- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csurgoi
aktív tag
Mi a véleményetek erről a termékről(SONAX PROFILINE EX 04/06)
Mennyire jó?
[link]https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
Peti78
őstag
válasz Morris #47445 üzenetére
Attól még megveheted, sajnos nem Izlandon vagyunk ahol van tél is. Lesz még megfelelő idő felrakni.
Vagy ahogy K Norbi javasolta, mélygarázs jó hely lehet. Én mélygarázsban parkolok a társasház alatt, 2-3 fokkal mindig melegebb van lent mint kint.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
fulton
addikt
.
[ Szerkesztve ]
-
harrrdic
friss újonc
Próbáltátok már ezek közül valamelyik kárpittisztító -t ?
-
troll81
addikt
Sziasztok.le járt a szálló rozsda eltávolító szavideje..egy 4 5 hónapja....merjem használni vagy kuka szó nélkül?
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az hogy van, hogy műanyag jégkaparót használva összekarcolom a szélvédőt? Csakis műanyagot használok, hogy ezt elkerüljem, de most nem tudom, hogy mi okozza? Kosz és por réteg, ami az útról felcsapódva rárakódik és ráfagy? -
_pda_
tag
válasz _stick_ #47463 üzenetére
Az úgy van, hogy a szálló por ott van mindenen.
Abban pedig van bőven kvarc kristály, és egyéb kemény anyag, ezt tolod végig a műanyaggal az üvegen.
Egy része be is ágyazódik a műanyagba, tehát garantált a végeredmény.
Jégoldó folyadékok, pumpás/flakonos kivitelben, illetve ráfűtés amit lehet, HA nincs más lehetőséged.
Ha kertesben laksz, van rá alternatíva. -
_stick_
őstag
Köszönöm a válaszokat. A második legjobb megoldás a kaparás után a jégoldó, viszont ott abba a jelenségbe szoktam belefutni, hogy a letörölt jégoldó ráfagy az ablakra és utána mehet a fűtés.
Üveg polírozás mikrokarcoktól működhet? -
Peti78
őstag
válasz _stick_ #47466 üzenetére
Szia! A helyedben változtatnék a sorrenden (is), amúgy először simán leseperném a havat ha van az autóról. Ha nincs, akkor nyilván ez a lépés elmarad, de a fűtést azelőtt kapcsolnám be, mieltt nekiállo a jégnek. Kisebb eséllyel fagy rá a jégoldó a zablakra. Egyébként ez milyen jégoldó? A kaparást elfelejteném, bármivel is csinálod.
[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Brandynew
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
válasz Peti78 #47467 üzenetére
> Kisebb eséllyel fagy rá a jégoldó a zablakra.
Én azt vettem észre, hogy van az a mennyiség, amit inkább letörlök, de ne kelljen ráfújni semmit. Erre én egy vastag kesztyűt és egy sima konyharuhát próbáltam ki, ezzel "letolom" a vékony havat/jeget, gyakorlatilag nyom nélkül.
Ha meg fújok rá bármit, akkor az sokkal rosszabb.De csak "puha" rétegeknél működik, a visszaolvadt/ráfagyott cuccoknál mindenképp kell jégoldó, és azt próbálom egyben letörölni. Mivel ezzel kib.sok idő megy el, mire végzel, egy benzines már kezd is fűteni addigra Vagy amelyiknek van beépített 1-2 kW-os PTC kiegészítő fűtése (az elmúlt 10-15 évben a Golf-szegmenstől felfelé a dízelekben is van).
A szóróflakon amúgy nagyon szemét, mert használva lehűl a palack, és csontig hatol a fagy a kezedben. Na ahhoz is kesztyű kell....
-
Varshi
aktív tag
Valahol olvastam, hogy a Rain-X és társai a jég ellen is segítenek a szélvédőn. (Hát én csak emiatt nem merem feltenni, mert megszabadulni tőle nagy kín, ha nem jön be.)
Nekem régen a sima karton is bevált szélvédőre, kisebb adag havat fizikailag távol tart, és a páralecsapódás ellen is használ (ami oda tudna fagyni). Hátránya, hogy közepes szélben már huss, és nem minden ablaktörlő alá lehet szépen betenni, mert az újakon már "szerviz állás"-ba kell rakni őket, hogy kibújjanak, mert olyan szégyenlősek.
Probléma, hogy hová rakod a kartont reggel. Csak nem viszed magaddal.
-
MrSealRD
veterán
válasz Varshi #47472 üzenetére
Nekem vegyes érzéseim vannak a Rain-X-el... Egy fullos mosás... (hab, mindenféle oldók, GreenStar az ablakra még Clin és IPA + Frosch ) után már olyan tiszta volt a szélvédő, hogy majdnem átestem rajta... és már nem először csináltam így a Rain X felvitelt, de az eredmény ugyanaz... A vizet inkább csak autópálya sebességnél görgeti felfelé eredményesen...akkor nem is feltétlenül kell lapátot használni...de alatta...hát nem túl meggyőző. És itt jön a gond. A lapáttal törlés után kb 1-2mp fátyol keletkezik, ami eltűnik de erre az időre zavaró és a törlési sebességet figyelembe véve elég gyorsan ismétlődő a jelenség. Ilyenkor nagyon rossz a kilátás...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz ginola #47474 üzenetére
Zárójelben leírtam... de az összes variációt amit próbáltam nem fogom tudni leírni. Főleg extra öblítésekkel variáltam az egyes szerek között...meg az ablak tiszítók sorrendjével játszottam. A sorrend kb ez nálam a nagy mosáson.:
1: GreenStarral körbe fújom ha nagyon retkes... Majd rádobom a habot és ha 4-5 perces hatóidő után öblítem.
2: Rozsda és gyanta oldó cuccokkal körbefújom. Pár perc amíg előkészítem a két vödrös mosást...
3. Két vödrös... CG sampon...nem sz@r. Ezután alapos öblítés.
4. IPA+víz kombóval fújom körbe így szárazolok és zsírtalanítok is egyben.
5. Fényezésre megy a wax...
6. Végén van az üvegezés... Innen indulnak a eltérő verziók... Volt, hogy előbb Clin-el áttakarítottam, majd Frosch, majd IPA...aztán utóbbi kettőt cseréltem fel...stb...
A lényeg, hogy ezután ment rá a Rain-X...
Ha ennyitől nem lett tiszta az üveg, akkor lesz@rom.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Varshi
aktív tag
válasz MrSealRD #47473 üzenetére
Nekem is ez volt a bajom a Rain-X-szel. Csakis abban az esetben volt jó (~elfogadható), ha előfűtést használtam, és meleg volt a szélvédő. Akkor rövidebb volt a homály.
Viszont állítólag van olyan vízlepergető, ami nem "homályozik", cserébe megvan a jégtaszító hatása is.
-
MrSealRD
veterán
válasz Varshi #47476 üzenetére
De jó, hogy ezt írtad... mert ez is egybevág az én tapasztalatommal. Meleg szélvédőnél nálam is rövidebb a homály.
Ja...nálam nincs semmiféle jégtaszító hatás... reggelente jégoldót fújok, aztán lehúzom a szilikonos lehúzóval... olyan mint amit a benzinkúton mindenki körbead...
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Télen hány "fokig" ajánlott az autó mosás? Karácsonykor esőt jósol, és mivel 2 X 340 km es menet lesz ( ezért jó koszos lesz az autó utána ), viszont max +3 fokot jósol az időkép bp-re, bizonytalan vagyok. De nem tenném le koszosan az autót. -
Peti78
őstag
válasz _stick_ #47468 üzenetére
Aha... Vegyél rendes normális jégoldót, az nem fagy oda. Ezek az olcsó szarok semmire se jók. Persze ezt mindenkinek meg kell tapasztalni, én is rengeteg pébzt elköltöttem arra, hogy jól járjak. Hát nem jártam jól.
Van amit ha a Tesco-ban járok, megveszem a gazdaságosok közül. pl a kukoricakonzervet.Van egy dzsatube csatorna [ocdaddyzsolt] Nagyon sok terméket tesztelt a fiatalember. Nagy szakmaiságot ne kell tőle várni, de az elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. SZoktam nézegetni a videóit, legalább aztmegtudom, hogy mire ne dobáljam a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz polonic #47482 üzenetére
Ecettel vigyáznék...mintha a lakkot megmarná...de lehet rosszul emlékszem. (Persze, tudom, a megfelelő hígítás számít.)
-
polonic
félisten
válasz MrSealRD #47483 üzenetére
Igen, az jogos. Az ecettel azért vigyázni kell, nem töményen rálöttyinteni. Talán a gumikat bánthatja. Nem tudom én sem pontosan.
Csak azért írtam, hogy a drága termékekben sincs semmi különleges összetevő. Már ami a jégoldásért felel, arra értem.Tényleg érdekel amúgy, hogy neked melyik vált be.
-
MrSealRD
veterán
válasz polonic #47484 üzenetére
Az avatar megtéveszt. Nem én voltam az előbbi hozzászóló...
De ha már kérdeztél... Én most legutóbb Favorit jégoldót vettem. -1 be és -7-be is ahogy ráfújtam egyből víz lett a jégből... igaz használtam bőséggel... Ment rá kis ablaktisztító, aztán egy nyeles ablaklehúzóval letöröltem. Mondhatni patika...
Van jégkaparóm is, de már régóta nem használom... A jégoldó fényévekkel gyorsabb és nem kell fagyott kézzel meg kesztyűvel tökörészni... Sokkal gyorsabb...
Visszakanyarodva a téma start mezejére, én pl csillaggarázsban állok. És nincs külön szélvédő fűtésem. Így csak a belső meleg levegő ráfújás segíthet... Na ha onnan akarnám leoldani a jeget, akkor kb 10-15 percig állnék a járó motor mellett... A 1.6 benzin nem fűt akkorát ráadásul a rögtön fűtést kapcsolok akkor lassítom a motor bemelegedését és az meg másképp rossz. Szóval én inkább indítok, meg rákapcsolom a hátsó üveg / visszapillantó fűtést... Amíg melegszik a motor, addig jégoldó, meg tisztító és lehúzom... Beszállok és indulok.
Most pl lámpákat is törölni kellett, mert akkora dagonyát kaptak...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kipser
tag
Sziasztok!
Ilyen időben önkiszolgáló Autómosóban hogyan mossak kocsit? (-1 fok van nálunk)
köszi
-
Peti78
őstag
válasz polonic #47482 üzenetére
Nem tudom melyik a legjobb, túl sokat nem kellett próbálnom. 4-5 után azt mondom, nekem a sheron vált be a legjobban.
Igen, lehet házilag is csinálni, nincs benne semmi titkos összetevő ahogy polonic fórumtárs is írta, de az ecetet én kihagynám belőle amire sutszi is felhívta a figyelmet. alkohol, víz oszt jóvan. Mondjuk a szesz sem olcsó, szerintem nem érdemes bajlódni vele.[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
-
simonjoe
őstag
válasz Peter.70 #47490 üzenetére
A "nagy" csak jó időben van csak használva és az garázsban is áll, max poros. A kicsi szaladgálós kapott vaxot, alvázvédelmet, és tényleg csak akkor amikor jobb az idő. Vagy ha már tényleg vállalhatatlan, akkor olyan helyre viszem (Budaörs Auchan előtt, a kézi mosó mögött) ahol zárt helyen tisztítják, kompresszorral kifújják a résekből a vizet, és lelkiismeretesen leszárazolják.
Joe
-
vedini
őstag
válasz Csabroncka #47481 üzenetére
Szia, ezt hogy erted, hogy szaraz hidegben meg szarazolni sem kell? Kb egy hete lehetett, nem szarazoltam, azt hittem ha nem szarad ra majd szel leviszi cseppmentesen, hat nem jott ossze...
Tegnap gondolkodtam mossam-e le a verdat, ma mentem 800km-t. Jol dontottem (nem mostam le) tiszta kosz az auto, viszont ezzel valamit kell kezdeni, ket unnep kozott is lesz meg egy 1000-res.
Valszeg kezi moso lesz, szarazolas nelkulworkworkwork...
-
Motion_Blur
félisten
Gyors mosi, szárazolással + gumiápolás: [link]
Szégyen, de még egy gyorswax sincs a gépen
A Perl még mindig azisten
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Brandynew
őstag
Én akárhányszor lemosom a sötétkék autómat, és megyek vele 10 km-t, ugyanúgy néz ki, mint mosás előtt. Más is így van ezzel? Ilyenkor elgondolkodok, hogy minek is mosom, elég lenne a sarat kicsapatni a sárvédőknél.
-
Peti78
őstag
válasz Brandynew #47494 üzenetére
Ugyanez van nálam is. A magic blue igazából varázslatosan szivat. Ennek ellenére hetente egyszer, de van amikor kétszer lemosom. Mert engem nagyon zavar ha nem tiszta. Az előző volvom ezüst volt az egyszerűbb volt jóval. Sajnos ezzel együtt kell élnem...
-
Petyyyyy
addikt
válasz Motion_Blur #47493 üzenetére
Szárazolás lándzsás után
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Motion_Blur
félisten
válasz Petyyyyy #47497 üzenetére
Bocsi, nálam a gyorsmosiba benne van egy 1vödrös ha csak a halvány filmréget maradt az autón
Egyébként nagyon jó a felújított mosó + a foltmentes ölbítő is, igazából alsó harmadot elég lenne átmosni kézzel, de át szoktam menni az egészen ha nincsenek sokan.
mod: ez ilyen tipik ameddig az asszony fodrásznál vagy körmösnél van mosás, 1,5 óra tokkal vonóval ha meghajtom
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Petyyyyy
addikt
válasz Motion_Blur #47498 üzenetére
Höhö Úgy mindjárt más, jár az anti-bonk helmet.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Csabroncka
addikt
válasz vedini #47492 üzenetére
száraz hidegben, alacsony páratartalomnál kb -3 - -5 °C-ig lehet szépen mosni. Kédereket kitörölve kb 15 perc alatt leszárad a kocsi napsütésben, normális RO víz nem hagy nyomot.
Én mostam -10-ben is a savanyában, félig gőzben állva - undorító, kellemetlen. Az öblítés után vékony film fagy rá az autóra, de ez is jobb, mint a sós lé!
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok