- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Nem sokára újrarakom a Win10-et clean installal , mert majdnem 3 éve volt egy Win8-am, utána upgrade-elve 8.1-re, aztán 10-re és közben volt alaplap+proci csere is, vga cserékről nem beszélve, valamint SSD-t is ki akarom cserélni. Amikor az új alaplapot beüzemeltem 8.1-re, akkor sem tudtam, miket kell választani, de most clean install előtt mar a megfelelő értékeket szeretném.
Az alaplapom egy Gigabyte GA-H97-D3H, az UEFI-ben a következő beállításokat nem tudom:
Windows 8 Features: "Other OS" helyett "Windows 8", ezt már a Win10 topicban írták.
Boot Mode Selection: UEFI an... (ami a képen is be van állítva)?
LAN PXE Boot Option ROM: Disabled?
Storage Boot Option Control: Legacy? -
Reorx
tag
válasz jacint78 #50403 üzenetére
Próbáltam ram nélkül, 1 rammal (dimm 2) és 2vel is (dimm 2,4) nincs pittyegés, nincs változás
Teaway: Erre gondoltam én is, szét is szedtem, vissza is raktam de nem láttam elhajlott tűt a foglaltban, A proci pedig hülyebiztos, csak egyféleképpen mehet a helyére vagy úgy, hogy ahasa van felül de azt azért szerintem kevesen nézik be
-
batman.
senior tag
-
Verdadero
csendes tag
Sziasztok ! Van egy Asus P8Z77-V Deluxe alaplapom, amivel eddig semmi gond nem volt. Nemrégiben lapin dolgoztam és kb. 1 hétig állt az asztali gép, majd indításkor se kép se hang. Elindult, de nem jött kép a monitorra, majd vagy 20x újraindítottam mire elindult, de kiírta nem ismeri fel a merevlemezt. Végül lett Windows is, de akkor meg az internet csatlakozó adaptert nem látta. Leszedtem az oldalát az alaplapon van hibakód led és mivel másnap is így kezdte, leolvastam és azt írja nincs telepített memória, mikor nem akar indulni. Erre csináltam egy memória tesztet és semmi hiba nem jött ki. Néztem a merevlemez állapotát az is tökéletes. Most eltelt még 2 nap azóta annyit javult, hogy bekapcs után 3x indítja újra magát, mert szerinte nincs az alaplapban memória és ugyanúgy nincs kép, de ilyenkor egy reset és szépen elindul minden. Kezd elszállni az alaplap, vagy mi a fene baja lehet ?
-
batman.
senior tag
Most olvastam, csak el a teljes leírásod.
Elég reménytelennek tűnik. Ha boltban lett véve a lap meg kellene nézetni velük.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Krogoth
senior tag
Hali.
Adott egy asus m5a99x lapom, fx 8320as procim és 4*4 giga ram. A tápegységem egy 450es fsp. Rendszernél 16 gigából csak 11,9 használható. Lehet ez annak a következménye, hogy az alaplai 8 pnes csati helyett csak 4 pines van rákötve?
-
batman.
senior tag
válasz Krogoth #50413 üzenetére
Szia!
Nem. Biosban nézd meg melyik slotot nem látja azt kell megigazítani. Aidában is lehet.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Krogoth #50415 üzenetére
Volt valami régi 775-ös lap aminek hasonló problémája volt, ASUS P5B-E (ha jól emlékszem) 8 GB DDR2 ramot csak akkor kezelte, ha valami eldugott opciót engedélyeztél a BIOS-ban.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Krogoth
senior tag
válasz batman. #50416 üzenetére
Sztori kiegészítés
Ha emlékeim nem csalnak, akkor annó megvettem jó volt a 16 gigával, majd nem tudom hogy egyik lába kitört a procinak. Ekkora csak a felét látta, azaz 16ból 8 volt használható. Alaplap átnézetve, abban nem találtak hibát. Nemrég (ma jött meg) megjavítottam a törött lábat. Szépen meg lett csinálva, nem hiányoznak lábak, de sajna most csak a 3/4-ét lárja, érdekes
Lehet a proci memória vezérlőjében megadta magát valami?Szerk: erőforrás figyelő, hardverek számára fenntartva 4197 MB.
[ Szerkesztve ]
-
Reorx
tag
válasz batman. #50411 üzenetére
Visszavittem boltba a lap-cpu-ram kombót, hogy nézegessék és miután kivették a procit a srác elkezd hümmögni. Kiderült, hogy 1 azaz egy darab tű el van hajolva a foglalatban, Mondta, hogy hát bizony sry de ezt ők nem is tudják gariban cserélni hiszen nem ők szerelték be..
De azt kell mondjam én voltam a f*sz. Nem azért mert rosszul raktam be a procit (mert egy részeg teve is be tudja rakni), hanem mert nem néztem meg előtte a foglalatot, amatőr hiba. Most van egy 30 ezres lapom ami 1 napos és leadhatom gari nélküli javításba. Mondjuk nem kerül sokba de nem is garantálják, hogy sikerülni fog.
Tanúlság: Bármennyire is szeretsz ezzel legózni, fizesd ki azt a pár ezer forintot, hogy rakják őssze a géped és akkor nem érnek meglepetések...
A story margójára még annyit, hogy azt mondjuk nem értem, hogy indult el a bios egyszer ha végig el volt hajolva az a tű... De azt mondták, hogy ha megcsinálják a tűt és még mindig halott a lap akkor viszont ki lehet cseréltetni gariba.
-
jacint78
addikt
Figyi, az elhaljott tű javítása annyiból ál, hogy visszahajtod! Ha egyszer el is indult, akkor annyira nem lehetett elhajolva, ha simán le van csak lapulva akkor alányúlsz egy csavarhúzó végével és felemeled, ezért nem kell javításon ott hagyni, mert kitudja mit művelnek vele.
type your text here..
-
batman.
senior tag
Tanulópénz. Én anno egy prescotnak hajlítottam el a lábát, mert nem figyeltem eléggé. Utána bankkártyával próbáltam helyretenni, és elpattant. Valaki itt a PH-n visszaforrasztotta (igazából újat tett rá). Szerintem azóta is megy.
Kifizeted, gari megmarad. Ennyi.
Ja és ezért nem kell azt gondolnod, hogy olyan ügyetlen vagy, hogy inkább soha többet nem csinálod! Legközelebb jobban figyelsz, és menni fog!Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
dunkel
őstag
1. kikapcsolt állapotból USB billentyűzettel bekapcsolható-e a gép? (infrás távvezérlés a cél)
2. az alaplapi PWR_FAN1 nevű ventilátor csatlakozó vezérelhető a biosból vagy fix 12V? -
Laccoss
addikt
Elég érdekes egy bolt lehet. Nem hajlítják vissza, de ha visszahajlítod (szervíz), és továbbra is gond van vele, akkor gariztatják? Egyszerűbb lenne, ha az eladó visszahajlítja, jól járnak ők is, te is, elégedetten távozol, és hirdeted az igét, hogy milyen szuper bolt...
[ Szerkesztve ]
-
half333
őstag
Üdv! Haverom mondta h tegyem fel az alaplap driver-ját,mert ugy gyorsabb. Megnéztem a hozzákapott cd-t,de azon csak lan,audio volt,de chipset,motherboard nem. Eddig még sosem raktam fel,mert a windows felismeri,és felrak hozzá. De azt olvastam jobb ha a sajátja van fent. Kerestem neten,de nem találok sehol. Valaki tudna segíteni?
asrock 960gc-gs fx Motherboard/chipset driver win10 -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Az ASUS P8H77-V mennyire boldogul el a Windows 10-el? Vagy érdemesebb lenne másik alaplapot venni?
Előre is köszönöm a választ!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
MrDerekas
addikt
válasz half333 #50426 üzenetére
Ne törődj vele. Nem véletlenül nincs a támogatási oldalon ilyen driver csomag a laphoz. A frissítés, de már a telepítő is automatikusan driverezi.
(#50427) Dolphine Felteszel egy kompatibilitás varázslót (vagy mi a francnak hívják, most hirtelen nem ugrik be) és listába szedi mire nincs támogatás a meglévő hardvereden.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Dolphine #50430 üzenetére
Jó lenne, ja.. Mindenesetre windows alól indítasz egy win10 telepítőt, akkor az úgy lefuttat egy kompatibilitási ellenőrzést. Ezek után eldöntheted, hogy frissíted-e a rendszert vagy sem. Vagy ezt megnézed és ha látod, hogy ok minden, akkor akár egy clean install-t is csinálhatsz, immár a kompatibilitás teljes tudatában
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
őstag
Hali!
A gépem (adatlapomon) ma reggel használat közben kikapcsolt, majd állandóan újraindult 4 sípolással. Utánanéztem neten, ram lehet a hiba. A ramok mentek külön-külön is, most meg vannak cserélve és eddig működik (slot ua., 2 és 4). Memtest 40 percig ment, pass 100%. Mi lehetett?
Köszi!
-
Recipro
tag
sziasztok van egy Asrock Fatal1ty Z97 killer alaplapom van a 2db bios chip alatt egy BIOS led és az a problémám vele hogy állandóan világit ha kikapcsolom akkor is miért? ez gond vagy nem?
-
batman.
senior tag
válasz johnny82 #50432 üzenetére
Szia!
Talán a meleg, talán az egyik érintkező grünspanosodott meg. Ha nem fordul elő 1-2 héten belül még egyszer, akkor el is lehet felejteni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
őstag
válasz Taifa Díaz #50437 üzenetére
Szóval azzal inkább ne, ok! De akkor fújjam valamivel? Ha igen, mivel?
-
batman.
senior tag
válasz johnny82 #50438 üzenetére
Levegővel lehet fújni, de ha a megmozgatástól rendbe jött, nem kell semmit tenned. A WD40 egyébként egy baromi jó cucc, de a slotba nem fújnám. Ha arra gyanakodnék, hogy a slot érintkezőit kéne kontaktspray-el lepucolni, és ehhez wd40-et akarnék használni, akkor egy papírzsepire fújnék belőle, azzal törölném át a ram érintkezőit, majd szárazzal is, és ezek után tenném a slotba. De nem gyanakszom.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz jacint78 #49993 üzenetére
Igazából irtó nagy szerencsém volt, vagy nem tudom, mert amint vissza cseréltem a saját hűtőmre, beindult a masina, igaz jó egy percbe került, mire lett kép. Álltam és vártam, és miközben azon töprengtem, h mennyi pénzt kell majd elköltenem az új alkatrészekre, egyszer csak bevillantak a képernyő közepén vékony fehér betűkkel az alap infók.
Köszi mindenkinek a választ azért!
mAtx4ever!
-
Ciccuka
veterán
Realtek HD Audio driver fejlesztése leállt teljesen?
2.79 óta nem jött ki új driver és eltelt 1 év.Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Sörike
tag
Sziasztok!
Adott egy i5-6600as proci, egy gigabyte h110m-s2h alaplap, és egy Chieftec GPS-450AA-101 A táp. Az a helyzet, hogy össze lett rakva minden, minden kábel a helyére rendesen be van dugva, de a gép nem indul. A lapon van egy 8 tűs Csati ami a CPU-nak kéne, de a tápon csak 4 tűs van, szerintem ez miatt nem kapcsol be a gép, mert az alaplapon a lábak épek, a táp működik... Ötletek? -
Reblina
csendes tag
Sziasztok!
Van egy i3 4130-as DELL Optiplex 3020 gépem,8Gb DDR3-as rammal.
Az alaplapi tápcsatlakozója sajnos valami spéci 8 pines.
Szeretnék beletenni egy nagyobb videokártyát aminek a mostani 290W-os tápnál nagyobb kellene.
Találtam egy átalakítót ami a 24-ból 8-at csinál.
Meg merjem venni?Működni fog vele? -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Hozzáértők tanácsára volna szükségem, azt kellene eldönteni, hogy a WD HDD-m rossz vagy az alaplapom. Tegnap jutott eszembe, hogy ez a történet korábbra nyúlhat vissza, mint először gondoltam. Azóta az alaplap az elsőszámú gyanúsítottam. Az adatlapomon látható a hardver. W 8.1, 64 bit. Semmi sincs tuningolva.
Egy furcsaság a gépem ifjú korából 2 Samsung vinyóval. És egy másik, ami kb. másfél hónapja történt, ezúttal egy WD-vel.A 3 TB-s WD-t még akkor lehúztam. A minap pedig ismét azt láttam, hogy a HDS hőmérsékletjelző ikonja eltűnt a tálcáról, mint a 2. linken, amikor nem voltak láthatóak a SMART-adatok. Hacsak nem a HDS szokott bolondozni, összefügg a kétféle eltűnés. Most viszont rövid ideig tartott, mire megnyílt a programablak, a hőmérséklet is megjelent a tálcán, ezért nem tudtam ellenőrizni, hogy ezalatt látta-e a SMART-adatokat. Egyre gyanúsabb nekem ez az alaplap.
Hibás alaplap esetén milyen tünetekre érdemes figyelni? Bár nagy bajok nincsenek a gépemmel.
Néha egy-egy nagyon rövidke pillanatra mintha elmenne a kép, vagyis mintha villanna egyet, de annyira rövid ideig tart, hogy eleinte azt hittem, csak a szemem káprázik. De bármi mást nézek, nem káprázik.
Ezen kívül még azt vettem észre, hogy a billentyűzet a kezdetektől nem működik tökéletesen az új géppel. Ezt a Windows-nak, illetve az illesztőprogramnak tudtam be, csak az a furcsa, hogy ennyi idő alatt még nem sikerült javítaniuk. Ezért inkább leírtam, hátha fontos. -
batman.
senior tag
válasz Reblina #50443 üzenetére
Szia!
A képre rá van írva, hogy megfelelő a DELL Optiplex 3020 -hoz.
Ezen túli infót, csak valami Dell-es topicban kaphatsz, ha már előtted valaki lecserélte.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
snake1977
őstag
Sziasztok, kis segítséget kérnék, adott egy MSI z97 gaming 5 lap, i5 4670k cpu-val, pár héttel ezelőtt ki lett próbálva, akkor tökéletesen üzemelt. Jelenleg kapott egy ram cserét (2x4gb corsair vengeance 1600mhz CL9), most mindössze annyit csinál a lap hogy pittyen egyet majd újraindul pittyen újraindul, van egy digitális kijelző a lapon, ami 10-es hibakódot mutat, utána google-ztam, "PEI core started" ennyit találtam róla.
Azóta tesztelve lett másik táppal, másik memóriával is, ellenőrizve lett a hűtés is, cmos reset megvolt, (elemkivétel és jumperes reset is). Jelenleg semmilyen periféria nincs rákötve, (hdd, bill, egér etc.) csak a normál vga kábel, és nincs a lapban pci-e vga sem.
Valami ötlet, javaslat?[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
AVarice
tag
Van egy MSI H170 M3 gaming alaplapom, benne egy i5-6500-as processzor. Elvileg van az alaplapon HDMI és DVI-D az IGP-hez. Egyszerre tudok két monitort használni, ha csatlakoztatom őket? Előre is köszi a segítséget.
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Csak szólok, hogy akinek Samsung F3 vinyója van NE rakja fel a legfrissebb Intel Rapid Storage Technology drivert, ami az alaplap honlapján van, mert gyakori clickelő hangot fog kiadni a HDD (nem csak RAID-ben).
Én már második telepítéskor is elkövettem a hibát, hogy felraktam a gigabyte honlapjáról az összes drivert az RST-vel együtt, mert a közben eltelt idő alatt megfeledkezdtem erről, aztán fel is idegesedtem megint, mikor kezdhettem újra kiguglizni úgy, hogy alig tudtam megfogalmazni magyarul, nem hogy angolul a hibajelenséget.
Ahogy olvastam a már linkelt helyen, a 12.x.x-es verziók még jók, a 13.x-től bugos.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs