- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos1994
aktív tag
válasz
Osynho #41028 üzenetére
Értem, köszönöm.
Én egyébként mindig abban a tudatban éltem, hogy a mélyközép több kraftot kap és a magas kevesebbet.
Az Eton még nincs nálam, (Footy elméletileg ma vagy a napokban küldi) de ha tényleg gyárilag is teljesen külön van a két hsz. (csak éppen egy csatornára vannak kötve a gyári javaslat szerint) akkor tényleg beköthető minden hangszóró csatornánként is. Csak nehéz elhinni. Meg azt is nehéz volt, hogy ilyen egyszerű "váltó" is működhet jól.
Jamo-nak is volt egy szobai álló hangsugárzója, aminek a váltója ugyanígy volt kialakítva, de az egy rakat kaki volt..Ellenben a Eton csak jó lehet a tesztek alapján.
Akkor lehet, hogy külön lesznek. -
Akos1994
aktív tag
válasz
Osynho #41025 üzenetére
Amúgy hidalni csak azért akartam mert félek, hogy a 2×35W (vagyis 3 ohmnál kb 2×50W) kevés lenne neki. A szett terhelhetősége egyébként 70W RMS-ben.
Ezt találtam a fejről: "The proper frequency allocation provided by the integrated active crossovers can be adjusted from 30 to 200 Hz in the sensitive 10-Hz steps. The slope can be chosen to 12, 18 or 24 decibels per octave and offers a special adjustment of the five-volume graphic equalizer"
Ha a mély tartományt tényleg csak 300Hz-ig lehet felhúzni az biztos,hogy nem jó mert elvileg 3000hz körül szokták vágni a mélyközepeket, nem? (Mondjuk ezt most perpill nem tudom megerősíteni, nincs bent még a fej.)
Meg a szettben egyébként integrálva van a hangváltó a magas hsz. kábeljára. Gondolom ez se egyszerűsíti a helyzetet. De gondolom azért hozzá lehetne illeszteni sok-sok állítgatás után. -
zsolt19900
őstag
válasz
Osynho #40889 üzenetére
ezt néztem hozzá akkor maradjunk annyiban, hogy ez optimális lenne? 25 ös tápot behúzok neki külön az úgy frankó?
-
kraden
csendes tag
válasz
Osynho #40860 üzenetére
Használtak is nagyon érdekelnek, de nem szeretnék vágni kárpitot (ami műanyag és nem lehetne szépen megoldani), így a 13 adott sajnos.
Azt mondta, nem fogja bírni az az erősítő az első szettet és a mélyet, hagyjam meg csak a mélynek, majd veszek egy jobb erősítőt. Szerintem nincs vele tisztában, hogy egy 140ezres erősítőt szarozott le. -
zsolt19900
őstag
válasz
Osynho #40851 üzenetére
hmm, nekem ez az aktív dolog magas is picit és ahogy gondoltam, jóval több pénzt kellene beletegyek, mint amit szeretnék
jó lesz nekem bőven a passzív dolog is, mint ami volt eddig, csak egy kicsit nagyobb kakaó hátra
nézelődök keresgélek, aztán lehet, hogy -ha találok- a mélynek lesz egy 2 csatis másik udim erősítő, vagy ha találok valami igen frankót, akkor egy nagyobb jobb hangú és slussz
-
zsolt19900
őstag
válasz
Osynho #40829 üzenetére
okés, teszem azt kutatok erőt külön a subnak 2csatis legyen és hidalva tudja akkor a 300w rms-t ha a maxa a subomnak azt? vagy tudja csak rms-ben mondjuk 250et, és akkor az is elég? továbbá okés marad akkor az a kábel az első szettnek, és a subnak is elég 22es hátra?
mi az az aktív vágás? -csak kíváncsiság- de ennyire amúgy sem szeretnék bele menni
és tényleg még szívem szerint mindig az 1 erősítős rendszerre hajlok
link1 link2 a link1 es cuccot most vette ismerősöm egy rendszerbe és eléggé bejövős, nekem is pont elég lenne.... a link2 es is, talán annak még szebb a hangja -jókat hallottam a hollywoodról régebben- csak hát az áruk picit borsos
-
dseres
tag
válasz
Osynho #40602 üzenetére
Említettem egy linuxos megoldást a fájlnév sorrend szerinti másolásra. Kérésre kiteszem azt is, de gondolom kevés érdeklődő lesz.
Aki Windows Vistát, vagy Windows 7-t használ, annak itt van egy megoldás
1. A Lenti szkriptet elmentitek egy CopyDir.ps1 nevű fájlba. (Én a C:\users\dseres könyvtáramba tettem.)
2. Aki Windows Vistát használ, az installálja a Microsoft PowerShell 2.0-t, vagy a 3.0-t. A Windows 7 eleve tartalmazza, azon nem kell installálni.
3. A CopyDir.ps1 futtatása az alábbi módon:
Nyittok egy command ablakot: cmd.exe -t indítjátok a start menüből.
Beléptek a könvytárba, ahova mentettétek a szkriptet.
Beírjátok ezt a parancsot:
.\CopyDir.ps1 'D:\Zene\Mr. President - Coco Jamboo (1996)' E:És már másolja szépen név szerinti sorban az albumot az E: jelű USB-re, vagy bárhova.
Fontos .\ a fájlnév előtt.Remélem segítettem, és érthető. Windows XP-n sajna nem működik. Már nem támogatja az MS.
Maga a szkript, amit el kell menteni:param ($Source, $Dest)
function CopyDir ($Source, $Dest)
{
$SItem = Get-Item $Source
if ( $SItem.PSIsContainer )
{
write-host "Source dir: ", $SItem
$SName = $SItem.BaseName+$SItem.Extension
$DItem=$Dest + "\" + $SItem.BaseName + $SItem.Extension
write-host "Destination-dir: ", $DItem
New-Item -ItemType Dir -Force $DItem
Foreach ($File in Get-Item $SItem\* | Sort-Object )
{
$File
write-host
CopyDir $File $DItem
}
}
else
{
write-host "Source File: ", $SItem
$DItem=$Dest + "\" + $SItem.BaseName + $SItem.Extension
write-host "Destination-file: ", $DItem
write-host
Copy-Item $Source $DItem
sleep 1}
}CopyDir $Source $Dest
-
Lusu
aktív tag
válasz
Osynho #40606 üzenetére
Orbano szerint az Ai-Net egy digit interfész, úgyhogy akkor feltételezem a saját DAC-ját használja a fej.
Viszont úgy láttam van még egy opció, Yatour gyárt Ai-Net-re dugható usb, sd card és miegyebek portot. Nna olyan ember van-e itt aki már próbált ilyet?Bár az árát elnézve, nem olcsóbb mint egy ipod+kábel páros. Az este még beleásom magam a témába.
Neked Alpine fejen volt az ipod? Nem volt lassú a léptetés a számok között?
-
Buster17
addikt
válasz
Osynho #40550 üzenetére
úgy olvastam valahol hogy előle legyen a magas szett mert úgy szól jól, a mélyet meg általában hátra rakják ,ezért indultam ki ebből az álláspontból.
Amúgy az első ajtóba nem tudok semmit rakni. Most úgy van hogy elől az ember lábánál van a hangszóró, hátul meg az utas melletti falban.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Osynho #40527 üzenetére
Ezt a sorrend dolgot én sem értem meg, azt hittem csak az Alpine hülyesége, és még a könyvtárakat is feltöltési idősorrendben kezeli...
Én úgy oldottam meg pendrive-on, hogy megcsináltam adott album/válogatás könyvtárát és egyesével sorrendben másoltam be... legalábbis a TC összevissza másol, windows intézőt még nem próbáltam erre a célra. -
B-enji
tag
válasz
Osynho #40513 üzenetére
Én többek közt ezért váltam meg a 80prs-től. Nagy reményeket fűztem a külső HDD adta, szinte korlátlan mennyiségű zenetárolási lehetőségnek. De én is beleütköztem ezekbe a problémákba, sőt inkább mindig cipeltem magammal a külső vinyót, vagy éppen ha másolni akartam rá, akkor a kocsiban hagytam, vagy ha hallgatni akartam, akkor mászhattam vissza érte a 4.-re, persze ez az én hülyeségem már
. Ami még bosszantott, hogy a felmásolt 150Gb zenét kb 2-3perc alatt olvasta be, (ennyi idő alatt kb a városban megtettem a fele távot). A könyvtárakat nem rendezte névsorrendbe, hanem feltöltési sorrendbe... Egy út alkalmával, mikor menet közben meg akartam keresni egy számot a 80 mappa közül a 3 soros kijelzőn, kb 3x éltem át halálközeli élményt
Most visszatértem inkább a CD másolgatásokhoz.. -
CsIrKeRaToR
tag
válasz
Osynho #40169 üzenetére
Értem,így már egy kicsit más a kép. Ebben az esetben mi az felső határa (árban) egy alsó kategóriás szettnek. Mik szükségesek ahhoz hogy,kompromisszumokkal teli,de egy viszonylag normális hangzása legyen a szettnek? Sz@ré' nem szívesen adnék pénzt.
*elolvastam az első hszt.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
Osynho #40166 üzenetére
Köszönöm a választ! Ne haragudj,de elképesztő módon nem értek az autós hifihez. 4x50W= max 4 db 50Wattos hangszóró. Tehát,ha mélynyomóval bővítek akkor emiatt "Direct Sub Drive(nagy érzékenységű, 2 Ohmos mélysugárzó esetén a rádióról közvetlenül is meghajtható, nem kell erősítő. 2x50 W + 1x70W)," 2 hangszóróról le kell mondjak,és az megy a mélynyomóba igaz? Az autómban a zöld-szürke színek dominálnak úgyhogy inkább egy ilyet vennék,rosszabb ez a másik Kenwood-tól? Milyen hangszórókat érdemes használni és hányat?
Előre is köszi!
-
B-enji
tag
válasz
Osynho #40091 üzenetére
Amibe még sokkal jobb a prs, az audió beállításokban. A vágási pontokat és meredekségeket a saját füled, igényeid szerint érdemes állítani, akár külön csatornánként. Csatornánként állíthatod a hangerőt is, sőt a fázist is. Full aktívban akkor tudod használni, ha megtaláltad a készülék alján a kis fekete mikrokapcsolót (ahol váltani lehet full és félaktív között) Az előlapi aux a mikrofoné, de szerintem (meg mások szerint is) nem érdemes használni. Azt hiszem a hátoldali aux-okat jól írtad. Az usb elviszi az 500Gb-os hdd-t, csak FAT-be particionálni kell.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
Osynho #40054 üzenetére
Erről a Kenwood KMM-361SD-ről mi a vélemény?
Most akkor ezt a szép hangzást a gyári golf 4 hangszórókhoz igazítanám. -
kacsa7
őstag
válasz
Osynho #40056 üzenetére
A JVC X310BT-t próbáltam, értékelhetetlen volt a kihangosító része. Egyszerűen bárhogy állítottuk be - ráment egy hétvége, utána a hifissel is egy fél óra - nem lehetett érteni normálisan amit én mondtam az autóból. Lehet én fogtam ki egy hibás darabot, de ha egy mód van rá én biztos kerülném.
-
HereGod
csendes tag
válasz
Osynho #40019 üzenetére
Daewoo tico, pici városi kocsi, most kaptam a friss jogsihoz, és ebben szeretném cserélni az első műszerfali hangszórót, és hátulra csomagtérbe egy jó mélyládát igazából mélynek 40k lenne a korlátom hangszóróhoz pedig 30k a pár! illetve hova ajánlasz még hova rakjak, hogy ne zavarja a mély? első 2 ajtóba?
köszönöm a válaszokat!
üdv,
Suhel
U.i: Merre fele nézelődjek használtak után? -
tomic
addikt
válasz
Osynho #39886 üzenetére
Meglett köszi. Nem kapcsolódott be valamiért a láda azért nem tudtam beállítani.
Még valami lenne. Generátor zaj. Régóta jelen van de csak most van időm foglalkoznom is vele. Mikor a második pár rca kábel lett behúzva utána jött elő. Milyen szűrőt érdemes és hova betenni? -
n.andras74
aktív tag
-
olahpal82
csendes tag
válasz
Osynho #39881 üzenetére
Tulajdonképp meg is tudnám csinálni, műszaki szaki vagyok. Érdekelne is a téma, illetve érzek hozzá késztetést. DE! Pont az én rendszeremen tanuljam ezt meg? A sok apró hibát itt kövessem el?
Még soha nem is láttam pölö ajtó szigetelést. Honnan tudjam mire kell odafigyelni? Gondolom a ragacs felvitele nem nagy cucc, csak az út ami odáig visz....
Persze kérhetem murasake urat, hogy adjon pár lapot két ajtóhoz. Azt lesz ami lesz...
SUB
azon kívül, hogy zárt, azon kívül mire figyeljek? egyébként nem is gondoltam másra.FEjegység
linkeltem két használtat, érdemes velük foglalkozni?
-
olahpal82
csendes tag
válasz
Osynho #39857 üzenetére
Igen olvasgatom a fórumot, tanulok ezerrel.
a 4csatis ersőítős és az arról hajtott subot, mintha itt olvastam volna valamikor. Ezért kérdeztem rá.
Egyébként az aktiv fejegység, vagy a szetthez kapott FVX crossover a jobb?
Az RX22-höz mekkora sub passzolna?
Most hirdetnek két fejegységet ami szóba is jöhet, nektek ezekről mi a véleményetek?
- http://www.jofogas.hu/budapest/Clarion_Dxz_928R_radio_cd_18891149.htm
- http://olx.hu/hirdetes/clarion-dx-2848rmc-musicatcher-autos-fejegyseg-ID2BQt5.html#96a7ea46a7 -
olahpal82
csendes tag
válasz
Osynho #39855 üzenetére
Értem.
Esetleg ha csak egy közép menne a hátsó ajtókba?
A másik pedig, ha nem foglalkozok a hátsó ajtókkal, akkor érdemes volna olyanban gondolkodni, hogy a RX44 hídban egy dublatekercses subot hajtana, a kétcsatis, pedig megmaradna az első szettnek?
Milyen irányba kezdjek el gondolkodni, kihasználva az adott rendszerelemeket?
Nem szeretem az egyszerű dolgokat. -
-
PiciPeti
őstag
válasz
Osynho #39770 üzenetére
Akkor ahhoz elég hazárdjáték lesz más magasat illeszteni. Jó eséllyel tolódik a vágási freki, és a meredekség is.
Vagy próbálgatni kell, vagy magasat saját váltójával keresni. (Tehát a DT mellé CDN2X pl)
De a fejed tud aktív hajtást, ha variálsz a szetten, szerintem inkább aktívban tedd. Akkor tudni fogod pontosan, hogy mi meddig/mettől szól.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Osynho #39760 üzenetére
Azért nem egy csúcskategóriás magast adnak hozzá, szóval csodát nem kell várni. De ennyiért szerintem teljesen vállalható. A magas kicsit csilingelősebb mint pl a DT284, de egyáltalán nem kellemetlen, sőt...
A kick erőteljes, nem az a nagyon finomkodós fajta. Összességében inkább dögös, mint kimért hangú szerintem.
A hifo biztosan elegendő hozzá, és még illik is hozzá karakterben.
-
traktorgumi
aktív tag
válasz
Osynho #39621 üzenetére
Akkor jót néztem ki
Fejegységben mit javasolsz/javasoltok?
Pioneer MVH-X560BT
Kenwood KMM-BT34
Pioneer MVH-X370BT
Én ezeket néztem.....
Igazából x560 azért szimpatikus mert van hátul usb kimenet
Nem is értem hogy ez miért extra egy mechanika nélküli fejegységnél ... hogy nem egy villogó usb log ki
Vagy ezt én gondolom túl -
Joe fiú
senior tag
válasz
Osynho #39491 üzenetére
Sérülékeny, de egyszer berakod utána már nem cibálod, nekem nagyon bevált. Egymás mellett megy a táppal és semmi zaj. Egy gagyi kinai rcanak sem kellene zajt felszedni ha normális a test. Szerintem ár-érték aranyban nagyon jo. Van mellett egy drága AS kábelem, ha sok idôm lesz összehasonlitom.
-
€uro
őstag
válasz
Osynho #39483 üzenetére
Értem. Tudtam, hogy három RCA kimenet van rajta, de azt nem, hogy az egyik az SUB. Szuper! Köszi.
Az ECO egyébként elég olcsó. Engem mindig hat-hétezer forintos kábelekkel ijesztgettek, hogy olyat kellene venni. Megnézem azért még én is ezt a ZERO-t is.
...Hát, ez 6.500-ba kerül. Azt hiszem, maradok az ECO-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest