- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz philoxenia #41197 üzenetére
nem nem akarok sokat, csak egyszerre táraznék be, mert magamnak készíteném az izotóniás italport maltodextrin és fruktózból (nameg nátrium citráttal) és mivel járok kerékpározni, végzek elég intenzív edzéseket ebben a melegben is, oda azért kell óránként 300-500mg nátrium citrát, a normális konyhasóhoz képest az az előnye hogy Glükózzal kombinálva jobban fokozza a nátrium felszívódását, mint a nátrium-klorid (étkezési só). 30%-kal kisebb hatással van a tonicitásra amit ugye figyelembe kell venni, hogy izotóniás legyen az italkészítmény.
-
MaxxDamage
félisten
válasz AndrewBlase #41202 üzenetére
Erre nem is gondoltam, bár akkor annak nagyon "noname" kábelnek kell lennie.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
mephi666
nagyúr
válasz MaxxDamage #41203 üzenetére
csomó cucchoz adnak ilyen fost, ahol szóba nem jön adatátvitel és csak a töltéshez van vezeték benne aztán ha az ember csereberéli a kábeleket, meglepődik hogy nem megy rajta adat
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Gála
csendes újonc
válasz MaxxDamage #41200 üzenetére
Meg próbáltam ezeket a lépéseket is , most sem sikerült . (Újra indítás , csatlakozó ki - vissza , USB hibakeresés bekapcsolva ,fájl átvitel , kép átvitel , stb ..... Semmire nem reagál mindig ugyan azt a hiba üzenetet küldi. Lehet hogy bonyolultabb a probléma , vagy olyan egyszerű , bagatel amire nem is gondol senki . Nem tudom .
-
MaxxDamage
félisten
Akkor ahogy mások is írták...másik kábellel próbáld...(hátha)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Inhouse
őstag
Egyelőre, hogy haladj is a dologgal, küldd el magadnak email-ben a képeket a gmail-es címedre, vagy mehet a google drive-ra is. Aztán PC-n belépsz és leszeded. A facebook messenger nem jó, nagyon lebutítja a képeket, a whatsapp is, a viber mondjuk nem. De emailben ugyanazt kapod vissza, ami az eredeti volt.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
BiP
nagyúr
válasz Inhouse #41207 üzenetére
Nálam is ez a workaround. Email vagy Google drive. Ha csak 1-2 kép, akkor email, ha egy halom, akkor drive-on beteszem egy mappába és PC-n leszedem.
Ha kevésbé fontos a képminőség, akkor Google Photos-zal szinkronizálok, és onnan le tudom szedni.
Üzenetküldők tényleg nem jók erre. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Valószínű, hogy régebben már kérdeztem ugyan ezt, de akkor nem volt lehetőségem vele foglalkozni és azóta elfelejtettem a választ.
Van egy nagyon régi fali csaptelep, olyan fajta mint ez az új a képen, kérdezném tőletek, hogy a kifolyószár csatlakozásánál, ahol forog, ott folyik, és hogyan lehet ezt a fajtát szétszedni a tömítést kicseréléséhez?
-
Ice&Lime
veterán
Mintha régebben valaki azt írta volna, hogy azt a kis piros/kék pöcköt kell leszedni és utána kicsavarni belül egy csavart és aztán valami...
Amit te írsz, ha így lenne, akkor az elég gagyi megoldás lenne, ha pattintós a csapszár. Biztos, hogy nincs valahogy rögzítve még?
Bocs nem azért írom, csak ha amit te mondasz, akkor ha mégsem úgy van, akkor lehet hogy tropa lesz a csap, mire leszedem és vehetek másikat. -
Ice&Lime
veterán
válasz Top cat #41217 üzenetére
Köszi, igen te voltál még régebben aki válaszolt erre.
Akkor ezt kell kicsavarni ugye? Más nem kell hozzá még, hogy levehető legyen a csapszár?És mit is írtál az előzőben, mit lehet állítani a kis pöcök kivétele után ami hozzáférhető azzal a kis imbusz csavarral?
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz Ice&Lime #41218 üzenetére
Igen ott kell kicsavarni. A miénken van rajta oldalt bemarás, így kulccsal is meglehet fogni.
Én betekertem ronggyal és egy vízpumpa fogóval csavartam ki.Ha kivetted a lengőcsövet és belenézel a réz csonkba, láthatod , hogy egy imbusz kulcsnak van kialakítva a helye. Azzal tudod visszacsavarni a csonkot a csőbe. Nekünk is időnként kilazul a forgatástól.
Azt a kis pöcköt hagyd. Az mögött van egy csavar, amivel van rögzítve a nyitókar. Ha azt leveszed, akkor a csapbetéthez férsz hozzá.
pjen
Nem biztos, hogy hollendernek hívják ezt a megoldást. -
ImACeltic
őstag
Hoznék egy témát. Éjszakás meló előtti és utáni alvást hogyan lehet "javítani"?
Azért javítani, mert tudok aludni, de keveset és utána nem ébredek kellemesen, valamint nyűgös leszek kicsit. Főleg éjszakás után, de akkor legalább nincs gons az elalvással. Lefekszem kb 10 órakor és csak 2-3 órát tudok aludni, utána pedig egész nap zombi módban vagyok. Később, 18 óra körül elálmosodom, akkor még tudok 1 órát aludni, ha akarok, aztán fent vagyok kb 22-23-ig, utána jön a rendes alvás.
Éjszakás előtt délután 15-16 órától az elalvás sem könnyű, sokszor csak nézegetek vagy max fél-1 órára alszom el.
Van erre valami módszer, hogy jobban aludjak? Altató az mennyire gázos módszer? Rászokna a szervezetem, ha mondjuk csak éjszakás után vennék be? Kb 7x éjszakázom 1 hónapban.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
donmackó
addikt
-
Borisz76
veterán
válasz donmackó #41227 üzenetére
Jó neked....
Én ha 6-7 órát alszom ,akkor vagyok csak igazán zombi
Nekem kell a 8-9 de néha 10 órát is alszom.Ha pár napig csak 6-7 órát alszom , akkor a 4. vagy 5. napon már 10-t sikerül.....mert ugye be kell pótolni azt ami kimaradt
Most 2 hétig én is éjszakai műszakban tolom.
Ilyenkor meló ( 22-06 ) után haza és 8-9-10 óra ...ahogy sikerül lefekszem aludni. Ablak zárva mert utcafronti házikó és hangos.
Ha nagyon meleg van , akkor klímát is lövök olyan 24-25 fokra beállítva a legalacsonyabb ventifordulattal, hogy ne zavarjon.
Így is előfordul, hogy félidő környékén felébredek...wc, majd visszafekszem aludni.Nálam az eggyik " altató " a Formula1 verseny.
Mindíg akarom nézni de szinte mindíg el is alszom rajta !
Volt olyan, hogy a rajtra és a befutóra emlékszem csak....
a többi kiesettMásik, hogy 3 tagú a család és 3 szoba van.
Tehát amikor éjszakás műszakban vagyok, akkor behúzódom a "saját" szobámba és ott teljes sötétségben , csendben tudok aludni.
A fiam és a párom is tudja, hogy ilyenkor napközben csendben kell lenni mert APA alszik és ha bal lábbal kel fel az nekik nagyon rossz lesz.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
donmackó
addikt
válasz Borisz76 #41228 üzenetére
Mondjuk nekem lehet hogy már nem normális az elalvás, mert elég 5-10 perc ingerszegény környezet és lebukik a szemem.
Szerk.: Irigyellek hogy van "saját"szoba. Nálunk ez nem kivitelezhető, a feleségem meg állandóan ki-be mászkál.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
BiP
nagyúr
válasz Borisz76 #41228 üzenetére
Ilyenkor meló ( 22-06 ) után haza és 8-9-10 óra
Ilyenkor meg tudod oldani, hogy meló után egyből lefeküdni aludni? Akkor nyersz 1-2 órát a napból. Mert ha hazaérsz, elkezdesz foglalkozni ezzel azzal, akkor éberebb leszel, és nehezebb elaludni, nem? Vagy ha felébredsz mondjuk du.3-kor, akkor nem mindegy, hogy előtte már 8-kor vagy csak 10kor feküdtél le. -
Borisz76
veterán
Nem tudok azonnal aludni.
Gondolj bele...ha délelőtt dolgozol 6-14 , hazamész lefekszel ?
Szerintem nem....
Vagy délután 14-22 , hazaéerek ...éjfél mire - talán - ledőlök.És nekem szerencsém van mert otthon - melóhely távolság 2 km !
Meló vége után 15 percel már otthon vagyok úgy , hogy közben a boltot is megjártam a bevásárlással.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
donmackó
addikt
válasz philoxenia #41232 üzenetére
Jó van mán, nekem még nem volt annyi időm élni
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
inf3rno
nagyúr
válasz donmackó #41227 üzenetére
Nekem olyan 1:40h egy alvási ciklus. Egy időben én is csináltam, hogy 5+3-at aludtam, teljesen jól tartható az is. Dédapám volt ilyen, hogy reggel 4-kor felkelt, elment kaszálni, utána festés a gyárban, aztán délután még sziesztázott egy pár órát, utána meg jött a délutáni műszak az állatokkal.
Buliban hasznos! =]
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Rokon leányzó rákérdezett, hogy nem mennék-e el vele Olaszba egy rövid, két napos kiruccanásra. Szakított a barátjával, és már gondolom nem lehet lemondani a szállást, repjegyet. Szégyen, nem szégyen még nem repültem, egyszer voltam Olaszországban családdal, de akkor autókkal mentünk. A kérdésem az lenne, hogy mennyire veszik szigorúan a fedélzetre felvihető kézipoggyász méretét. A Ryanairről lenne szó, ahol az van írva vagyon, hogy táskánál max 40*25*20 cm lehet a maximális méret. Egy közepes méretű hátizsákom ( [link]) van össz-vissz, és ezt szeretném vinni magammal, ami kissé nagyobb a megadott méreteknél. A hossza 49-50 cm, a szélessége pedig 29 cm környéke. A rokon leányzó szerint, amennyiben kicsit összegyűrve, összehajtva belefér az előírt mérettartományba, akkor oks lehet. Hosszra még megoldható is, de a szélessége az adott, mert merev a hátlapja. A videóban látható módon történik a tényleges elbírálás, vagy ez csak arra szolgál, hogy még a becheckolás előtt megbizonyosodjunk a csomagunkról: [link]
Szóval nincs értelme, nem éri meg egy ekkora hátizsákkal bepróbálkozni, vagy azért pár cm-en nem akadnak fent. Azt írják, hogy az előttem ülő széke alá kell, hogy beférjen a kézi poggyász. Azzal szerintem nem lenne gond, hisz nem nagyon pakolnék bele sok cuccot, arra a 2 napra. -
Cs1csó
félisten
válasz SOAD19 #41235 üzenetére
Nem kockáztatnék ezek a fapadosok xarrágók. Ismerőstő, munkatárstól kérj egy megfelelőt.
Van ilyen hogy nyaralás topik, ott is kérdezz be.
[ Szerkesztve ]
-
-
SOAD19
addikt
válasz JóGéza #41237 üzenetére
Köszi! Valóban a 2. link el lett rontva. Ez akart volna lenni: [link] Hosszra beleférne a videón látható keretbe, de a szélessége miatt kilógna szerintem, bár, ha átlósan rakja bele az ember, akkor necces.
Az nyaralós topikban már írtam, hogy valószínűleg veszek egy ilyen táskát, és mostanra le van tudva: [link] Legközelebb meg befizetek elsőbbségire, ahogy javasolták a másik topikban. Annál már bőven belefér a mérethatárba a táskám. -
inf3rno
nagyúr
Régi számítógép alkatrészeket, tonert, lítiumos aksit, ilyesmiket hol tudok leadni? A hulladékudvar most írt, hogy ezeket nem veszik át.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
Shingen
addikt
Hali!
Véleményetekre lennék kíváncsi.
Páromnak van egy Samsung S9 mobilja. Mostanában elég rossz homályos, színtelen képeket csinál.
Eddig nem volt képekkel gond.
Szerintetek mi okozhatja ezt?
Kérdeztük kamerát mennyiért cserélnek benne 30 ropi.
De véleményem szerint egy telo kamera nem romolhat el, gondoltam a szenzorra lenne vmi baj, de alap esetben annak se lehet baja.
javitsatak ki a tévedek.......風林火山
-
Shingen
addikt
-
tserrof77
őstag
válasz Shingen #41247 üzenetére
Esetleg nem kapott párát (rosszabb esetben folyadékot) a kamera? Óvatos hajszárítózás után érdemes lenne megnézni újra....
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest