Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Byk01

    senior tag

    válasz tylerddd #16213 üzenetére

    A képen az lesz éles, ami egy meghatározott távolságtartományon belül van (mélységélességi tartomány ... bár lehet, nem ez a hivatalos neve). Ez függ az érzékelő méretétől, az objektív gyújtótávolságától és a beállított rekesztől. A kis méretű szenzoroknál ez a tartomány olyan nagy, hogy szinte minden éles a képen, míg egy 4/4, APS-C és főleg egy full frame méretnél elég kicsi. Alkalamas arra, hogy a témát leválaszd az elő- és a háttérről.

    Könyvek: úgy látom, az alapokról kell kezdened, így pl. a a digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek hasznos lehet, de a neten is találhatsz rengeteg leírást az alapokról. Például. Vagy majd mások linkelnek olyat, ami szerintük jobb, szakmailag megfelelőbb, stb.
    Amikor már tisztában vagy az alapokkal, hogy milyen állítás milyen változást okoz, jöhetnek Scott Kelby könyvei. mire ezekkel végzel, már tudni fogod, merre tovább.

    "Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Új hozzászólás Aktív témák