- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan ember, akinek a tulajdonában van egy Asus F1A75-V PRO alaplap? Hogyan lehetne gyorsítani a boot időn, mert amikor bekapcsolom akkor kb 25-30 másodperc mire megjelenik a windows boot képernyő, ami egy kicsit szerintem sok."Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
spista222
addikt
válasz katona.jozsi #10703 üzenetére
Nézz be a BIOS-ba és elvileg van HDD/IDE timeout ami a hdd felismerésnek adott időt jelenti.
Ezt csökkentsd 5-10 másodpercre. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz spista222 #10704 üzenetére
sajnos ilyen menüpontot nem találtam, de amit írtam az előbb az egy kicsit túlzás volt. 12 másodpercet áll az asus boot képernyő, majd onnan a teljes rendszer felállás 40 másodperc úgy, hogy minden programot betölt. Ezt a 12 másodpercet hogyan lehetne csökkenteni? EFI bios van a lapon.
"Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
VaMik
tag
Sziasztok!
Tudna valamelyikőtök információt adni a következő kérdésemre?
Jelenleg egy Intel z68-as alaplappal rendelkezem. Meg vagyok vele elégedve viszont elgondolkodtam rajta hogy lecserélem egy z77-es típusra. Megéri a csere vagy pedig nem tartalmaz annyival több plusz szolgáltatást a frissebb chipkészlet?
-
Irishman6
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asrock P4i65g alaplap ellenőriztem minden csatlakozót és kábelt. Nincs oxidáció sem a ramon sem a bővítőkártyákon. Bios-t reseteltem.
A problémám az, hogy bekapcsolás után készenléti állapotba lép a monitor, tehát nem ad képet a gép. Próbáltam másik monitorral, alaplapi integrált és bővítőkártyás videókártyával és semmi kép. Nem is sípol tehát elvileg a ram jó, de próbáltam már ram nélkül az alaplapot ami viszont sípolt tehát az alaplap elvileg jó.
Arra gondolok, hogy vagy az integrált videókártya szállt el vagy az Ati Radeon x1300pro a nem jó.
Kérlek segítsetek! -
spista222
addikt
válasz Irishman6 #10708 üzenetére
Én már jártam úgy több ASRock lappal hogy egy hibás ram megfektette az alaplapi tápellátását és memória nélkül megvolt(2,5V) a memóriavezérlőnek a feszültség -> sípolt de ha beleraktam a memóriát akkor lecsökkent(1,7V) és nem sípolt és nem volt kép.
Én még mindig alaplapra gondolnék.
Valami előéletet tudsz mondani a lapról? -
katona.jozsi
aktív tag
válasz Irishman6 #10708 üzenetére
Szia!
A monitor nem kap jelet. Lehet, h elszállt az integrált alaplapi kártya, vagy a biosban le van tiltva, de ez nem valószínű, mert írtad h próbáltad már bővítőkártyás vga-val is és úgy sem ad képet, akkor az integrált kártya lehet még is jó, összességében valószínű, h a lap kakált be. A procit nézted? Illetve még megpróbálnám egy másik rammal, mert a lap nem akkor sípol ha rossz a ram, hanem akkor ha nincs benne, ha már van benne ram meg sem mukkan függetlenül attól h rossz vagy jó a memória."Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
nagyúr
Ezt már kérdezted, és meg is válaszolták. Z68-ról nem kifejezetten érdemes Z77-re váltani. A különbség (a natív USB 3.0) mellett, hogy IB-vel használva 2 helyett 3 eszközt tudsz rá csatlakoztatni, plusz a PCI-E 3.0. De itt ki tudod magadnak mazsolázni az eltéréseket: Z68, Z77.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
A PCI-E 3.0 támogatás ennél kicsit összetettebb. Z68 esetén függ attól is, hogy mikori a lap, és támogat-e több VGA-s megoldást. Mondjuk az esetek túlnyomó részében a 2.0-s slot nem jelent korlátozást.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Irishman6
csendes tag
válasz katona.jozsi #10710 üzenetére
Hali!
Azért néztem meg ram nélkül hogy sípol-e, mert előtte néztem egy másik alaplapot, ami nem sípolt pedig nem volt benne ram. Ezért következtettem arra, hogy az alaplap teljesen nem szállt el.
Találkoztam már olyannal, hogy van benne ram, de mégis ugyanúgy sípol mintha nem lenne benne (3 sípolás).
Az a problémám, hogy nem tudom megnézni külön-külön az alaplapot illetve a procit, mert Inteles és nincs Inteles ismerősöm. A ram pedig sima DDR, amit nem tudok megnézni, mert nincs ilyen foglalatú alaplap az ismeretségi körömben. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz Irishman6 #10715 üzenetére
A másik lap azért nem sípolt mert nincs benne speaker vagy a bios-ban tiltva van. Az alaplap nem is szokott úgy elszállni, h az egész egyben, lehet h csak az északi híd vagy csak a dél híd vagy csak a memória slot, szóval az alaplap többi része még jó lehet, ha például a vga rész szállt el. Tehát a gép megy szépen csak a monitor nem kap jelet!? Egy kis előélet? Egyszer csak sutty és elszállt?
"Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
Irishman6
csendes tag
válasz katona.jozsi #10716 üzenetére
Az alap probléma az volt, hogy bekapcsoláskor csak felzúgot és kb. 1 mp után leállt. Ezt egy proci cserével oldottam meg. Előtte még volt kép.
A másik alaplapban ugyanaz a speaker volt és nem sípolt.
A gép elindul csak képet nem ad. -
törölt tag
válasz katona.jozsi #10716 üzenetére
Ha pl elromlik az ide vezérlő, onnantól se kép se hang...és ez csak egy a lehetséges hibák közül.
-
Rico83
tag
válasz katona.jozsi #10720 üzenetére
Én is amondó vagyok hogy cserélni kell a lapot,két ugyanilyen lappal jártam ugyanígy.(ezt kissé hülyén fogalmaztam,fáradt vagyok)Úgy látszik ennél a lapnál ez gyakori hiba.
Mivel a piros tablettákat is vényre adják már...így Neo-ra sem számíthatunk!
-
Irishman6
csendes tag
Köszönöm a válaszotokat cserélni fogom az alaplapot.
Másik táppal is próbáltam úgysem működött. -
urbi73
senior tag
Sziasztok , Van egy kis memória problémám , Van 2x3 gb 1333Mhz kingmax , ram, ebből az egyik Kingston , A problémám az hogy a lapom (Asrock 890 Deluxe 3-as ),valamiért nem akarja a ram foglalatokba egymás mellet kezelni a ramokat ,Tehát ha egymás mellé rakom a 3-at . többször csak felpörög a gép nem indul ,De ha egy foglalatot kihagyok 1+1ram ,akkor rendeben indul a gép , de ha mellé rakom a másikat akkor megint nem, Egyesével mindegyik működik .Mi lehet a hiba ?
-
-
nagyúr
válasz urbi73 #10723 üzenetére
Ilyen esetekben célszerű megírni, hogy mi volt a probléma előzménye. Pl. most cseréltél lapot, vagy most vettél bele plusz RAM-ot, vagy most esett le a gép az asztalról, vagy eddig minden rendben volt, és egyszer csak jött a probléma.
-
urbi73
senior tag
Fizikailag egyforma ramok 1333 mhz ,Egy belőle nem azonos márka (Kingston) működnie kéne mind a háromnak egymás mellet ,
-
-
urbi73
senior tag
Igen ez igaz ,A lapot kb 5 hónapja , [link] ,A ramokat is ekkor , win7 64 bitet használok ,Azaz használnám ,ha kb egy napon háromszor nem kékhalálozna a gép.Minden tesztelve ,jó minden alkatrész, de a probléma továbbra is fenn áll,A mai nap próbáltam meg hogy, egy ramot kiveszek ,és nem egymás mellé rakom be igy működik .
-
-
urbi73
senior tag
válasz spista222 #10736 üzenetére
Tesztelgetem a foglalatokat, A második foglalat a hibás mindegyik memóriával ,csak felpörög de nem indul, A negyedik foglalat is hibás itt elindul de nem tölt be a rendszer ,ha be is töltené akkor újra indul , Az első és a harmadik az még egyenlőre jó. mitől mentek tönkre? Érdemes javitatni ,vagy kuka ?
-
-
spista222
addikt
válasz urbi73 #10737 üzenetére
Valószínűleg az egyik memóriacsatorna halt meg azért nem megy a 2,4-es slot
Két dolog miatt lehet.
Vagy az alaplapon rossz két memóriafoglalat vagy a Prociba integrált memóriavezérlő haldoklik.
Amit megpróbálhatsz hogy kiveszed a procit és visszarakod, mert nagyon ritkán előfordul érintkezési hiba is.[ Szerkesztve ]
-
doki333
csendes tag
Hali
Olyan kérdésem lenne, hogy Jó-e
Ez: Enermax 320W táp
Ehhez: http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/ALiveNF6G-GLAN/Ezzel:
Gigabyte HD 5450 -512Köszönöm a válaszokat!
-
BPY-167
tag
válasz spista222 #10748 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Az új iskolai gépeken vettem észre ha elindítom az Aida-t akkor ott jelzi hogy hány wattot eszik a gép. Az a kérdés hogy ezt az ASUS alaplap tudja
vagy valami más trükk? Ha az alaplap akkor csak az Intel-es tokozást méri vagy az AMD-s ASUS lapok is tudják?(Bocsánat nem spista222-nek szól csak mellé nyomtam)
[ Szerkesztve ]
-
Aflamin
tag
Üdv!
AMD Socket FM1 vonalon van valamelyik alalapon DP?
Köszike!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest