- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Ha már gáz téma.
MVM-es vagyok. Jóval a határ alatt fogyasztok. Nagycsaládos.
Július óta nem kaptam számlát. Pedig azóta kétszer diktálni is kellett. Tízen pár köbméterek. Más is járt így?Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Beni2360
félisten
válasz MADcat #42201 üzenetére
Mint ma kisült nem a MVM számla szolgáltató a lényeg hanem a gáz szolgáltató. Az MVM csak két szolgáltatóval van szoros kapcsolatban.
Szerintem a szolgáltatónál kell reklamálni.
Nálam is Opus szolgáltat de az MVM küldi a számlát.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz MADcat #42203 üzenetére
Mivel a listában csak az Opus-Tigázt látom ott kezd amit nekem is írtak rákérdezni milyen szolgáltatásba vagy regisztrálva.
Opus Tigázt +36 80 180 380
2-es majd 3-as menü pontot kell választani.
A 2/2 gombnál meg a számlázás van.
Hátha össze jön.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Siriusb #42204 üzenetére
Nálam van egy nagy kotyvassz.
Opus szolgáltat - MVM állítja ki az e-számlát és küldi a Díjnetnek aki az Icsekre küldi ki fizetésre. A letölthető e-számlát csak a Díjnetnél tudom elérni. Papír alapon csak a vízművektől jön számla de fizetés neten keresztül megy. A szemetesektől jön negyed évente papír alapú elszámolás pedig az önkormányzat fizeti a 70 éven felülieknek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
inf3rno
nagyúr
A facebooknál miért van az, hogy rákattintok a scrollbarra, és megkapom a végtelen scroll funkciót, beragad az egész?!
Buliban hasznos! =]
-
Inhouse
őstag
válasz MADcat #42201 üzenetére
Mi sem kaptunk, de rémlik egy olyan, ha xezer Ft-ot nem éri el a fogyasztás, akkor nem számláz. Olyan keveset fogyasztottunk nyáron, hogy szerintem ez lehet. Amikor csak lehetett a nyári konyhában főztünk palackról, hogy ne melegítsük a házat. Sőt fürödni is a napbojlerről szoktunk a nagy melegben. Szerintem csak ennyi.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Kapcsolódik a sokmilliós gázszámla szerződéshez, ami nemrég szóba került...
Nálatok milyenek a kilátások? Most láttam itt a cégnél az áram szerződés tervezetét...gyakorlatilag kifizethetetlen és igen egyoldalú...
1 vagy 2 évre fixen olyan díjat ír, ami 4,5-5,5-szeres. A szerződés csak megemlíti a járulékos költségeket, egy többsoros bővített mondatban, ennek csak 1 összetevője a rendszerhasználati díj. Ami a magyar nyelvben szerepel szó ezekre, az mind fel van sorolva, mint lehetséges opció (de minden konkrétum nélkül)...pótlék, járulék, egyéb költség, ilyen díj, olyan díj, stb... Illetve egy mondat még utána, hogy ha még ki lesz találva valami új később (újabb felsorolás), akkor azt is ki kell(ene) fizetni.Gyakorlatilag egy olyan nem tudott összegre kell aláírni, amiben egyetlen tétel biztos, az áram kWh-s ára, minden más egy fekete doboz. Bármi lehet és annak az ellenkezője is...
Ennek a cégnek ez az ár (az ismeretlen tételek nélkül is) egy halálos ítélet, és még sehol nincs a gáz, és egyéb megnövekedett költségek. Ahogy én ezt látom, ez robbanásszerű tömeges munkanélküliséget fog hozni...és aztán ennek minden negatív velejáróját...
A telefonos megkeresésre vidáman elmondták, hogy az ajánlat heti, jövő héten már nem érvényes, ha nem küldik most azonnal vissza. Ha véletlenül a szerződést követő időszakban ez a horror ár mérséklődne, akkor is ezt kell 1, vagy 2 évig fizetni. Szerződni kell, anélkül nincs áramszolgáltatás. Jól ki van ez találva és nem politizálok. Az ELMÜ telefonszámát felhívva a a felvett néni hang ledarálja, hogy ne is kérdezzen senki az árakról, mert fogalmuk sincs, majd lesz valahogy...
A ti munkahelyetek megmarad, ki tudnak termelni mondjuk 1milliós éves áramdíj helyett 5.000.000Ft-ot csak erre?
Miért kell egy külön cégnek ékelődnie a szolgáltató és a fogyasztó közé?
Ja, javasolták, hogy nézzünk szét a versenypiacon, bármi is legyen az. Rákerestem, egy értelmesnek tűnő találat volt, ahol egy táblázatban igen sok lehetőség volt felsorolva. Aztán rákattintva a 95%-a megszűnt ezeknek. Vagy nincs ilyen oldal, vagy már a domaint is árulják, vagy ki van rakva egy oldal a cég csődjéről. Maradt az MVM xyzs, az ELMÜ_ÉMÁSZ és az EON. Illetve talán van egy Audax és egy Jas.hu, de eddig sosem hallottam róluk.Üdv Inhouse
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #42212 üzenetére
Mi kereskedő cég vagyunk, egy raktárral és egy irodával, illetve egy teherautóval, amivel áruszállítás megy. A raktárat nem fűtjük, nálunk lényegében egy iroda van fűtve egy inverteres klímával, gázt mi nem használunk, viszont amit nagyon megérzünk, az az üzemanyagköltség emelkedése. A rezsiköltség és tán még az üzemanyagköltség emelkedését is még csak-csak kitermeljük, HA a forgalom nem esik durván vissza, nálunk ez utóbbi tényező lehet majd a kritikus. A gyártói árak várhatóan szép lassan emelkednek majd, ez is negatívan befolyásolhatja majd a forgalmat.
Szerk.: a szolgáltató és a fogyasztó közé ékelődés sok esetben azért van, mert hiába gyártasz egy terméket, annak piaci elosztásához sok esetben nincs kapacitásod, vagy nem a profilod része, így azt közbeékelődött cégek végzik, legyen az bármilyen szállító vagy egyéb feldolgozó cég, ami még valamit hozzá tesz. Ez a mai modern gazdaság része szerintem, a gond csak akkor van, ha ezt tudatosan azért használják ki, hogy a maguk hasznát leszedhessék róla bizonyos körök. Mi pl kiszállítjuk az árut a vevőnek, ezért ezzel olyan plusz szolgáltatást nyújtunk, amit egyébként nem kapna meg, ha neki kéne elmennie a gyárba a cuccért 200 km-rel arrébb.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #42213 üzenetére
A szolgáltatóknál nem igazán látszik a hozzáadott érték...
Ez a cég nem mikrovállalkozás, ha még 2-3 feltételnek megfeleltek, akkor ti maradhattok az egyetemes energia szolgáltatáson belül, az még viselhető. A mienk 10fő feletti, de nem sokkal és máris impossible mission. 6 telephely, azt mind fűteni kéne, és mindenhol vannak számítógépek, meg világítás...2023-tól ez már megoldhatatlan feladat lesz. Ez is egy alkatrész kereskedő cég, és itt is van hozzá adott érték.
A vendéglátás nagyja is roló le szerintem, ahogy látom. Meg azért jópár cég esik hasonló csapdába az elkövetkező hetekben, hacsak nem történik valami hatalmas csoda.Üdv Inhouse
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #42214 üzenetére
Igen, sajnos ezt sokan meg fogják (fogjuk) sínyleni előreláthatóan, a kérdés csak az, hogy ki mennyire.
Ami a hozzáadott értéket jelenti az áram esetében, hát azt politika nélkül nehéz lenne megvitatni szerintem. Eleve a "rendszerhasználati díj" is érdekes kifejezés, hiszen a rendszer használata abban merül ki, hogy áramot vezet... Én is vezetek áramot, ha nincs szerencsém, de én se kérek érte pénzt...
Azt elfogadom, hogy a rendszert ki kell építeni, karbantartás és felügyelet kell hozzá, de akkor nevesítsék így a költségeit.Up the Irons!
-
-
inf3rno
nagyúr
Itt helyben az egyik gyárnak nagyon megy a szekér, 2x annyi rendelésük van, mint szokott. Igaz a gáz meg 7x annyiba kerül, mint szokott... 24 millió helyett valami 12o millió havonta, vagy talán több, nem jön ki a matek...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
MODERÁTOR
A Google képekben, gondolom szinkronizációs hiba miatt lett egy csomó dupla kép. A duplikációt meg lehet szűrni valahogy és törölni? Nem lenne jó egyenként kézzel.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Hosszú évek óta megy a világban az a fajta próbálkozás (adatlopás), amikor valaki hirdet egy terméket, akkor jelentkezik egy külföldi kissé magyartalan szöveggel, aki azonnal megvenné...
Ez már annyira elcsépelt mégis a mai napig szinte mindenhol megjelennek ilyenek. Ennek mi értelme, ha tud pár olyan adatot, ami sok embernél amúgy is nyilvános. Név, cím, telefon, bankkártyaszám. Vannak szolgáltatások, ahol ezek már egy sima weboldalon is elérhető adatok. De akkor minek írogatnak privát embereknek?
Mire tudja használni, ha nem tudja a kártya azonosítót, jelszót, semmit, amivel még egy sima regisztrációnál is azonosítani kellene magát?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Krystal_s #42221 üzenetére
Ő utal. Valósan. Kapsz róla egy igazolást. Ez mind lehet akár eredeti. Majd te feladod a cuccot. Ő fogja magát és kéri a tranzakció visszavonását. Buktad. Ez az egyik verzió.
Másik verzió. Állítja, hogy utalt. Akár papírt is hamisít. Te ugye nem hiszed el. Ő nekiáll fenyegetni, bíróság, rendőrség.
Ha félős, jóhiszemű embert talál, az inkább kussol és elküldi neki, hisz fél, hogy bajba kerül.
Ezeket ezres nagyságrendben képzeld. 1-2% siker is szép hasznot hoz.És ez csak két eset.
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Krystal_s
addikt
válasz MADcat #42222 üzenetére
Szerintem nem ez a céljuk. Tegnap volt egy, aki egy gazdag olasznak mondta magát. Apámnak írt, hogy a hirdetést olvasta és a termék nem is kell neki csak fotó alapján jó embernek tartja. 😄 , ezért valami nagy összeget szeretne utalni. Ma írt egy másik kamu, aki nem ér rá, ezért futárt akarna küldeni Hétfőn d.u. 5-re, aki akkor fizetne. Egész jól írt magyarul, erre a szöveg végére azt írta: hogy vagy?
-
Vismajor01
addikt
válasz Krystal_s #42224 üzenetére
Mostanában nekem is irtak, egyik világos kamu volt h küldi a pénzt de a biztosítási nekem kell fizetnem xD
Viszont a másik az tényleg csak ennyit..
Elmagyarázom Önnek, hogy egy UPS-ügynök jön az Ön otthonába, hogy átadja Önnek a pénzét tartalmazó borítékot, és miután ellenőrizte a pénzét, átadja neki a tételt, hogy el tudja küldeni az otthonomba.
.
a UPS postás holnap 17 órakor otthon lesz, jól vagy?
Most megadom acimem telefonszamom és akkor mi van? :D mi benne a scam?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Dinter
addikt
Pár hete foci után fájt a nagylábujjamon a köröm és bevérzett kicsit bal oldalt. Nem izgatott különösebben, fájdalom gyorsan elmúlt, úgy voltam vele, hogy majd a vér is felszívódik. Nagyon nem ez történt, egyre rosszabb lett. Fájni továbbra sem fájt, de a köröm elkezdett elhalni meg besárgásodni, meg körömdarabok törtek bele a körömágyba. Ilyennel kihez kell fordulni? Bőrgyógyász, sebész, pedikűrös? A bőrgyógyászom azt mondta, hogy menjek el hozzá, mert ezt kezelni kell, de félek hogy csak továbbküld, és kidobok 20 ezer forintot. (privátban küldök képet, ha érdekel valakit, nem akarok elborzasztani mindenkit)
-
-
coco2
őstag
válasz Dinter #42228 üzenetére
Ha besárgásodott, minimum elhalt alatta a körömágy, talán valami körömgomba is pont megtalált. Rossz esetben a körömágy teljesen fog elhalni a körömgomba miatt, és az egész köröm egy gyenge szarudarabbá változik, ami nem csak csúnya lesz, de fájdalmas sérülés is marad. Körömágy nagyon hosszú idő alatt regenerálódik, és bizony fájni fog. A focit biztosan elfelejtheted. Ha egy kicsit is tudod, mi a jó neked, mostanra régen orvoshoz mentél vele. Ha nem, sokkal többe fog kerülni, mint az a 20k. Annyival többe, hogy egy életre fogod megtanulni a leckét. Jobbulást.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #42223 üzenetére
Az a chargeback dolog jogilag hogyan megy?
Én elutalok pénzt valakinek, és megkapom a cuccot. Aztán odamegyek a bankhoz visszakérni a pénzt a bank meg bárgyú birka módjára visszaadja? Miféle törvények vannak újabban, hogy bank segít intézményesítetten lopni? Túloldalt meg sem kérdezik meg semmi?
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
inf3rno
nagyúr
Van bizonyítási eljárás, de kártyás fizetés csak cégeknél van, nem apróhirdetéseknél. Az átutalásokra más vonatkozik, én úgy tudtam eddig, hogy ott nem lehet csak úgy visszakérni a pénzt, maximum rendőrségi feljelentést lehet tenni csalás miatt, aztán annak a lezárultával kapod vissza. De lehet én tudtam rosszul.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vismajor01 #42225 üzenetére
Nekem a hálókártyámra írt valami külföldi friss regisztrációval, hogy vigyem el neki BP-re vidékről, aztán jó lesz. Mondom nem, aztán utána még írt, hogy sikerült e megoldani, hogy ismerőssel elküldöm. Viszont ez inkább úgy tűnt, hogy nagyon kell neki a kártya, mert ritka itthon, és nem bízik a csomagküldésben. Csak meglepett, hogy angolul írt rám, nem magyarul.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
mephi666
nagyúr
válasz Dinter #42228 üzenetére
én úgy jártam régen szintén foci közben, hogy 100kilós játékos frankón rálépett a bal nagylábujjamra szépen feketedett, majd pár hét múlva kezdte ledobni a körmöt... otthon kezelgettem, amikor már féloldalasan lifegett a köröm: vágtam folyamatosan körbe, hogy minél kisebb eséllyel szakítsa le valami... persze mielőtt teljesen leesett volna, beakadt és leszakadt... de akkor már ott növekedett szépen alatta az új köröm, biztos voltam benne, hogy magától meg fog gyógyulni... (így is lett)
ui: tudok én is 18+ képeket mutatni róla (dátumokat nézve: 20080421-én szép fekete volt és 20080821-én szakadt le... jó lassan növekedik/gyógyul a köröm)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
inf3rno
nagyúr
-
Dinter
addikt
válasz mephi666 #42239 üzenetére
Nekem is ugyanez van most, már csak a jobb oldal tartja kicsit. Nem merem leszedni meg levágni, úgyhogy leragasztottam, hogy ne szakadjon le, amíg odaérek vele az orvoshoz. Nekem 2 hónapja volt az eset. Csak olyan, mintha egy letört régi darab beleragadt volna a körömágyba, attól félek kicsit.
-
Top cat
addikt
-
Top cat
addikt
-
Vismajor01
addikt
válasz inf3rno #42240 üzenetére
Legalabb neki a laban. Jelenleg a kezemen egy db kormom van a bal középső ujjamon, az osszes tobbi kb a feleig van meg vagy addig sem. Jokis psoriasis melyen bebarazdalja a korom feluletet es olyan gomba is megtelepszik benne aminek felnottel alapból eselye sincs. Mivel gyogyithatatlan betegseg, marmint a psoriasis meg nem tudtam orvost rabeszelni h vegye komolyan a gombat es irtsuk mar ki. Mindegyik csak legyint h ugyis visszajon..Szal random kezelgetem ami van, van amikor jobb es kormeim nagyresze egeszseges, aztan van ilyen mikor rohadtul nincs idom vele foglalkozni(naponta vagni ecsetelni etc)...
Ennek mar legalabb 12 eve. Emellett 14 masik helyen van psoriasis a boromon szal az is fun 14 evesen alakult ki a lofarokba font hajam mogott. Most 30 vagyok és semmivel nem lehetett leirtani soha.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Krystal_s
addikt
válasz Vismajor01 #42225 üzenetére
Na meg is kaptam a választ az ilyenfajta csalásokra. Hát egy vicc, akit így át tudnak verni. 🤣
Pont ma tette ki valaki a teljes beszélgetést.ui: elérhetőség: Uganda, Kampala Geoge Washington 110, 0rban Vikt0r, 0rban.vikt0r@01g.hu 😂😂
(szándékosan írtam az o helyett 0-át)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest