- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz jacint78 #50250 üzenetére
Most betettem a Giga lapomba, ott alap beállításokkal CPU-Z szerint Load 1,2V-ot kap droppal.
Bios szerint 1,236V.
Bios setup-ban 1,25V-ot kap. - ezt nyilván lehetne optimalizálni, biztosan elmenne kevesebbel, nem kísérleteztem ki.Most ez mindegy is, ám MSI lapnak is hasonló értéket kellene beállítani auto-n....
Ez így néz ki:
setup1 ; setup2 és monitorozva.A kondik pedig így néznek ki.
-= Pancsermeste® =-
-
jacint78
addikt
válasz Pancsermeste #50251 üzenetére
Vannak ott gyanús darabok, nézd meg, hogy a nyákon nincs-e kifolyva trutyi a kondik tövében. Amúgy üresjáratban normális az 1.1V terheléskor emelkedik. Annak mennie kellene, ha nem megy akkor valami baj van.
type your text here..
-
Pancsermeste
őstag
válasz jacint78 #50252 üzenetére
Nem tudom, melyiket látod gyanúsnak, lehet a kép nem adja vissza jól, de egyik sincs púposodva, vagy akár kicsit is megnyílva. Trutyi sincs alattuk.
Én úgy tudtam, ill. eddig azt tapasztaltam minden lapnál, hogy Biosban - mivel itt nincs energiagazdálkodás-, mindig a max órajelen és a hozzá tartozó feszen működik - ha nincs is terhelés-, és éppen ezért itt a legmagasabb a CPU fesz - mert nincs akkora drop. Winbe terheléskor ettől lehet alacsonyabb, ha nincs/nem állítható/nem jól működik az LLC.
Én azért továbbra is furcsállom, azt az 1,11V-os feszt a BIOS-ban, ami elvileg nem az aktuális mért, hanem a max. órajelhez szükséges (automatikusan) beállított érték és kb. a CPU VID kellene, hogy legyen (1,25V) - ahogy az a Giga lapnál is látszik.-= Pancsermeste® =-
-
jacint78
addikt
válasz Pancsermeste #50253 üzenetére
Ha arra álítja a bios és a mért adat is stimmel, akkor nem lehet hibás a konverter, ezek digitálisan vannak vezérelve, vagy fel/le húzott lábakkal és a BIOS dönti el, hogy mennyi legyen a feszültség. Viszont ha tényleg alulfeszeli is, ha a 2.6-ot sem bírja, akkor valami gáncs van.
type your text here..
-
ZsocaLink
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon furcsa dologgal fordulok hozzátok, én még nem láttam ilyet. Vásároltam egy Asrock Z170 Extreme 4 lapot, és hiába dugom rá az usb 3.0 csatira a ház előlapi kábelét, nem működnek az usb portok, nincs áram alatt. Ugyan ez a helyzet, ha az usb 2.0-ra dugom a beépített kártyaolvasót. Egy Bitfenix colossus házam van, a múlt héten még tökéletesen működött minden, akkor még egy Asrock Z77 Extreme 4 lap volt benne. Hibás lehet az összes alaplapi usb portja, küldjem vissza garanciába vagy valami beállítás lehet a BIOS-ban?
Válaszotokat előre is köszönöm
-
Pancsermeste
őstag
válasz jacint78 #50254 üzenetére
Hát, nem tudom... viszont, ha alacsonyabb órajellel elindul, akkor én ebből arra következtetek, hogy ahhoz az alacsonyabb frekihez még elegendő a CPU fesz.
Majd beállítom mondjuk 7,5-ös szorzóra, és Winbe tesztelem terhelés alatt, mennyi feszt kap.-= Pancsermeste® =-
-
jacint78
addikt
válasz Pancsermeste #50258 üzenetére
Ugyanez történik akkor is, ha nem alacsony, hanem hullámos a fesz a döglött kondenzátorok miatt például, attól, hogy nem látszik rajtuk (szerintem a jobb oldali csoportban a bal 3 db pupos) még lehetnek döglöttek. Szkóppal kellene megmérni a feszt.
type your text here..
-
Gergi
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e hibámmal, de kb 1 hete azt csinálja a gépem (miután 3,5 év után egyszer csak meghalt az SSD-m és vettem bele egy újat), hogy bekapcsolom a gépet, megy kb 5-6 másodpercig, majd hirtelen kikapcsol. Megint bekapcsolom és onnantól megint működik rendesen, nem kapcsol le, nem csinál hülyeségeket. Mitől lehet ez?
A konfigon az ssd-n kívűl nem lett változtatva évek óta:
ASUS P8Z77-I Deluxe mini-ITX
2 x 8GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL10Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Gergi
senior tag
válasz jacint78 #50261 üzenetére
Köszi a választ!
A többi komponens:
Be Quiet! Straight Power 600W BQT E9 tápegység
GIGABYTE GV-N960IXOC-2GD GTX960 2GB GDDR5 OC PCIE
240GB Intel SSD SATAIII 2.5" 535 Series meghajtó (SSDSC2BW240H601)
és még 2 db 2,5"-os vinyó (1TB és 2TB)
mindez egy FRACTAL DESIGN Node 304 házban[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Áramtalanítod a gépet, amikor lekapcsolod? Egyébként lehet, hogy a ramok nem akarnak elindulni rendesen, esetleg a processzor instabil, ha OC-zve is van, a bios ilyenkor nem ír valami figyelmeztetést, nem csipog furcsán? Mármint akkor amikor másodjára indítod.
type your text here..
-
Gergi
senior tag
válasz jacint78 #50263 üzenetére
nincs áramtalanítva a gép kikapcsolás után.
a proci ha jól emlékszem nincs húzva, de majd megnézem ill. ha van is akkor is max. pár % lehet.
üzenetet nem láttam eddig mert olyan gyorsan lekapcsol h a monitor addig fel sem éled és a második indítás után sincs semmi csipogás, üzenet stb. -
-
pethYeti
addikt
Üdv. Talán itt kellene megkérdeznem a következőt.
Van jelenleg egy Asrock h170m pro4 alaplapom. Ez egy Zalman z3 házban csücsül. Az elülső jack csati tökéletesen szuperál. Ha netán raknék bele egy Asus Xonar DGX hangkártyát akkor át kellene valami kötnöm, hogy a hangkártyán keresztül jöjjön a hang ha elülső jack csatiba csatlakoztatok egy fülhallgatót?
-
Teaway
veterán
válasz btomi9 #50165 üzenetére
„csak az ASUS alaplapjai ilyen hülyék, hogy nem tudnak egy viszonylag teljesen normális ilyen igényt?”
ASUS-nál a magasabb kategóriában kell keresni az a funkciót, hogy minden csati tud DC és PWM módot is (jellemzően ROG és/vagy Z97-es lapok). A többi csak a CPU FAN-nál tudja, minden más PWM-es.
Nincs itthon csokid??
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Alaplapnál melyik opciót/tulajdonságot kell keresni/kapcsolni, ha azt szeretném hogy a kis felbontású monitort a CPU beépített grafikusa kezelje (pl egy i5-ös esetében); a rendes, FHD monitort pedig a pci-ba csatlakoztatott VGA?
Köszönöm
-
jacint78
addikt
válasz sszemtelen #50270 üzenetére
Minden lapnál más, de valami multi monitor, dual gpu vagy hasonló.
type your text here..
-
szemmelver
aktív tag
-
Teaway
veterán
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
A kovetkezo problemaval szeretnek segitseghez fordulni ,mert en mar mindent vegigfutottam amit csak tudtam es meg mindig tanacstalan vagyok.
Konfig:asus m5a99x evo
Fx 8320 4.4@ ghz
G.skill ripjaws 1600mhz 2x4gb 1.5v 9-9-9-24
R9 290x
Samsung 840 pro 250gb ssd
Windows 10 64bitVettem meg 2x2gb ramot a gepembe, corsair, de ugyanazok a parameterek (1.5v, 9-9-9-24, 1600mhz,)
Beraktam a gepbe,(bios-t is frissitettem) 3-4 napig hibatlanul mukodott, majd netezes kozben (jatekokban soha) kulonosen egyes video playereknel, egyedul a youtube-osnal nem, elkezdett fagyni. Kep teljesen megfagy ott ahol van, eger nem mozog, ujrainditas megnyomasakor elojon a fekete kep de a bios nem jon be. Tap lenyom-felkapcs es csak ugy lehet ujra elinditani. Adtam feszultseget a cpunb-re memoriakra 0.05-0.10-eket ilyenkor megint stabil lett a rendszer ideig-oraig, volt ,hogy 3-4 napig mukodott. Ekkor jott el az h olyan szinten instabil lett ,hogy nyitottam egy bongeszot es 1-2percen belul fagyott, ilyenkor a taplenyomos modszer utan, inditom ujra a gepet es amikor bejott vna a bios pont abban a pontban leallt a gep. Tap ismet lenyom-felkapcs, elindult es jelezte h nem sikerult az OC beallitasokat alkalmazni, visszakonfigoltam a biost ugy ahogy volt eredetileg, elmentettem, ujraindult ismet kikapcsolt amikor bejott vna. Megint tapos kapcsolgatos szisztema szerint elinditottam es kivettem a 2db memoriat amit nem reg beletettem, visszakonfigoltam a biost ahogy volt igy mar kb 3-4 eve hasznaltam ezt a konfigot stabilan, elkonyveltem ,hogy a memoriak nem tetszettek a konfignak... Majd 1nap mulva elkezdte az egeszet elolrol... Szetszedtem az egesz gepet ujra osszeraktam, de nem segitett, most ott tartunk ,hogy mar ugy se mukodik ahogy eddig jo volt... Valakinek esetleg valami otlet ,hogy mit kene meg megprobalni vagy tesztelni? -
jacint78
addikt
válasz sToOrm01umbb #50275 üzenetére
A leállás mondjuk furcsa, de azt mondanám, hogy a VGA haldoklik. Miféle táp hajtja a masinát?
type your text here..
-
Teaway
veterán
-
Stylerr
addikt
válasz sToOrm01umbb #50275 üzenetére
Ez memória hibának néz ki. Nekem teljesen ugyanez volt pár hete/napja.
Próbáld meg, hogy a régi RAM-okat veszed ki, és az újakat futtatod. -
Stylerr
addikt
válasz sToOrm01umbb #50280 üzenetére
Ha memtestet futtatod, akkor azt is csak úgy, hogy egy RAM van a gépedben egyszerre.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hol találok egy Asus M3A lapba usb 3.0 előlapra kivezethető pci kártyát? Már ha létezik ilyen...
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
elfelejtette
veterán
válasz anonymus89 #50282 üzenetére
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
varmi2
nagyúr
válasz anonymus89 #50282 üzenetére
Itt van egy, pcie jobb, mint a pci.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
peq
aktív tag
Hali!
Érdekes hibajelenségbe futottam (futott egyik ismerősöm). Egy ezidáig tökéletesen működő gép windowsban történő leállítás után nem indul. Bekapcs, egy pillanatra felpörgnek a ventik, majd leáll a gép. Cserélni sajnos semmit nem tud, az esetleges hibás alkatrész kiszűrésének feladata rám vár. Igyekeztem instruálni mit és hogyan próbáljon a javítás érdekében, sajnos sikertelenül - cmos reset; csak a lényegi komponensek gépben hagyása; minden összetevőt ismételten kivenni majd behelyezni; reset sw-t power sw helyére; a kevéssé fontos alaplapi tűket üresen hagyni; gombelem cseréje (ez még várat magára).
Meglehet az alaplap ment tönkre? Első tipppem a táp lenne, de az meg vadi új. A gépházat is pár napja vette boltban. Találkozott már valaki fent említett hibával?
Kösz!
-
jacint78
addikt
Nos, a táp és a lap is tipikusan veszélyeztetett kategória, bármelyik lehet a bűnös, sajnos nehéz ezt így megtippelni, másik táppal kellene kipróbálni. Azt még jó lenne tudni, hogy utána végülis hogy sikerül elindítani? Csak áramtalanítás után indul el? Olyankor viszont mindíg elindul?
type your text here..
-
Stylerr
addikt
válasz sToOrm01umbb #50297 üzenetére
Nálam se dobott hibát 9 óra alatt, 8gb kit rammal. Primeban 10 perc alatt fagyott, böngészés közben is fagyott.
-
Attila8006
aktív tag
Sziasztok ismét.Megszereztem az új lapom és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
"MSI 990FXA GD65"
Miért van az ha leállítom a gépet,a billentyűzet beállítások elmennek?(teljesen leveszi róla az áramot)
A régi lapomnál nem volt ilyen gond.
De itt újra kell állítanom a háttér világítást stb-t.Hogyan lehetne a biosba belőni hogy mindez helyesen működjön?
Köszönöm előre is!Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest