- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DeathAdder #46799 üzenetére
Valami nevesebb (pl 3M) habosított kétoldalas ragasztószalag jó hozzá.
#nincsbennetarcsi
-
Zolinho1026
tag
válasz DeathAdder #46799 üzenetére
Nekem is meg havernak is kétoldalúval van felrakva. Az a lényeg hogy az erősebb fajta kell és vízálló legyen.
Utána csak dróttal szeded le.
Vagy veszel egy ilyet: [link][ Szerkesztve ]
Loxone and Loxberry superuser
-
DeathAdder
veterán
+ Zolinho1026
Végül 3M kétoldalas ragasztás lett. Elmentem az autófényezőhöz, ahova járok ha szükséges, és felragasztottuk, annyira tetszik most, hogy agyalok hogy elöl is megcsináljam-e, bár jól áll a tartókeretben is
j.bravo - gondoltam hasonlóra, vagy hogy átviszem a szomszédba és VTN-ezni, vagy venni plasti dipet, de akkor végképp sokba fájt volna akkor egy rendszámkeret
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Erről a termékről vélemény tapasztalat valakinek? Vagy még nagyon új a termék, hogy legyen tapasztalat vele?
https://lotuscleaning.hu/product-details/ceramic-wax-keramia-viasz -
nagyúr
válasz Atis45 #46804 üzenetére
Ez csak egy hybrid vax, mint a Fusso coat.
Kerámiák:
-kezdőknek való
-olcsó szett
-kb itt kezdődik a valódi kerámia"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz Atis45 #46806 üzenetére
Mennyiségre a Fusso gazdaságosabb.
A többi egyéni preferencia.
Mennyire legyen fényes, tartós, hydrofob, rétegezhető-e és mennyire könnyű használni.
Fussonak három nagy előnye van, erősen hydrofob, tartós és rétegezhető.
Hátránya a fényesség és a közepesen nehéz alkalmazás.
Olyan wax nincs, ami mindenben jó."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
dirtyred
csendes tag
Sziasztok! Véleményetekre vagyok kiváncsi.
FX PROTECT vagy AQUA márkás termékekkel kerámiáztatnám a 2 hónapos kombi i30-am, miután rányitotta valami állat az ajtót és hagyott egy szép kis csíkot anyósoldalon.
A kerámiázás ára 190e 9H keménységű bevonattal, ami kb 3 évig bírja. Az ár tartalmazza az üvegek és felnik kerámiázását is. A polírozó srác kézi autómosóban mosná tisztára az autót előtte, ami pár száz méterre van tőle.
Nem szennyeződne a karosszéria, mire visszaérne a műhelybe? Vagy ott még úgy is előkészítésre van szükség és nem annyira számít?
Ami még aggaszt, hogy nem híve a mikroszálas kendőknek, mert szerinte azok karcolnak. Helyette szarvasbőrt használ a szárazra törléshez. Én mindenhol ennek az ellenkezőjét hallom. Arra is gondoltam, hogy ez esetben talán nincs jelentősége, mert amúgy is bevonja kerámiával a lakkot (azt nem tudom, hogy felpolírozza-e előtte), és akkor talán nem látszana, ha esetleg mégis megkarcolná szárításkor.
Amúgy laikus szemmel szerintem szépen dolgozik és a műhely is ígényesnek tűnik. Volt a műhelyben egy fekete Audi, az nagyon szép fényes volt. Galéria itt: [link]
A fent említett mikroszálas / szarvasbőr kendőt leszámítva még mindig inkább hozzá vinném, mert az összes kézi autómosóban szivacsot használnak mosáshoz Nyíregyházán, a mosást pedig inkább én csinálnám.
-
szabi325
tag
válasz dirtyred #46809 üzenetére
Hát ha 190é nem polírozza fel előtte akkor ez jó kis lehúzás.
Csak kíváncsi vagyok amúgy mit vársz el a kerámiától amiért kiadnál érte ennyi pénzt?
Csak mert ha kerámia után valaki rányitja az ajtót ugyanúgy lebassza a festéket, a kavicsfelverődés is látszani fog a motorháztetőn meg a szélvédőn.Amúgy a kérdésedre a válasz, szennyeződne az autó de gondolom letörli újra bent így nem számít, ha rendesen le van mosva az autó (nem érintésmentesen) a szarvasbőr sem ördögtől való én pl felnire meg falcokra azt használok de régen használtam karosszériára is és nem karcolt.
-
dirtyred
csendes tag
válasz szabi325 #46810 üzenetére
Nem tudom, hogy nézted-e a galériát, illetve ha igen, abból mennyire kivehető a végeredmény. Tény, hogy élőben az Audi szép fényes, karcmentes volt.
9H keménységű kerámiától azt várom, hogy a madárszart jobban bírja, mint a lakk (szinte minden nap le van tojva), persze nem napokig, hanem amint észreveszem, tisztítom (pár óra, esetleg másnap). Illetve azt várom, hogy ha megütik, akkor lehetőleg ne látszodjon, sokkal kevésbé látszodjon, illetve könnyen ki lehessen javítani. A srácnak van "öngyógyuló" kerámiája is, 5 évig bírja, de közel 300e.
Nem tudom, hogy mennyire volt beetetés, de a műhelyben volt egy motorháztető (kép itt: [link] ), amelynek szemből bal oldala le volt kerámiázva, a másik fele nem. Össze volt potyolva villáskulccsal és ahol nem volt kerámia, ott lepattant a festék is. Ahol kerámiázva volt, ott csak behorpadt. Nem tudom, hogy hihető-e, vagy utólag lett javítva a kerámiázott részen a festék (bár nem láttam nyomát, kézzel sem éreztem és kétlem, hogy a horpadásban szépen el tudta volna tüntetni az utómunkát).
Értem, hogy a kerámia szép fényt ad, illetve víztaszító, de ez számomra kevésbé szempont. Örvendek, ha tiszta az autó, de a védelem fontosabb. Túl szegény vagyok ahhoz, hogy állandóan políroztassam, emellett garázsom sincs, hanem az utcán áll.
-
szabi325
tag
válasz dirtyred #46811 üzenetére
A képek szépek jól dolgozik
Odáig jó amit írtál hogy a madárszar nem fogja rögtön felmarni a lakkot, meg ha szivaccsal és samponnal mosod az autót akkor kevésbé fog rajta meglátszani a hajszálkarc.
De ha a parkolóban a melletted álló jobbágy rábassza az ajtaját vagy nekitolat ugyanúgy le jön a festék [link]
Igazából leírtad a kerámia jó tulajdonságait sokkal tovább szép fényt ad és víz/por taszítást, uv védelmet mint bármelyik wax , az én véleményem szerint annak éri meg kerámiáztatni akinek nincs ideje autóápolással foglalkozni és nem számít az a "párszázezer" amit ezért kiad -
dirtyred
csendes tag
válasz szabi325 #46813 üzenetére
"a melletted álló jobbágy rábassza az ajtaját" Igen, így kell ezt megfogalmazni. Pedig ahol megálltam, minden irányba 5-10 üres hely volt. Hát nem beállt mellém valaki? Csak akkor éppen nem vettem észre, és utólag gondolom, hogy ő volt.
A cikk azt tárgyalja, hogy horpadásoktól és szándékos karcolástól véd-e. Ezt nem is várnám el a kerámiától. A cikk szerint nyújthat védelmet felverődés ellen, illetve hogy a horpadások javíthatók festésmentesen (utolsó paragrafus). Ha erre tényleg képes (többé-kevésbé), már megnyugtat.
Leginkább jó állapotban szeretném megőrizni a szabad ég alatt álló autóm és a madárszar, illetve a fákról lehulló pollen a legnagyobb ellenség. Pár nap után ragad az egész autó.
7-ért vettem az autót 2 hónapja, 200e nem annyira vészes összeg már amellett bár kissé fájna még ezt is kifizetni. Még nem vagyok teljesen meggyőzve, hogy érdemes-e, de sajnálom az autóm és a kerámiázás talán megnyugtatna (ha tényleg védené).
A másik félelmem a jég. 3 forrásból is kapok vihar figyelmeztetést, és ha zivatar jön, akkor futok, hogy valami fedett helyre álljak be arra az időre. De van egy érzésem, hogy előbb-utóbb úgyis elveri a jég, ha éppen úton vagyok és nincs hova menekülni.
Amúgy a madárszar a lakkon / waxon / kerámián milyen gyorsan okoz maradandó sérülést tűző napon?
-
nagyúr
válasz Atis45 #46812 üzenetére
A felrakáskor figyelni kell a vastagságra.
Nagyon vékonyan kell felhordani, és a visszatörlést sem lehet túl korán vagy későn végezni.
Nehezebb felrakni, mint a BSD-t, de sokkal könnyebb mint a Rain-X esőlepergetőt a szélvédőre."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nebulo5
senior tag
válasz dirtyred #46809 üzenetére
"A kerámiázás ára 190e 9H keménységű bevonattal, ami kb 3 évig bírja."
Miért nem veszed a fáradtságot és olvasol egy szakmai véleményt a csaló marketing szöveg helyett a kerámia bevonatról? Vagy csak egyszerűen, egy fél évvel ezelőtt kerámiázott autót nézz meg! "9H" keménység... Tudod te mennyi az a 9H keménység?
Gondolom, kapok most hideget - meleget a "beszólásomért, de bosszantó, hogy ennyire naivak lennénk...(még jó, hogy Gyurcsók féle" ráolvasást nem reklámoznak...)Üdv: nebulo
-
dirtyred
csendes tag
válasz nebulo5 #46819 üzenetére
"Miért nem veszed a fáradtságot és olvasol egy szakmai véleményt a csaló marketing szöveg helyett a kerámia bevonatról?"
Mert fogalmam sincs, hogy melyek a megbízható források. Nyilván azért tettem fel itt a kérdést, hogy kapjak rá választ innen is. Sok mindent mondanak videókban és írnak, amelynek fele nem igaz. A kérdés, hogy mi nem igaz abból.
Azt tudom, hogy a 9H keménység a 9H ceruzának felel meg, azaz a 8H ceruza még nem karcolja 45 fokban.
Eddig egy használtan, karcosan vett VW Polo-m volt. Nagyon kéne rá egy polírozás, de nem éri meg az árát. Az i30-amat viszont szeretném megóvni és jó állapotban eladni évek múlva, de nincs ebben tapasztalatom.
Számomra a nagy kérdés az, hogy megér-e 200e-t a védelem (ha már a kerámia sem csodaszer és nem igazán véd karcok, kőfelverődés, ajtórányitás ellen), vagy elég a wax és heti 1, esetleg 2 kézi mosás, legfőképp a madárszar (amit pár óra, max 1 napon belül eltávolítok) és a ragacsos pollen ellen?
-
dirtyred
csendes tag
Átgondoltam a dolgokat. Lehet, hogy előző, hozzá nem értő hozzászólásaimmal felb@sztam pár fórumtárs agyát... Nem volt szándékos, csak nem értek hozzá.
Ahogy még utánaolvastam és megnéztem 10-20 videót a témában, egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy szép a kerámia, könnyű tisztítani és véd is madárszar meg pollen ellen, de ennél többet ne várjak el.
Marad az érmés kézi mosó, veszek vedreket, mosókesztyűt, PH-semleges sampont, szárítókendőt, felnikefét és röprozsda/felnitisztító szert.
Sokat néztem, hogy mivel zárjam a tisztítást. Hard/folyékony wax, SiO2... A kemény waxot nem részesíteném előnyben, mert idő és energiaígényes, én meg tapasztalatlan vagyok és attól tartok, hogy a kellemes kikapcsolódás helyett csak idegességgel járna4. Leginkább a kerámiabevonat jellegű fújható SiO2 termékekkel szemezek, legalábbis a kezdetekre.
Ezt találtam számomra elfogadható áron (3700 Ft), kis 200 ml kiszereléssel tennék egy próbát: ADBL Ceramic QD
A Gyeon Cure a maga 100 ml 6000 Ft-os árával számomra nagyon drágának tűnik, és kétlem, hogy annyira többet tudna, mint az ADBL terméke. Főleg, hogy mindkettő tartósságára 2 hónapot mond a gyártó.Ezekről a termékekről mi a véleményetek? Ebből a 2 boltból válogattam össze a szükséges eszközöket, a kínálatukból meghallgatnék más alternatívát is, aminek jó az ár/értéke (már így is 45e Ft-nál tartok és kissé az az érzésem, hogy túllőttem a célon).
Ez a válogatás:
-
szabi325
tag
válasz dirtyred #46821 üzenetére
Én a Sonax termékvonalat ajánlanám, azoktól jobb ár/ érték / minőségű termék nem nagyon van. Pl gyorsfényre Sonax BSD ezt hígítsd 1:1ben desztillált vízzel és úgy is fent marad 3-4 hétig és máris van 1,5 litered belőle 2500ftért és simán felveszi a versenyt a sio2 tartalmúakkal [link] . Felni tisztítóból ez a Tuga jobban megéri de a sonax xtreme is jó, azt a 6ezer forintos kefét én nem venném meg (valami hasonló volt, karcolt) inkább az obiban egy kis körecsetet vegyél és azzal kend el a felnitisztítót majd egy mosókesztyűvel/szivaccsal samponos vízzel mosd le a felnit (ne ugyanazzal mint a kasznit). Bogároldóból szintén sonax egy ezressel olcsóbb és leszed mindent. Az a " ABDL micro wash mitt" van nekem is, de nem veszek észre különbséget ha simán kimosom mosószerrel a mikroszálas dolgaimat (öblítő nélkül). Sampon helyett én szintén a sonax fényező sampont ajánlanám [link]
Sonaxra ami itthon olcsó beszerzési hely a filterABC, Kauffer,
A kendők és a mosókesztyű amit választottál alapvetően jó arra olcsóbb alternatíva aliexpress a minőség azonos( korábban rendeltem koreából 3000ért twisted pile szárazoló kendőt és vettem gyeont is 7000 ért a kettő ugyanaz minőségre , ugyanez mosókesztyűkkel). Bár most hogy rájön a vám és áfa nem tudom mennyivel jársz jobban, ki kell számolni.
Külföldről rendelésnél Wascheldent tudom ajánlani 50 euró felett használd a 83metoo kupont 10% kedvezményért , így nézd meg hogy honnan jössz ki olcsóbban -
dirtyred
csendes tag
válasz szabi325 #46822 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod!
A Sonax BSD valóban nem rossz. A másik 2 termék a videóban valamivel jobban lepergeti a vizet, de nem nagy a különbség, főleg ezért a pénzért.
A kefén sokat gondolkodtam és felmerült bennem a kis ecset használata helyette. Ezzel máris spóroltam kb 5e-t.
Egy próbát fogok tenni a mikroszálas mosószerrel, legfeljebb nem veszek többet.
A Sonax fényező sampon valóban jó áron van, ki fogom próbálni a Koch Chemie Nano Magic samponnal felváltva és meglátom, hogy jobb-e a 2x drágább, vagy jó az olcsó is.
Kendőket néztem Aliexpressen, amúgy is gyakran rendelek onnan, de most vámmal már annyira nem olcsó, sőt vannak dolgok, amelyek már akár drágábbak. A szállítási időről ne is beszéljünk...Köszönöm ezeket a terméktippeket, elég sokat tudok így spórolni!
Mosóvödröt ülepítővel honnan tudnék venni, ahol nem 6-8e-t kérnek el darabjáért?
A SiO2 vaft wax bevonatok védenek is madárszarral szemben vagy csak fényeznek?[ Szerkesztve ]
-
bari012
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami nagyobb kiszerelésű (akár 5 literes) hatékony és jó árú felnitisztitót? Eddig a LOTUS IronXtreme-t használtam, de az most elfogyott.
Köszi,
Barna -
csiga8
senior tag
Üdv!
K2 kerámiabevonatot mennyire ismeritek? Jó?
Nálunk helyben ( Pest megye) 70K pénzért viszik fel polírral együtt, nekem gyanusan olcsó, de attól lehet még jó.
-
Paxker315
addikt
CSütörtökön esett, és pont nem volt itthon a bódé. Tele van sárgás-barnás kis foltokkal, amiket sajnos kis erővel nem sikerült eltávolítani (körömmel feljönnek, de, nem opció). Gondoltam, valami habot rajta kellene hagyni, oldja fel, v idővel több mosás után leoldódna. Mi lehet vajon?[kép][kép][kép]
Google-t bújom, talán nem menthetetlen a helyzet. Érdekes, hogy az üvegen is volt, de onnan "lejött".
-
Paxker315
addikt
válasz Atis45 #46827 üzenetére
koszi szepen! Nem aproztam el, aldis "schnelllackpfleger"-el fújtam, aztán ronggyal letakartam, puhuljon. Utána nagyrészt lejött, de, sajnos vannak helyek, ahol erőteljesebben ragaszkodik. De, szerintem még egy kör, és lejön : )
Csak már émelyítően erős "ápolószerszagú" a kezem[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Paxker315 #46826 üzenetére
Karosszéria gyúrma (3-4 évre elegendő ez a mennyiség) és izopropilalkohol (ha nagyon dúrva), ha kevésbé ragaszkodóak akkor a sima ablaktisztitó+víz kombó is megteszi.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Paxker315
addikt
válasz Csabroncka #46829 üzenetére
Koszi! Ablaktisztítót holnap megnézem, nem is értem, miért nem azzal kezdtem (ált. azzal szoktam, mert alkoholos-felületaktívanyagos )
-
dirtyred
csendes tag
Saját tapasztalataitok szerint mekkora eséllyel fognak meglincselni egy kézi autómosóban, ha saját vödrökkel, samponnal, felnitisztítóval, mosókesztyűkkel beállok és csak a lágy vízes nagynyomású mosásért, esetleg az aktív habért és egyszeri nagynyomású samponozásért fizetek?
Kiváncsi lennék arra is, hogy mennyire körülményes és mennyi időbe, pénzbe kerülne (figyelembe véve, hogy 100 Ft = kb. 1 perc) ilyen módon lemosni egy i30 kombit?
-
Atis45
aktív tag
válasz dirtyred #46831 üzenetére
Nekem tapasztalatom nincs, de biztos lehetsz benne, hogy arénázni fognak miatta, és lássuk be hogy jogosan. Gondolj bele, ha előtted lenne valaki ugyan így, te se néznéd jó szemmel, hogy sokat kell várnod. Talán ha pl hajnal kettőkor mész akkor talán azért megoldható, akkor talán nem nagyon mennek. Amúgy én hiányolom az ilyen mosókat, ahol vödrös mosást lehetne csinálni magadnak. Ahol beállsz egy beállóba, és egy csapból 100ft-ért kapsz x liter vizet, és magadnak elpepecselsz. Mert azért sok városi lakó nem igazán tudja megoldani a bérházak között.
-
dirtyred
csendes tag
válasz Atis45 #46833 üzenetére
Átfogalmazom részletesebben, egy másik szemszögből megközelítve.
Tudom, hogy elvileg tilos, de a kontakt nélküli mosás nem hatékony. Aktív hab + samponos nagynyomású nem viszi le a koszt. Az üvegen ha utána végighúzom a kezem, még marad kosz. És a koszos autót nem szeretném törlőkendővel leszárítani, mert össze fogom karcolni. Akkor már inkább legyen vízköves.
Van egy 8 állásos autómosó, délután 4-6 óra között sor van, de naplemente körül, amikor amúgy is ajánlott a mosás, már kevesen vannak, max. 4-5 állás foglalt. Van piros-zöld jelzőlámpa, ami pirosra vált, ha valaki elkezdi használni azt az állást. Ha nem dobok be érmét, akkor pár perc után szabad zöldre vált, azaz úgy veszi, hogy már elhagytam az állást.
Ha néha bedobok egy 100-ast, esetleg "kibérelem" 2000 Ft-ra, hogy foglaltat jelezzen, akkor is gonosz tekitetekre számíthatok? Vagy ha fizettem, akkor haszálhatom elvileg?
-
Atis45
aktív tag
válasz dirtyred #46834 üzenetére
Én értem amit mondasz. Lássuk be ezek a mosók arról szólnak, hogy 5-10 perc alatt lemossuk az autót. Sajnos amilyen rossz indulatú emberek vannak, még ha egyedül lennél a 8 állásos mosóba, és meglátná, hogy vödrözöl, még akkor is megszólna sajnos. Én úgy látom, hogy addig még van szabad hely, addig engem nem zavarna hogy valaki vödrözik. De ha nem lenne szabad hely, és valaki úgy vödrözik, és sorban állás van, akkor én is neheztelnék. Elviekbe vödrös mosással nem lehet használni. Egyszer az egyik mosóba láttam is egy kiírást, hogy szivacsos és kefés mosást mellőzzék.
Azt tudom, hogy ezek az érintés mentes mosók nem tökéletesek. Én úgy szoktam csinálni, hogy ilyen mosóba lehető legjobban lemosom, hazagurulok, kb 500 méter, és a parkolóba álltalános tisztitóval és mikroszálas kendővel áttörlöm. És utána viszem fel rá a kerámia waxot. -
dirtyred
csendes tag
válasz erdey_a #46835 üzenetére
Igen, ezen agyalok és is. Az üzemeltető nincs jelen, tehát legfeljebb ha valaki bejelent, akkor lehet belőle gond.
Majd elválik, hogy mi lesz belőle. Legfeljebb megyek más mosóba. Vannak olyanok, amelyeket a kutya sem látogat, mert elavultak (pl. MOL kúti autómosó), de nekem csak szűrt vízre lenne szükségem.
-
lacos001
senior tag
válasz dirtyred #46834 üzenetére
Nem tudom az játszik e nálad, amit most leirok.
Mikor mész veretni a verdát, akkor elviszel egy mosókesztyűt és szárazoláshoz rongyokat.
Habozol, levereted. Habozol megint, okosan-óvatosan dörzsizel kesztyűvel, levereted. (ecsetelsz is ha kell)
Megnyugvás miatt, megint habozol és levereted. Majd kiállsz/félreállsz szárazolni, akár a porszivós részhez....Ilyenkor a rongyra fújhatsz is kis anyagot. Pl [link]
Más lehetőséged, ahol esélyt sem adsz az inzultációnak nem lesz. Ez igy még szerintem okés...és vhol mégis hozzáértél.
Én könnyen magyarázok, hiszen itthon megoldom, de volt időszak, amikor ugyanigy jártam el, mint amit leirtam.
(Itt itthon is tilos...Na nem az autómosás, maga, mint folyamat, hanem az anyaghasználat miatt, mert az megy a rendszerbe....az már más kérdés, hogy NASA anyagot használok és talán meg is ihatnám olyan "okos" anyagok, de ugye az kit érdekel....)
/Veretések, habozások közben kis felnitisztitó még játszhat sztem, de ne lássák. Itt kint a nagy nyugaton is ki van irva, hogy ne merészelj saját anyagot hozni, mert megba**unk...
Sokan lekakilják, de legalább lesz szép felvétel róluk. Van aki bukik és csengeti a büntit van aki nem./[ Szerkesztve ]
-
dirtyred
csendes tag
válasz lacos001 #46838 üzenetére
Köszönöm ezt a részletes válaszod!
Ha jól értem, akkor a mosó samponján használjam, ne sajátot vödörből, és azzal simogassam végig a bódét egy kesztyűvel. Erre is gondoltam, nem zárkózom el ettől a megoldástól sem, sőt még kényelmesebbnek és talán olcsóbbnak is tartom (a hatékonyságát vitathatom, nem vagyok biztos, hogy jó minőségű és megfelelően koncentrált a samponjuk). Egy vödröt mindenképp használnék öblítésre.
Nem tudom, hogy a majd utólag rátett sealent-et/waxot mennyire marná le az aktív habjuk (ha esetleg használnám) vagy a samponjuk. Ezt egyszer ki tudom próbálni, aztán ha leszedi, legközelebb esetleg már saját sampont is használnék (Koch Chemie Nano magic vagy ADBL Shampoo).
Utólagos bevonatra most a Gyeon Wet Coat-ot venném, ezt mondjuk le kell öblíteni utólag, de szimpatikus az ADBL Synthetic Spray Wax és a Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Spray Coating is. Kemény waxok közül majd esetleg kipróbálom a Soft99 Fusso Coat-ot is, ha lesz időm és türelmem körbekenegetni. Bár csak egyszer kell 3-6 havonta.
A szárazolást mindenképpen félreállva végezném, annyira mégsem vagyok paraszt, hogy akkor is foglaljak egy állást.
-
lacos001
senior tag
válasz dirtyred #46839 üzenetére
Hatékonyságra egyértelműen gyengébb a mosós cucc, mint a "bóti". Viszont többet érsz el azzal amit írtam, mint, hogy behabozod és leveretet. (vagy használj kefét, mint ahogyan linkeltem itt korábban [link] )
Itt még én is mosóztam. Néha a cuccaimmal is, de ez megváltozott.
3 habozás és 3 veretés azért hoz le retket, pláne ha megkesztyűzöd. Pénzt is hagysz ott, csecse is lesz, max lehülyéz a rád váró, h miafaszt csinálsz, minek ennyiszer, 1szer jóvanaz....
Olvastam a napokban, h más lehetőséged nincs. (remélem jól rémlik...)
Ez sztem a max, amit ebből ki lehet hozni...Természetesen bármiféle atrocitás/büntetés/k.anyázás nélkül./Ahol 6 évig laktunk Fekete erdőben, volt saját cuccos mosó.
5€ "alapdíjat" befizet az eNbör, majd max 2 óra múlva tiplizik.
Közben vízért ugyanúgy dobálja az érmét. Jó volt az....Feleség és gyerek közben játszott az ott lévő szabad placcon.
Azóta sem találkoztam ilyennel, bár felköltöztünk 800kmre a tengerhez./ -
tamas_0123
újonc
Sziasztok,
pár hónapja vásároltam egy robogót, ami nagyon szép állapotnak örvendt. Azóta sajnos egyre több helyen jelenik meg rajta karc, amit nem én okoztam. Arra tudok gondolni, hogy vásárlás előtt valamilyen karcfeltöltővel, waxal bekenhették. Ha ráfújok egy kis WD40-et, akkor teljesen elhalványodnak ezek a karcok, de csak pár óráig, esetleg napig.
Tudtok ajánlani valami hasonló ápolót, amivel tartósabb eredményt érhetek el?
Köszönöm előre is!
-
dirtyred
csendes tag
válasz lacos001 #46840 üzenetére
Basszus, annyira azért nem vagyok perverz, hogy megkeféljem tütükémet...
5 ajrót én is kipengetnék, ha normálisan le tudnám mosni. Vinném kozmetikába is, mert az kényelmesebb, de eddig Nyíregyházán 4 nagy kozmetikában is szivaccsal mosnak. Állítják, hogy nem karcol, mert előtte benedvesítik samponnal az autót, és akkor csúszik a szivacs...
Szerencsére ahová járok, ott konkrétan nem rám várnak, hanem arra a helyre, amelyik először ürül, és max 10 perces sor szokott lenni, tehát a sorban állóknak fogalmuk sincs, hogy én már fél napja ott vagyok. Arra sem emlékszem, hogy írná a saját szerek tiltását. Legalábbis az állásokban csak a szárítást tiltja nagy betűkkel, de legközelebb majd ezt is megvizsgálom jobban.
Találtam még egy ilyen kis autómosót egy töltőállomáson. Meg fogom látogatni, hátha ott lehet saját szert is használni, ha az előbbinél nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tamas_0123 #46841 üzenetére
Soft99 King Of Gloss vagy SOFT99 NEW SCRATCH CLEAR wax alkalmas rá.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
dirtyred
csendes tag
válasz tamas_0123 #46841 üzenetére
A polírozás a legtartósabb karceltávolító. Minden egyéb, mint a wax is csak pár hétre, jobb esetben pár hónapra megoldás. Egy motor nem nagy felület, szerintem pár tizesért rendbe teszik, aztán dobsz rá egy waxot és csillogni fog. Ha esetleg polír nélkül is eltűnik waxszal, akkor kenjed gyakran, amúgy sem árt neki.
-
nagyúr
válasz tamas_0123 #46845 üzenetére
Nem tudom.
Még soha nem vásároltam személyesen."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
csiga8
senior tag
Nézegetem a szélvédő-lámpa polír videókat.
Lámpabúrát már csináltam saját eszközökkel, nekem Radex durva, lözepes, finom pasztám és hozzávaló korongok vannak.
Nézem ezt a videót: [link] és itt is hagyományos pasztát használ.
Miben különbözik a szélvédőhöz való paszta? Normál pasztával próbállkozott már valaki?
Ablaktörlő okozta csíkok a probléma. Ebben a videóban is egy ebayes port használ csak: [link]
-
Shodan
addikt
válasz dirtyred #46842 üzenetére
Én úgy szoktam hogy viszek egy flakonba langyos vizet meg külön egy kis sampont. A vödörbe gyorsan összeöntöm. Előtte leveretem , majd mosókesztyűvel gyorsag végig megyek rajta. Utána szűrt vízzel öblítés, ha nincs mögöttem senki akkor le is szárazolom, ha vannak akkor tovább gurulok és ott befejezek mindent. Ez egy MOL kút nem nagy szám , de általában nem szoktak sokan lenni.
Illetve most találtam egy másik ehrle mosót az bomba, kevesen ismerik , mert kicsit kiesik és nem is szoktak sokan lenni. Ott mosókesztyűvel szoktam kicsit rámenni az aktívhabra, de külön sampont oda nem viszek. A múltkor is simán letudtam szárazolni, sőt ott vittem fel a BSD-is, pedig talán még kamera is van. Ha nincsenek mögötted szerintem nem fáj senkinek és a mosót is használod. Rám még eddig egyszer sem szóltak. Nyilván ha ésszel csinálod és nem tartasz fel senkit....www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Mikroszálas kendők mosásnál használható e színfogó?
Sajnos az élénkebb színű kendőt gyakorta fogják be a kevésbé erős színűeket. -
Sir Sparrow
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, hogy a képen látható tanuló vezető matrica maradékát mivel tudnám eltávolítani? Sajnos már beleragadt a kosz is.
A fórumban visszaolvasva láttam étolajjal feloldós megoldást vagy pl. sebbenzin használatát plusz a különféle matricaeltávolító spray-ket. Étolaj és sebbenzin van itthon, próbáljam ezekkel először és ha visszamarad ragacs akkor menjek még rá valamilyen matricaeltávolító anyaggal?Mikroszálassal töröljem a feloldott retket vagy elég egy tiszta pamut anyag? Mire figyeljek még hogy ne csináljak még nagyobb bajt?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest