- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Szigetszentmiklóshoz ( Pest megye) nem túl távoli helyen tudtok ajánlani alváz és üregvédelemmel foglakozó normális munkát végző szakembert
2011-es évjáratú B7 Passathoz? -
magy1975
csendes tag
válasz Motion_Blur #46644 üzenetére
Helló
Kecskeméten mindkét fajta van. -
magy1975
csendes tag
válasz Motion_Blur #46653 üzenetére
Hát ha jól emlékszem a fekete hatvan valamennyi,a kisebb talán 37k.Átsiklottam az ár felett .
Én aldis-t vettem tavaly és az is tökéletes. -
Anaren91
senior tag
válasz Mauzes #46640 üzenetére
Hát a full márkaszervizes valakinek nyerő, én messziről elkerülöm. Köszi de nem kell 30k-s olajcserével használt autó, meg amibe 60k km-enként cseréltek légszűrőt. De ez csak saját vélemény.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Mauzes
addikt
válasz Anaren91 #46656 üzenetére
Én nem ezt írtam, mindent 2x vagy 3x gyakrabban cserélek, mint az előírás. Szerintem a márkaszervizes autónak az az előnye, hogy könnyen igazolni tudod az autó előéletét és hogy kizárólag gyári minőségű cserék történtek, nem pedig csak bemondásra leszel törődő tulaj (amúgy is a Passatok 90%-a külföldről behozott).
Persze lehet azzal jönni, hogy a márkaszerviz is átbasz meg kókány munkát végeznek, de szerintem az emberek 95%-a egy külföldi nepperautó helyett jobban bízik egy itthon vásárolt márkaszervizes autóban. Aztán majd meglátjuk az eladásnál.
-
csiga8
senior tag
-
SZATA
senior tag
Szélvédőre szeretnék nano bevonatot, ami jó ár-érték arányú, egyszerűen megvehető, és magam is könnyen fel tudom applikálni.
Tudtok ajánlani valami jót?
-
windlord
őstag
Tudtok ajanlani olyan szovettosztitot az ulesekhez amely, akar holnap beszerezheto standard boltban (tesco, metro, praktiker).
Nekiesnek es jol kikarpittisztitanam.
-
MrSealRD
veterán
Tegnap végre sikerült hosszú hónapok után egy rendes alapos tisztítást végezni... Habbal, két vödrössel... Végre kipróbáltam a Gyeon M2 Tar és Iron remover kettőst is. Ezen kívül egy Duplex Drying Towel 90x70-est rendeltem még pár hónapja... Összehasonlítási alapnak tegyük mellé, hogy van 3db Alis szárazoló kendőm amit itt sokat linkeltünk + egy tesco-s....
Eddig a 4 kendő éppen elég volt totál átvizesedtek. Ezzel az egy kendővel meg csont szárazra húztam az egész autót és még volt benne kapacitás... Nagyon jó. Igaz nem olcsó.A tavalyi fényszóró polír és rá a kerámia bevonat úgy tűnik mégsem húz ki 2 évet... 1 éve csináltattam. Polír nem kell ugyan, de a kerámia sehol sincs már...
Megpróbáltam leszedni a szlovén autópálya matricát. Úgy ráette a fene, hogy darabokban jön le és a ragasztó is ott marad.
Mivel tudnám gyorsan, hatékonyan leszedni?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mauzes
addikt
válasz Zolinho1026 #46661 üzenetére
Az mit jelent, hogy beesett a fényezés? Még nem hallottam.
Amúgy akkor szar a fotó szerintem, ilyen átlátszó gyantaszerű cucc van rajta, 1-2 mm vastag, picit megfolyt.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
ha ózonozás után sem lett igazi a klíma (ha a klíma megy akkor semmi gond, viszont ha csak simán külső levegő klíma kikapcsolása után, akkor van poshadt szaga), akkor szerintetek hova vigyem el komolyabb takarításra a klímát?
előre is köszi
-
mephi666
nagyúr
nem teljesen autóápolás, viszont beltér: menetrögzítő kamera vezetékét ti mivel rögzítenétek? belső tükör mögött van a kamera és felül enyhén be tudtam szorítani a kárpit alá, majd kárpit mögött lehoztam jobboldalt az A-oszlop mögött, de utána valamivel fixre jó lenne rögzíteni a szélvédő tövében, innen pedig anyósülés oldalán előrevezetni a szivargyújtóig (olyan anyaggal, ami megfogja, nem csúnya és nem hagy nyomot eltávolításnál...) ...B Zafira az áldozat
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
r4pt0r
tag
Sziasztok!
Talán ebbe a témába belevág a kérdésem. Elkezdett leválni az oszlopokról a szövet. Van valakinek tapasztalata hogy mivel tudnám visszaragasztani ami nem üt át az anyagon? Az ha pár év múlva megint lejön kevésbé zavar, maximum megint meg kell csinálni.
Köszi
-
Csabroncka
addikt
válasz eastsider #46673 üzenetére
Vegyél habot, pl.: ilyet. Keresd meg az autódban az evaporátor kifolyó csövet (pl youtube alapján).
1. Vedd ki a pollenszűrőt.
2. Nyomd fel a habadagoló csövét az evaporátorcsőben
3. Adagold a habot egészen addig, amíg meg nem jelenik a ventillátorháznál
4. Ismételd a műveletet kb 3x-ra elég (teljes flakont használd el), úgy, hogy köztük 15 percet vársz és az evaporátor csövet a végén mindig kiüríted és hagyod kifolyni a folyadékká vált habot és trutyit.
5. miután ezzel megvagy a bűzös zacc jó része lejön a hőcserélő alól (ez a lényeg)
6. vegyél hőcserélő fertőtlenítő sprét pl: ilyet
7. Lehúzott ablak mellett, maxra állított klímafokozatnál: A ventilátor szívó részén keresztül (belső keringetés mellett) adagold szakaszosan a fertőtlenítő sprét (teljes flakont használd el).Tiszta a klíma
Toyotánál nagyjából így >>
"in medias res"
-
eastsider
nagyúr
válasz Csabroncka #46676 üzenetére
wow koszonom a reszletes leirast
7. Lehúzott ablak mellett, maxra állított klímafokozatnál: A ventilátor szívó részén keresztül (belső keringetés mellett) adagold szakaszosan a fertőtlenítő sprét (teljes flakont használd el).
itt kintre gondolsz ugye? a szelvedo alatt a legtobb polgari kocsin[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
-
atirag
őstag
Tud valaki olyan szert amit bogár ellen tudok használni? Mondjuk ha hosszú útra indulok akkor befújom és az út végén vagy másnap lemosom. Van ilyen?
Más.
Milyen törlő kendőt érdemes venni mosás utáni törölgetésre?Köszönöm
-
nagyúr
válasz atirag #46682 üzenetére
Ha a szélvédőre gondolsz bogarak elleni szerre, akkor ajánlom a rainx vagy hasnoló nevő termékeit. Ezek inkább esőre vannak kitalálva, hogy ledobja a vizet, de én most csak úgy felvittem és egy-két bogár van csak a szélvédőn de az is lejön egy kis szélvédő mosóval.
Az Auchanban vettem valamikor és tök jó."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
szabi325
tag
válasz atirag #46690 üzenetére
Hát akkor én tuti nem fújkálnék rá ilyet mert sehol se írják hogy ph semleges.
Nekem ha waxolva van az autó, akkor fújok rá mosás elején ph semleges bogároldót és finoman egy szivaccsal pár mozdulatból lejön [link] .
Amúgy mint a videón az ilyen 2 centiről magasnyomásúval mosás könnyen elsülhet rosszul ha valami komolyabb bogár jobban kapaszkodik a lakkba , a vízsugár letépi a lakkot is... [link] -
asasasas
csendes tag
Üdv!
Otthoni autómosás után majd szeretnék Carpro Elixirt használni. A felvitel előtt mindenképpen szükséges a lakkozás zsírtalanítása?
Carpro Reset sampon van, ami PH semleges tudomásom szerint.
Ha muszáj zsírtalanítani, az mehet JAR mosogatószerrel? Vagy van itthon még KC Greenstar.
Köszönöm -
windlord
őstag
Karpittisztitasra keresek KC profi szert.
Green Star vagy az MZR?Vennek hozza spricnit Kwazar Mercury Super 360.
Samponbol KC AS -t neztem.
Jo cuccok?
-
windlord
őstag
Illetve milyen profi szarito kendot javasolnatok, amivel tenyleg 1x eleg lehet vegig menni egy touringon.
-
csiga8
senior tag
Üregvédőből van ajánlott márka?
Közelben Mannol [link], Motip [link] van a Kauffernél, vagy Sikagard 6220 a ZS+U-nál. [link]
2003-as Seat Ibiza, 2004-es Octavia2-be lenne fújva.
Motipból tán vagy 1 vagy 2 flakon itthon, de ha nem túl jó, veszek mást. ( 1999-es Suzukihoz lett véve, megmaradt)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake