hogy nem lehet magyar ékezetes karaktereket megjeleníteni SMS-nél, nincs hosszú ű, ő, nincs normális á, hanem csak a visszafele dőlő ékezetes. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezen esetekben a sima angol nyelvű kiosztás van (természetesen nyelvnek a magyar van beállítva). Tehát amikor az MNO betűnél a kiválasztható karakterek mno6ňøòö, akkor az NEM magyar karakterkészlet, amikor viszont mnoöő (valahogy így), AZ a magyar karakterkészlet.

    Az a kérdésem, hogy miért nincs mindegyik Samsungban benne a magyar kiosztás?
    Ez állítható esetleg valahol?

    Miért van az, hogy amikor megnézek a boltban egy G800-at, akkor annak VAN magyar kiosztása, mikor máskor nézek egy másik G800-at, akkor nincs? F330-at vettünk ebben a hónapban, NINCS magyar kiosztás. Armanit is vettünk, ott sincs magyar kiosztást. Amikor korábban egy boltban néztem Armanit akkor annak VOLT magyar kiosztása... G800-at is vettünk (mindhárom T-Mobile), annak meg van magyar kiosztása! Miért?
    A telefonokon belül nem sikerült olyan menüpontot találni, ahol ez állítható lenne. SMS-nél a beviteli nyelvek állítása semmilyen változást nem hozott, bármilyenre állítottam, mno6ňøòö jött. Akkor sem változott semmi, ha az SMS típust direkt ékezetes típusra állítottam, hogy 70-ről indítson.
    (Ja, még annyi, hogya T9 külön életet él: Armaninál a T9 tudja a magyar ékezeteket, ír hosszú ő-t, csak a sima ABC nem. F330-nál viszont a T9 is buta, ott a "tűz az ősz" "tuz az osz"-ként jelenik meg.)

    Minden észrevételt köszönök!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák