- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok, némi segítség kellene...
hogyan tudom/tudnám kideríteni biztosan azt, hogy 1 adott email attól jött, aki a feladó nevén szerepel ?
-
Inhouse
őstag
Valami nem megy ki a fejemből, hogyan lehetséges ez...
Volt hír most a napokban, hogy egy hotel a megszokott havi 700.000-es gázszámla helyett 14.000.000-s ajánlatot kapott. Ezt lealkudták 8.000.000-ra. Ha a gáz beszerzési ára adott és nem nyerészkedik rajta senki gusztustalanul, akkor hogyan lehet lealkudni egy ilyen mértékű összeget?Üdv Inhouse
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #42108 üzenetére
Ha jól gondolom, itt egyedi szempontok és feltételek alapján megkötött szerződések vannak, mivel nem lakossági fogyasztókról van szó.
Talán a fogyasztott mennyiség alapján már valamiféle kiemelt ügyfélnek számíthatott, így lehetett némi alkupozíciója, netalántán ismeretsége, stb, más ötletem nekem sincs.Up the Irons!
-
Cs1csó
félisten
-
Inhouse
őstag
válasz Cs1csó #42113 üzenetére
Nem ez a kérdés!
Hogyan lehet egy piaci árú (az, hogy horribilis az tiszta) gázból lealkudni ekkora összeget? Mi engedi ezt meg? Mekkora haszonkulcs van rajta, ha ez belefér? Mi alapján számláztak volna 14milliót, ha elég lett 8millió ugyanarra? Mi ez, alkudozás a piacon Mari nénivel?Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #42117 üzenetére
2016-ban még a linken levő Macsinka János, az egri Macok Bisztró és Borbár séfje volt.
Most már tulaja is, vagy akkor ez nem volt kihangsúlyozva. Illetve most már Macok Bisztró és Imola udvarház néven fut.
Azt értem, hogy a jelenlegi világpiaci ár egy lufi ár, az egekbe emelkedett, kezdve az EU-s tőzsdére vitellel, majd jött a háború és végül a szankciók tették be a kaput. Viszont ha ezen az áron megveszi a szolgáltató, ami Mo-on elvileg állami cég, akkor talán nem kéne újabb levegőt fújni a lufiba, hogy egy még irreálisabb ár keletkezzen, amit már tényleg senki nem tud kifizetni. De ha nincs újabb lufizás az árban, akkor meg nem adja ki az alig több mint a felére levitt ár a nyereséget...vagy valami nagyon nem kerek. Eleve a hússzoros ár is fura, mert 7-8, na jó legyen 10-szeres áremelkedésről talán volt szó, de 20x?! Még a 13-szoros szorzó is érdekes. Az más kérdés, hogy azon mélázok, hogy valakit 5-ször, vagy 40-szer fejeznek-e le...Üdv Inhouse
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #42118 üzenetére
Soha nem fogjuk megtudni, hogy mik voltak az alkudozás részletei...
A szorzók meg sajnos reálisak, gyakorlatilag nincs gáz (állítólag 80 akárhány napi tartalék van már betárolva a kormányszóvívő szerint, na de mint tudjuk, ha a kormány mond valamit, abból jópárszor gyököt kell vonni, mire megközelíti a valóságot), érthető, ha többszörösére ment fel az ára.Up the Irons!
-
HF77
őstag
üdv.
lehet kicsit idióta a kérdés!adott egy Netflix előfizetés, a tévén be van állítva a te profilod így automatikusan ugye belép ha nyomsz egy ok, viszont ha azt a tévét eladod onnantól mi történik a profillal? az újba ismét belépsz az tiszta sor, de a másik eladott tévén lévő profillal mi lesz?! IP cím alapján az off?!
remélem érthető voltam!
köszi[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Hosssszu
őstag
Üdv!
Kerestem, de nem találtam, hátha itt a fáradt gőzben tud valaki tippet adni.
Létezik olyan hősugárzó/fűtőtest ami akksiról üzemel? Mondjuk ilyet sem találtam, de itt jön még egy csavar. :
-olyan akksira gondoltam ami eltávolítható és tölthető bölcsőben, mint mondjuk egy csavarbehajtóé, vagy egyéb ilyesmi kisgépé.
Létezhet ilyen jellegű berendezés? (Magyar oldalakon nem találtam, külföldin viszont nem néztem.) -
HF77
őstag
sikerült...
neten belépek: Netflix/Fiok/Kijelentkezés minden eszközön.így akkor az eladott tévébe már nem lehet, tudnak belépni.
köszi azért!
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Cs1csó
félisten
válasz Inhouse #42118 üzenetére
Amúgy igen nem kellene megvenni ez olyan drága, hogy lehet az óceánon is lehetne akár hozni tartályhajókon folyékony gázt azokon a kupolás LNG tartályhajókon. Sőt jobbat mondok ha úgy KICSIT drágább mint venni az oroszoktól akkor azon a KICSIN már ne múljon hogy ne vegyünk inkább az oroszoktól.
-
Immy
őstag
válasz Inhouse #42087 üzenetére
Igen, alap esetben a tölthető elemre gondoltam. Nekem eddig pozitív tapasztalataim vannak a tölthető elemekkel kapcsolatban. Természetesen gyorsabban lemerül, de az órába meg a mindenféle ilyen kis bizbasz kütyübe szerintem tökéletes.
@Cs1csó: home office esetén?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Cs1csó
félisten
Szia, melyik hozzászólásomra reagáltál? A túl magas rezsi miatti bezárásra? Ha arra akkor a HomeOffice egy érdekes kérdés, mert a gép többet fog menni és többet fog fogyasztani esetleg mivel van otthon valaki ezért reggel nem veszi fel az éjszaka után mondjuk a 20 fokról hanem majd ha délután hazaér 22-re. DE :
- IDŐT takarít meg a munkába járás idejét ami simán lehet 1- 1,5 óra.
- az utazásnak van költsége - mondjuk ha bérletes és azt megveszi akkor ez nem releváns de ha kocsival utazik akkor ugye az amortizáció, a benzik és esetleg a parkolás
- kevesebb ruha "piszkolódik" be, kevesebb ruhát kell a mosni de akár a smink, a parfüm stb. is lehet spórolni
- esetleg az étkezéssel is lehet spórolni - otthon készít valamit akár gazdaságosan is pl. másfél-két kiló húsból pörkölt és egyik nap tészta másik nap rizs stb. tehát lehet kreatívan -
BiP
nagyúr
Pedig igaza volt, valóban gyorsabban merül. Viszont kb. ingyen visszatölti az ember. Papíron 1000x, a gyakorlatban előbb megdöglenek azért, de még így is kevesebb károsanyagot termelsz vele otthon.
Ill. ne felejtsük el azt sem, hogy a tölthető elemek 1.2V-osak, míg a normál elem 1.5V-os.
Nálunk is sokmindenben inkább már ezek a tölthetők vannak, igen, a faliórák nagy részében is, a másik részében meg lemerült elemet szoktunk tenni. Pár hónapig húzza még az órában, és utána mondhatom, hogy tényleg lemerült.Visszatérve 1.2V-ra. A legtöbb kütyünél nem gond, elviselik a különbséget. De pl. gyerek távirányítós autójában 4db erős elem volt. Sajnos utólag jöttem rá, hogy nem fix akkus cucc volt, hanem elemes, pedig Carrera, és annak csomó akksit RC autója van. Na mindegy. Kicseréltem tölthetőre, de hát 6V helyett 4.8V-tal már nem akaródzott menni. Beledrótoztam +1 elemet (5x1.2V=6V), így már tökéletesen megy, és így tudom tölteni, nem kell egy karton AA elemet venni, ha játszik a gyerek.
-
Inhouse
őstag
Az akkumulátor és a tölthető elem két külön kategória. Sajnos látom, hogy a neten is elburjánzott az, hogy szinte mindenhol újratölthető elemeknek írják a sima akkukat is.
Az AA és AAA akkuk NiMh, vagy NiCd cellák. 1,2V a névleges feszültségük és nem 1,5V. mint egy hagyományos elemnek. 1,465V szökött lenni a töltési végfeszültségük, de ez nem a névleges feszültség. Sok készülék nem működik 1,2-1,3V-al (az akkuk ezt tudják tartani sokáig), ezért nem használhatóak hozzájuk elem helyett ezek az akkuk. Illetve a nem oly régen kifejlesztett alacsony kisülésű típusokat kivéve az önkisülés is gondot okozhat hosszú távon. Talán ez szülte a tölthető elem kategóriát. Ezek nem akkuk, de 1,5V a névleges feszültségük, kisebb az átlagos kapacitásuk és nem bírnak csak 20-30 töltést.
Viszont nem jók hozzájuk a NiMh és NiCd akkukhoz való töltők.Üdv Inhouse
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hosssszu #42137 üzenetére
Tulképp egy ventilátor, egy fűtőszál, meg egy aksi kell hozzá, nem egy nagy vaszisztdasz. Az aksi kapacitásától függ a méretezése. A hő termelés vagy a hűtés tipikusan olyasmi, amire én nem használnék aksis eszközt, mert sok energia kell hozzá. A mozgásra, villanymotorokra sokkal több értelme van szerintem, és a világításra is. Az energia sűrűség majd talán idővel nő annyit, hogy ez se legyen probléma.
Buliban hasznos! =]
-
BiP
nagyúr
válasz Inhouse #42136 üzenetére
Az akkumulátor és a tölthető elem két külön kategória.
Miben különbözik? Én pl. az AA és AAA méretűeket tölthető elemnek hívom, nem áll a számra az akku, apósom meg mindig akkunak hívja.
1.5V-os tölthető elemet én még nem is láttam szerintem, csak ezeket az 1.2V-os akkukat. Meg hát ezekre is az van írva, hogy rechargable battery.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok.
hd sentinel szerint 3 napos használat mellett 1256 indítás/leállítás van a hdd-n
tudom mit jelent ez utóbbi adat, de a lemez szempontjából számít ez valamit ? Ha igen, mit ? -
BiP
nagyúr
válasz #73959936 #42141 üzenetére
3 nap alatt? szerintem ez nem egészséges.
A vinyókat a ki-be kapcsolgatás jobban terheli, mint a folyamatos üzem. Érdemes lenne kezdeni vele valamit.megj: nekem egyszer volt ilyen, hogy magas volt ez az érték. Szerencsére nem a vinyót kapcsolgatta, hanem csak a SATA kábel volt rossz, gondolom érintkezési hibás, vagy megtört, és állandóan elvesztette a vinyót. De inkább cseréltem. Maga a vinyó nem sérült.
-
Inhouse
őstag
Én a RAM cellásról hallottam anno, sosem volt a kezemben egy sem. Ezeket nevezték anno az elemekhez hasonló névleges feszültsége miatt (1,5V) tölthető elemnek. Egyébként ezek is akkuk...
Ami tölthető, az akku és nem elem, illetve van egy működésében/felépítésében eltérő, de mégis ide sorolható ág, a szuperkapacitás.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Hosssszu #42137 üzenetére
Divat lett minden gépet akkusra készíteni, akkor is, ha semmi nem indokolja a létezését, vagy az ekkora elterjedését. Minden szerszámot úgy kell használni és olyat, ami az adott célnak megfelel.
Mint már írtam, várom az akkus betonkeverő, akkus szállítószalag, akkus hegesztő, stb megjelenését (a hősugárzós ötleted alapján, akár olajradiátort is). És továbbra is kihalok az akkus kávéfőzőn, hőlégfújón, stb...
Szóval ezeknek az eszközöknek olyan a teljesítményük, ami csak olyan akkuval biztosítható, aminek a mérete/ára meghaladja az eszközét. Vagy olyan csökkentett képességűek lesznek, hogy a cél ködbe vész. Tehát technikailag megoldható, csak minek? Ahol nincs áram és meleg kell, oda valami éghető anyag segítségét kell sajnos hívni.Üdv Inhouse
-
nonsen5e
addikt
Sziasztok!
[Külföldi egészségügy témakör]
Kéne egy kis segítség, mert konkrét információt nagyon nem találok az én esetemről, és teljesen el vagyok veszve a rendszerben.- 2021 nyárig magyarországon egyetemi tanuló voltam + félállásban dolgoztam is, tehát a TAJ le volt fedve.
- 2021 szeptember 1 óta dániában tanulok, az ottani eü. kártyát 2021 októberben kaptam meg.
- 2022 tavasz óta félállásban dolgozom is dániában.--> Ezalatt végig fizettem pesten a havi 8k forintot a TAJ-ért biztos ami biztos alapon mert nem tudtam, hogy van az egész rendszer... Most utánanéztem, és mivel dániában biztosítva vagyok, múlt hónapban kikértem onnan is az EU-s kék kártyát.
Na a harci helyzet az, hogy többet nem szeretném fizetni a TAJ-t, mert tök fölösleges, mert anélkül is biztosítva vagyok dániából.
Viszont a NEAK oldala csak külföldi munkavállalókra ír egy olyan paragrafust, hogy a külföldi eü. biztosítást be kell jelenteni a létrejöttét követő 15 napon belül vagy különben jól megbírságolnak (hiába fizettem eddig duplán nekik is passzióból?). De ez a bekezdés teljes állású munkavállalókra vonatkozik..Most akkor mit kéne csinálnom...?
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Predator2
addikt
Helló
A segítségeteket szeretném kérni. 3M VHB 4952 típusú ragasztót szeretnék vásárolni.
Egy univerzális adapterhez kellene.
Lehet én vagyok van, de sehol nem találok.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest