Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz Top cat #44422 üzenetére

    Mutassak számlát? Amúgy igen, a "Nálunk legalábbis így van" rész az így értendő.
    Nyáron indult ez az egész számolósdni. Mivel éves évszak szerinti jelleggörbe van [link] , nyáron elég alacsonyra van belőve a limit, így egy 20m3-es fogyasztással is túlléptük a limitet, jött a magas számla, néztünk is rendesen. De ősszel már alatta maradtunk, és visszaszámlázták. (pl. 50m3 a limit, fogyasztasz 30-at, és ha korábban volt limit feletti fizetésed, akkor 20m3-t (ha volt ennyi túlfizetésed) minuszban csaptak a számlához)

    De idézem is a szolgáltató (MVM-Next) oldaláról a vonatkozó részt:
    Leolvasást követően Ön mindenképpen a ténylegesen felhasznált gázt fogja kifizetni, és az elszámolószámla összegének kiszámításakor figyelembe vett kedvezményes mennyiségnél teljesen mindegy, hogy az éves elszámolásig havonta diktált, hőmérsékletfüggő részszámlát vagy havi átalányt fizetett. Azt is fontos tudni, hogy az idő- és fogyasztásarányos számítás miatt esetlegesen ki nem használt kedvezményes mennyiség nem vész el, azt a következő elszámolás során vesszük figyelembe.
    A tényleges fogyasztást minden esetben rezsicsökkentett áron számoljuk el a kedvezményes mennyiség mértékéig (a jelleggörbe alapján elszámolási időszakra jutó idő- és fogyasztásarányos részéig). Ha pedig többet fogyasztott, azt a mennyiséget már a magasabb, lakossági piaci áron.
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák