- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz MaxxDamage #35850 üzenetére
Egyáltalán nem normális, de teljesen természetes dolog, a munkáltató nem köteles jutalmazni senkit.
Persze ettől függetlenül szoktak adni valamit, ha nem is minden ünnepre (ez szerintem csak az öltönyös bűnözőknél van), de év végén mindenképpen, az, hogy hogyan számolják el, az már más kérdés.
Semmilyen pluszt nem szoktál kapni év végén se, még borítékot se?C. s.: hozzám ne jöjjenek, nem vagyok híve az azonos neműek házasságának, oldjátok meg ti...
Up the Irons!
-
Cs1csó
félisten
válasz MaxxDamage #35850 üzenetére
A helyedben a munkaszerződéssel, meg minden papírral elmennék egy munkajoggal foglalkozó jogászhoz - aki minimális összegért - kiokosít. -
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #35851 üzenetére
Itt a "Magyar Állami Ünnep" amin a hangsúly van... otthon van az ember oké...de valamit kéne rá kapni
Van havi "jelenléti bónusz" és "teljesítmény bónusz" ami jár, ha nem vagy táppénzen (15 munkanap után egy évben), max. csak szabin.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
EmberXY
veterán
válasz MaxxDamage #35853 üzenetére
Ezt tényleg valami szakembertől kéne megkérdezni, hogy ezt hogyan kell elszámolni.
Akkor viszont én értettem félre, ezek szerint nem a prémiumot kérdezted, hanem a fizetett ünnepnapokra járó bérezést.
Valami biztosan jár, távolléti díj vagy ilyesmi, én fix havibéres vagyok, nekem nem befolyásolja a havibért, csak a munkanapok számát.Up the Irons!
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #35854 üzenetére
Itt PH-n van erre megfelelő topik?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Cs1csó
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz Cs1csó #35856 üzenetére
Átmentem oda, köszi!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #35853 üzenetére
Nappalos munkarendben, havibéresként úgy fizetnek, hogy nem kell dolgoznod. Órabéresként, teljesítménybéresként szerintem semmit nem kapsz erre az időre, ellenben az ekkor végzett munkát duplán fizetik.
-
pjen
félisten
válasz philoxenia #35858 üzenetére
Szerintem ha azon a napon munkát kéne végezned akkor jár a munka bér és nem kell dolgozni.Én például hétfőtől csütörtökig melózom, ha ezen napokra esik az ünnep fizetik, ha péntekre akkor nem.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz philoxenia #35858 üzenetére
Alapom van + pótlékok és bónuszok.
Pl. Hétfőtől Péntekig munkanap, ha pl. Szerdára esik az ünnepnap, akkor arra nem kapok semmit.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #35861 üzenetére
Pedig szerintem kellene. Én ilyenkor minimum az órabérem 200 százalékát kapom. Ha dolgozom és nem otthon vagyok. Arra semmit nem kapok.
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
MaxxDamage
félisten
válasz MADcat #35862 üzenetére
Ünnepnap természetesen nem dolgozom.
Úgy rémlik az ünnep az "fizetett magyar állami ünnep" nap...vagy annak kéne lenni.
Utána járok kicsit jobban a munkáltatónál hogy is van ez.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #35863 üzenetére
Ha nem dolgozol azon a napon, sima egyszerű munkanapként van elszámolva. Az a “plusz” fizetség, hogy otthon vagy. Ezért a neve fizetett állami ünnep. A nyolc óra ki van fizetve aznapra. De kérdezz tényleg meg valakit.
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
pjen
félisten
válasz philoxenia #35860 üzenetére
Négy napos munkahétben melózom, hétfőtől csütörtökig.Ha ebbe a négy napba esik a fizetett ünnep kifizetik, ha nem akkor nem.Egyébként ahol órabérben melózol mindig a ledolgozott órákat fizetik.Csak meg van határozva, hogy a hét mely napjai a munka napok.Ha nincsenek fix munkanapok akkor alkalmi munkás vagy.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Sosem dolgoztam nem vezényelt munkarendben. Ha vezényeltben dolgozol akkor óhatatlan esik bele ünnep, akkor törvény szerint dupla. Azonban például dolgozhatsz úgy is, hogy egyik nap öt órát, a másik nap 9-et, harmadik nap tízet. Ekkor gyakorlatilag az számít összesen mennyi órát dolgoztál adott hónapban. Lehet éves munkaidőkereted, de újabban akár több éves is. Nem feltétlenül alkalmi ilyenkor a munka...
-
BiP
nagyúr
válasz MaxxDamage #35863 üzenetére
Ilyenkor az alapnak akkor is járnia kéne. Hiszen fizetett ünnepnap.
Bónusz, pótlék, extra nyilván nincs, de az alapfizetés elvileg jár.
Ha meg dolgoznál, akkor igen, dupla.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Világos
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
A virágboltok kötelezően zárva vannak, igaz? Így mennyire gáz az, hogy ha egy temetésre nem tudok csokrot vagy koszorút csináltatni?Up the Irons!
-
Hosssszu
őstag
Üdv!
Katasztrófa filmeket keresek. (Szerintem már mindet láttam, de hátha van még)
Gondoltam szétnézek az IMDB-n, csak elakadtam.
Mi lehet az angol megfelelője (leginkább az IMDB-n) a katasztrófa film kategóriának?
Drama nyilván nem, mert az más téma.
Esetleg tudja valaki?
Köszönöm szépen a segítséget! -
EmberXY
veterán
válasz AndrewBlase #35875 üzenetére
Itt nálunk nincsenek nyitva, legalábbis hivatalosan nem. Intéztem virágot, de igényel némi logisztikát. Elkészítik a csokrot aztán átviszik X üzletbe a megadott időpontra, ahol majd át tudom venni, mert hogy a virágüzletbe nem mehetek érte...
Up the Irons!
-
Inhouse
őstag
válasz Hosssszu #35876 üzenetére
Válogass!
Válogass!
Válogass!
Válogass!
Válogass!
Ajánlom a Szexmissziót (vicces cseh alkotás az átkosból, sok ledér nővel), és az Utolsó part-nak láttam szerintem egy remake-jét (On the Beach 2000), na az kellőképpen nyomasztó, főleg az utolsó percek...a hideg kirázott attól is, hogy belegondoltam.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Államilag kapunk az NMHH-tól végleges adattörlésre programot. Az adathordozók vásárlásakor a kereskedőknek adniuk kell egy kódot és ezt megadva kapunk majd valami egyedi törlő programot.
Mint egy falat kenyér, úgy kell ez...nektek is?Üdv Inhouse
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
rendhagyó a kérdés, de nem találtam jobb topicot, ha van irányítsatok át please.
(ill. PS4 topicban nem kaptam választ.)Hardveraprón vagy Mo-n belül lehet kapni jobb minőségű analóg szenzorokat Dualshock 4-be?
magam cserélném ki - tapasztalt segítséggel - a szerviz által már szétbarmolt kontrollerben.itthon ezt találtam, de fogalmam sincs erről az oldalról vagy magról a szenzor minőségéről: [link]
ha sehogy se találni itthon, akkor esetleg ez? [link]
Aurea mediocritas
-
Top cat
addikt
válasz EmberXY #35892 üzenetére
" az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás "
Aszongya hogy: Az Európai Unió adatvédelmi rendelete rögzíti a személyes adatok törléséhez való jogot, ezt segíti elő a kormányrendelet által tervezett szolgáltatás.
Hogy mennyire életszerű ilyen programok használata, az már más kérdés.
Egy ismerős vett már úgy gépet, hogy az illetőnek még az email-fiókja is működött rajta. -
EmberXY
veterán
válasz Top cat #35893 üzenetére
El nem tudom képzelni ennek életszerűségét, de bennem van a hiba, ez biztos.
"személyes adatok törléséhez való jog"
Ez még csak rendben van, de ha egyszer kirakok magamról egy képet a netre, megnézem, hogy milyen program törli azt véglegesen az X ezredik megosztás és napiszar feltöltés után... Az adathordozókról való törlés meg aztán eddig is olyan rohadt bonyolult volt... Kíváncsi lennék, hogy melyik cég fejleszti és hány 100 millióért azt a bonyolult és hétpecsétes titkot képező algoritmust, amivel törölni lehet...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Hosssszu
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest