Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz BEE #3823 üzenetére

    Ez nekem is megfordult a fejemben és egyszerűen nem értem. Mármint amit a soronkénti zárásról írtál. Hiszen pont az lenne a lényeg, hogy legyen egy pillanat, amikor a szenzor teljes felülete kap fényt és érzékeli is, ekkor kell villantani. Ezen a soronkénti zárás nem segít, virtuálisan hozunk létre egy lefutó redőnyt és a hatás ugyanaz lesz vakuzás szempontjából. Ha meg nem soronként zárunk, hanem egyszerre, akkor nem csak a vakuzáskor lehet probléma, hanem a sima exponáláskor is, hiszen a szenzor egyes területei nem azonos ideig "fedetlenek". Ez csak a kombinált zárra érvényes, természetesen. Valami van még ott, amiről nem tudunk.

    A szenzor védelméhez viszont szerintem nem szükséges olyan redőnyzár, ami csak az exponálás idejére nyílik. Talán az is elég lenne, ha csak az objektív leszedése idejére csukódna. Bár a fene tudja, a minap egy bogarat láttam mászkálni makrózás közben a képen, de a képeken nem jelent meg, és minden exponálás után eltűnt egy kis időre. Azt hittem, a frontlencsén van de fura volt, hogy ott nem látom, és a képeken sincs rajta. Na, hát a tükrön volt :) Ledobtam az egyik közgyűrűt a fűbe amíg valami érdekeset találtam, aztán visszatettem és ezzel egy bogarat juttattam a vázba és kajak ott mászkált :D Redőny nélkül a szenzorra is szarhatott volna. Szóval lehet, hogy a szenzor folyamatos védelme nem hülyeség.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák