-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaja2
senior tag
válasz BigDarkJoy #10951 üzenetére
Igen. Ez egy Asrock 775i65G-ben van.
Átforrasszam akkor?Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
Zaja2
senior tag
válasz BigDarkJoy #10953 üzenetére
Rendben.
És tűvel együtt szedjem ki a régit az asis lapból,vagy a tűt is szedjem ki,és arra forrasszam rá a másikat?
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
Zaja2
senior tag
válasz BigDarkJoy #10955 üzenetére
A tűt forraljam fel,vagy a kondit?
Ezt leírnád bővebben?
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
BigDarkJoy
aktív tag
De én csináltam már ugy is hogy a rossz kondi tetejét megvágtam tapétavágoval, fogoval ráfogtam és lehuztam... igy a gyári lábak maradtak a lapon, és ahoz forasztottam a cserekondit.
Nem szép,nem látványos de egyszerü kivitelezhető megoldás.
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
Zaja2
senior tag
válasz BigDarkJoy #10958 üzenetére
Ő.. Én kiszedtem. Óvatosan,tényleg...
De az egyiknek letört a lábából egy darab. Így rövidebb az egyik lába. De benne maradt mind a kettő a lapban.Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
Zaja2
senior tag
válasz BigDarkJoy #10960 üzenetére
Rendben!
Köszönöm!
Holnap jelentkezem,hogy sikerült-e!Szép napot!
-
Amartus
senior tag
A tápos topikban feltettem a kérdést, de úgy néz ki, hogy nem oda tartozik. Ott ezt írták
[link] .Felteszem ide is, hátha valaki még hozzá tud tenni valamit, vagy megbírálni.
Az utóbbi időben azt figyeltem meg, hogy van úgy, hogy bekapcsolás után nem indul el egy vagy több merevlemez, vagy menet közben leállnak. . Ha kikapcsolom és bekapcsolom, akkor minden elindul és működik rendesen. A kábeleket már az első után megnéztem, megigazítottam. Az alaplap nem fütyül, nem sípol, a kódot amit ad, az nem hibára utal.
Van úgy, hogy megy a gép és egyszerűen csak leáll/nak merevlemezek és persze elszáll a detect.dll is. Már gyanakodtam intel alaplapi driverre is, de a régivel és az újjal is csinálja.A táp Blue Storm Bronze 500.
Amit hajt: MSI-GD65, i5-3550,8GB ram,Auss gtx-670 top,Asus D2X sound,Tp-Link hálókártya,Samsung 830 120GB ssd,Samsung 2TB,WD 300 GB,Samsung 200GB,Nec DVD író,elől-hátul 8 ill. 12 cm ventilátor.Az utóbbi 2-3 hétig minden rendben működött június eleje óta, akkor raktam össze a gépet.
Van valakinek ötlete, vagy találkozott már valaki hasonlóval?Istenem, tele van csillagokkal...
-
pootty
csendes tag
Üdv!
Milyen lapot ajánlanátok FX6100 + HD 7750 + 4GB RAM alá?
olyan 15 körül jó lenne, ha picit drágább még beleférne.
Asrockot szabad venni? -
törölt tag
Üdvözlet mindenkinek!
Egy Gigabyte P61-USB3-B3-asalaplapom. Ezen sztem mindenki ismeri Ethron usb vezérlő van. Ma ki akartam próbálni az USB3-at rajta és elég nehezen akart üzemelni,sőt... inkább mondhatom hogy nem reagált semmit amikor csatlakoztattam egy pendrive-t (2.0) Kivettem,és utána írta ki hogy az illesztő szoftver használatra kész. De újra csatlakozásnál semmit nem látott a gép.
Majd később arra lettem figyelmes hogy a procit valami eléggé használja,nem találtam semmijen futó alkalmazást,ezért gondoltam restartolok. Kikapcsolásnál egy kék képernyő fogadott rengeteg infóval(ilyen még soha nem történt). Amikor újra indult a rendszer akkor a windows figyelmeztetett egy ablakban hogy a rendszer helyreállt egy váratlan leállás után.
Én csak az ethron vezérlőre tudok gondolni,mert korábban sokan panaszkodtak rá.
Kérdésem végül is az hogy erre van e valami gyógyír? Kiküszöbölték e már eme problémát?Köszi a választ előre is!
-
spista222
addikt
válasz BigDarkJoy #10948 üzenetére
Teljesen mind1 hogy 820 uF vagy 1000uF úgy se pontosan annyi az értéke pl új állapotban akár a 820uF is megközelítheti az 1000uF-os értéket de használattal szépen csökken az értéke, Ha már púpos akkor láttam már olyan ami 5uF vagy az alá csökkent.
Ami lényeges az a feszültség, mert ezeket a kondenzátorokat csak pufferelésre, szűrésre használják amire a nagyobb kapacitás még jobb csak már mindennel spórolnak így ezzel is.Zaja2 Ha nincs hozzá rendes pákád hozzá se kezdj. Minél rövidebb legyen a lába hogy feleslegesen ne növeld a hozzávezetések ellenállását, mert akkor nem sokat ér a kondi.
Tiger.huhhhh Igen jól mondod a leglényegesebb a feszültség bár 6,3V-osnál alacsonyabb feszültségű kondenzátort csak a CPU tápfeszültségén szoktak lenni vagyis ha találomra kivesz egy kondenzátort egy lapból az biztos 6,3V-os vagy nagyobb ha nem a cpu közvetlen környezetéből szedte ki. Azért nem lehet alacsonyabb feszültségű kondenzátort rakni mert akkor az hamar tönkremegy vagy akár pukkanhat kis nem is kicsit.
A kapacitás már másodlagos mert vagy nem fogja annyira szűrni/pufferelni a feszültséget vagy jobban szűri. Ami még lényeges hogyha kapcsolóüzemű táprészben található ez a kondenzátor akkor mindenképpen Low ESR legyen és 105°C-os valami jobb minőségű, mert a sima kondenzátor nagy áramok hatására könnyen felmelegszik púposodik/kidurran.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
barisj
aktív tag
Helló! Egy jó kis s939 alaplapot vennék,csak nem tudom,hogy milyet
a többit már kinéztem magamnak:
proci: Amd Athlon 64 4000+
proci huto: Zalman Fatal1ty FS-C77
vga: Sapphire X1950XTX 512mb 256bit GDDR4
ram: Kingmax 2x1gb DDR 400mhzegy olyan JÓ alaplapot keresek,amivel tudom húzni a procit,ha kéne és PCI-e -s vga csatlakozója van és DDR ramot kezel. és sata2 is legyen rajta. Előre is köszi a válaszokat!
másik topicba is feltettem a kérdést,de még nem kaptam rá választ.
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
Zaja2
senior tag
(#10974) CoolMan81
Elnéztem. A procit nem is néztem...
Bocsi mindenkitől!(#10970) spista222
A páka nem gond. Csak tudjam hogy megcsinálni. Eléggé macerásnak néz ki.
Feladtam azért hirdetésnek,hátha valaki megveszi így is.
-
spista222
addikt
válasz barisj #10977 üzenetére
A DDR1 támogatás alap mivel a prociban van a memóriavezérlő így mást nem is tudsz belerakni csak DDR1-et.
A SATAII sem nagyon lényeges mivel ha HDD-t raksz bele akkor a leggyorsabbak sem képesek túllépni a SATA1 által nyújtott sebességet.
Keress valami nforce4-es lapot az szinte mindent tud ami neked kell.Zaja2 Sajnos nekem elég sok rossz tapasztalatom van azzal a lappal.
[ Szerkesztve ]
-
osii
tag
Sziasztok, lenne egy olyan problémám, hogy nem kapcsol be a gép semmi előjele nemvolt, nem reagál a bekapcsoló gombra, 1x 1 pallanatra felzúgott utána megis állt egyböl, asus p5k alaplap és 550w-os chieftech táp, a tápon a kapcsoló világít és az alaplaponis a led, szóval mi lehet a rossz ?
-
törölt tag
Lehúzod az alaplapról a power gomb vezetékeit és egy hegyes tárgyal össze érinted (kés, lapos csavar húzó, stb).
Tuning nem volt a gépeden? BIOS resetelést próbáltad már? Szedj le mindent az alaplapról (power és reset gomb, hdd-k odd-k billentyűzet, egér, usb-s eszközök, hangkártyára csatlakozó cuccok, nem integrált egyéb kártyákat, VGA-t vedd ki tedd vissza, memóriákat szedd ki az összeset, aztán egyet tegyél vissza) és így próbáld indítani. A tápegységet és az alaplapot nézd át tüzetesen, nincs-e valahol púpos kondenzátor vagy égésnyom (barnulás a nyáklapon).
Huh remélem nem hagytam ki semmit[ Szerkesztve ]
-
-
Perillustris
senior tag
Bármit ( ) kérhet, aki erre megadja a jó választ. (A hozzászólás 2. része érdekes.)
Azóta újratelepítettem megint a Windows-t. Nem oldotta meg.
Előre is köszi!
Alaplap: M5A88-M EVO
Minden frissítés telepítve, Realtek driver is. Az első kettő szélső hangfal néma.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
törölt tag
válasz Perillustris #10990 üzenetére
Ha kihúzod a hangkártyából az 5.1-es rendszered és megfogod a frontok jackdugóját (meg a többit is), akkor hallasz búgást? A realtek a fronton semmire nem ad le? Akkor sem, ha sztereóba van téve a hangkártya? Mert ha minden úgy van, ahogy írtam (kérdeztem), akkor a realtek kártya hibás (megoldva, egyvalamit kérek, de abból többet, mint amennyit egész életedben össze tudsz szedni )
-
Zaja2
senior tag
(#10984) spista222 ,nekem is,főleg most. De ha megjavítom,akkor lesz egy tartalék,ideiglenes,ha érted mire célzok.
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
Próbálj ki több realtek drivert is. Mondjuk próbáld ki ezt.
-
Árjaharcos88
aktív tag
Úgy kötötted be, ahogy a kézikönyv 36. oldalán van, a szürke portba az oldalsókat?
-
Geller72
veterán
A Front Audi Paneled nincs jumperolva? Nincs rajta gyárilag a(z) (egy) két jumper?
-
Perillustris
senior tag
válasz Árjaharcos88 #10994 üzenetére
E komment világított rá arra (ismét), hogy a megszokás nagy úr. Ahány alaplappal eddig dolgom volt, mindegyiken a felső három nyílásba kellett dugni a jack-dugókat. Mert ugye minek is olvasnám el a kézikönyet, ami amúgy sem színes (csak a PDF-ben)...
Szóval ugyebár 5.1-es rendszerem van, oldalsó hangfalak így nincsenek is. Az elsőket az alsó sor közepére kellett dugnom.
Mit kérsz?
A többieknek is köszi a segítséget!
Perillustris
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz Perillustris #10997 üzenetére
Nem kérek semmit, köszi Maradjon hibátlan, ennyi
-
Tomcy7
tag
Sziasztok!
Egy barátom gépével van gond, de nem tudjuk mi lehet a baj, remélem tudtok segíteni vagy tanácsot adni.
775-ös alaplapja van Asus p5valami deluxe, ddr2-es, és egy 400w-os chieftec táp, E6500 proc.
Vett egy Ati 6870-et, aminek 2db 6-os pinnel kell plusz áramot adni, de a tápon csak 1 van a másikat egy molexből átalakítón keresztül oldotta meg viszont a kártya nem indul el.
Kipróbáltuk másik gépben ahol szintén 775-ös lap de P45-ös chip és nagyobb 550-es táp van, és abba tökéletesen megy.
Kérdés, hogy a táp ami kevés neki vagy az alaplap pci-e csatija mivel még nem 2.0-ás ezért vacakol a karival(elvileg visszafele kompatibilisnek kéne lennie tudtommal az ilyen dolgoknak)????Mit vegyen, táp vagy lap?
Van egy E8400-as procija is de azt nem is mertük még beletenni ezek után.
Segítséget köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS PRIME X570-P
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest