- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sajna ezzel sem kerültem közelebb.
Indításkor felvillan a bill és egér is de miután beléptem a bios-ba már semmire nem reagál a ps/2 billentyűzet. -
zodo
nagyúr
Nálam mindegy hogy ps/2 vagy usb-s a bill, semmit nem csinál ha belépek a bios-ba.
Ha véletlenül sikerül elindulni a rendszernek akkor max a ps/2-el tudok navigálni.
Egy db ps/2 port van a lapon így az egér csak usb-s lehet ami egyáltalán nem működik.
Mostanság írja is hogy nincs konfigurálva az usb eszköz de hát nincs mivel gombot nyomjak.
Azért holnap megkeresem mert mintha lenne valahol ilyen adapterem, hátha. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Kb 15 percre magára hagytam a gépet, mire visszajöttem sötét képernyő fogadott, nem mentek a ventik, és a power gomb ledje nagyon gyorsan villogott. Nem segített semmi, csak az áramtalanítás, majd utána kék képernyő fogadott ezzel az üzenettel,
"INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE"
Azóta csináltam egy W10 telepítőt, de bármit állítok, kizárólag IDE módban ismeri fel a lemezeket, AHCI módban semmit nem talál a telepítő. ( BIOS-ban látni a lemezeket )
Clear CMOS megvolt, legfrissebb default BIOS.
Én arra gyanakszom, hogy meghalt a lap SATA vezérlője... esetleg valakinek egyéb ötlet?
www.smart-bus.hu
-
Sasos
senior tag
válasz -Solt- #43554 üzenetére
W10 alatt?
Én is így jártam W10 install közben. Install után újraindult, majd elakadt a RAID BIOS. Bármit csináltam, csak akkor volt meg a rendszer meghajtó, ha IDE módba tettem. Én bevágtam egy másik gépbe az SSD-t, töröltem róla minden partíciót, majd létrehoztam újra, és utána minden rendben volt. Második installnál már nem volt gondja. Szerintem nincs baja a vezérlődnek, ez valami bug lesz. Gyaluld le a meghajtót egy másik masinában, aztán mehet újra az AHCI vagy RAID.
[ Szerkesztve ]
-
patyo72
újonc
Sziasztok.
Nálam olyan probléma adódott, hogy véletlen időközönként (előfordult már a bios-ban, játék közben is) gondol egyet a gép és ledobja az USB kimeneteket, illetve az internetet, hang kimeneteket is. A hangok igazából nem szűnnek meg játék közben, csak nagy szinten torzulnak. Ha ez az asztalon fordul elő akkor megállás nélkül kiírja: Egy jack csatlakoztatót kihúztak ----> Egy jack csatlakoztatót bedugtak. (Win 10 alatt) Alaplap driver-je fel lett téve.
A gép fele új:
alaplap : MSI 970
proci: FX8350
ram: Kingston 8Gb 2133Mhz-n megy DDR3
ssd: HyperX 120GbRégi cuccok:
táp: Thermaltake Smart 630W
kártya: HD4870
winchester: 1TB-os valami
egér: roccat lua (usb2, ill. 3-nál is ledobja)Van + 3 ventilátor is a gépben + jó nagy proci hűtő.
Bios szerint: alaplap 50° proci 40°.Lehetséges, hogy az alaplap gyári hibás lenne? Még mielőtt visszavinném szeretnélek megkérdezni titeket, hátha volt már hasonló problémátok.
A válaszokat köszönöm. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Ha IDE módban van telepítve a WIN, attól még az alaplapi SATA drivernek fel kéne mennie nem?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz varmi2 #43561 üzenetére
Ez még a tegnapi macerám folytatása... AHCI módban nem lát egy adattárolót sem a W10 telepítő. Feltettem IDE módban, de így sem megy fel a SATA driver. Azt írja "Ez a platform nem támogatott", pedig jót töltöttem le.
Még egy érv amellett, hogy a SATA vezérlő adta meg magát a lapon!
www.smart-bus.hu
-
Musicking
aktív tag
válasz -Solt- #43562 üzenetére
Ha IDE módban telepíted a wint attól még fel kéne menni egy az alaplap saját ide kompatibilis driverének. Viszont ha már a win7-10 telepítésének elején akarod megadni a meghajtó driverét, nem minden esetben fogja elfogadni még az alaplap lemezén található ahci drivert sem, sajnos ezzel már találkoztam amd és intel chipsetknél is. Olyankor két lehetőség van ide módban telepítés majd ahci mód és rendszer alól beszúrni a drivert (manuálisan mert a telepítő nem minden esetben cseréli le az alapértelmezettet), vagy az adott chipsethez való különbőző verziójú ahci driverekből választod ki a használhatót. A rendszermeghajtó kivételével csatold le az többi sata-s eszközt a telepítés idejére.
Nyilván az se zárható ki hogy meghülyült az sata vezérlő de akkor ide módban is hibáznia kellene (bár lehet ebben tévedek), ja és ha még nem lett volna akkor egy ideiglenes sata kábel csere. Ha minden kötél szakad akkor még bios downgrade-upgrade-t is megnézhetsz.[ Szerkesztve ]
SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw
-
-Solt-
veterán
válasz Musicking #43563 üzenetére
Telepítésnél tőlem soha nem kért semmilyen drivert már a W7 sem... a W10 is gyönyörűen felment minden gond nélkül AHCI módban az SSD-re. Aztán tegnap fekete képernyő fogadott, nem reagált semmire a gép, áramtalanítottam, és utána már képtelen voltam visszajutni a rendszerbe.
Gondoltam újra teszem, így jártam... erre AHCI módban az egyik adattárolót sem ismeri fel, plusz az IDE módos telepítés után az alaplapi SATA driver sem megy fel. Szerintem ez nem szoftveres gond. A kábel meg azért nem lehet gond, mert a háromból 1 meghajtót sem lát... kétlem, hogy mindhárom kábel egyszerre menne tönkre.
Még megpróbálok egy W7-t feltenni, hogy arra mit reagál, aztán megy vissza garanciába...
www.smart-bus.hu
-
petpetpet
csendes tag
Sziasztok,
Van egy nem régen vásárolt HP ProBook 650 G1-em. Olyan modellt választottam, amelyben 5 db USB3 csatlakozó van.
Bármit csatlakoztattam rá, csak USB2-es sebességeket hozott össze és gyakori az USB device not recognized hiba is. Ráeresztettem egy SiSoftware Sandra analizáló programot, amely az alábbi USB vezérlőket mutatja:USB Controller 1 : HP Lynx Point USB xHCI Host Controller
USB Controller 2 : HP Lynx Point USB Enhanced Host Controller #2
USB Controller 3 : HP Lynx Point USB Enhanced Host Controller #1Mindháromra kattinva az alábbi infó jön:
medium (USB 1.x @ 24/48MHz) or fast (USB 2.x @ 480MHz)Minden, a notebook gyártó által jelzett szoftver fel van telepítve a gépre, az eszközkezelőben (Win7) nem sárga semmi. Hihetek a Sandrának és valóban USB2-es vezérlő van benne?
Köszi előre is!
üdv,
P -
Pityke78
őstag
Meg tudjátok nekem mondani, hogy az alábbi alaplaphoz milyen új házat tudok venni?
GIGABYTE GA-EP35-DS3
Milyen típusok jöhetnek szóba? Megnéztem pár oldalt, ahol van gépösszerakó funkció, de ezt a típust már nem forgalmazzák.
-
zolikaDB
veterán
RAM-os, alaplapos kerdesben tudna vki segiteni?
[link] -
aktív tag
Sziasztok.Asrock x79 extreme4 alaplappal kapcsolatba tud valaki segíteni?
-
-Solt-
veterán
válasz -Solt- #43554 üzenetére
No ezekhez még hozzájön az is, hogy pendrive-ra bármit írok fel, azt másik gépen nem tudom letölteni róla, mert lemezhibát jelez, fordítva viszont megy a dolog. Plusz a Wi-Fi adapterem a 30/5-s netből csinál 30/0.1-s netet, tehát a feltöltésem gyakorlatilag nulla. Ha átdugom a laptopba, ott tökéletesen működik. Az életbe nem láttam még ilyet, pedig legalább 25 évnyi rutin van bennem ezen a téren!
www.smart-bus.hu
-
PoganyPtR
tag
válasz Blue Thunder #43529 üzenetére
Az a gond, hogy hátul csak két 2.0 van, és ha bármi van dugva a 3.0-ba már nem indul rendesen a gép továbbra sem.
-
jozs6200ax
aktív tag
Üdv emberek!
Egy kis segítséget kérnék tőletek. A mai nap folyamán egy msi h61mu e35 alaplapba Link cseréltem proceszort (i5 3470) és hozzá ezt a hűtőt vettem Link
A probléma az ,hogy folyamatosan 100% megy a hűtőm (1600-1700 rpm).Hogyan lehetne beállítani a biosba a hűtőt. ,hogy automatán szabályozza a sebességet ,az az optimálisabban működjön? Cpu smart fan target ki van kapcsolva a biosban. Válaszotok előre is köszönöm -
Taifa Díaz
őstag
válasz zolikaDB #43573 üzenetére
Fognak menni együtt. A lényeg, hogy az alacsonyabb sebességű memóriákhoz igazítsd a gyorsabbakat, és ugyanazokat az időzítéseket is lődd be mind a két csatornára manuálisan (természetesen az 1333 MHz-es ramokét). Az Aida64 pl. kiválóan megmutatja neked ezeket az SPD értékeket.
Mindig a lassabbhoz kell visszabutítani a gyorsabb memóriát. Szerencsés esetben fordítva is működhet - nagyobb fesszel, lazább időzítéssel, ha jóféle ramokról beszélünk -, de macerásabb.[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
PoganyPtR
tag
válasz Blue Thunder #43579 üzenetére
Ott minden rendben van.
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
ASRock Fatal1ty killer 990fx lap nem ad kepet. Bios resi volt , masik ramot probaltam semmi. Elotte ment. Otletek?V6
-
freezer922
aktív tag
Hali,
Kicsit off de nem találtam rá jobb topikot. Van nekem egy már sajnos nem garis asus m5a97 evo r2.0 alaplapom, ami pár hete egyszer csak piros led lámpával megadta magát.
Kisilabizálva (mindent máshol kipróbálva), ő lett a fő bűnösként titulálva és végül lecserélve, viszont a mai napig az új alaplap dobozában ül.Az lenne a kérdésem, hogy vannak-e itt prohardveres körökben jobban kedvelt alaplap javító kollégák/boltok esetleg? Igazából fizikailag semmi nem látszik rajta, nincs egy leégett tranzi/karc akármi, csak nem akart működni a procival ami máshol működött.
Én ezt a lapot már csak eladni szeretném így igazából sokat nem tervezek rászánni, de sajnálnám csak úgy elsüllyeszteni egy szekrény mélyében -
moonguru
őstag
válasz M0ng00se #43581 üzenetére
Szia!
Az alaplap elindul?
A Debug kijelző mutat valamit?
Könnyen hibásodó alaplap!
Először CPU hűtő cserét nem viselte el.
Másodszor fesz alatt megnyomtam a BIOS reset gombot!
Végül is az enyémet 3x cserélték garanciában... (igaz az a sima, nem killer verzió volt)
freezer922:
PM ment!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
M0ng00se
őstag
válasz moonguru #43583 üzenetére
hátőőő, közben rájöttem hogy megsült az északi híd XD . leszedtem a hűtését, volt rajta valami szmötyi, azt lekapartam raktam rá pasztát, aztán visszaraktam. pár percig ment is. aztán azóta se kép se hang. szétszedtem, megnéztem a bordát, még paszta sem volt rajta. nem feküdt fel rá rendesen. úgyhogy eddig úgy néz ki hogy most van egy halott lapom
V6
-
Blue Thunder
senior tag
-
darkfalcon92
újonc
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb topic a problémámhoz, de nem találtam jobbat.
Másfél hete vettem egy gépet:
Intel Core i5 4460
HyperX Savage 1600Mhz CL9
Asus R9 270X-DC2T
Gigabyte GA-B85M-D3H Rev2Lefuttattam egy pár tesztet, amik alapján hozza azt a teljesítményt, amit kell neki. 3DMark-ban, PassMark-ban, SuperPI-ben stb. annyi pontot hoz, mint mások által végzett tesztekben.
Viszont a problémám az az, hogy az ismerősömnek egy hasonló felszereltségű gépe van, kivéve a processzort és az alaplapot (videokártya és memória ugyanaz, win10 mindkettő), és neki játékokban átlagban 10-30%-al több FPS-e van, mint nekem.A processzorja az egy Intel Core i5 4570, a lap szintén mATX-es Gigabyte, még valamivel kevesebbet is tud, mint az enyém (pl. kevesebb ram), viszont az övé egy régebbi revision-ös lap, és azon még 4 db VRM van, míg az enyémen csak 3. Erre csak akkor jöttem rá, amikor kézhez kaptam a lapot, mert az oldalon nem volt feltüntetve, hogy az Rev2-es, illetve a kint lévő képek is a korábbi revíziójú alaplapot ábrázolták.
Észrevettünk még egy olyat, hogy Battlefield 4-ben nála nem hoz csak egy 5-10% a Mantle, viszont nálam már 20-30%-ot is. Tehát mintha a proci lenne a szűk keresztmetszet, de a benchmark-ok alapján csak kb 6-8%-al jobb a 4570-es.
A kérdésem az az lenne, hogy okozhat-e ez a két eltérés ekkora mértékű különbséget? Mert ha egy ~5-10% lenne, még arra azt mondanám, hogy oké, de valahol ennél jóval nagyobb a különbség. A lap pedig nem tudom mennyit tud belezavarni.
Előre is köszi válaszokat.
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
egy barátom szeretne egy új gépet venni (tehát alaplap, proci+hűtő, memóriák, videó-kártya, merevlemez, DVD-ROM, táp, ház), amire max. 150 ezret tud kinyögni (inkább kevesebbet). Jó lenne, ha az árba beleférne egy Win 8.1 (később Win 10 lesz, tehát úgy kéne a konfig).
A srác a gépet irodai munkákra, kép és videó szerkesztésre használja.
Milyen konfigot tudtok ajánlani?
A segítséget előre is köszönöm!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
PoganyPtR
tag
válasz Blue Thunder #43587 üzenetére
Elfelejtkeztem róla, hogy a monitor hátuljába be volt dugva egy bluetooth adapter, valamint még egy HUB, mióta kihúztam őket nincs probléma. Azért köszönön a segítséget
-
Milo629
aktív tag
Üdv. nézegettem az ASRock oldalát, azon belül is a Z170-es lapokat és vannak /D3 jelzésűek, amiken DDR3-as RAM foglalat van, a proci memóriavezérlője le tudja kezelni a DDR3-at is, vagy ez valami speckó megoldás a lapba integrálva? (Esetleg van-e valami hátránya, a DDR4-es lapokkal szemben?)
-
Kwabs
csendes tag
Sziasztok !
Van egy ASRock 970 extreme 3-as lapom benne egy Phenom II X2 550-el négy magosítva X4 B50-re. Olyan problémám volna, hogy egyszer csak gondolt egyet a lap és elkezdte vissza dobálni 4 magról 2-re a procit, először újraindításnál majd indításnál is. Mostanában 3 újraindítás után tuti vissza dobja. Rendes bekapcsolásnál random módon. Szóval ezért frissítettem a biost p1.80-ra és ezután már a windows közben pillanatnyi fagyásaim is lettek, de felraktam az alaplap raid vezérlőjét és megszűnt a probléma. Pár hete megint nagyon sokat dobálta vissza a procit ezért újra rányomtam a p1.80-as biost hátha helyre rakja az agyát. Valamilyen szinten sikerült mert most csak ritkán dobja vissza 4 magról 2-re de megint megjöttek a pillanatnyi fagyások hiába tettem újra a raid vezérlőt majd a windowst is 10 cseréltem és még mindig megvan a problémám. Tudnátok segíteni ?Előre is köszi !
-
Hali Mindenkinek!
Kicsit speckó kérdés:
Van 8db eredetileg HP-be szánt ECC REG ramom, és nem tudom hogy sima nem HP hanem Tyan lapban működhet-e?
Típus Kingston KTH-XW9400K2/8G.
Elpida E04ACSE-6E-E chippek vannak rajta ami elvileg ugyan az amit a kiszemelt Tempest i5100X S5375 lap memory supportjában láttam de Apacer márkájút. [link]
Vagy megfordítom a kérdést, a HP-ba szánt ram azért HP mert válogatós és azzal biztosan megy a lap de minden más kezeli vagy csak és kizárólag HP gépben működik.
Tehát HP ram megy-e más ugyan olyan chipsetű gépben?[ Szerkesztve ]
-
Tex Murphy
tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy ATX házba mennyire lehet betenni Micro ATX 21.8cm x 18.3cm alaplapot?
Minden csavarnak nem lesz meg a helye, azt tudom, de kb. mennyinek lehet? Köszi előre is.A4000T "Only amiga makes it possible"
-
varmi2
nagyúr
válasz Tex Murphy #43597 üzenetére
Teljes mértékben bele lehet tenni.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz Tex Murphy #43599 üzenetére
Igen. Csak alul nem fog leérni addig, ameddig az atx lap leérne.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest