-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Aflamin #10750 üzenetére
DP, mint Displayport? F1A75-V PRO ezen pl. van, ahogy a jobb A75-ösökön.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
sysrq
őstag
Sziasztok, egy hosszú - két rövid milyen hibaüzenet egy UEFI-s laptól?
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma egy zalman cnps 9500-as procihűtőt tettem fel a lapomra (EP43-UD3L) és az első bekapcsolás után azt vettem észre, hogy nem jön be semmi a monitoron, ezt eljátszottam 2x, ezután szétszereltem és arra lettem figyelmes, hogy gajra vágtam egy kondit az egyik lefogató csavarral. Na már most a laptól nem szívesen válnék meg, azért van egy ismerősöm aki ért a forrasztáshoz és érdeklődnék, hogy ilyen kondi jó-e hozzá?
ez a kondi ment ki:
[link]Jelölése: DC 820/2,5V
Ha tudtok más kondit ajánlani, vagy személyt aki ezzel foglalkozik azt megköszönném.
-
kions
csendes tag
Hali
Adott egy z77a-gd65-ös alaplap,az usb frekijét szeretném feljebb állítani,hogy az egerem 500HZ-en működjön.
Szerintetek ez károsítja a lapot? -
mexel
veterán
Új alaplapokon nemigen látok soros és párhuzamos portot. Egy irodai gépbe kellene lap és szükség lenne ezekre a portokra (szerintem főként a régi nyomtatóhoz a párhuzamosra). Hogyan tudom megoldani ezt?
-
jenei0330
tag
Sziasztok, abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy 1 hp compaq dc 7600 cmt-ből kiszedett foxconn alaplap cpu támogatás listáját honnan tudhatnám meg? Googlebe már minden létező számsort beütöttem, de semmi. 775-ös celeron 2.66ghz cpu van benne.
-
urbi73
senior tag
Üdv , Nekem is memória problémám van , A négy memória foglalatból , csak kettő működik ,az sem egymás mellet ,Lap Asrock 890 Deluxe3-as ,Proci- Phenom 955, Ha jól tudom az AMD-nél a proci vezérli a memóriát , Esetleg az mehetett tönkre, ? Már mindent ki próbáltam amit csak lehetett , slot takaritás, mindent újra dugtam ,procit kiszedtem ,memóriákat egyenként beleraktam ,de semmi változás, Vagy a lap mehetett tönkre ?
-
-
DJackson
tag
Sziasztok!
Valami fura történt a lapommal és segítséget szeretnék kérni.
GA-P55-UD3RNaponta 1x általában váltom az ide/ahci opciót. De ma valamiért ahci-ra váltás után nem úgy történt a boot ahogy eddig. Nem jött be az a kis szöveg ami szokott mikor betölti az ahci drivert. Sőt, mikor az jönne egyszerűen megáll, és egy prompt villog nekem örökké.
A vícc, hogy a biosba sem tudok visszamenni mert az ugye az után jönne be mikor az ahci-t betöltötte. Egyes egyedül a cmos resettel tudok visszamenni IDE módba és most tudok nektek írni.
Próbáltam 1-el korábbi biosra downgrade-elni, ugyanaz a helyzet. Ha RAID-ra állítom akkor is ez a helyzet. Ha lehúzok minden drájvot fizikailag, akkor is, szóval nem a vinyókkal van baj. Minden más beállítás jól állítható a biosban. Olyan érzésem van hogy nem tudja betölteni a drivert... mit lehet ezzel csinálni? Az ahci driver a bios része nem?
Köszönöm a segítséget!
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
törölt tag
válasz DJackson #10773 üzenetére
Próbáld meg ismét betenni az új vga-t. Nem nézem át a BIOS-od leírását (ma nem nagyon lenne rá időm), ha a BIOS-ban találsz Spread Spectrum funkciót bekapcsolva, azt kapcsold ki, de emellett keress egyéb dolgokat is (overlock boost, turbo boost, stb), nyálazd át az alaplapod manual-ját és ezeket kapcsold ki. Lehet, hogy az új vga-d már nme tudja az alaplapod kiszolgálni a pár%-os túlhúzással, amit a lapod csinál és emiatt van a hibás működés (volt már rá példa).
-
Kokuszkocka
csendes tag
Ha az alaplaphoz az van írva hogy:
Support for DDR3 1333+ (O.C.)/1066/800 MHz memory modules
Akkor támogatja a sima 1333-at is? Vagy csak az overclock változatot?
-
spista222
addikt
válasz Kokuszkocka #10776 üzenetére
Az azt jelenti hogy alapban 1066-ot állít be és neked kell manuálisan átállítanod 1333MHz-re a BIOS-ban.
-
nagyúr
válasz Kokuszkocka #10776 üzenetére
Azt jelenti, hogy a támogatott CPU-kat alapon hajtva (tuning nélkül tehát) a szorzókkal beállítható legmagasabb DRAM órajel 1066MHz, ám, ha húzod a gépet (emeled az FSB-t, ill. HT-t) magasabb órajelű modulokkal is elboldogul. Tehát az O.C. nem a modulra, hanem az FSB/HT-re vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
fishes
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy friss telepítés után, minden driver fent van, és néha piszkosul belassulnak a programok. (pl. megnyitom a sajátgépet, vagy a total commanderben egy mappát és olyan mint ha lefagyna a gép, a hdd led világít és kb 1/2 - 1 perc mulva pedig belép megnyitja a mappát mintha mi sem történt volna). Kipróbáltam különböző merevlemezekkel is, már cserélgettem a memóriákat is de nem tudok rájönni mi lehet a gond.
Már arra gyanakodtam lehet hogy az alaplap adja meg magát.Ha valaki tud akkor segítsen.
-
Bigjoey000
csendes tag
Sziasztok.
Került hozzám egy alaplap és nem bírom elindítani.
Az a helyzet áll fent hogy nem kaptam hozzá semmit csak a lapot.Na most megnéztem az interneten és találtam egy kézikönyv félét amin rajta van hova kellene dugni a POWER gombot(az alaplapon nincs ráírva). Nem tettem rá gombot hanem összeérintettem de semmi.
Amit még tudni kell a dologról hogy 24+4 pines táp kéne hozzá de én 20+4 pinest dugtam rá mert utána néztem és állítólag menni kellene,csak nagy VGA-hoz kell a 24-es.Nem történt semmi aztán már idegemben megpróbáltam az összes érintkezőt összeérinteni de semmi.
Na most proci nincs benne de tudtommal legalább a táp ventijének el kéne indulnia nem?De még az sem.Ha van valakinek valami ötlete írjon már.
Köszönöm
Fujitsu Siemens d1931-a21 gs3 -
spista222
addikt
válasz Bigjoey000 #10783 üzenetére
Itt van a kézikönyve. elvileg
7. oldalt ott a bekötés. A 28. oldalon(PDF szerint) is vannak érdekességek. A 20+4 is elég a kézikönyv szerint is.
Ha nem indul akkor érdemes rámérni az elemre vagy cserélni, egy factory reset sem árt.
Nem mindegyik alaplap indul el proci nélkül de a nagy többség igen. -
spista222
addikt
válasz Bigjoey000 #10786 üzenetére
Láttam már olyan lapot
a 28 oldalt nézegess ott a factory reset, olyan mint a cmos reset csak itt máshogy van megoldva. -
kmarci25
veterán
Tudom, hogy rémesen láma kérdés, de egyszerűen nem tudom, hogy milyen alaplap ez, ami a képen van. (A gép már szét van szedve, bekapcsolni így nem lehet.) Hol tudom megnézni a pontos típust?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz kmarci25 #10788 üzenetére
Ez lenne az?
MS-7008 ez van a lapodra is írva.szerk: Jah, meg a PT880 Neo is rajta van.
[ Szerkesztve ]
-
schumi
aktív tag
hali !
8120as amdhez + 2000mhezes ramokhoz melyik lapot választanátok, én a a gigabyte felé hajlok
- SAM3 Gigabyte GA-970A-DS3
- SAM3 ASRock 970 PRO3
esetleg SAM3 ASROCK AM3 970 EXTREME 3 de ez valamivel drágább nem tudom megéri-eköszi
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
charly52
csendes tag
Hali ,mindenki...Gigabyte GA-M78G-DS3H lap + amd 5000+ proci . a probléma az, a hőmérséklet terhelésre hirtelen megugrik és lekapcsol a gép .... valami ötlet?? (eddig amit csináltam) újrapasztáztam a procit . Biosz Frissítés +Reset .Cmosclear. langyos a hűtő borda leállás után. Aidában 110 fokot mér lekapcsoláskor. üdv
-
törölt tag
válasz charly52 #10797 üzenetére
S működés közben mennyit ír hőfoknak a CPU-ra?
Mód: A hűtő bordát óvatosan mozgasd meg oldal irányban, hogy a felesleges paszta kijöjjön alóla. Nagyon nem jó, ha túl sok van belőle...(természetesen állítsd le a gépet addig).
Írj egy alaplap típust is légyszives...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest