- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
borat26
aktív tag
válasz
Osynho #26948 üzenetére
Nos meghallgatom, miközben vágom. Ám nem figyeltem fel rá, hogy változna az első szett hangja, miközben a mély frekijét vágom, azaz állítom. De áldozok a közösség oltárán, így kipróbálom. Ez az első mínusz ezzel a fejjel kapcsolatban.
Ha nem is holnap reggel, de kipróbálom. -
kavics325i
őstag
válasz
Osynho #26784 üzenetére
kferi mondta nekem múltkor,hogy ne erőltessem a winyót mert azt nem döccenőkre meg ilyenekre találták ki. Írta,hogy 2x 32GB pendrájv és 1 sd kártya(esetemben 32GB van bent) pont kiszolgál(80prs-nél). Én elkezdtem vadászni 64GB-os pendrájvot és összesen 160 gb-vel el leszek.
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Osynho #26808 üzenetére
Ha nincs is azonnali keret, gondolom ideiglenesen el lehet döcögtetni fejről is, aztán mikor anyagilag észhez tér az ember, lehet nézelődni 4 csatornás erősítő ügyben. Éreztem én ezt, a bátyámnak komplett DLS rendszere volt 4 csatornás erősítővel, ő is azt mondta, hogy nem lesz az igazi, csak meg akartam bizonyosodni, mert az autóhifi boltos akinél voltam bevitt kicsit az erdőbe, ő mondta azt hogy "miért kéne külön erősítő egy 13 cm-es szetthez?" Egyébként nekem ez az emberke a Hertz-et ajánlotta, de most kicsit utána néztem és beteszem a kiválasztottak közé ezt az Audio Systemet is.
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Osynho #26800 üzenetére
Ezzel tudod mi a baj? Most bele trafáltál.
A DLD-t 5 éve egy olcsó kategóriás MAC MP2000 hajtotta, tökéletesen tette a dolgát, soha nem volt rá panaszom. Jó, persze, nyilván van nála sokkal jobb is, mondjuk DLS 2szer-3szor annyiért...Az igényekkel kapcsolatban. Valószínű, hogy lehetne szűkíteni a keret, de kérdés, hogy érdemes e olyan embernek is 60-70-80 ezreket fektetni zenébe, aki nem minden nap ül a kocsiban pl.
Ettől még nem igénytelen, de nem biztos, hogy megéri a drágább megoldást választani, ha mondjuk csak hétvégén ül a kocsiban. -
Petyus87
aktív tag
válasz
Osynho #26791 üzenetére
Állítólag befér, de kiemelő gyűrű kell hozzá.
Magyarul a konklúzió... Inkább gyűjteni kéne pénzt és egy 4 csatornás erősítőt venni, a jövő szempontjából, hátha lesz egy helytakarékos SUB. Haj-haj mibe fog ez nekem kerülni megint... Egy új fejegységgel együtt 60-80 ezer úgy kb.
pps1
Lehet, hogy félreérthető voltam, a mélynyomó nélkülözhetetlen egy normális rendszerből, nekem már msot hiányzik, de egy ideig meg kell lennem nélküle. Viszont valljuk be őszintén, kisautóba a 30 cm-es 500/250 RMS teljesítményű SUB az túlzás. Nagyon fiatal voltam amikor megvettem és szégyen, de kimondottan az utcára zenélésre, feltűnősködésre, de azóta ezt már kinőttem, rájöttem, hogy az erejének a felét se használom már ki. Egy 25 centis is tudja végezni a dolgát szépen teljesen fölösleges
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Osynho #26788 üzenetére
Lehet, hogy félreértettél.
Teljesen új zenét akarunk építeni a párom kocsijába.
Az édesanyám autójából kiszedtem mindent, hogy legyen helye a csomagtartóban.
Visszatettük a gyári fejegységet az hajtja most az első DLS hangszórókat de hátulra meg vennem kellett valamit, mert otthagytuk lekötve a gyári papír hangszórókat, úgyhogy a legolcsóbb megoldás érdekelt, ezért vettem meg a 13 centis MNC-ket. Jó lesz az oda, csak legyen valami és ne a gyári, gondolom érthető
A párom yarisába már nem tenném be a DLD-t helytakarékossági okból, ill túl is lenne abba a kisautóba méretezve. Úgyhogy egyelőre akarunk majd venni abba a kocsiba egy szettet.
Egy autóhifi boltban azt mondta egy "szaki", hogy egyáltalán nem kell a komponens szetthez külön erősítő, de én kíváncsi voltam, hogy itt mit mondanak a tapasztaltak, mert a testvérem szerint a gyári fejegységről magasabb hangerőn torzíthat a szett, szóval nem a legjobb megoldás. -
Petyus87
aktív tag
válasz
Osynho #26784 üzenetére
Vázolom a történetet.
A kocsit ketten használtuk édesanyámmal. elöl DLS-ek vannak és a csomitartóban egy MP2000-es erősítővel megtámogatott DLD láda, ezért hátulra a gyári helyre nem is lett vásárolva hangszóró pontosabban volt, de rájöttünk sajnos, hogy a láda elnyomja teljesen a hangját, elvetélt ötlet volt. A páromnak az autójába szeretnénk zenét építeni, ezért eladom az erősítőt ill a mélynyomót, hogy vissza adjam a csomagtartót anyukának, ill visszatettük a gyári fejegységet is, így hogy a láda kikerült, kellett vegyek, egy valamire való 13 centis hátsó hangszórót a gyári helyett.
A párom autójába már nem tennénk bele az 50 literes 30 cm-rel szerelt DLD-t 100-as reflexcsővel, mert kicsit felnőttem és fölöslegesnek találom, kinőttem már abból a korszakból.
Úgyhogy a dolog lényege, egy normális zenét szeretnék egy yarisba, mert a gyári hangszórók finoman szólva is... Bár úgy is tudom, hogy hiányozni fog a mélynyomó, de ha lesz is valaha, akkor max egy 25 cm-es helytakarékos kivitel.
A lényeg az az volt, hogy feltétlen muszáj e, egy komolyabb hangváltós komponens szettet külön erősítőről hajtani. -
€uro
őstag
válasz
Osynho #26535 üzenetére
Szerinted ez a Magnat EDITION BP 30 mélynyomó jobban szólna, mint az én jelenlegi aktív ládám?
(#26541) Osynho: Értem. Köszi.
-
€uro
őstag
válasz
Osynho #26535 üzenetére
Egyáltalán nem veszem sértésnek. Örülök is neki, hogy elmondtad róla a véleményedet, mert én nem értek hozzá. Sőt, még komolyabb hangtechnikával szerelt autóban is csak egyszer ültem, aminek már kb. tíz éve.
Gondolkozom amúgy a mélynyomó cseréjén is.
Egyébként ha egy mélynyomó aktív, akkor az már elve probléma? Vagy ebben a kategóriában is közel ugyanolyan aránnyal találni jobb és kevésbé jobb készülékeket?
-
Peti66
senior tag
válasz
Osynho #26225 üzenetére
Sikaflexet szoktunk amikor van kéznél.Ez keményre,de nem üveg keményre szilárdul.
Volt amikor ilyen kilós kiszerelésű Dietz rezonancia csökkentő genyát spakliztunk mögé.(ragad,tapad,kőkemény,vízálló stb.) van mégMűgyanta, finom keményfa fűrészpor, ill modell gipsz elegye.
Ezt,komolyan nem értem..Tehát az ajtó és az oszlopnál található gumi átvezető,tömör -
vati182
aktív tag
válasz
Osynho #26175 üzenetére
igen azt csak azért írtam, mármint az x50-et mert hogy ha valakinek az lenne esetleg, gondoltam, hogy ekkor jön majd, hogy annak bluetooth-al megy a dolog, de én nem fogok venni x50-et csak ugyan azt tudja mint az x40 ilyen téren.
A mélyet meg nem erősíteni, hanem rca kimenet, hogy rá lehessen dugni, egy aktív mélynyomót amit már el is magyarázott nekem Peti66 hogy hogyan kellene megcsinálni, majd.Na most ott tartok, hogy ha valaki tudja mondani, hogy a saját JVC-je viszi az android telefonját adatkábellel, akkor marad JVC ha nem akkor a feljebb említett kenwood lenne a pártolt, persze azért szívesen hallanék afelől véleményeket
-
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Osynho #25887 üzenetére
Én meg pont fordítva tapasztaltam, zártból reflexbe áttéve a nyomót, ég-és föld különbség lett utóbbi javára, és a zárt láda minden előnyét überelte a reflexes produkció, mélyebbre megy a nyomó, hihetetlenül pontos, és emellett hangosabb is jóval. Két év után most tértem vissza a reflex ládákhoz, de úgy érzem itt is maradok.
Peti66: Nálam bevált a Stinger kábel, igaz nem sok másikkal hasonlítottam össze, de nekem tetszik a produkciója, semleges hangú, teljesen kiegyensúlyozott tartománnyal, pedig ezüs kábel.
-
borat26
aktív tag
válasz
Osynho #25809 üzenetére
A körfúróval, vagy körkivágóval az a baj, hogy nincs központosítási lehetőség. Már kivágták.
Ellenben vagy szétszeded a ládát és csak azt a lapot maratod ki cnc-vel(ez fake), vagy fogod a körzőt, szerkesztesz kartonra egy akkora kört, ami neked kell (illetve 1-2 miliméterrel kisebbet, hogy az esetleges pontatlanság miatt később reszelővel megfelelőre tudd munkálni a lyukat) és rárajzolod a már meglévő lyuk köré úgy, hogy viszonylag azok centrikusak legyenek. Majd ezt vágod körül dekopírral, csak lassú előtolással és csökkentet fordulatszámmal tedd, kisebb a hibalehetőség.Más: Zárt csomagtartóba (Astra F sedan) melyik kialakítású, típusú láda lenne a jobb (fortissimo bandpasstól tekintsünk el most)? Nekem bandpass ládám van és nem igazán szuperül muzsikál. Jobb lenne esetleg egy zárt, vagy egy reflen? Sokan istenítik a DLD mélyeket. Sorolnátok pár 30-sa mélyet, ami emberi áron van és esetleg még használtban is kapható?
-
zakk08
csendes tag
-
zetecR
addikt
-
pps1
senior tag
válasz
Osynho #25766 üzenetére
Az erősítőt méretezzed túl. A legtöbb hangszóró a kevés teljesítménytől és a ROSSZ BEÁLLÍTÁSTÓL hal meg, nem a sok W-tól.
Kis erősítőről 500 W agyon tekerve kocka jeles lesz, elfűti a tekercset, ami nem csak fel - le fog mozogni, hanem oldalirányban is.
Nagyobb erősítő kis torzítással, stressz mentesen adja le az említett 500 W-ot. -
prmcsk
addikt
-
zakk08
csendes tag
válasz
Osynho #25769 üzenetére
Nem okoz,ha nem tekered állandóan maxra a hangot meg az EQ-t ,mert ilyenkor, ugye mivel az erősítő gyengébb hajlamosak az emberek odacsavarni rajta mindent hogy döngesse a hangszórót,és lehet hogy füllel nem hallatszik semmi,de könnynen túlvezérlődhet a hangszóró és füstölögni kezd
-
prmcsk
addikt
válasz
Osynho #25766 üzenetére
Az user error csakis "tankagyúaknál és tüzér fülűeknél" léphet fel.
Nálam mindig a hangszóró tudott többet, az erőlködőnél és szerintem így oké.
Biztos, hogy 325Watt RMS az, amivel hajtod, vagy ez "gyári adat" ? Az erőlködödben, ami a mélyet hajtja, mekkorák a biztosítékok és analóg e ?
Biztos, hogy nem...
-
borat26
aktív tag
válasz
Osynho #25736 üzenetére
Nos én is kíváncsi leszek, mire is képes. Mindenképp tájékoztatom a nagyérdeműt. Kollégám is ráizgult a KD-x30-ra.
Ma azt hittem rosszul leszek. Bementem a Pécsi Médiába, mondom ha kint van demo falon. Elkezdtem szétnézni, lám kint volt. Persze egy szaki sem volt, aki rákapcsolta volna valami hangszóró párra, erre megláttam az árat. 44.990.- Nos ŐK tudják, nem a belépő szint, így is árazták
Extreme digitál-Pécs 28.000.- Szóval ennyit a Médiáról.pps1: köszi! Ez megteszi? RCA kábel Gladen Audio CH-ECO 5,0 m
-
Peti66
senior tag
válasz
Osynho #25699 üzenetére
Bocs, most látom, mit kérdeztél
Én csak belehallgattam 1 ugyan ilyen típusba(autóba) Hertz dsk
ill. valami 25-ös Helix adta a talpalávalót.Tetszett tényleg,pedig ezt a szót igen ritkán használom.Pláne,
hogy eleve úgy üllők be egyik,másik ismerősömhöz,hogy "na ez nem nagy dobás"
Amit tudok még erről a típusról,hogy ugyanaz a bele,mint a 80-nak csak annál dizájnoltak az előlappal
Nálam,kicsit hosszabb ideig(kb.6hónap) láttam vendégül a Jvc kd sh 1000-et meg még vagy 5 testvérét,de azok olcsóbb kat.-ból kerültek ki -
footy
addikt
válasz
Osynho #25634 üzenetére
Nem ismerem részleteiben az A2DP protokollt, de muszáj tömörítenie zenénél. Hajdanán mikor LG fejegységem volt(
) hallgattam úgy zenét én is, de közelében sincs egy ipod vagy CD minőségnek. Persze lehet hogy azóta a BT (3.0) már kupálódott ilyen téren is, de egy jobb rendszeren szerintem az is elvérzik.
-
prmcsk
addikt
válasz
Osynho #25368 üzenetére
Veszel valami occó tűzőgépet, amit később is használhatsz és kész...
-
footy
addikt
válasz
Osynho #25368 üzenetére
nincs mit, a ládás kérdésben sajnos nem tudom a megoldást,de valaki más hátha csinált már ilyesmit.
(#25369) pps1
Külföldi fórumokon olyat írtak, hogyha a másodlagos aksira kötöd a rendszert akkor kiegyenlítettebben szól, mert nincsenek tüskék meg ingadozások. Nem tudom ebből mennyi igaz. Egyébként mikor néztem ezt a második aksi dolgot, akkor belebotlottam a Helix Headcap-ba is, annál is ilyeneket írtak.(#25370) prmcsk
Azt írták erre, hogy az autó elektronikája dönti el mit kapcsol le. -
footy
addikt
válasz
Osynho #25331 üzenetére
Tessek lepesrol lepesre. Ha nem tudsz nemetul, akkor is erdemes megnezni,mert alaposan megmutogatja.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Osynho #24916 üzenetére
Értem, a mélység szerintem más, de részemről sub nélkül nem is tudnám hallgatni a zenét, hallottam én is Wackond DSK-ját agyonszigetelt ajtóban, nem volt rossz, de egy sub azért más
kavics325i: Tanusítom, tényleg nagyon jó, nagyon szeretem a hangját
pps1: Én is kipróbálom majd lejjebb vágva a subot, de szeretnék hozzá egy refi ládát is bepróbálni, hátha úgy jobban ki lehetne futtatni.
-
Joci009
csendes tag
válasz
Osynho #24903 üzenetére
hát az a baj hogy ezt nem lehet mert gyárilag fent a műszerfalon vannak a hangszórók az ablak alatt és az ajtón sehol nem lehetne neki helyett csinálni tehát akkor valószínű az a lehetőség marad hogy 13 + sub és ebből mit ajánlanátok ? ja meg gondolom akkor valami normális fejegység sem ártana ugye ?
-
Joci009
csendes tag
válasz
Osynho #24898 üzenetére
nem szerepel de hogy nagyobb teljesítményt lehessen elérni azért gondoltam mert én a max 13cm-es hangszórót kicsinek találom és nem tudom hogy még ha drága is akkor is eggyel talán lehet-e vele csodát csinálni és egyébként nem beépített fejegység van benne lehet cserélni akármilyenre most egy gagyi blaupunkt sevilla mp54 van benne a gyárit valahogy kivették és van ott egy úgymond ˇbeépítő keret " és nem ilyen kókány munka úgy néz ki mintha gyári volna
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Osynho #24636 üzenetére
Én hülye vagyok hozzá, vagy ha nem is hülye, de laikus.
Felhívtam egy itteni hifi beépítéssel foglalkozó céget, de Ők azt mondták, hogy ez ízlés kérdése, hogy ki hogy állítja be.Mit hol kéne vágnom akkor?
szerk.: igen, gyári hangváltóval használom, de majd át akarom köttetni a rendszert teljesen, mert szerintem ez így nem a legjobb, sőt.
Az egyik, hogy ugye by-amp-al van az első szett a másik pedig, hogy nincs hidalva az erő.
Tavasszal nagy átalakítások lesznek itt zene téren, csak egyelőre az autót kell nagyon helyrepofoznom.
Kettős tömegű lendkerék, kuplung, és szívó csere így egyben.... -
Játékos
addikt
válasz
Osynho #24417 üzenetére
Nem az ajtóba megy, hanem az autó "testébe" a harmadik üléssor vonalában. Nem a lemez van mögötte, hanem gyárilag szigetelt a hangszóró helye. Biztos nem a legmagasabb hifi elvárásoknak megfelelően, de szigetelve van.
Tudom, hogy igazatok van, de a láda majdnem kizárt. Az asszonínak is feltünne egy ekkora doboz, és most nem szeretném vele megint megvitatni a "költségvetést"... -
kavics325i
őstag
válasz
Osynho #24404 üzenetére
Én is csak bizakodni tudok, hogy nem is rám gondoltál. Igaz az enyémre ha nem is,de az egyel régebbi tipusra 5000W van írva. Valamiért
Mindegy. Egy szónak is száz a vége. Nem kell mély-láda ne is vegyenek az emberek. Bár nem biztos,hogy azt és úgy fogod hallani ami a zenében benne van.És amire írták.
De igazából minden szőrözés minden hasogatás pont annak a jelentését veszi el amit a zene jelent. Az örömöt amit akkor okoz amikor hallgatod.Ahogy Te,én,Mi Ti Ő és Ők szeretik hallani...Pont azt... -
Joe fiú
senior tag
válasz
Osynho #24402 üzenetére
Cáfolnálak, felsőbb kategóriás első szettem van, felsőbb kategóriás erősítővel, loudnesst életemben nem használtam, eq-zni szintén nem szoktam, basszus is visszább van véve, egyszerűen csak igényli a zene mélyláda jelenlétét, nem kell túlspilázni a dolgokat, akikről te beszélsz azok a hülyegyerek watthuszárok.
Amúgy ha ez a véleményed akkor neked minek van subbasszus hangszóród
?
-
footy
addikt
válasz
Osynho #24109 üzenetére
Festes: 2 reteg alapozo + 1 reteg szin (eloben fasza ilyen selymes hatasu lett
) Amugy sima spray, asszem Nigrin marka.
Beleles: vegul nem raktam bele semmit, nem kivanatos rezgest pedig nem hallok, ugyhogy egyenlore igy marad, aztan majd megltajuk... (A karima belso resze korbe lett nyomva melegragasztoval, az ad egy kis plusz merevseget a szelenek es beleszorul a hangszoro is)
Rogzites: a csavar feje belulrol melegragasztoval a gombhoz ragasztva, a tukorharomszoget kifurtam es siman anyaval rahuztam. lehet kap egy gumitomitest meg melegragasztot, ha netan elmozdulna, de eddig beton.(#24108) zolikaDB
Dehogynem, gyari rendszerrel(radio only) futottam 1,5 honapig -
footy
addikt
válasz
Osynho #24097 üzenetére
En sem high end-et epitek
Ugy vagyok vele, hogy eddig 1 euro 60 centben van a projekt, szoval ha nem jon be, akkor nem bukok nagyot
Gondolkozom meg azon, hogy gyantaval kiontom a teret mogotte, hogy ne tudjon rezegni, vagy vattaval jol megtomom.
(#24094) Peti66
Ez a mod adta nekem is az ihletet. Az a baj, hogy en a vilagban nem talaltam olyan alaku PVC vegelzarot.
Szerintem az US szabvany lehet. Az ureges anyat majd a masodik verzioban bevetem -
PowerBuldog
veterán
válasz
Osynho #23679 üzenetére
Úgy néz ki a kialakítás, hogy a műszerfalban elől van 2 10cm-esnek hely, hátul pedig 2 13cm-es. méricskéltem, és sajnos nem is nagyon tudnék ennél nagyobbnak helyet fúrni. Ezért is gondolkodtam még a 13x18-as oválon.
Meg is találtam azt a hetz-et.
Meg van jó áron 10cm-es is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest